- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.305
- 528
- Konu Sahibi siyahibiri
-
Neyin şokuna girdiniz Allah aşkına?Annem borç olarak altınlarını bozdu ben para hesabı olcak zannetmiştim. Daha sonra annem altının borcu altından olur dedi. Şoklara girdik çünkü 2 sene önce aldığımız borç suan 2 katı. Evimizin değeri hiç kalmıyor elimizde.
Görüyoruz da kadının kendi altını kendi eviArkadaşlar buradaki haksızlığı görmüyor musunuz cidden , eşten dosttan altın borcu alınırsa tabi ki altın olarak ödenir de , aile evlat ayrımı yapıyor birine oturması için ev veriyor diğerine verdiği altını altın üzerinden istiyor bari kızına kolaylık yapsın para üzerinden kabul etsin parayı ,hatta bence hibe etsin yani.
Benim kayınvalidem daha yeni görümceme ev aldı eğer varsa çocuğuna vermeli olacak iş mi, takmışsınız altın alınan altın ödenir diye.
Altın olarak isteyeceğini bilemiyordum. Erkeklere direk ev verildi biz sürünüyoruz ona yakınıyorum. Kardeşim kirada da olsa kirasını ödeyecekler. Canımı bu sıkıyor evimiz iki katına çıkmadı maalesefAltin borcu altin odenir kadin kimbilir onlari nasil ödedi
Hem ev al hem borca hazirlanma hem faiz odeme hem bebek yap. Biraz olsun tedbir alabilirdiniz
Pişmanım aldığıma konuşulmamıştı çünküGörüyoruz da kadının kendi altını kendi evi
Vermeyeceğim dedikten sonra ne yapılabilir ki?
Altın veren insan da altından ister
En baştan konuşulurken altından isteyeceği için kabul etmeyebilirlerdi
O evin de erkek kardeşe gideceği o aile dinamiği içinde bellidir zaten
Bence sürpriz olmamıştır
Alırken iyi verileceği zaman kötü olmak bana yanlış geliyor
Kafa yapısı bana uymuyorsa alırken de almam ben mesela
Minnet etmemiş olurum en azından
Gerçekten tüm içtenliğimle soruyorumPişmanım aldığıma konuşulmamıştı çünkü
Şöyle ki; altın bozacak o değerde para ödeyeceğiz diye düşünmüştük.Gerçekten tüm içtenliğimle soruyorum
Verilen borcun türünden ödendiğini karı koca daha önce hiç duymamış mıydınız?
Tl ise tl, altınsa altın, dolarsa dolar
Hatta insanlar genelde tl borç vermeyi tercih etmez uzun vadede çok değer kaybediyor diye filan
Altın olarak isteyeceğini bilemiyordum. Erkeklere direk ev verildi biz sürünüyoruz ona yakınıyorum. Kardeşim kirada da olsa kirasını ödeyecekler. Canımı bu sıkıyor evimiz iki katına çıkmadı maalesef
Görüyoruz da kadının kendi altını kendi evi
Vermeyeceğim dedikten sonra ne yapılabilir ki?
Altın veren insan da altından ister
En baştan konuşulurken altından isteyeceği için kabul etmeyebilirlerdi
O evin de erkek kardeşe gideceği o aile dinamiği içinde bellidir zaten
Bence sürpriz olmamıştır
Alırken iyi verileceği zaman kötü olmak bana yanlış geliyor
Kafa yapısı bana uymuyorsa alırken de almam ben mesela
Minnet etmemiş olurum en azından
Hiç akla yatkın değil valla kusura bakmayın böyle düşünmüş olmanızŞöyle ki; altın bozacak o değerde para ödeyeceğiz diye düşünmüştük.
Valla bence itiraz edince geri adım atacak ailenin tarzı çok daha farklı olurduHayır itiraz edip yapılan haksızlığı yüzlerine vurabilir o zaman geri adım atmak zorunda kalırlar , aile dinamiği öyle diye neden kabul etsin ki, bi evladı bu kadar kayırıp diğerini göz göre göre neden zora soksun ki. Tarihte hangi hak mücadele edilmeden verilmiş ki neden sesini çıkarmadan otursun yani. Bence sonuna kadar gitsin gerekirse de bir verip üç bekletsin çünkü o aileye bu müstehak.
Valla bence itiraz edince geri adım atacak ailenin tarzı çok daha farklı olurdu
Bu aile bana hiç geri adım atacak kafada gelmedi
Bazı aileler erkekçi oluyor
Bunu hepimiz de biliyoruzdur
Yaşayan insan vermek istemedikten sonra veya diğer çocuğa yağdırmak istedikten sonra yaşadığı sürece engel olamıyorsun
Miras konumunda olsa neyse
Bence de tüm hakkını almalı
Ailemiz bizden altın alıp tl ödemeye kalksa veya eşimizin ailesi işler nasıl da farklı olurdu yaklaşım açısından
Sonuç olarak para paradır ve borç olarak verildiyse insanın geri istemek hakkı bence
Hibe olsa en baştan derlerdi zaten bizden size hediye olsun diye
Valla işler iyiye gidecekse denesinÖğrenilmiş çaresizlikle hiç sesini çıkarmasın yani valla ben doğuluyum benim ailemde ben evlenirken hiçbir şey yapmadı, yıllarca da maaşımı almışlardı hatta, herşeyi eşime yaptırdılar ve ben ağzımı açmadım gelen tepkiyle başa çıkamam diye, vermezler sandım, kızkardeşim şuan evleniyor erkek kardeşime ne yaptıysanız bana da yapacaksınız dedi annem sesini çıkarmadan yaptı, anne bana niye yapmadın dedim istemedin ki dedi. Yani senin dediğin gibi davrandım diye kaybettim. Şimdiki aklım olsa evi başlarına yıkardım. Konusahibi bari elinden geleni yapsın altın aldım altın vermeliyim diye aç gururlu olup kaybetmesin onun da bi evladı var onu düşünsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?