Fazladan borca battık

Neyin şokuna girdiniz Allah aşkına?
Bu kuralı bilmeyen bi siz varsınız sanırım dünyada karı koca
Ya da bilmek işinize gelmedi

Ayrıfa borcu ödemeden çocuk işlerine filan girince kadın var diye düşünmüştür
Malum çocuk da altın gibi sürekli katlanarak artan bi masraf sonuçta
Ayrıca kadın daHa borcunu da istememiş ki sizden doğru okuduysam

Valla ana bu ana. Analar oyunu bozar bacım.

Arkadaşlar buradaki haksızlığı görmüyor musunuz cidden , eşten dosttan altın borcu alınırsa tabi ki altın olarak ödenir de , aile evlat ayrımı yapıyor birine oturması için ev veriyor diğerine verdiği altını altın üzerinden istiyor bari kızına kolaylık yapsın para üzerinden kabul etsin parayı ,hatta bence hibe etsin yani.

Benim kayınvalidem daha yeni görümceme ev aldı eğer varsa çocuğuna vermeli olacak iş mi, takmışsınız altın alınan altın ödenir diye.

Anneniz çok iyi bi kadınmış.Kiraya çıktığımızı sallamadı diyorsunuz fakat sallamış ki size altınlarını vermeyi teklif etmiş kabul etmişsiniz.Daha ne yapsın bu kadın.Hiç vermeyedebilirdi iyi gün kötü gün var şu hayatta vermekte kararsız olabilir ilk başta.Şuan da da abinizi düşünüyor kirada ne yapacak diye sizde abinizin zorlanmasını istemezsiniz değil mi?siz eşinizin dolduruşuna filan mı geliyorsunuz acaba çünkü anneniz oldukça düşünceli birine benziyor.Çok darda kaldıysanız eşinizin ailesi ne yapıyor onlarda yardımcı mı size? bakın her aile destek olamazken anneniz böyle birşey yapabilmiş kıymetini bilin.

Görüyoruz da kadının kendi altını kendi evi
Vermeyeceğim dedikten sonra ne yapılabilir ki?
Altın veren insan da altından ister
En baştan konuşulurken altından isteyeceği için kabul etmeyebilirlerdi
O evin de erkek kardeşe gideceği o aile dinamiği içinde bellidir zaten
Bence sürpriz olmamıştır
Alırken iyi verileceği zaman kötü olmak bana yanlış geliyor
Kafa yapısı bana uymuyorsa alırken de almam ben mesela
Minnet etmemiş olurum en azından

Altin borcu altin odenir kadin kimbilir onlari nasil ödedi
Hem ev al hem borca hazirlanma hem faiz odeme hem bebek yap. Biraz olsun tedbir alabilirdiniz
Altın olarak isteyeceğini bilemiyordum. Erkeklere direk ev verildi biz sürünüyoruz ona yakınıyorum. Kardeşim kirada da olsa kirasını ödeyecekler. Canımı bu sıkıyor evimiz iki katına çıkmadı maalesef

Pişmanım aldığıma konuşulmamıştı çünkü

Pişmanım aldığıma konuşulmamıştı çünkü
Gerçekten tüm içtenliğimle soruyorum
Verilen borcun türünden ödendiğini karı koca daha önce hiç duymamış mıydınız?
Tl ise tl, altınsa altın, dolarsa dolar
Hatta insanlar genelde tl borç vermeyi tercih etmez uzun vadede çok değer kaybediyor diye filan

Şöyle ki; altın bozacak o değerde para ödeyeceğiz diye düşünmüştük.

Ailenin parası neticede yine senin paran bugün tekrar altın olarak verirseniz yarın Miras yine kaldığı zaman verdiğini almış olacaksın Ama ben senin ailen de sanki oğullarına yedireceklerini düşündüm

Ama sizin bastan boyle dusunmeniz gerekiyordu altin bozdugunu biliyorsunuz ztn
En azindan kira vermediniz bari kira kadar biriktirseydiniz.

Hayır itiraz edip yapılan haksızlığı yüzlerine vurabilir o zaman geri adım atmak zorunda kalırlar , aile dinamiği öyle diye neden kabul etsin ki, bi evladı bu kadar kayırıp diğerini göz göre göre neden zora soksun ki. Tarihte hangi hak mücadele edilmeden verilmiş ki neden sesini çıkarmadan otursun yani. Bence sonuna kadar gitsin gerekirse de bir verip üç bekletsin çünkü o aileye bu müstehak.

Şöyle ki; altın bozacak o değerde para ödeyeceğiz diye düşünmüştük.
Hiç akla yatkın değil valla kusura bakmayın böyle düşünmüş olmanız
Borcunuzu kısa sürede ödeyecek olsanız idare edilir belki ama yine de konuşulması gerekirdi
Bir daha borç almanız gerekirse birinden tüm şartları konuşursunuz artık

Valla bence itiraz edince geri adım atacak ailenin tarzı çok daha farklı olurdu
Bu aile bana hiç geri adım atacak kafada gelmedi
Bazı aileler erkekçi oluyor
Bunu hepimiz de biliyoruzdur
Yaşayan insan vermek istemedikten sonra veya diğer çocuğa yağdırmak istedikten sonra yaşadığı sürece engel olamıyorsun
Miras konumunda olsa neyse
Bence de tüm hakkını almalı

Ailemiz bizden altın alıp tl ödemeye kalksa veya eşimizin ailesi işler nasıl da farklı olurdu yaklaşım açısından
Sonuç olarak para paradır ve borç olarak verildiyse insanın geri istemek hakkı bence
Hibe olsa en baştan derlerdi zaten bizden size hediye olsun diye

Ailelere güvenerek evlilik çocuk vs yapılmamalı zaten .Yardım ediyorlarsa ne mutlu etmiyorlarsa yapacak birşey yok.Abinizin işi vs var mı belki ev geçindirecek durumu yok o yüzden kirasını aileniz ödemeyi düşünüyordur.Dediğim gibi eşinizin ailesi size yardım etmiyorsa kendi ailenizde bir yere kadar eder.Kaldı ki anneniz ver altınlarımı diye sıkıştırmıyorda sizi

Öğrenilmiş çaresizlikle hiç sesini çıkarmasın yani valla ben doğuluyum benim ailemde ben evlenirken hiçbir şey yapmadı, yıllarca da maaşımı almışlardı hatta, herşeyi eşime yaptırdılar ve ben ağzımı açmadım gelen tepkiyle başa çıkamam diye, vermezler sandım, kızkardeşim şuan evleniyor erkek kardeşime ne yaptıysanız bana da yapacaksınız dedi annem sesini çıkarmadan yaptı, anne bana niye yapmadın dedim istemedin ki dedi. Yani senin dediğin gibi davrandım diye kaybettim. Şimdiki aklım olsa evi başlarına yıkardım. Konusahibi bari elinden geleni yapsın altın aldım altın vermeliyim diye aç gururlu olup kaybetmesin onun da bi evladı var onu düşünsün.

Valla işler iyiye gidecekse denesin
Kötüye giderse en azından evlat ayrımı konusunu netleştirmiş olur
Ben sadece ona ev aldıysanız ben de borcumu ödemem kısmını yanlış buldum söyleminizdeki

Ev almanın ne kadar Zor olduğunu sen de gördün, ogrendin . Annen baban o evi ne zorluklarla yapmışlardır acaba, nelerden nelerden kismislardir,belki de yaslandiklarinda kimseye muhtaç olmamak için.
Ne yapsalardi, her ay kira getiren geliri size mi hibe etselerdi? Üstelik tek çocuk da değilsiniz.
Bu isteğiniz bencillik değil mi?
Tabii yapsa yapar, benim bir yakın arkadaşım var, kendi de kocası da düsuk bir ücretle çalışıyor. Kızın babası da bir evinin kirasını (borç bitene kadar) onlara hibe etti,şimdi kız+kocası+ev kirası ortak şekilde borcu ödüyorlar. Ya da annemin babası çocukları için birer ev alıp öyle emekli olmuşlar,şu an onlardan kalma evde oturuyoruz.
Ama bunu yapmak ailenin takdiri tamamen, durumu olur - gönlünden kopar verir,ne ala. Ama vermese de kimse 'neden vermedin' deme hakkına sahip değil. Mesela baba tarafındaki dedem tüm oğullarına ev yaptırmış,biz şehir dışında olduğumuz için es gecilmisiz. Ama asla muhabbetini duymadım 'hani bize ev' diye. Verir verir,vermez vermez. Kendi bileceği iş.
Sizin için de öyle..aileniz o evin kirasını size hibe edebilirdi, sekiz on seneligine, kira arti sizin vereceğiniz para ile ev sahibi olabilirdiniz. Ama bunu secmemisler. Belki de evlerine giren para az, kira geliri olmadan onunla yasayamayacaklarini düşündükleri için teklif dahi etmediler. Bu kadar kızacak bri durum yok .
Ayrıca iki sene önce bugün altın 242 liraydı. O gün şişe 500 gram altın verse , bugün ise gram altın 524 lira.
Yani bugün ona peşin parayla geri odeseniz kadına 230 gram altın geri vereceksiniz
Eeee? Gerisi? Yazık değil mi , altın ne zor birikiyor, siz de gördünüz .
Kaldı ki sizin hala ortada paranız yok. Yani Allah bilir ne zaman biriktiriziniz, üç sene sonra belki de altın 800 lira olacak, kadına eskiden veridgi 500 altına karşılık 150 altın ödeyeceksiniz.
Adalet bunun neresinde???
Tabii ki altın karsiligi isteyecek..
TL aldım TL ödeyeyim dusuncesindeyseniz keşke kredi cekseydiniz 150 bin lirayı 210 bin liradan , aylık iki bin iki bin, on senede oderdiniz.
Bir de kenarda köşede bir şey yok, çocuğum doğdu falan demişsiniz. Ev için kredi çekmiş olsaydınız bankaya bunu diyebilir miydiniz?
Olması gereken bankada altın hesabı açıp,sanki ev kredisi öder gibi, kira öder gibi her ay aldığınız paraydan birkaç gram altın olarak atmakti. Hatta çocuk doğana kadar sizin bir işe girmeniz,sizin maaşınizin da bir kısmıyla gram altın hesabina para atmanizdi. Normal ev kredisi olan insanlar böyle yaparlar çünkü .
Siz bunlardan hiç birini yapmamışsiniz ,ailenizi de zor durumda birakiyorsunuz. Aile size zor zamanda çıkarmış dünya kadar para vermiş. Onlar sayesinde 150 bin lirayken (bugün Allah bilir ne kadardır) ev sahibi olmuşsunuz. Onun sayesinde bir ömür kira vermeden kendi çatinizda yasayacaksiniz.
Ama yine de kadın size yarananamamis, konu acmissiniz.
Keşke altın inmisken kredi çekip altın alıp borcunuzu kapasaydiniz, taksit taksit kredi oderdiniz, en azından artmazdi - ödeyeceğiniz borç net olurdu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…