Fedakarlik

Eşim her türlü fedakarlığa değer. Çünkü o da çok fedakarlıklar yaptı bizim için, yapmaya da devam eder.

Ama benim için kılını kıpırdatmayan adama asla bir fedakarlık yapmam. Umrunda değilsem, umrumda olmaz.

Yanlis anlasilma oldu sanirim. Ben bosanma arifesindeyken tekrar doktoraya basvurdum. Bosanma arifesinde hicbir sekilde gorusmedigimiz icin, ondan tamamen umidi kestigim icin, icimde yarim kalan doktoraya tekrar baslamak istedigim icin basvurdum kabul aldim kayit oldum. Ancak yine "esiimmm almanyaaa" diye yirtindigim icin araya araci koyarak baristim. Acilan bosanma davasi cok kotuydu, kabus gibiydi, o bosanma davasini isteyerek acmadim, babam acti. Krizlere girdim. Sonunda da herseyi goze alarak dondum. Okulu bile gozum gormedi. Ancak baristiktan 3 hafta sonra "naptim ben" diyerek kafami vurmaya basladim. Dayagi kucumsemek icin asla demiyorum, ancak o da,tedavi olmus, ve gercekten iyilesmis, dedigim gibi dayagi asla kucumsemiyorum ve esimi savunmuyorum, sadece tedavi edilebilir birsey oldugunu soylemek istiyorum.
Ve su anda da geri donersem yine "esiimmm almanya " diye yirtinmayacagima inansam, herseyimi alip donucem.
Kisaca, son 1 yildir herseyi corba ettim, duzgun dusunemiyorum, duzgun hareket edemiyorum, ne psikiyatrist ne psikolog, hala korkunc durumdayim.

Ayy bence siz doktorayı da,kocayı da bi bırakın gidin piskolojik tedavi olun.Hem doktoranızı yapıp Hemde Almanya da kalmak istiyorsanız b2 belgenizi alıp,diploma denkliği yapıp Almanya’da da yapabilirsiniz istediğinizi.Herkes birşey yaparken birşeylerden vazgeçiyor bir tek siz değilsiniz.Bende Almanya’dayım.Eşiniz işsizlik maaşı alıyor ama muhtemelen siz alamıyorsunuzdur?Buraya geldiğinizden beri ne yaptınız çalıştınız mı?Dil eğitimi aldınız mı?Kendinize yazık etmeyin bence eski konularınızı da biliyorum.

Doktorayi almanyada yapamam, cunku hic kabul alamadim!!!
Dil kursuna gidiyorum, B2. Issizlik maasi ben de aliyorum.

Sen zaten bu şekilde doktorayı da bitiremezsin yl da bitiremezsin ayrılsan da mutlu olamazsın birleşsen de mutlu olamazsın. Bu şekilde şartlı şurtlu boşanırım diyen biri zaten sana ilerde daha da yapacağını yapar.. Önceki konunu hatırlıyorum.. Senin bu durumda yapacağın en iyi şey yarın acilen bir psikiyatriste gitmek.. Burada böyle konu açmayla olmaz senin durumun çok vahim. Ne istediğini bilmiyorsun her durumda da mutsuz olursun ben öyle görüyorum.

Son düzenleme:
Birşey anlamadım eski konularınıza da bakmadım. Haddinden fazla fedakarlık yapılmamalı kimse için. Ayrıca şunu yapmazsan boşanırım diyen insanı da ben boşarım konunun ne olduğu önemli değil . Evlilikle insan tehdit edilmez ne bu böyle evlilik oyuncak mı herşeye boşanırım demekte ne oluyor? Defolsun gitsin işine gelmiyorsa

Sizi tehdit etmiş ve bu tehdide ses çıkarmayıp dediğini yaparsanız sizinle ilgili istemediği şeyleri değiştirmek için hep tehdit eder sizi.Yıllar sonra bakmışsınız ki siz siz olmaktan çıkmışsınız.Bir hayatınız var sadece.Dış görünüşünüzden dolayı başka bir erkek bulamayacağınızı düşündüğünüz için eşinize bu kadar saplanıp kalmışsınız gibi.Zor bir durumdasınız.Destek almayı düşünmez misiniz? Tehdide boyun eğmeyin bence.Belki de sadece blöftür.Bunu düşündünüz mü?

iyide eşimm almanya diye ağlayan senmişsin zaten. kimse zorla doktorayı bırak almanyaya dön diye kafana silah dayamamış. bir tercih yapmışsın. kendi arzun ve isteğinle.
çocuk gibi şimdi de yok ben doktora istiyorum eğitimim de eğitimim durumu anlamsız. sen mutlu olmak için ne yapıyorsun? kariyer sahibi herkesin doktorası var falan sanmıyorsun dimi? almanyadasın mesela mezun olduğun bölüm için denklik yapabilirdin bunca zaman. kendini ille doktorayla geliştireceksin diye birşey yok.

Bence siz bosnmak istiyorsunuz fakat oturum almayi bekliyormussunuz gb geldi!
Eğer öyle bir düşünceniz varsa konu sahibinin çok iyi araştırsın çünkü burada her eyalette farklı.Özellikle eş Türk Vatandaşı ise çok zor.Bazı yerlerde eş Alman vatandaşı olsa bile 5 sene beklemek gerekiyor

Ya ben çok fazla yorum yapmış olacam ama size birinin kendine gel demesi gerek.Sizin mesleğiniz ne?Doktora yapsanız çok güzel paralar kazanabilecek misiniz Türkiye’de?Sanki bulunduğunuz durumuda,doktorayıda istemiyorsunuz ama mutsuzluğunuzu bunların birinin eksik kalması durumuna bağlıyorsunuz.

Yuksek lisansim almanya, denklik belgelerimde sorun yok.
Subanda almanca kursuna gidiyorum B2 seviyesinde. Ingilizce konusulan firmalar var tabi de, almanca ogrenmeden olmaz.
Is basvurusu yapfim kac tane, red uzerine red yedim, cinlerim tepemde....
Red aldikca da, ya benim doktoram varken, burada issiz gucsuz geziyorum deli miyim demeye basladim.
Evet okulu umursamadan gelen benim.
Aklima su geliyor. 6 ay boyunca esimle gorusmem yasaklandi ve yasak oldugu icin "elde edilmesi gereken birsey" olarak mi geldi acaba? Elde ettim, ve bitti....ama o oturumu kaybetmeyi cidden nasil hazmederim iste olay burada!

Psikiyatriste gittim....
Su yuzumden dolayi yalniz kalma olayi var ta....bir de oturum....bunlar olmasa cidden turkiyeye donerdim....

Doktorayi bitirsem de turkiyede kalmayacagim ki. Her turlu yurtdisina cikacagim. Kimya muhendisiyim, doktorali olursan epey saglam para kazanikiyor. Ancak ben para kazanmak icin doktorayi istemiyorum, sadece etiketi icin istiyorum! Dr hanim desinler....kisaca,ego

Yazan elleriniz dert görmesin

Berlinde 3 sene. Esim alman vatandasi.
Bosanma dusuncem yok, ben hayatta tek yapamam. Zaten tek yapamayacagim icin bosananiyorum ya, hem tek olacagim icin hem oturum gidecek diye. Bu iki olay beynimde olmada, bu kadar takik olmasam basip gidicem ailemin yanina. Ancak millet almanyaya gelmek icin kendini yirtiyor, ben kendi ellerimle oturumumu nasil iptal ettiririm?

Tek kelimeyle ağzına sağlık. Pek çok üyeyi yorum derdinden bile kurtardın. Zira yorum yapacak bir şey Yok eski konuyu ben de hatırlıyorum. Bir sürü tavsiye de almıştı ama işte...

Tek kelimeyle ağzına sağlık. Pek çok üyeyi yorum derdinden bile kurtardın. Zira yorum yapacak bir şey Yok eski konuyu ben de hatırlıyorum. Bir sürü tavsiye de almıştı ama işte...
Biliyorum herkesi yordum.
Ancak sunu diyeyim. Uyelerin yarisi "geri don" , diger yarisi "kal yurtdisinda" diyor.
Kafam allak bullak oldu

Hangi yolu seçerseniz seçin "mutlu ve tatmin olmuş" olacağınıza inanmıyorum. O nedenle neyi seçtiğinizin de bir anlamı kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…