Fazlasıyla otokontrollü olmak.

inşallah verdiğiniz kararlar sizi ve çevrenizdeki herkesi memnun eder hiç düşmessiniz zira bana söylediğiniz kadar güçlü gelmediniz herşeyi kontrol ediyosunuz işlerinizin ters dönmemesi için çalışıyosunuz haklısınızda tedbir iyidir ama işler ters döndüğünde ne yapcağınızı biliyomusunu yani kontrolünüzü kaybettiğinizde nasıl insan olacağınızı biliyomusunuz bunu öğrenin bence
Herşeyi düşünüyorum evet işlerin ters gitme ihtimaline karşıda bir sürü çözüm üretmeye çalışıyorum. Onun bile planını yapıyorum yani.

Memnun musunuz hayatınızdan? Yani hayatınız istediğiniz şekilde ilerliyor mu böyle olunca?
Şoyle soyleyeyim,kontrol etme isteği ve davranislari varken daha mutsuzlasiyordum,en ufak bir aksilikte,hırçınlasip etrafimdakileri kırabiliyordum ve en kötüsü hayal kırıklıgi yasamam olurdu....Simdi ise ya nasip diyorum daha rahatım...

Aynı ben, bu durumu başka yaşayan var mı diye çok düşünüyordum mutlu oldum valla :)
Beynim çok yoruluyor ama her olayı bile planlayıp yön verebiliyorum, bir oyun gibi oldu artık benim için..
Mesela tartışma esnasında bile şimdi şu cümleyi kursam böyle cevap verecek diye beynimden yön verebiliyorum tartışmaya, nasıl biteceğini falan hep tasarlıyorum.
Doktora gitmeyi bile ciddi ciddi düşünmüştüm.

Bende öyleyim yatarken bile düşünmekten plan yapmaktan uyuyamıyorum bazen başak burcu musunuz?:110:

sizin kadar olmasada bende oyleyım esımın ıslerını takıp etmem cok fazl ama fıkır sahıbıyımdır kendı ıslerımde de herseyı kontrol altında tutmak ısterım bunun bı zararını goredım gayette memnunum hayatımdan, cocuk konusunda da hıc tereddut yasamadık zatn anne olark buyuk sorumluluk bızde oldugu ıcın acabalara dusmedım hıc sadece elımden gelenın en ıyısını yaptıgımdan emın olamk ıcın ugrasıyorum o zaman ıcım rahat oluyo sızde o sekılde dusunebılırsınız kendı dusuncelerınızı tatmın edıp ıcınızı rahatlatıın her ıyı kadememnın bır ustu vardır sonucta
Bende şimdiye kadar bir zararını görmedim. Etrafındaki insanlar hiç düşünmeden yaşıyor ama kafa olarak benden çok rahatlar. Ben öyle olamıyorum. Uykularım kaçar plansız yaşarsam.
Çocuk içinde o doğmadan herşeyi tam düzene oturtayım ikimizde rahat olalım istiyorum. Kendimden çok onu düşünmek zorundayım çünkü.

Ay aynen bende öyleyim eşimin işlerini takip ederim napiyoruz nereye ne kadAr borc var odendi mi ? Hatta o internetten öderken bende kalemle silerim ödendi hihi oda ödendi evet falan diye :KK48: cok ilgiliyim ya yaptığı her işten maddi manevi haberim vardır elimde degil illa ilgilenicem
Evlendikten sonra işine, borcuna herşeye ortak oluyorsun. Benim gidip bankaya imza atmam gerekiyor eşimin işleri sebebiyle tabiki bilmek, ölçmek, tartmak zorundayım.

Sizin kadar mıyım bilmiyorum ama ben de planlı programlı iş yaparım. Hesabımı kitabımı yapmadan büyük iş yapmam. Bir işin risklerini göz önünde bulundurur, B planımı yaparım. Kör gözüm parmağına iş yapamam mesela. Bunun da çok faydasını gördüm, hayatımda kötü sürpriz istemiyorum, elimde olmayan sebepler dışında. Bir adım sonrasını düşünerek hareket ederim. İleri görüşlü olduğumu düşünüyorum, en azından kendi hayatım için. Bu sebepten, güzel bir hayatım var, sorunlarım da kontrolüm altında. Ben başka türlü yaşayamam. Düşünmeden, hesaplamadan yaşayanların hayatlarını bu forumda her gün okuyoruz zaten, gerek yok.
Beni anlatmışsın, çok güzel ifade etmişsiniz. Benimde yaşıtlarıma göre çok daha ileride bi hayatım var. Benim ailemde böyleydi annem hep geleceğimizi düşünüp yüklü birikimler yaptı.
Herşeyin bir düzen içinde olması iç huzurum için çok önemli. Umursamadan yaşayamıyorum.

Ben de düşünemiyorum. hatta bazen o kadar abartıyorum ki annem ilaç kullanmalısın diyor -kendisi psikoloji mezunu- ama ben ilaç kullanırsam da asla mutlu olmam. vazgeçemem ki ben de böyle. insanlar nasıl rahat hiç aklım almaz.asla hiçbir şeyi teslim edemem.
Bende psikoloji mezunuyum bu bölümü bile herşeyi sorguladığım için okudum. Meslek sahibi olmaktan çok ilerde çocuğuma faydam olsun, hayata başka açılardan da bakabileyim diye tercih ettim.
Filozoflar da bizim gibi sürekli sorular sorup cevap arayarak ortaya bir bilim çıkarmışlar.

Aynı ben, bu durumu başka yaşayan var mı diye çok düşünüyordum mutlu oldum valla :)
Beynim çok yoruluyor ama her olayı bile planlayıp yön verebiliyorum, bir oyun gibi oldu artık benim için..
Mesela tartışma esnasında bile şimdi şu cümleyi kursam böyle cevap verecek diye beynimden yön verebiliyorum tartışmaya, nasıl biteceğini falan hep tasarlıyorum.
Doktora gitmeyi bile ciddi ciddi düşünmüştüm.
Bende zaten olayı her şekliyle ele aldığım için biri bana bi laf söylediğinde anında cevabını veririm asla susup kalmam.
Önceden tahmin edebiliyorum artık gelecek hamleleri.
Hafızamda çok kuvvetlidir hiçbir şeyi unutmam.
Bende mutlu oldum yalnız değilmişim.

Bu çok da otokontrol gibi durmuyor. Mükemmelliyetçi kişilerde durum budur. Güven problemi yaşayan insanlarda da yaygın bildiğim kadarıyla.
Ecnebiler control freak der kontrol delisi yani.
Siz eşinize de müdahale etmeye çalışıyorsunuz evladınız olsa ona da edeceksiniz. Otokontrolü aşalı çok olmuş.
Gereksiz yorgunluk ve insanların sizden uzaklaşmasına sebep olur bu. Kendinizi kimseyi kontrol etmeyeceğim şekilde kontrol edebilirsiniz ama.
Dip not: maalesef ben de böyle böyleyim.

Bu çok da otokontrol gibi durmuyor. Mükemmelliyetçi kişilerde durum budur. Ecnebiler control freak der kontrol delisi yani.
Siz eşinize de müdahale etmeye çalışıyorsunuz evladınız olsa ona da edeceksiniz. Otokontrolü aşalı çok olmuş.
Gereksiz yorgunluk ve insanların sizden uzaklaşmasına sebep olur bu. Kendinizi kimseyi kontrol etmeyeceğim şekilde kontrol edebilirsiniz ama.
Dip not: maalesef ben de böyle böyleyim.
Tavsiyeniz için teşekkürler. Benim zaten hataya tahammülüm yok bi insanla bi tartışmam olsa o kişiyle bir daha konuşmam silerim hemen hayatımdan. Birinin arkamdan konuştuğunu duydum diyelim o kişinin direk yüzüne söyleyip tüm ilişkimi bitiriyorum.

Ayniyiz konu sahibi ...

Herseyim aylar öncesinden planlıdır ve ona uyarım. Plansız yaşamak beni yorar mutsuz eder.

Evleneceğim yaş ,çocuk sahibi olacağım yaş, alacağım ,vereceğim, herşey ama herşey ...yıllar öncesinden planliydi benim.

Eşimin işinde bile ... Su zaman su işe gir ,su kişiyle su zaman çalış gibi danışmanlığını yaparım resmen. Oda bana bu konuda güvenir . Bu zamana kadar bu huyumun hep avantajını gördüm ve bu huyumun abartılı ve anormal gibi görenlerin düzensiz ve stresli hayat biçimini şaşkınlıkla izliyorum.

Tavsiyeniz için teşekkürler. Benim zaten hataya tahammülüm yok bi insanla bi tartışmam olsa o kişiyle bir daha konuşmam silerim hemen hayatımdan. Birinin arkamdan konuştuğunu duydum diyelim o kişinin direk yüzüne söyleyip tüm ilişkimi bitiriyorum.
Kesinlikle aynen bende böyleyim.

Beynımden gecenlerı teker teker yazmıssınız , evlenmeyı dusunuyorum acaba sonra dan degısecekmı annesıne cok ısınamadım acaba bıze sorun yaratacakmı hersey nasıl olacak ben kendımı nasıl guvenceye alırım bana yanlıs bırsey yaparlarsa ne yaparım dusuncelerı evlendıkten sonrada baska sorunlar bulurum kendıme emınım ..
Evlilik başlı başına risk zaten. İşe güce girmeden evlenenleri anlarım bende öyleydim ama hedeflerim hep öndeydi ki başardım da, birde iş güç olmadan ayakları üstünde durmadan çocuk yapanlar var aklım duruyor. Ya eşiyle anlaşamazsa ya boşanırsa çocuğa nasıl bakacak, iyi bir işi olmazsa hem çocuğa bakıcı parası hem ev geçindirme nasıl olacak.... Kendimi işim ile garantiye aldım, zamanla eşimi de tanıdım. Alıştık artık birbirimize. İlk zamanlara kıyasla çok iyiyim. Sakın ama sakın iş güç olmadan ayaklarınız üstünde durmadan evlenmeyin.

Şehir dışı, yurt dışı seyahatlere gidiyoruz, dışarıdada vakit geçiririz çok monoton değil hayatımız.
Eşimin işlerini merak ediyorum bi yere borcumuz var mı? Ters giden bir durum var mı? Bilmem gerekiyor.
Aynen...bu aslında olumlu birşey akışına bırakınca karşına ne çıkacak bilmiyorsun hata yapma olasılığın daha az bir kere pişman olma olasılığını daha az.

Mantıklı olan yol orda dururken niye akışına bırakalım ki. Çocuğum olmadan önce odasını şuraya kurucam şunları alicam su kadar para gidiyor diye liste yapmıştım ben. Aldıklarının yanına işaret atmış takip etmiştim mesela. Bana manyak mısın diyen oldu bende ne yani siz bunları düşünmeden mi çocuk yapıyorsunuz diye sasirmistim. Eksiksiz kusursuz olabilecek en iyisi olması varken niye riske atayım demiştim

Ayniyiz konu sahibi ...

Herseyim aylar öncesinden planlıdır ve ona uyarım. Plansız yaşamak beni yorar mutsuz eder.

Evleneceğim yaş ,çocuk sahibi olacağım yaş, alacağım ,vereceğim, herşey ama herşey ...yıllar öncesinden planliydi benim.

Eşimin işinde bile ... Su zaman su işe gir ,su kişiyle su zaman çalış gibi danışmanlığını yaparım resmen. Oda bana bu konuda güvenir . Bu zamana kadar bu huyumun hep avantajını gördüm ve bu huyumun abartılı ve anormal gibi görenlerin düzensiz ve stresli hayat biçimini şaşkınlıkla izliyorum.
Sizin yorumunuzda beni anlatıyor. Planlı yaşamanın bende çok olumlu yanlarını gördüm bu nedenle asla bırakamıyorum. Eşimde bana hep fikrimi sorar görüşlerim genelde doğru çıkar. Öyle oluncada karışmadan duramıyorum.

Back
X