- Konu Sahibi pinaripekci
-
almanya'da ismi Falafel.Almanlar bayiliyor.Bende cok seviyorum.Heleki aciyla
cok lezzetli oluyor.Ellerine saglik Pinar'cim.Cok güzel bir tarif.
pinarcim bende kac gündür firsat bulup yapamamistim sonunda yapabildimhihoyyyt
tadi nefisti esimde cok begendi ben hic yedigimi hatirlamiyorum ama sanki tadini yedigim birseye benzettim
neye benzedigini cikaramadim cok güzel bir tadi varcokacimcoook bundan sonra sIk sIk yapacagim canimyerimseniben
bu tarifi bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.
evet yaa biraz mücvere benziyor zaten esim bilemedi bir ic hazirlayip nohutla yaptigim harca buladim zannetti bunun icindeki ne diye sorduyerimsenibenellerıne saglık cnm benım harıka gorunuyorlar.emınım tadıda harıkadır.sankı bıraz kabak mücverini andırıyor tadı yanlışmıyım?
evet yaa biraz mücvere benziyor zaten esim bilemedi bir ic hazirlayip nohutla yaptigim harca buladim zannetti bunun icindeki ne diye sorduyerimseniben
ama cok begendi artik mönümde yeni bir tarif yer aldi cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan
pinarcim bende kac gündür firsat bulup yapamamistim sonunda yapabildimhihoyyyt
tadi nefisti esimde cok begendi ben hic yedigimi hatirlamiyorum ama sanki tadini yedigim birseye benzettim
neye benzedigini cikaramadim cok güzel bir tadi varcokacimcoook bundan sonra sIk sIk yapacagim canimyerimseniben
bu tarifi bizimle paylastigin icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.
cokacimcoookevvet evvet bide utanmadan az evvel telefondada bahsettin tarifinden ellerine emegine saglik yengosum bende denicem en kisa zamanda insallahopuyorumnanaktan
tamam canim bigun yazacam ayrintili sekildeyerimseniben
Asci babamdan ögrendigim Felafel tarifi sizlerlen paylasmakttan mutluluk duyarim.
Felafel
1 su bardagi haslanmis nogut
1 su bardagi haslanmis fasulye
1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
1 su bardagi haslanmis bulgur
1 tane soğan (doğranmış)
4 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
4 yemek kasigi dereotu (dogranmis)
4 yemek kaşığı taze kişniş (doğranmış)
5 yemek kasigi un
2 tatli kasigi tuz
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatli kasigi karabiber
5 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı kimyon
Nogudu, fasulyeyi, yesil mercimeyi, bulguru ve sogani mutfak robotuna koyun.
Maydanoz, dereotu, kişniş, tuz, pulbiber, karabiber sarımsak ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın.5 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin. Karışımı bir kaba alın üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda pisirin..
Umarim begenirsiniz arkadasllar denemenizi siddetle tavsiye ederim.. Simdiden afiyet olsuna.s.
İlk defa duydum bunuda.Eline sağlık
İlğinç tadi nasıl oluyor acaba?
yazılanları okuyup resimleri gördükçe ağzımın suları aktı bende mutlaka deneyeceğim
benim deneyenlerden neyim eksik yahunaniknanik
yalnız şu anda evde nohutum yok alıralmaz hemen yapacam
bende denicem yarın inş
hamişim canım çekti valla hemen eşimi arayıp maydanoz alsın bi o eksik
pinarrcıımm yine döktürmüşsün yahuu
arkadaşlardan cesaretle bende denicem buzlukta hazır nohutum var haşlanmış
zemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?