Fedakarlik

Biliyorum herkesi yordum.
Ancak sunu diyeyim. Uyelerin yarisi "geri don" , diger yarisi "kal yurtdisinda" diyor.
Kafam allak bullak oldu
Anket yapın hemen.
Net sonuçları görelim,
oranları karşılaştıralım siz de ona göre bavulunuzu toplar ya da tamamen kaldırırsınız.
Bu zamana kadar hayatınızı ailenize,
eşinize göre şekillendirip kararlar almışsınız,
biraz da kk üyelerine göre karar alın,nolacak ki?

Yorum yapmayayım diyorum ama duramıyorum.
Yanınızda olsam sizi şöyle omuzlarınızdan tutar sarsardım,belki kendinize gelirsiniz.

Bana da neyi secersem seceyim, illa "pisman" olacagimi dusunuyorum.
O kadar rahatsiz durumdayim
Aynı şeyden bahsediyoruz... Ama hayatın kendisi bu değil mi zaten? Bir şeye karar verir diğerinden vazgeçersiniz ve pişman olup olmamanız da bakış açınızla ve değer yargılarınızla ilgili bir durum. Pişman da olsanız bu da hayata dair bir şey zaten, sonu da ölüm değil...

Biliyorum herkesi yordum.
Ancak sunu diyeyim. Uyelerin yarisi "geri don" , diger yarisi "kal yurtdisinda" diyor.
Kafam allak bullak oldu
Ben de yurtdışındayım,öncelikle doktorayı vs vs düşünmeden önce,kendini bir lise mezunu gibi düşünerek,bu adamı seviyor muyum,bundan baba olur mu,bir geleceğim var mı onu düşün.lise mezunu dememin sebebi,sizde aldığınız eğitimin yükü var,o yük olmasaydı nasıl düşünürdüm onu bir tartın...
Doktoraya gelince,Türkiyedeki gidişat belli,siz o doktorayı alana kadar neler yaşayacaksınız onu da hesaba katın...
Ama eşiniz sorumsuz işsiz dolanmaya devam edecekse tabiki dönün...bence siz oturum için vazgeçemiyorsunuz,yoksa eşinizi sevdiğinizi düşünmüyorum

Tamam anket yapayim. Nerede acayim, burada nasil paylasayim?

Benim için fedakarlık edemeyecek adama tırnağımı koparıp atmam. Bencil bir pislik olduğumu düşünebilirsiniz ama hayatta her şey karşılıklıdır bir şeyler feda etmek için karşılık görmeliyiz.ben eşim için büyük fedakarlık ettim doğrudur. Henüz okulum yeni bitmişken hiç bilmediğim bir şehre yalnız başıma olacağımı bile bile geldim. İlk yıl çok zor oldu ailem uzakta, tanıdığım kimse yok, yabancı şehir ve kazanmam gereken bir sınav... Çok zor oldu doğruya doğru. Ama eşim beni buna pişman etmedi Allah kimseyi pişman ettirmesin. Kime neyi feda edeceğimizi çok iyi düşünmeliyiz değmeyecek adamlara fedakarlık nankörlük olarak geri döner. Ayrıca eşiniz size gerçekten eşiniz olduğunu hissettiriyor mu? Yani hayat yoldasiniz olduğunu, her koşulda sizi desteklediğini gösteriyor mu? Omzuna başınızı güvenerek koyabiliyor musunuz? Eğer cevabınız hayırsa siz zaten yalnızsınız. Eşiniz sadece sırtınıza yük. Ayrıca Almanya iyi güzel hoş da orada refah seviyeniz yüksek değilse orada bulunmanın size bir faydası yok. Kendi ülkenizde aynı şartlarda yaşayacaksaniz ülkeniz çok daha evladır ne olursa olsun toprağımız sonuçta.

Esim bana her daim esim oldugunu hissettiriyor mu? Bu cok guzel bir soru. Benim olayim parasal....istanbulda da hic calismiyordu, bu yuzden guvenim hic olusamadi. Tamam burada az biraz calisiyor ve devlet yardimi da var ama ben kendimi "annemin babamin yaninda oldugu kadar guvende hissedemiyorum". Annem babam her zor zamanimda yanimda oldugu icin hep kol kanat gerdikleri icin, onlarin o korucu tutumlarina alisigim. Kisaca 36 yasimda ve resmen hala ailemin kucuk kizi modundayim. Refah duzeyi derseniz...esimle istanbuldayken de maddi durumumuz iyi degildi.
Finansal olarak hic zorluk cekmedigim bir ailede buyuyup, calismamasini gozum gormeyerek cok asik olarak, almanyada yasayacagim diye evlendim.
Kisaca, hersey bastan ters. Bosanma arifesinde krizlere girip bosanamadim da, e simdi geri dondum, okulum diyorum, ailemin guvenli kollari diyorum....

Yani bilmiyorum burada ters çok şey var siz de karar vermekten çok uzaksınız. Para yoksa huzur yok onu biliyorum ama. Sadece mutluymuş gibi yapma var. Hele bir de çabalamayan biri varsa bu çok daha yıpratıcı

Yani bilmiyorum burada ters çok şey var siz de karar vermekten çok uzaksınız. Para yoksa huzur yok onu biliyorum ama. Sadece mutluymuş gibi yapma var. Hele bir de çabalamayan biri varsa bu çok daha yıpratıcı
Esim sanatci ruhlu. Projeleri var devamli. Yapar mi yapmaz mi bilmiyorum ama Almanyayada yapacaklarim var diyor ama ne zaman belli degil....

Esim sanatci ruhlu. Projeleri var devamli. Yapar mi yapmaz mi bilmiyorum ama Almanyayada yapacaklarim var diyor ama ne zaman belli degil....
Böylelerinin ne hikmetse projeleri ve yapacakları hep vardır. Yapacaklardır tabi ki. Merhaba hep öyledir. Ne hikmetse yaptıklarını görmeyiz. Yapanlara da sanatçı ruhlu değil "sanatçı" deriz zaten. Ama her halükarda anlaşması zor insanlardır. Yani şöyle diyeyim iyi arkadaş olurlar ama eş olmaları çok zordur. Edebiyatciyim ben o kadar sanatçı arasında iyi aile babasıdır aile hayatı mükemmeldir diye gördüğüm yazarlar çok nadirdir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Önceki konuna bi bakayım dedim. Bu adam seni dövüyomuş. Özelini herkese anlatıyomuş. Bunlar olmasa bile evliliği şartlara bağlayıp tehditvari konuşan adamı ben boşarım.

Ay yok boyle bir anlatis sekli!!!! O yapacaklarini ne zaman yapacak? Iki ulke arasinda ticaret de dusunuyor , daha once denemis de ama olmamis, belki bu sefer yapar.
Peki ayrilirsam ve birgun basarili oldugunu duyarsam

Tüm seçeneklerde sonrasını düşünüp plan yaptınız mı? Mesela doktoraya döndünüz, yıllar sonra bitirdiniz, sonra? Bitirince planınız ne?
Ya da eşinizle kaldınız? Numarada ne yaptığınız? 5-6 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
Önemli olan kendi hayatınıza yatırım yapmanız. Eşinize ya da ailenizin isteklerine değil.
Sizin yerinizde olsam önce işimi gücümü yoluna koyup kendimi sağlama almaya çalışırdım.

siz bu egoyla 50 yaşında da işsiz beş parasız ve çocuksuz bir hayata mahkumsunuz.cidden artık ne diyeceğimi şaşırdım.2 unıversite dıplomam var çok iyi İngilizcem var uzun zamandır ev hanımıyım ve çok ta mutluyum hayatı kaçırmadım doya doya yaşıyorum.sizin hayatınızsa maalesef bomboş .dr hanım da demiyorlar kimseye merak etmeyin o kadar çok insanda dıploma var ki artık

Kocanı cok sevıyorsan yanında kalacaksın yok cok sevmiyorum onsuz da olur dıyorsan kendı yolundan gıdeceksın bu kadar net .

Siz kocanizi falan sevmiyorsunuz ki. Kaza gecirmissiniz yuzunuzde sizin demenize gore bir deformasyon olusmus. Beni kimse boyle sevmez diye kocanizdan bosanmaya cesaret edemiyorsunuz. Kocaniza her sekil mecbur hissediyorsunuz kendinizi ki bosanirsaniz oturum alamayacaksiniz. O da bu durumu bildiginden keyif catiyor. Doktorayi egonuzu tatmin etmek icin istiyorsunuz o kadar. Sizin tek amaciniz yurtdisina kapagi atmak. Yuzunuzdeki durum olmasa oturumunuz olsa coktan kocaniza tekmeyi basarsiniz. Yasaminizin hicbir amaci emeli yok. Siz iflah olmazsiniz. Bosuna konu acip durmayin.

Ayyy yesinler onun sanatçı ruhunu gelmiş 50 yaşına..
Yeteneğini sadece mabadini büyütmek üzerine kullanmış ..
Hiç kimse benden önemli değil, ben biraz bencilim..
Herkese değer veririm belli ölçüde.
Herkesin değeri farklı tabi ..
Mesela kedilerime bazı arkadaşlarımdan daha çok değer veriyorum :)))
Kendime istediğim bir şeyi almam ama kedime mamanın en iyisini almaya çalışırım .
Ama bir arkadaşım için istemediğim bir şeyi yapmam .
Ailem böyle istiyor diye onların istediği kalıba girmem .
Hele bi baltaya sap olamamış bir koca için ne fedakarlığı Allah aşkına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…