Fazlasıyla otokontrollü olmak.

Aynen...bu aslında olumlu birşey akışına bırakınca karşına ne çıkacak bilmiyorsun hata yapma olasılığın daha az bir kere pişman olma olasılığını daha az.

Mantıklı olan yol orda dururken niye akışına bırakalım ki. Çocuğum olmadan önce odasını şuraya kurucam şunları alicam su kadar para gidiyor diye liste yapmıştım ben. Aldıklarının yanına işaret atmış takip etmiştim mesela. Bana manyak mısın diyen oldu bende ne yani siz bunları düşünmeden mi çocuk yapıyorsunuz diye sasirmistim. Eksiksiz kusursuz olabilecek en iyisi olması varken niye riske atayım demiştim
İnanır mısınız ben düğün takılarımın hepsini çocuğum için sakladım. Hayatın ne getireceği belli olmaz ama dünyaya bir canlı getiriyorsam hatasıda, sevabıda benim o yüzden yıllar sonrasını bile düşünmek zorundayım.
Bizim gibi düşünenler çok azınlıkta o yüzden bu konuyu açtım fakat benim gibi olanlarda varmış.

Evlilik başlı başına risk zaten. İşe güce girmeden evlenenleri anlarım bende öyleydim ama hedeflerim hep öndeydi ki başardım da, birde iş güç olmadan ayakları üstünde durmadan çocuk yapanlar var aklım duruyor. Ya eşiyle anlaşamazsa ya boşanırsa çocuğa nasıl bakacak, iyi bir işi olmazsa hem çocuğa bakıcı parası hem ev geçindirme nasıl olacak.... Kendimi işim ile garantiye aldım, zamanla eşimi de tanıdım. Alıştık artık birbirimize. İlk zamanlara kıyasla çok iyiyim. Sakın ama sakın iş güç olmadan ayaklarınız üstünde durmadan evlenmeyin.
meslegım var , okula devam edıyorum 2 yıllıgı 4 yıllık yapıyorum suan meslek planlarıma devam zaten onlarla ılgılı hıcbırseyı ertelemedım.evlılıkde sıkıntılar yasarsam ne yaparım dıye takılıyor kafama cunkı karsı tarafın aılesını ıraz sıkıntılı bulıyorum o yuzden de nısanlılık suremı 1 yıl kadar tutmaya karar verdım hem bu surede dahada tanısmıs oluruz hemde para bırıkır dıye dusundum cunkı maadıyatı yok suan

Aslan burcuyum. Benimde plan yapmadan uyuduğum tek bir gün olmamıştır.
Yani bazen uykumu kaçırması dışında ben kötü bi etkisini görmedim planlı yaşamak iyiyi kötüyü tartmak tedbirli olmak bana her zaman pozitif şeyler getirdi sizde böyle düşünün ama yinede çok çok ta kafaya takmayın herşeyi bi süreden sonra oluruna bırakmak gerek mantık iyidir

Bende şimdiye kadar bir zararını görmedim. Etrafındaki insanlar hiç düşünmeden yaşıyor ama kafa olarak benden çok rahatlar. Ben öyle olamıyorum. Uykularım kaçar plansız yaşarsam.
Çocuk içinde o doğmadan herşeyi tam düzene oturtayım ikimizde rahat olalım istiyorum. Kendimden çok onu düşünmek zorundayım çünkü.
aynen bende o rahat yasayan kesımden hıc olmadım herseyım planlı duzenlı olmalı, teknık olarak yapacagınız maksımum hazırlıgı yapın o zaman ama en cok psıkolojık olarak hazır hıssedın kendınızı cunku asıl orda bocalıyor ınsan maddı seyler bısekılde hazır oluyo cunku

Yani hiç durumu yokken çocuk yapan, borç üstüne borç ekleyip umursamayan insanlar nasıl yaşıyor onu merak ediyorum.
Suan dünya kadar kredi borcumuz var ama evladımız da var. Aç kalmıyor, en kaliteli kıyafetleri oyuncakları da alabiliyoruz. Demek istediğim biraz akışına bırakın, rızkını veriyor Allah.

Ben de boyleyim.hatta yeni boyle bir konu actim.olacaklarin onune gecme felsefesi yuzunden ya olursalarla yasamaktan yoruluyorum.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Benim zaten hataya tahammülüm yok bi insanla bi tartışmam olsa o kişiyle bir daha konuşmam silerim hemen hayatımdan. Birinin arkamdan konuştuğunu duydum diyelim o kişinin direk yüzüne söyleyip tüm ilişkimi bitiriyorum.

Ya hep ya hiç
Ya siyah ya beyaz hadisesi
Ben çok yorgunum bu yüzden. Kendimi zorlaya zorlaya duymamaya görmemeye dikkat etmemeye çalışıyorum.
Allah kolaylık versin bizlere.

Merhaba hanımlar,
Ben düşünüp, taşınmadan plansız hiçbir iş yapamıyorum.
1,5 yıllık evliyim maddi bi sıkıntımız yok çocuk fikrini bile benimseyemiyorum. Ona yetebilir miyim daha iyi imkanlar sağlamılıyım düşüncesiyle erteliyorum.
Kafamda sürekli planlar, projeler...
Eşimin işlerini bile en ufak ayrıntısına kadar takip ederim. Hayatta hep fazla detaycıyımdır.
Evlenmeden önce başka taliplerimde vardı birinden hoşlanmama rağmen eşim daha mantıklı geldiği için onu seçtim. Her konuda mantığım devreye girer. Otokontrolümü hiçbir zaman devre dışı bırakıyorum.
Bu huyumun bi zararını gördüm diyemem fakat beynim haddinden fazla dolu oluyor.
Aranızda bu durumu yaşayan var mı?

Ben ben ben. Cok sukur bi zararini bende gormedim. Ama cok sikildim artik bu huyumdan bu huyum yuzunden is yerinde milletin isini bile ben yapiyorum sirf takip etmesi kolay olsun diye. Kendimi cok yipranmis hissediyorum. Esimde faydasini gorunce mutlu oluyor ama genel olarak bunaliyor.

Bence her şeyin ortası güzel.

Çok aşırı kontrollü yaşamak insanı gergin ve panik yapıyor, doğal olarak gelen mutsuzluk hatta işlerin yolunda gitmemesi halinde depresyon ya da öfke.

Boşvermişliğin de sonuçları ayrı kötü, uzun uzun yazmaya gerek yok. Ama aşırı kontrollü olmamak "dikkatsiz, umursamaz" demek değil bence.

Bebeği, parayı, geleceği küçük istisnalar haricinde herkes düşünüyor, ama fazlası bence zarar. Stres sağlığı da alıyor, psikolojiyi de yıkıyor. O yüzden aşırı Otokontrole de, boşvermişliğe de karşıyım.

Ayrıca evlilikte tamamen mantığın devreye girmesi de bence "mantıklı" değil. İki taraf da daha iyi koşullarda başkalarına yönelmeli o zaman mantıklı diye. Evlilik kalple, cinsel çekimle ilgili bir durum mantıkla birlikte.

İnanır mısınız ben düğün takılarımın hepsini çocuğum için sakladım. Hayatın ne getireceği belli olmaz ama dünyaya bir canlı getiriyorsam hatasıda, sevabıda benim o yüzden yıllar sonrasını bile düşünmek zorundayım.
Bizim gibi düşünenler çok azınlıkta o yüzden bu konuyu açtım fakat benim gibi olanlarda varmış.

yani süpermiş bunlar planla yapılan şeyler değil yanlız binlerce insan evleniyor yüzde 90 borçla sanıyorsunuzki onlar plan yapmıyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor işte şimdi dersinizki ee okusaydı da bilmem neydi ülkede işsizlik olmuş yüzde 20 okumayla alakası yok bunun siz bence şanslı azınlıktasınız ne mutlu size

Ne burcusunuz merak ettim

Bende fazla otokontrolluydum. Son yıllarda biraz azaldı. Ani yasayamiyorsun. Daha stresli oluyorsun.

Biz eşimle çok sevdik birbirimizi iki sene sonunda kv beni istemedi.tabi ben de onu sevmedim.esime Onu çok sevdiğimi Ancak bu şekilde evliliğin olamayacagini söyledim isteme merasiminde. Benim için çok zordu ama mantıklı bir karardi. Tabii eşim allem etti kallem etti bırakmadı. İyi ki de bırakmamış. Çok şükür huzurlu bir yuvam var. Bazen de insan kalp sesini dinleyip onun peşinden gitmeli

Ne burcusunuz merak ettim

Bende fazla otokontrolluydum. Son yıllarda biraz azaldı. Ani yasayamiyorsun. Daha stresli oluyorsun.

Biz eşimle çok sevdik birbirimizi iki sene sonunda kv beni istemedi.tabi ben de onu sevmedim.esime Onu çok sevdiğimi Ancak bu şekilde evliliğin olamayacagini söyledim isteme merasiminde. Benim için çok zordu ama mantıklı bir karardi. Tabii eşim allem etti kallem etti bırakmadı. İyi ki de bırakmamış. Çok şükür huzurlu bir yuvam var. Bazen de insan kalp sesini dinleyip onun peşinden gitmeli
Aslan burcuyum. Eşiniz ailesini ikna etmiş sizi ezdirmemiş şartlar öyle olmasa evlenmek çok mantıksız olurdu bence. Mutluluğunuz daim olsun.

yani süpermiş bunlar planla yapılan şeyler değil yanlız binlerce insan evleniyor yüzde 90 borçla sanıyorsunuzki onlar plan yapmıyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor işte şimdi dersinizki ee okusaydı da bilmem neydi ülkede işsizlik olmuş yüzde 20 okumayla alakası yok bunun siz bence şanslı azınlıktasınız ne mutlu size
Ben şanslıyım evet. Bu şansımı da iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Kendi ailemde zamanında bizim için birikim yapmış her zaman geleceğimizi düşünmüşler bende öyle olmak istiyorum.

Suan dünya kadar kredi borcumuz var ama evladımız da var. Aç kalmıyor, en kaliteli kıyafetleri oyuncakları da alabiliyoruz. Demek istediğim biraz akışına bırakın, rızkını veriyor Allah.
Allah bağışlasın.
Ben de boyleyim.hatta yeni boyle bir konu actim.olacaklarin onune gecme felsefesi yuzunden ya olursalarla yasamaktan yoruluyorum.
Olmamaları için daha dikkatli yaşamak zorundayım gibi hissediyorum ben.

Ya hep ya hiç
Ya siyah ya beyaz hadisesi
Ben çok yorgunum bu yüzden. Kendimi zorlaya zorlaya duymamaya görmemeye dikkat etmemeye çalışıyorum.
Allah kolaylık versin bizlere.
Karşımızdaki kişiye göre şekil alamıyoruz. Menfaatimiz doğrultusunda hareket etmiyoruz. Tabi sıkıntısı çok ama bunlar güzel insani değerler.

Ben ben ben. Cok sukur bi zararini bende gormedim. Ama cok sikildim artik bu huyumdan bu huyum yuzunden is yerinde milletin isini bile ben yapiyorum sirf takip etmesi kolay olsun diye. Kendimi cok yipranmis hissediyorum. Esimde faydasini gorunce mutlu oluyor ama genel olarak bunaliyor.
İnsanı yıpratıyor evet ama faydası zararından daha çoktur diye düşünüyorum.

Bence her şeyin ortası güzel.

Çok aşırı kontrollü yaşamak insanı gergin ve panik yapıyor, doğal olarak gelen mutsuzluk hatta işlerin yolunda gitmemesi halinde depresyon ya da öfke.

Boşvermişliğin de sonuçları ayrı kötü, uzun uzun yazmaya gerek yok. Ama aşırı kontrollü olmamak "dikkatsiz, umursamaz" demek değil bence.

Bebeği, parayı, geleceği küçük istisnalar haricinde herkes düşünüyor, ama fazlası bence zarar. Stres sağlığı da alıyor, psikolojiyi de yıkıyor. O yüzden aşırı Otokontrole de, boşvermişliğe de karşıyım.

Ayrıca evlilikte tamamen mantığın devreye girmesi de bence "mantıklı" değil. İki taraf da daha iyi koşullarda başkalarına yönelmeli o zaman mantıklı diye. Evlilik kalple, cinsel çekimle ilgili bir durum mantıkla birlikte.
Sadece mantıklı diye evlenilmiyor tabi. Anlaşmak, birbirini tamamlamak, saygı, sevgi bunlar çok önemli. Hiçbir zaman körkütük birine aşık olmadım zaten ben. Öyle birşey yaşamak beni korkutur.

Back
X