Fedakar ? Annem 😔

Ekmek arasi birseyler yemek icin veya su icmek icin kalkabilirsiniz. Hic kalkmadan yatmak da kan dolasimini yavaslatir. Tabi is guc yapmayin ama birkac hafta bu sekilde idare edebilirsiniz. Ramazan ramazan yasli kadin gelmek istememis olabilir

Merhaba arkadaşlar
Ben 8 haftalık düşük tehlikesi olan hergün sadece WC dışında kalkmaması gereken tüp Bebek anne adayıyım. Bu dönemde eşimden başka destekçim yok, aslında var ama yok.
İlk tüp bebek transfer sürecinde annem yanımdaydı, sağolsun elinden geldiğince İlgilendi ,çoğu işi eşim halletti annem pek kendini yormayan bi yapıya sahip,neyse benim çok şükür bebeğim tutundu.çok sevindik ben ayaklanmaya başladım,Annemde sıkılmaya başladı kaçmaya fırsat kolluyordu gerginlik çıkarmaya başladı evde.daha çok sıkılmasın diye uygun bir dille söyledim, anne ben ayaklandım istersen sıkılıyorsun sen gidebilirsin, bi sıkıntı olursa ararım Ben seni dedim, ramazan geldi hem rahat rahat tut orucunu diye.memlekette abimle kalıyor normalde. oda zaten onu bekliyormuş eee iyi o zaman gideyim yine gelirim dedi. ertesi gün gitti ,Sonra benim 15-20 gün sonra kanamam oldu Ve beni aradı durumu öğrendi Dr WC dışında kalkma diye anlattım. bana dediği aman kalkma kızım dikkat et kendine ben ramazandan sonra gelirim dedi. yani 10 -15 gün sonra gelecekmiş bende dedim yok gerek yok zaten o zamana kadar çocuk ya düşer yada kalır dedim sen rahatsız olma dedim iyi o zaman aman dikkat et diyor kalkma diyor. kalkma diyor iyide ben kalkmasam kim bakacak kim yedirecek eşim zaten fazlasıyla ilgileniyor işten gelince saolsun ama o yokken ben herseyimi kendim yapmak zorundayım her ayağa kalktığımda acaba yine kanama Olacakmı diye korkuyorum Allah’a emanet hallediyorum Günlük ihtiyaçlarımı Benim 3. Denemem diğerlerinde de yoktu annem yanımda 14 yıl sonra oldu bu bebek ve ben çok korkuyorum eşim gözümün içine bakıyor bişey olmasın diye başka kimse yok Bakacak rabbim bize bağışlasın bugün kontrol vardı gittik gelişimi güzel risk devam ediyormuş hala yatışa devam dedi yine annem aradı yine aynı şeyler ramazan sonrası gelirim muhabbeti dedim en sonunda biraz kalbide kırıldı ama bende çok üzülüyorum annelik demek fedakarlık demek değil mi dedim sen sırf sıkılıyorsun diye gelmiyorsun benim bebeğimin olmasını hani çok istiyordun herkese diyorsun çocuğu olmuyor çok üzülüyorum diye ne oldu oldu şimdi belkide kaybedebilirim ilgi olmadığı için dedim ağlayıp sızlandı bende çok üzüldüm ağlamasını istemiyorum ama bende çok üzüldüm 😔
Biraz annenizin içinden gelerek yanınıza gelmesi lazım zorla olacak iş değil inşallah bebeğinizi kucağınıza sağlıkla alırsınız.

Kuzum Rabbim sana bagıslasın evladını 14 yıl bekledim diyorsun bırak dinlen kafana takma eşin hallediyomuş herseyi 9 ay cabuk gecer sen bebeginee odaklan kalkma istersen altına et ama kalkma eşin yapsın

Yardımcı tutun yada iyi bir komşunuzdan cüzi bi miktar karşılığı saatlik yardım isteyin.
Ayrıca düşükleri olan biri olarak , 9 hafta boyunca riskli dedikleri için wc dışında kalkmadan yattım her işi annem yaptı.ama çocugum düştü.ama bi arkadaşım çalışmak zorundaydı kanamalı halde doktor yatmak zorundasın dediği halde sağlıkla bebeğini doğurdu.sana tabiki kalk iş yap demiyorum , sadece kafanda büyütmemeye çalış diyorum.eşin herşeyi akşamdan hazırlasın.sende gündüz sadece tuvalete kalk.

Merhaba arkadaşlar
Ben 8 haftalık düşük tehlikesi olan hergün sadece WC dışında kalkmaması gereken tüp Bebek anne adayıyım. Bu dönemde eşimden başka destekçim yok, aslında var ama yok.
İlk tüp bebek transfer sürecinde annem yanımdaydı, sağolsun elinden geldiğince İlgilendi ,çoğu işi eşim halletti annem pek kendini yormayan bi yapıya sahip,neyse benim çok şükür bebeğim tutundu.çok sevindik ben ayaklanmaya başladım,Annemde sıkılmaya başladı kaçmaya fırsat kolluyordu gerginlik çıkarmaya başladı evde.daha çok sıkılmasın diye uygun bir dille söyledim, anne ben ayaklandım istersen sıkılıyorsun sen gidebilirsin, bi sıkıntı olursa ararım Ben seni dedim, ramazan geldi hem rahat rahat tut orucunu diye.memlekette abimle kalıyor normalde. oda zaten onu bekliyormuş eee iyi o zaman gideyim yine gelirim dedi. ertesi gün gitti ,Sonra benim 15-20 gün sonra kanamam oldu Ve beni aradı durumu öğrendi Dr WC dışında kalkma diye anlattım. bana dediği aman kalkma kızım dikkat et kendine ben ramazandan sonra gelirim dedi. yani 10 -15 gün sonra gelecekmiş bende dedim yok gerek yok zaten o zamana kadar çocuk ya düşer yada kalır dedim sen rahatsız olma dedim iyi o zaman aman dikkat et diyor kalkma diyor. kalkma diyor iyide ben kalkmasam kim bakacak kim yedirecek eşim zaten fazlasıyla ilgileniyor işten gelince saolsun ama o yokken ben herseyimi kendim yapmak zorundayım her ayağa kalktığımda acaba yine kanama Olacakmı diye korkuyorum Allah’a emanet hallediyorum Günlük ihtiyaçlarımı Benim 3. Denemem diğerlerinde de yoktu annem yanımda 14 yıl sonra oldu bu bebek ve ben çok korkuyorum eşim gözümün içine bakıyor bişey olmasın diye başka kimse yok Bakacak rabbim bize bağışlasın bugün kontrol vardı gittik gelişimi güzel risk devam ediyormuş hala yatışa devam dedi yine annem aradı yine aynı şeyler ramazan sonrası gelirim muhabbeti dedim en sonunda biraz kalbide kırıldı ama bende çok üzülüyorum annelik demek fedakarlık demek değil mi dedim sen sırf sıkılıyorsun diye gelmiyorsun benim bebeğimin olmasını hani çok istiyordun herkese diyorsun çocuğu olmuyor çok üzülüyorum diye ne oldu oldu şimdi belkide kaybedebilirim ilgi olmadığı için dedim ağlayıp sızlandı bende çok üzüldüm ağlamasını istemiyorum ama bende çok üzüldüm 😔
Eşinizin durumu ıyıyse bi yardımcı tutun.Kardesınız fln yok mu.Kalkmayın doktor kalkma dedıyse .İşler yapılır.Onca yıl beklemıssınız.Bence annenızı dusunmek yerıne bebegeodaklanın ve lutfen doktorne dıosa onu yapın.Bi yardımcı tutun.Allah yarıçfımcınız olsun.Bebek ıyıdır ınsallah.Guzel haberlerınızı beklıorum.

özür diliyorum simdiden bilmedigim icin soruyorum, bu „gebeligim riskli, wc disinda sürekli yatmam gerekiyor“ denildiginde cok sasiriyorum. bu sekil 9 ay nasil gecer. hani o bebek ayagi kalktigimda veya kendime yemek yaptigimda (yani agir bi is veya yük kaldirmadigimda) düsecekse veya düsme tehlikesi varsa cokta saglikli bi gebelige benzemiyor. garibime gidiyor cünkü hem burda hem de cevremden cok kez duydum, eskiden insanlar nasil cocuk doguruyordu ve ya ne bileyim tarlada 8 saat calisan insanlar napti

7
özür diliyorum simdiden bilmedigim icin soruyorum, bu „gebeligim riskli, wc disinda sürekli yatmam gerekiyor“ denildiginde cok sasiriyorum. bu sekil 9 ay nasil gecer. hani o bebek ayagi kalktigimda veya kendime yemek yaptigimda (yani agir bi is veya yük kaldirmadigimda) düsecekse veya düsme tehlikesi varsa cokta saglikli bi gebelige benzemiyor. garibime gidiyor cünkü hem burda hem de cevremden cok kez duydum, eskiden insanlar nasil cocuk doguruyordu ve ya ne bileyim tarlada 8 saat calisan insanlar napti
Tatlım bizim durumumuzdakilerin çocugu olmayıveriyormuş o zamanlarda. Olmuyor düşüyor düşüyormuş çocuk sahibi olamayıp kısır gözüyle bakıp boşayıp baska kadın alıyorlarmış. Bazen rahmin yapısından ötürü durmuyor dikiliyor vb tedavi yöntemi bunlar hep yat demesinin sebebi iyice bebek tutunup düşmesin diye evet düşcekse yatarkende düşer ama tedbir elden taktir Allahtan. Ahırda kaka yapar gibi çocuk düşüren duydum eskiden ya da ırmaga gidip çamasır yıkarken suya karışan. Kendini esirgemeyip düşüren de çokmuş deneme yanılma düşür düşür tutturmuş. Tüp bebek tedavilerinde yatmak dinlenmek önemli bunlar eskiden yokmuş çünkü kısırsın deyip yolluyormuş Dr lar. Eskideni katarsak çok uzar benm 6 kardeşim ölmüş benden önce saglıklı dogup neden ölmüş bilen yok kimi kan uyuşmazlığı demiş kimi erken dogum halbuki 1 hafta kuvezde dursalar belki yasıyacaklardı. İşte eski çok kötüymüş kardeşim hiç girmeyelm o konulara. :))

Merhaba arkadaşlar
Bu süreçlerin babasindan geçen biri olarak sana tek sözüm yaşamayan anlamaz annen bile. Gerisi çokta önemli değil

Zorunda degil kimse icin bir sey soyleyemeyiz esinizin de cocugu olacak sonucta yemegini de disardan soylesin temizligi yapsin veya yardimci cagirin siz yatarken evle onun ilgilenmesi gerek ikinizin cocugunu tasidiginiza gore. Anneniz hayatta da olmayabilirdi sonucta o zaman cocuk yapmayacak miydiniz annenize guvenip yola cikmadiginiz icin kendi basinizin caresine yetiskin insanlar olarak bakabilirsiniz

Gulgibi bacım değişik bir bakış açısı ama anne var var olan bişeyi yok saymak ona göre yasamak zor. Dert yanmış kardeşimiz dertleşmek sevaptır seninki de iç rahatlattırma yöntemi gibi ama varken onun yokluğuna inanmıyorsun ve elinde olmadan kızıyor. Gerçekten Allah yardım etsin. Ne yaptı bu kardesimiz bayada oldu yazalı inşallah bebeişşn iyidir iyice tutunmustur.

Hayirlisiyla tutunur da buyudugu zamanlari gorursunuz insallah. Karsinizdakini tanidiysaniz eksik veya kusurlu taraflarinin uzerine cok gitmeyin. Zaten yapmayacak veya yapamayacak. Karninizdakinin annesi sizsiniz. Maddi gucunuz varsa hemsire veya hasta bakici tutsaniz kendinize. Inanin kendi sorunlarinizi kendiniz cozunce daha guclu,huzurlu ve mutlu olacaksiniz. Bu da hamileliginize olumlu yansiyacak. Anneniz boyle bir insan. Geldiginde huzurlu olmadiginizi siz de biliyorsunuz. Yapsa, guzel olmaz miydi, olurdu. Ama siz onu degistiremezsiniz. Ya kalbiniz kirilir ya da kalbini kirarsiniz.

Hay senin ağzına sağlık.

Birinin evinde kalamam. Kalamıyorum. Zaten bi yerde kalmama engel bi sağlık durumum da var ama olmasaydi da kalmak istemezdim.

Benim annem de böyledir. Evlerimiz çok yakın. Alt sokakta oturuyor . Ama gelmek istemiyor. Bazen oturmaya geliyor. Hemen koşarak gidiyor. Ve ben de anlıyorum onu. Çünkü ben de onun gibiyim.

Damat evi, gelin evi, enişte evi ya da yenge evi. Ne olursa olsun bana batıyor. Kalamıyorum.

Benim eniştem çok iyidir. Kalbi temizdir yani. Yeğenim oldu. annemle gittik yardim amacıyla zaten onlar gelin demişti. 2 hafta kaldık. Ama yardıma gitmiş olsak bile kötü hissettim.

Ablam diyorki eniştene söyle gelirken şunu getirsin diyor,mesela zeytin olsun,atiyorum..

Ama ben o şeyin bitmis olmasından utanıyorum. Yok yok bu yeter istemeyelim diyorum. Ya da yok yemeyiz zaten almasın diyorum. Sanki ben çok yemişim de benim yüzümden bitmiş gibi. Ya da kaldığım odanın ışığını bile açmaktan cekiniyorum. Mümkün mertebe acmamaya çalışıyorum.

Ha enişteme de yemeye adam lazım. Yeter ki hep birlikte yiyelim içelim. O seve seve en iyisini alır. Otururken haydi künefe yemeye gidelim der. Beni sever zaten sürekli de söyler.. Bunu da biliyorum. Ama kalbimi ikna edemiyorum.

O sebeple kimseyi evime gezmeye gelmesi haricinde çağırmıyorum. Ve mümkün mertebe kimsenin evine kalmak amacıyla gitmemeye çalışıyorum.

Bütün eş dost akraba da benim bu konudaki hassasiyetimi bilir.

O sebeple burda acılan konularda daima anneye hak veriyorum. Kendim yapamayacagim şeyi annemden de isteyemem.

Konu sahibi çok çaresiz. Bunu da anlıyorum. Ama kendimi annesinin yerine koyuyorum. Gebelik ve lohusalık derken en az 4 ay damat ya da gelin evinde kalmak gerçekten bence de imkansız.

Başka bir çözüme odaklanmak gerekiyor.

Ihtiyac sahibi bir üniversite öğrencisi gelse. En azından konu sahibine 1 corba yapsa. Eline 3_5 kurus verilse. Hem bir öğrenci için iyi olur. Hem konu sahibinin işi görülür.

Ben çözüm odaklıyım şikayet ederek hiçbir şey halledilmiyor .

Allah konu sahibinin yardımcısı olsun. Allah sağlıktan ayırmasın.
Ama annesi sürekli olarak gelinin evinde kaliyomus.Yani belki gelin istemiyor kv ile yaşamayı ama geline fikir soruldu mu acaba yada gelinin yanında kalırken neden rahatsız olmuyor ??
Haklısınız bende heryerde rahat edemem ama konu biraz ciddi sanki ne bileyim düşük yaptufim için böyle şeyler okuyunca üzülüyorum

Ama annesi sürekli olarak gelinin evinde kaliyomus.Yani belki gelin istemiyor kv ile yaşamayı ama geline fikir soruldu mu acaba yada gelinin yanında kalırken neden rahatsız olmuyor ??
Haklısınız bende heryerde rahat edemem ama konu biraz ciddi sanki ne bileyim düşük yaptufim için böyle şeyler okuyunca üzülüyorum
Aa onu bilmiyordum ama. Gelinin evinde kalabiliyorsa her yerde kalabilir bence.

Aa onu bilmiyordum ama. Gelinin evinde kalabiliyorsa her yerde kalabilir bence.
Bende sonradan gördüm .Birde ne bileyim bazı zor durumlarda anneler azcik dış sikmali sanki yani oturup yıllarca zorja çocuk baktırmak değil tabiki ama kadın zaten tedavi sonucu hamile kalabilmiş ve Allah korusun kaybetme riski var annesi manevi olarak bile yanında olsa iyi gelir diye düşündüm .
Eşi zaten destek oluyormuş ama bazı durumlarda izin alamayabiliyolar mesela eşim polis inanın o kadar çok şeyi tek başıma yapıyorum ki çünkü adamın yapacağı bir şey yok ..
Allah herkesin yardımcısı olsun :)

Bazı annelerin adı anne malesef
Allah bebeğinizi size bagislasin sağlıkla hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah ❤

Sağlıkla kucağınıza alısınız inşallah evladınızı :KK200:

Merhaba arkadaşlar
Bende üç düşğk yaptım ailem yanımdaydı hep dorduncude igne kullandım cok canım yanardı aglardım artık sinirim bozulurdu bebegimi dusurcem dıye surekli stres altındaydım annem destek olurdu ama b yandanda cok evhamlısn bi sus bi boyle yapma yeter derdi dgum oldu yanımdaydı hep gece uykusuz kalınca sabah sen yattın tabç ben kaldım uykusuz der surat yapar hala öle canm derlerya tırnagın varsa kendi basını kaşı hic kmse kmseye oyle ölüp btmıyor anne bile olsa malesef

Böyle annelerin olumlu etkileri de oluyor insana. Mesela doktor kötü hastalıktan şüphelenip bir yığın tahlil verince kimseye anlatma ihtiyacı hissetmiyorsun. Ameliyattan çıktıktan bir saat sonra çorba yapıyorsun. Tek başına çocuk büyütüyor ve kimseye ihtiyaç duymuyorsun falan. Siz yenisiniz galiba :))) ben alıştım mesela. Ne ağlıyor ne kırılıyorum.

Bebe tutunsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah. O zaman çok daha güçlü bir kadın olacaksınız. Biliyorum zor ama kabullenmeye çalışın. O da öyle bir kadın deyin geçsin. Üzülüp iyice riskli hale getirmeyin durumu.

bunu ben de anlamıyorum cidden.
wc dışında kalkma demekteki amaç biraz dinlen, ağır iş yapma demektir bana göre.

sonuçta çocuk wc ye giderken düşmez ise mutfağa gidersen düşecek değil ya? Kaldı ki kan dolaşımı acısından bile birkaç saatte bir bi 5 dk yürümek gerek.

ama konu sahibi 14 yıldır beklediği için bu konuda daha çok üstüne düşüyor demek. Yazık üzüldüm aslında, evet anne gelseymiş güzel olurmuş. Ama zorla olacak şey değil, ve neyseki söylemişsin için rahat etmiş.

lütfen gönlünü ferah tut. Allah nasip etmişse ne yaparsan yap düşmez, esin kahvaltını hazırlasın. Yatağından salona giderken yada bi tuvalete gittiğinde al tabağını doldur çayını git içeri. Ağır iş yapmadıkça, çok gezip durmadıkça korkma lütfen. Bunun öyle yatıp durmakla çok da alakası yok aslinda

Tatlim öncelikle Allah sag salim kucaguna almayi nasip etsin. Bende ayaga kalkma problemi yoktu ama ben kusmaktan ayaga kendiliginden kalkamiyordum. aylarca ac yattim. kv yan apartmanda yine de yardim etmezdi ugramazdi bile. cok kilo verdim yatmaktan kaslarim eridi, ara sira hastaneye yattim serumla idare ettim ama Allah biliyor ki böyle bir zamanda cok aclik cektim. ki düsün hamilesin kimisi üzerine titrer bu durumda ben aclikla hayatta kalmak icin savas verdim. bur yudum suyu cikartirdim ben bir de. yatak carsafimi bile üc dört ay sonra degistirebilmistim ben kalkip, esimin elinden malesef temizlik de gelmiyor. haftada bir bile dusumu alamazdim günde ikj ya da bir kere tuvalete kalkabilirdim cok agirdi o sürec anlayacagin. ben nasil hayatta kaldim o ipuclarini vereyim isine yarar, esim misir patlatmayi ögrendi. ise gitmeden bir tencerede bol yagli ve tuzlu misir patlatir kovayla yanima koyardi. litrelerce meyve suyu aldi bir de ayni sekilde hepsini basucuma birakip ise giderdi. ben onlari yiyerek hayatta kaldim. tuzdan mineralimi alirdim meyva suyu da enerji verirdi misir da tok tutardi. ara sira annesinden zpr bela isterdi pohoca yap birsey yap diye. bes kere falan bu sekilde yemek getirmisligi vardir. onda da taze fasulye vardi birinde kiymali yapmis ögürmekten yiyemiyordum.
ha bana gelince hepsi kusmus ama ise bile gitmis diyorlardi. ben ise mutfaga aylarca giremedim hastanede yatmasam vucudumda su kalmiyordu. neyse geciyor gidiyor ama o kiriklik baki kaliyor. simdi de yüzüme bakiyorlar. yurt disindayim bir de annemi anca doguma getirebilmistim o da gerci etmedigi tribi birakmamisti. ay neyse ya icim bunaldi. yaninuza depo yapin ne varsa, meyve olur ne bileyim havuc, salatalik haslanmis yumurta. ben yiyebilsem onlari da yerdim. üzülmeyin bebeginiz gelecek yakinda güclü durun baska yolu yok ben yakininda olsam emin ol yardim ederdim

Back
X