Fedakarlık Yapıp İçinize Sinmeyen Evlilik Yapar mısınız?

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
53
Kuzenle evlilik konusunda başım dertteydi konular açmıştım...
Ve kapanmıyor canımı çok sıkıyor ve acıtıyor hala ikna peşindeler kuzen de bir türlü evlenmiyor ilk önce ablam çekti şimdi ben mutlu evlilik bana haram sanki...
Ondan başkasıyla evlenemez mişim zaten istediğim gibi bir aday da yok aslında tam olmasa da karşıma da çıktı ama cinsliklerim ve gururum sayesinde fırsat kaçtı...
Evlilik gibi derdim olmasa da evde kalmış muamelesi de görmek insanın içini acıtır...Aile huzurum yılın başından beri yok....

Ne yapmalı,siz olsanız ne yaparsınız?

herşeyden önce kuzen akraba evliliği yani çok sakıncalı... zorla evlilik nedir ya istemediğin halde nasıl evlendirirler kesinlikle istemiyorsan evlenme mutsuz olursun evde kaldı desinler daha iyi elbet kısmetin vardır ama sevmiyorsan sonu kötü olur peki kuzenin kimseyle evlenmek istemiyor senle mi evlenmek istiyor

Son düzenleme:
Zorla guzellik olmaz .
Ailen icin kendini feda edeceksin ama
bu tip aileler genelde kizlari evlilikte sorun yasadiginda
destek olmayan ailelerdir .
Bir de kuzen diyorsun ,
bu durum aileler acisindan da ileride sorun cikartir.
Herkes hayatinizda daha cok soz sahibi olmaya calisir .

Iyi dusun bence ...

Fedakarlık derken ne demek istediğinizi anlamadım?
Yani sizin kuzeninizle evlenmeniz ailede birinin hayatını falan mı kurtaracak:26:
Veya babanızı iflastan mı kuratarack,hani Türk filmlerinde olur ya
Kız babası borçtan kurtulsun diye zengin bir adamla evlenir
Böyle bir durum mu var ,aileniz bu kadar ısrarcı davranıyor?

yaşınız kaç ki evde kalmak demişsiniz?

evlilik uzaktan göründüğü gibi değil,işin içine girdin mi anlayacaksın.Hele ki akrabadan uzak dur,en ufak tatsızlıklar ailelere yayılır ve büyür gider.Akraba evliliklerinin sakıncalarını saymayayım bile.

evde kaldı desinler ne olacak sanki. mutsuz bir evlilik yapmaktan hergün eziyet çekmekten iyidir. yanlış anlamadıysam kuzeninlemi evlendirmek istiyorlar. hadi evlendin diyelim akraba evliliği çocuklarını biliyoruz. hiçbir şekilde fedakarlık yapmazdım hayatımın başrolü benim annem babam değil.

Bır para mevzusu var sankı ısın ıcınde ...

Kuzenınle evlensen para bolunmeyecek gıbı bırseyler sezınledımm :26:

Kuzenim ve ailesi benim ailemde istiyor bu fedakarlık işte....
Hayatım cehennem gibi evlenmiyorum diye dua ediyorum bu cendereden kurtulayım diye.

hatır ıcın evlılık olmaz aksam olunca sen uyucaksın onunla ııstenmeyen evlılık cehennem azabı olur ınsana ama aşkla yaptıgın evlılkte yaşamaya doyamazsın suan aday olmaması aşık olamıcan anlamına gelmez bekle ıcıne huzu verenı seç

Kuzenim ve ailesi benim ailemde istiyor bu fedakarlık işte....
Hayatım cehennem gibi evlenmiyorum diye dua ediyorum bu cendereden kurtulayım diye.

Bunun adı fedakarlık değil... Baskılara kulaklarını tıka istemediğin bir evlilik yapma...

Eş seçiminde fedakarlık yapılmaz.Zaten evliliği yürütürken bol bol feda edeceksiniz kendinizi.
İstemediğiniz biriyle evlenmeniz herhalde kendinize yapacağıınız en büyük kötülük olur.
Bende sizinle aynı konumda gibiyim bir akrabamız çok bunaltıyor ama benim tavrım başından beri sert olduğıu için aileme konuşmaya bile gelemediler.Bir ömür ya bir ömür hiç istemediğin,sevmediğin biriyle geçer mi.Varsın hiç evlenmeyin ama istemediğiniz biriyle sırf herkesin gönlü olsun diye de evlilik yapmayın.
Birde son olarak çok bunalmış olabilirsiniz o zaman şunu düşünün;güneş karanlığın en yoğun olduğu andan sonra doğar.

Aşk,sevgi,muhabbet benim için de önemli onlar aşkın geçeceğini mantıklı davranıp huzurun önemli olduğunu söylüyorlar...
Erkekler konusunda şansızım bir de endişeli bir şekilde dua ediyorum sizde edin...
Kuzen ilk önce ablama talipti önce onun bekarlığı zehir oldu şimdi benim....

Çocuk ilk önce benle konuşsaydı benimde tavrım sert olurdu araya aileler girince fedakarlık bekleniyor....

Son düzenleme:

bunebiçim iğrenç birşeydir kusura bkmayında öyle ilk önce ablana talip oldu hayaller kurdu neler düşündü belki olmayınca sizinle evlenmek istiyor valla ben olsam ablam için hayaller kuran bi insanı (zamanında) koca olarak düşünemem zaten sende istemiyorsun bu aile baskısı nedir yaa

Çocuk dahi hepsi ablanla duygusal bir şey yaşamamış diyorlar...Bu en büyük sebep bir değil on sebep var ama anlamıyorlar iyi işi makamı var,tanıdık filan diyorlar bi çıkış yolu arıyorum dua ediyorum....Sonuçta ablamdan sonra bir sürü kız aradı görüştü ben gururluyum....

Ailem bu kişinin uygun olduğunu bundan başkasının olmayacağını söyleyip fedakarlık istiyor.

Bunun adı fedakarlık değil adet yerini bulsun diye evlenmek
Hemde kuzenle
40 kere düşün derim
Sevsen bile evlilik çok zor, sen sevmeden evlensem mi fedakarlık etmiş olurum diyosun da hiç akıllıca değil
Hele de kuzenden boşansan da kurtulamazsın

'' ...evlilikte, iki ayrı insanı bir arada tutacak en önemli bağ, kalplerdeki muhabbet ve kişiliğin içine gömülü olan şefkattir. kadın ya da erkeğin birbirine şefkatini harekete geçirecek olan da kalpteki muhabbettir. insan başka varlıklara derin bir sevgi hissedemeden şefkat gösterebilir ama iş karı-koca ilişkisine gelince; şefkati üreten muhabbettir.

... bu yazı bu tür evlilikler yapmış kadın ve erkeklerin ne yapması gerektiğine dair yazılmadı. buna ancak kişilerin kendileri karar verebilir. ben sadece kadın ve erkeklerin neden eşimi sevemiyorum suçlamalarıyla kendilerine haksızlık ettiklerinin altını çizmek istedim. bir de "evlenince seversin"in ne boş bir umut olduğunun.''

Bu yazı sevdiğim bir yazardan alıntı, diyor ki nikahta keramet vardır diyerek evlenilmez, isterse dünyanın en iyi insanı olsun, sevmeden nasıl bir ömür geçireceksiniz ? Hadi ya evlendikten sonra, çocuklarınız olduktan sonra bir anda karşınıza sevebileceğiniz bir insan çıkarsa ? Keşke demez misiniz ? Ben ne yaptım diye içiniz içinizi yemez mi ? Eşinizin yüzüne nasıl bakarsınız ? Bence evlilik insanın hayatında en ince şekilde düşünüp, ince eleyip sık dokuyarak karar vermesi gereken bir konu. İşinizi sevmezsiniz istifa edersiniz, evinizi sevmezsiniz satarsınız, ya eşinizi istemezseniz ??? Onun yıkımı hiç bir şeye benzemez. Her sabah gözünüzü açtığınızda görmek isteyeceğiniz insanla evlenin...

1 yılı geçti hayır diyorum ama olmuyor yaşımda küçük değil buna rağmen çok bunaldım dua edin bi çıkış yolu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…