- 10 Temmuz 2013
- 3.629
- 5.606
- 248
- Konu Sahibi siyahibiri
-
Durumunuza üzüldüm fakat altın altınla ödenir. Bu durum da borç alınırken konuşulur. Ben de ailemden altın ve döviz borç alıp ödedim. Elbette ikisinde de 1 sene içinde ödememe rağmen bayağı fark oldu.Evlendikten sonra babamın kendi evleri olmasına rağmen eşimin durumu olmadığı için kiraya girdik. Ailem bu durumu hiç sallamadı. Sonra annem isterseniz ben size borç veririm öyle ev falan bulursanız uygunundan dedi. Derken acil satılık bi daire bulduk. İstanbulda 150 bine alabileceğimiz bi daire kaçınılmazdı aynı zamanda 0. Annem borç olarak altınlarını bozdu ben para hesabı olcak zannetmiştim. Daha sonra annem altının borcu altından olur dedi. Şoklara girdik çünkü 2 sene önce aldığımız borç suan 2 katı. Evimizin değeri hiç kalmıyor elimizde. Şimdi kardeşim evlenecek kiracı çıkmıyor evden diye ağlayıp duruyorlar aman nasıl girer oğulları kiraya diye. Biz de o kadar borcu nasıl öderiz olmadı evi satarız diye kara kara düşünüyoruz. Bu bi iyilik mi yoksa dusuncesizlik mi sizce?
Konu sahibi, aileniz ayak yapıyor :)) isterlerse pekala kiracı evden çıkabilir, anlaşırlarsa. Gerekirse depozitosunu öder, son ayin kirasını almaz, bir şekilde çıkartır. Ya da hemen yarın evlenicem diye gelmedi ya, kiracının çıkacağı tarihe göre dugunlerini ayarlayabilirlerdi.Şimdi kardeşim evlenecek kiracı çıkmıyor evden diye ağlayıp duruyorlar aman nasıl girer oğulları kiraya diye.
Altin borcu altindan olur evet, ama Anne yahu. El degil ki
Madem oğullarını kendi evlerinde oturtuyorlar ödemeyin siz de altınları, evlat ayırmasınlar olacak iş mi.
evlenince herkes ev sahibi olup oturmuyor, ben de kiradayım ve annemlerin 2 evi var. ne olacaktı ki, kaç yıl çalışıp ev almışlar. ev geçindirecek durumda değilseniz bu yetişkin olarak sizin meseleniz. eve oturtmadılar diye kırılmayın.Evlendikten sonra babamın kendi evleri olmasına rağmen eşimin durumu olmadığı için kiraya girdik. Ailem bu durumu hiç sallamadı.
altın borcu altınla olur. çok normal bir şey bu.Annem borç olarak altınlarını bozdu ben para hesabı olcak zannetmiştim. Daha sonra annem altının borcu altından olur dedi. Şoklara girdik
Tamam, evlatlar arasındaki ayrımcılık çok rahatsız edici ve uzun vadede onarılamayacak sıkıntılara da sebep olur. Bence de anne babanın ayrımcı tutumu yanlış.Katılıyorum anne bir acaip. Bir evleri varmış zaten, bu kız kiradayız diyince ölü taklidi yapmışlar. Şimdi de oğlum otursun diyorlar, bu kızın canı yok mu? Ortada basbayağı evlat ayrımı var. Erkek evlada koskoca en az 500.000tllik ev veriyorsun, bu kızdan verdiğin 150.000tlyi geri istiyorsun şaka gibi.
Tamam, evlatlar arasındaki ayrımcılık çok rahatsız edici ve uzun vadede onarılamayacak sıkıntılara da sebep olur. Bence de anne babanın ayrımcı tutumu yanlış.
Ama borç, bu ayrımcılığın dışında bambaşka bir konu.
Mal sahibi hayatta, ortada miras durumu yok. Canı ister hibe eder, canı ister kaydı hayat şartıyla oturtur canı ister yarı fiyatına satar.
Anne babanın evlatları arasında adil davranmamış olması konu sahibini altın borcundan muaf yapmaz ki...
Ben cinsiyetten bağımsız yaptım yorumumu. Kayırılan kardeş kız kardeş de olsa fikrim aynı olurdu.Ben hiç katılmıyorum buna, kağıt üstünde doğru görünebilir ama basbayağı yanlış şu dediğiniz, her şeyden önce bir kadına cinsiyet üstünden yapılan ayrımcılığı destekliyorsunuz. Konu sahibesinin yerinde olsam açıkça konuşurum, sırf erkek diye kardeşimin arkasından oğlum da oğlum diye gezmenizi kabul edemem, kendimi eşşek yerine koydurmam derim. Kadınlar ataerkil düzen işte böyle diyip kabullendikçe haksızlıklar olağanlaşıyor, süregeliyor. Konu sahibesi ayrımcılık karşısında hakkını aramalı, ayrımcılığı kabul etmemeli. hele ki ayrım yapılan kişi kardeşse çok üzücü bir durum, aile bu kan can demek insan hazmedemez.
Ben katılıyorum ben olsam ödemem. Konu sahibesi alıcak annesini karşısına, madem çok değerli oğluna ev veriyorsun o zaman bu parayı da benden istemiceksin ben eşşek miyim ben de evladım diyecek. Parayı ille isterim dersen de parayı veririm ama beni unutun bu ilişki burda biter diyecek. Konu sahibesi hakkını arasın net evlat ayrımı var burda.
kardeş ayrımcılığı başka bir mevzu, borç başka bir konu, elma ile armutu ayırmak lazım bence.Ben zaten arkadaşların yorumlarına inanamadım ısrarla altın aldın altın vereceksin diyorlar, kızı eşek yerine koymuşlar herkese de makul geliyor heralde yahu hepimiz kadınız aynı şey başınıza gelse böyle mi tepki vereceksiniz anlamadım. Kardeşime ev verin sırf pipisi var diye benden tefeci gibi para alın
Aslında sizin yorumlarınızı genelde makul bulur ve beğenirim. Ama bu konuda farklı düşünüyoruz.Ben zaten arkadaşların yorumlarına inanamadım ısrarla altın aldın altın vereceksin diyorlar, kızı eşek yerine koymuşlar herkese de makul geliyor heralde yahu hepimiz kadınız aynı şey başınıza gelse böyle mi tepki vereceksiniz anlamadım. Kardeşime ev verin sırf pipisi var diye benden tefeci gibi para alın
şuna çok katılıyorum. dünyaya getirdiğimiz evladı yetiştirme sorumluluğumuz var. ama nasıl ki kv oğluna karışınca "koca adam olmuş, memeden kesilmemiş" diyoruz. bu da aynı mantık. kendi kararlarını veriyor diye saygı duyup geride kalmam gereken yaşa gelen evladıma neden sürekli bakım vermek durumunda kalıyorum?Anne - baba evladına borç vermez mantığını anlamadım kusura bakmayın.
Aile arasında yapılan her türlü mal mülk para pul hesap kitap işlerini anlamıyorum. Ne anne babaya ne de evlada borç verilmez, imkan varsa destek olunur(tabi kalpten öyle geliyorsa, o da zoraki olmaz). Ayrıca anne baba neye sahipse tüm çocukları aynı oranda aynı hakka sahiptir. Ölüm hak, miras helal demişler. Bir çocuk sıkıntı çekerken bu sana borç verildi geri öde demek, öbür çocuk sıkıntı çekmesin diye ev verip oturtmak. Ne bileyim.. Anne baba olmak da ayrı meziyet, herkes başaramıyor.. Haklısınız yani, işin maddi kısmı bir yana manevi olarak çok kırıcı en başta…Evlendikten sonra babamın kendi evleri olmasına rağmen eşimin durumu olmadığı için kiraya girdik. Ailem bu durumu hiç sallamadı. Sonra annem isterseniz ben size borç veririm öyle ev falan bulursanız uygunundan dedi. Derken acil satılık bi daire bulduk. İstanbulda 150 bine alabileceğimiz bi daire kaçınılmazdı aynı zamanda 0. Annem borç olarak altınlarını bozdu ben para hesabı olcak zannetmiştim. Daha sonra annem altının borcu altından olur dedi. Şoklara girdik çünkü 2 sene önce aldığımız borç suan 2 katı. Evimizin değeri hiç kalmıyor elimizde. Şimdi kardeşim evlenecek kiracı çıkmıyor evden diye ağlayıp duruyorlar aman nasıl girer oğulları kiraya diye. Biz de o kadar borcu nasıl öderiz olmadı evi satarız diye kara kara düşünüyoruz. Bu bi iyilik mi yoksa dusuncesizlik mi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?