Fedakarlik

Boşarım diyene hadi güle güle denir bence. Eğer yanlıs anlaşılma varsa bir sekilde ara bulunur zaten. Yanlış anlaşilmayla bosanmaya giden bir evlilige de sahit oldum da. Bir sekilde ara bulundu, iki taraf yuzlestirildi ve baristilar. Bosarim bir tehdit ise hadi gule gule denir.

Tamam da bosanma arifesindeyken "esimmmm almanyaaa" diye yirtindigim icin dondum buraya. Bosanamiyorum!!!! Cunku yalniz kalicam, orrada kalicam, oturum gidecek....belki bir daha kimse benimle olmayacak, yalniz mutsuz geberip gidicem

Dalga gecmiyorum. Yorumlarin yarisi kal yurtdisinda daha ne istiyorsun, diger yarisi don doktorana.
Corba oldum, zaten perisan durumdayim iyice corba oldum
Ya Hu!
Siz hayatınızı etkileyecek kadar önemli bir kararı, burda hiç tanımadığınız insanların yorumlarına göre mi vereceksiniz?
Oldu olacak bir anket başlatın,
dön diyenler,kal diyenler diye.
Artık hangi taraf kazanırsa siz de ona göre ya eşinizle kalırsınız ya da İstanbul'a dönersiniz.

Hey Allahım,eğitimli,yaşını,başını almış,
doktora yapacak seviyeye gelmiş kadınlarımız bu durumdaysa benim söyleyecek sözüm yok.

Tamam da bosanma arifesindeyken "esimmmm almanyaaa" diye yirtindigim icin dondum buraya. Bosanamiyorum!!!! Cunku yalniz kalicam, orrada kalicam, oturum gidecek....belki bir daha kimse benimle olmayacak, yalniz mutsuz geberip gidicem
Siz fedakarlık değil bencillik yapıyorsunuz.
İki durumda sizin çıkarınız için olacak,eşinizi sevdiğinizden değil yani.
O yüzden en karlı nasıl çıkarım diye hesap yapıyorsunuz. Çok zorsunuz,umarım eşiniz gerçeği görürde bir an önce boşanır. Çünkü bu durumda onu kullanıyor gibi oluyorsunuz.

bunun konuyla alakası ne?
orada kalmaya da kendi çıkarın için devam etmek istiyorsun.
dönsen yine kendi çıkarın doktoran için.
fedakarlık yaptığın durum ne tam olarak?
Bugun dedim ki "bak yuksek lisansa cevireyim, o zaman 1 yil ders var, ders aralarinda gider gelirim, sonra tezi almanyada yazarim, biram da egitimime devam edeyim" "evlenmeden once almanyada yasayacagimizi kararlastirdik, gidersen bosanirim"
Yani egitimimi feda,ediyorum, doktorayi yuksek lisansa cevirmeyi kabul ediyorum, daha ne olsun

Kararsızlık ve arada kalmak yıpratıyor sizi. Her iki durumda da vazgeçmeniz gerekenler var ama siz ne yardan ne serden geçemiyorsunuz. En kötü karar kararsızlıktan iyidir düsturuna göre acilen bir karar vermelisiniz. Ve verdiğiniz kararı uygularken kaybettiğiniz yada vazeçtiğiniz şeyler için hayıflanmayı bırakmalısınız. Ağır basan hangisi ise bir an önce netleştirin. Almanya’da kalmaksa kalmak, dönmek ve boşanmaksa da boşanmak. İlerde keşke dememek için bir an önce net kararınızı verip uygulayın.

Hmm sizin bir konunuzu daha gordum sizin kafa baya baya kisa devre yapmis enteresan. Cok seveninizin olmasi normalmis butun kararlarinizi da burda oy coklugu ile aliyorsaniz cok gecmis olsun diyorum size acil sifalar diliyorum.

Bu arada gemileri yakmayı adet edinmiş bir kadın olarak söylüyorum ki, evli olduğum kişi bana ya böyle yada boşan dese idi kararım direk boşanmak olurdu.

evlenmeden önce karar vermişsiniz zaten. belli ki kabul ettin doktorayı bırakmayı.
almanya da kalmayı eşine lütfediyor değilsin yani. zaten 3 yıl kalmam lazım diyorsun.
ha ben olsam boşanırım.
ama senin bakış açın yanlış. eğitimin için değil işine geldiği için ordasın yoksa defalarca dayak yediğin adama evliliği sürdürerek lütufta bulunmuşsun zaten.

Şiddet varsa bence hala o adamla birlikte olmaya devam etmek akılsızlık ki anlattığına göre o da sana pek ölmüyor yani gidersen boşanırım dediğine göre ama şunu biliyorum ki koca her zaman bulunabiliyor ama hayat sadece 1 defalık ve bunu haketmeyenler için harcamaya değmez

Adamın konu sahibi de dahil hiç bir şey umrunda değil,akışına bırakmış her şeyi.
Hiç bir sağlık sorunu olmadığı halde çalışmayıp Alman hükümetinin verdiği işsizlik maaşı ile yaşıyor.
Uzun mesafe koşularına katılıyor kalan zamanda evde yemek yapıp keyfine bakıyor.
Konu sahibi de bu asalak ve umarsız adam için fedakarlık yapmaya devam mı etsin?
Kararsızlık yaşıyor.
Ne kadar romantik değil mi?

Diger kadinlarin bu durumda oldugunu dusunmuyorum, kimseye haksizlik etmeyelim.
Delirecek kadar kararsiz olan benim!
Ve benim icin dogru olanin ne oldugunu goremiyorum, bildiginiz kor oldum,
Mantikli olani goremiyorum....

Diger kadinlarin bu durumda oldugunu dusunmuyorum, kimseye haksizlik etmeyelim.
Delirecek kadar kararsiz olan benim!
Ve benim icin dogru olanin ne oldugunu goremiyorum, bildiginiz kor oldum,
Mantikli olani goremiyorum....
Ben zaten sizi kastettim,çevremde başka bir örnek yok sizin gibi,nev'i şahsına münhasır birisiniz.

Fedakarlık feda etmekten gelir. Fedakarlık kavramına karşıyım. Bir kişi kendisini feda ederek bişeyleer yapmamalı. Karşı taraf sen bunu yaparsan ben de bunu yapacapım gibi karşılıklı olursa olabilir.. İstediği şey neydi ki onu yazmamışsınız..

Kadınlar zaten karşılıklı ilişkilerde yeterince kendilerinden çok başkasını düşünüyorlar bir de böyle beklenti oluyor ya karşı taraftan sinir bozucu..

önceki sayfa da sordum fedakarlık yaptığınız durum ne?
Fedakarlik yaptigim durum doktoram....bosanma donenimizde, ilk seferinde yapamadigim icin icimdecuhde kaldigim doktoraya baska bir uni.de tekrar basladi.. kabul alinca o kadar mutkuydum ki, esimin adini agzima almiycam diyordum. Ancak 3 gun gecti "esiimmm almanyaaa oturum" demeye basladim ve araya araci koyarak gozum hicbirseyi gormeden bastim geldim. Ailem bile evlatliktan reddetti. Gelince "ay ben ne yaptim doktoram" dedim, gidersen bosaniriz dedi, cunku minimum 5 yil. Bugun dedim ki "bak yuksek lisansa cevireyim, o zaman 1 yil ders var, ders aralarinda gider gelirim, sonra tezi almanyada yazarim, biram da egitimime devam edeyim" "evlenmeden once almanyada yasayacagimizi kararlastirdik, gidersen bosanirim"
Yani egitimimi feda,ediyorum, doktorayi yuksek lisansa cevirmeyi kabul ediyorum, daha ne olsun! Bu fedakarlik degil de ne

Son düzenleme:
Fedakarlik yaptigim durum doktoram....bosanma donenimizde, ilk seferinde yapamadigim icin icimdecuhde kaldigim doktoraya baska bir uni.de tekrar basladi.. kabul alinca o kadar mutkuydum ki, esimin adini agzima almiycam diyordum. Ancak 3 gun gecti "esiimmm almanyaaa oturum" demeye basladim ve araya araci koyarak gozum hicbirseyi gormeden bosandim. Gelince "ay ben ne yaptim doktoram" dedim, gidersen bosaniriz dedi, cunku minimum 5 yil. Bugun dedim ki "bak yuksek lisansa cevireyim, o zaman 1 yil ders var, ders aralarinda gider gelirim, sonra tezi almanyada yazarim, biram da egitimime devam edeyim" "evlenmeden once almanyada yasayacagimizi kararlastirdik, gidersen bosanirim"
Yani egitimimi feda,ediyorum, doktorayi yuksek lisansa cevirmeyi kabul ediyorum, daha ne olsun! Bu fedakarlik degil de ne

Evlendigimizde almanyaya tasinma ortak kararimizdi, sen kararimiza uymuyorsun, ben yanimda olan kadin istiyorum, yoksa bosaniriz diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…