- 21 Eylül 2018
- 256
- 600
- 18
- Konu Sahibi piramses1982
-
Yanlis anlasilma oldu sanirim. Ben bosanma arifesindeyken tekrar doktoraya basvurdum. Bosanma arifesinde hicbir sekilde gorusmedigimiz icin, ondan tamamen umidi kestigim icin, icimde yarim kalan doktoraya tekrar baslamak istedigim icin basvurdum kabul aldim kayit oldum. Ancak yine "esiimmm almanyaaa" diye yirtindigim icin araya araci koyarak baristim. Acilan bosanma davasi cok kotuydu, kabus gibiydi, o bosanma davasini isteyerek acmadim, babam acti. Krizlere girdim. Sonunda da herseyi goze alarak dondum. Okulu bile gozum gormedi. Ancak baristiktan 3 hafta sonra "naptim ben" diyerek kafami vurmaya basladim. Dayagi kucumsemek icin asla demiyorum, ancak o da,tedavi olmus, ve gercekten iyilesmis, dedigim gibi dayagi asla kucumsemiyorum ve esimi savunmuyorum, sadece tedavi edilebilir birsey oldugunu soylemek istiyorum.evlenmeden önce karar vermişsiniz zaten. belli ki kabul ettin doktorayı bırakmayı.
almanya da kalmayı eşine lütfediyor değilsin yani. zaten 3 yıl kalmam lazım diyorsun.
ha ben olsam boşanırım.
ama senin bakış açın yanlış. eğitimin için değil işine geldiği için ordasın yoksa defalarca dayak yediğin adama evliliği sürdürerek lütufta bulunmuşsun zaten.
Ayy bence siz doktorayı da,kocayı da bi bırakın gidin piskolojik tedavi olun.Hem doktoranızı yapıp Hemde Almanya da kalmak istiyorsanız b2 belgenizi alıp,diploma denkliği yapıp Almanya’da da yapabilirsiniz istediğinizi.Herkes birşey yaparken birşeylerden vazgeçiyor bir tek siz değilsiniz.Bende Almanya’dayım.Eşiniz işsizlik maaşı alıyor ama muhtemelen siz alamıyorsunuzdur?Buraya geldiğinizden beri ne yaptınız çalıştınız mı?Dil eğitimi aldınız mı?Kendinize yazık etmeyin bence eski konularınızı da biliyorum.Fedakarlik yaptigim durum doktoram....bosanma donenimizde, ilk seferinde yapamadigim icin icimdecuhde kaldigim doktoraya baska bir uni.de tekrar basladi.. kabul alinca o kadar mutkuydum ki, esimin adini agzima almiycam diyordum. Ancak 3 gun gecti "esiimmm almanyaaa oturum" demeye basladim ve araya araci koyarak gozum hicbirseyi gormeden bastim geldim. Ailem bile evlatliktan reddetti. Gelince "ay ben ne yaptim doktoram" dedim, gidersen bosaniriz dedi, cunku minimum 5 yil. Bugun dedim ki "bak yuksek lisansa cevireyim, o zaman 1 yil ders var, ders aralarinda gider gelirim, sonra tezi almanyada yazarim, biram da egitimime devam edeyim" "evlenmeden once almanyada yasayacagimizi kararlastirdik, gidersen bosanirim"
Yani egitimimi feda,ediyorum, doktorayi yuksek lisansa cevirmeyi kabul ediyorum, daha ne olsun! Bu fedakarlik degil de ne
Doktorayi almanyada yapamam, cunku hic kabul alamadim!!!Ayy bence siz doktorayı da,kocayı da bi bırakın gidin piskolojik tedavi olun.Hem doktoranızı yapıp Hemde Almanya da kalmak istiyorsanız b2 belgenizi alıp,diploma denkliği yapıp Almanya’da da yapabilirsiniz istediğinizi.Herkes birşey yaparken birşeylerden vazgeçiyor bir tek siz değilsiniz.Bende Almanya’dayım.Eşiniz işsizlik maaşı alıyor ama muhtemelen siz alamıyorsunuzdur?Buraya geldiğinizden beri ne yaptınız çalıştınız mı?Dil eğitimi aldınız mı?Kendinize yazık etmeyin bence eski konularınızı da biliyorum.
Fedakarlik yaptigim durum doktoram....bosanma donenimizde, ilk seferinde yapamadigim icin icimdecuhde kaldigim doktoraya baska bir uni.de tekrar basladi.. kabul alinca o kadar mutkuydum ki, esimin adini agzima almiycam diyordum. Ancak 3 gun gecti "esiimmm almanyaaa oturum" demeye basladim ve araya araci koyarak gozum hicbirseyi gormeden bosandim. Gelince "ay ben ne yaptim doktoram" dedim, gidersen bosaniriz dedi, cunku minimum 5 yil. Bugun dedim ki "bak yuksek lisansa cevireyim, o zaman 1 yil ders var, ders aralarinda gider gelirim, sonra tezi almanyada yazarim, biram da egitimime devam edeyim" "evlenmeden once almanyada yasayacagimizi kararlastirdik, gidersen bosanirim"
Yani egitimimi feda,ediyorum, doktorayi yuksek lisansa cevirmeyi kabul ediyorum, daha ne olsun! Bu fedakarlik degil de ne
Yanlis anlasilma oldu sanirim. Ben bosanma arifesindeyken tekrar doktoraya basvurdum. Bosanma arifesinde hicbir sekilde gorusmedigimiz icin, ondan tamamen umidi kestigim icin, icimde yarim kalan doktoraya tekrar baslamak istedigim icin basvurdum kabul aldim kayit oldum. Ancak yine "esiimmm almanyaaa" diye yirtindigim icin araya araci koyarak baristim. Acilan bosanma davasi cok kotuydu, kabus gibiydi, o bosanma davasini isteyerek acmadim, babam acti. Krizlere girdim. Sonunda da herseyi goze alarak dondum. Okulu bile gozum gormedi. Ancak baristiktan 3 hafta sonra "naptim ben" diyerek kafami vurmaya basladim. Dayagi kucumsemek icin asla demiyorum, ancak o da,tedavi olmus, ve gercekten iyilesmis, dedigim gibi dayagi asla kucumsemiyorum ve esimi savunmuyorum, sadece tedavi edilebilir birsey oldugunu soylemek istiyorum.
Ve su anda da geri donersem yine "esiimmm almanya " diye yirtinmayacagima inansam, herseyimi alip donucem.
Kisaca, son 1 yildir herseyi corba ettim, duzgun dusunemiyorum, duzgun hareket edemiyorum, ne psikiyatrist ne psikolog, hala korkunc durumdayim.
Bence siz bosnmak istiyorsunuz fakat oturum almayi bekliyormussunuz gb geldi!Doktorayi almanyada yapamam, cunku hic kabul alamadim!!!
Dil kursuna gidiyorum, B2. Issizlik maasi ben de aliyorum.
Eğer öyle bir düşünceniz varsa konu sahibinin çok iyi araştırsın çünkü burada her eyalette farklı.Özellikle eş Türk Vatandaşı ise çok zor.Bazı yerlerde eş Alman vatandaşı olsa bile 5 sene beklemek gerekiyorBence siz bosnmak istiyorsunuz fakat oturum almayi bekliyormussunuz gb geldi!
Yuksek lisansim almanya, denklik belgelerimde sorun yok.iyide eşimm almanya diye ağlayan senmişsin zaten. kimse zorla doktorayı bırak almanyaya dön diye kafana silah dayamamış. bir tercih yapmışsın. kendi arzun ve isteğinle.
çocuk gibi şimdi de yok ben doktora istiyorum eğitimim de eğitimim durumu anlamsız. sen mutlu olmak için ne yapıyorsun? kariyer sahibi herkesin doktorası var falan sanmıyorsun dimi? almanyadasın mesela mezun olduğun bölüm için denklik yapabilirdin bunca zaman. kendini ille doktorayla geliştireceksin diye birşey yok.
Psikiyatriste gittim....Sen zaten bu şekilde doktorayı da bitiremezsin yl da bitiremezsin ayrılsan da mutlu olamazsın birleşsen de mutlu olamazsın. Bu şekilde şartlı şurtlu boşanırım diyen biri zaten sana ilerde daha da yapacağını yapar.. Önceki konunu hatırlıyorum.. Senin bu durumda yapacağın en iyi şey yarın acilen bir psikiyatriste gitmek.. Burada böyle konu açmayla olmaz senin durumun çok vahim. Ne istediğini bilmiyorsun her durumda da mutsuz olursun ben öyle görüyorum.
Doktorayi bitirsem de turkiyede kalmayacagim ki. Her turlu yurtdisina cikacagim. Kimya muhendisiyim, doktorali olursan epey saglam para kazanikiyor. Ancak ben para kazanmak icin doktorayi istemiyorum, sadece etiketi icin istiyorum! Dr hanim desinler....kisaca,egoYa ben çok fazla yorum yapmış olacam ama size birinin kendine gel demesi gerek.Sizin mesleğiniz ne?Doktora yapsanız çok güzel paralar kazanabilecek misiniz Türkiye’de?Sanki bulunduğunuz durumuda,doktorayıda istemiyorsunuz ama mutsuzluğunuzu bunların birinin eksik kalması durumuna bağlıyorsunuz.
Yazan elleriniz dert görmesinSon konunuz olmayacağı kesin.
Ayrıca konu farklı değil, hep aynı,
sadece başlık farklı.
Ama ben yorum yapmayacağım artık sizin konularınıza,gündeminiz hep aynı,
bozuk plak gibi takıldınız kaldınız,
Almanya'da kocamla mı kalayım?
Ailemin yanına İstanbul'a dönüp doktoramı mı tamamlayayım?
Kocamla kalırsam doktora yanıyor, ayrıca kocam benim için fedakarlık yapmıyor.
Uzun mesafe koşusu için 250 Euro ödeyecek ama benim eğitimim için para vermez.
İstanbula dönsem kocam beni boşayacak.
Hem pastam dursun, hem karnım doysun istiyorum, bu nasıl olacak?
Bilmeyenler için özet geçtim,bir hayır duanızı alırım artık konuyu okuyan arkadaşlar...
Berlinde 3 sene. Esim alman vatandasi.Eğer öyle bir düşünceniz varsa konu sahibinin çok iyi araştırsın çünkü burada her eyalette farklı.Özellikle eş Türk Vatandaşı ise çok zor.Bazı yerlerde eş Alman vatandaşı olsa bile 5 sene beklemek gerekiyor
Tek kelimeyle ağzına sağlık. Pek çok üyeyi yorum derdinden bile kurtardın. Zira yorum yapacak bir şey Yok eski konuyu ben de hatırlıyorum. Bir sürü tavsiye de almıştı ama işte...Son konunuz olmayacağı kesin.
Ayrıca konu farklı değil, hep aynı,
sadece başlık farklı.
Ama ben yorum yapmayacağım artık sizin konularınıza,gündeminiz hep aynı,
bozuk plak gibi takıldınız kaldınız,
Almanya'da kocamla mı kalayım?
Ailemin yanına İstanbul'a dönüp doktoramı mı tamamlayayım?
Kocamla kalırsam doktora yanıyor, ayrıca kocam benim için fedakarlık yapmıyor.
Uzun mesafe koşusu için 250 Euro ödeyecek ama benim eğitimim için para vermez.
İstanbula dönsem kocam beni boşayacak.
Hem pastam dursun, hem karnım doysun istiyorum, bu nasıl olacak?
Bilmeyenler için özet geçtim,bir hayır duanızı alırım artık konuyu okuyan arkadaşlar...
Biliyorum herkesi yordum.Tek kelimeyle ağzına sağlık. Pek çok üyeyi yorum derdinden bile kurtardın. Zira yorum yapacak bir şey Yok eski konuyu ben de hatırlıyorum. Bir sürü tavsiye de almıştı ama işte...
Hangi yolu seçerseniz seçin "mutlu ve tatmin olmuş" olacağınıza inanmıyorum. O nedenle neyi seçtiğinizin de bir anlamı kalmıyor.Yine mi sen doyenler olacak....
Yok bu sefer konu....
Esiniz icin ne zaman tum hayatimizi degistirecek "fedakarlik" yapardiniz? Ve bu fedakarlik tek tarafli, herseyi sadece siz yapiyorsunuz, "sartlarim bu yoksa bosaniyoruz" diyorsa ve nefesiniz kesiliyorsa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?