Femara+Gonal F+Meriofert+Ovitrelle

benben-y

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2025
1
0
1
Merhaba Herkese,

O kadar çok şey okudum ki bende bir şeyler yazayım dedim :)
30 yaşındayım, 3 yıldır evliyim, Ocak 2025 itibariyle bebiş denemelerine başladık, 7. ayda olmayınca doktora gidelim artık dedik.
Benden bir takım testler ( AMH 7.18, TSH 4.94, LH 2.42, FSH 4.83 ,Estradiol e2 35) istendi, bir sorun çıkmadı bunlarla birlikte rahim filmi çektirdim, yine bir sorun çıkmadı. Eşimden spremiogram alındı, onda da bir sorun görülmedi. Yumurtlama gününden 1 hafta sonra progesteron verdim 6 çıktı sanırım biraz düşükmüş.
Genel olarak değerlerimde bir sorun yok ancak doktorum pcos görüntüsü olduğunu söyledi, yalnız sen pcossun demedi. Bu görüntü olsa da yumurtlamana engel bir durum yok adetin düzenli dedi.
Tüm bunlar yapılırken ultrason ile yumurtlama takibi de yaptık, belirttiği günlerde ilişki oldu.
Adetimi beklerken evde olan bir testle gebelik testi yaptım. Test silik çizgi çıktı o kadar meraklandım ki gecenin bir vakti gidip 2 erken gebelik testi daha aldık, onlar negatifti, sonra ben yine emin olamadım kan verdim betam 5.19 çıktı. Araştırmalarıma göre hamileyim de diyemedim değilim de diyemedim.
2 gün geçti tekrar test yaptım, bu kez erken gebelik testi silik çizgi çıktı, eşime sürpriz falan yaptım, çok sevindik, havalara uçtuk, çünkü testlerin silik çıktığında pozitif olacağını duymuştum, hatta gebeliklerini böyle öğrenen arkadaşlarım vardı. Ben yalancı negatif olur ama pozitif olmaz diye biliyordum.
Yine tabi ki araştırmalarım sırasında kimyasal gebelik gibi kavramları öğrendim.
Maaaalesef ertesi gün regl oldum, müthiş bir hüsran. Adetin 2. günü doktoruma gittim, LH hormonu yükseldiğinde de böyle olur biz 20 altına hamilesin diyemeyiz dedi. Aslında kendisine kimyasal gebelik olabilir mi demiştim ama buna cevap vermedi sanıyorum ki üzülmemi istemedi.
O gün famera ve gonal f verdi. 5 gün sabah akşam aynı saatlerde famera, sonraki 3 gün gonal f 75 vurdum, kontrole gittiğimde 15,16 mm 2 yumurtam vardı.
2 doz da meriofert verdi, bu adımları da tamamlayıp kontrole gittim. Yumurtalıklarım sağ 17 sol 18,5 olmuştu artık ovitrelleye hazırdım. Kontrole gittiğim günün akşamı ovitrelleyi de vurdum, vurduğum günün ertesi günü müthiş bir kasık ağrısı yaşadım, o kadar şey okudum ki kist oluşmasın diye dualar ettim. Belirtiler aradım...
3 gün üst üste ilişki, 1 gün boş ,tekrar ilişki, 1 gün boş, tekrar ilişki oldu, 1 hafta böylece geçti.
Progesteron testi için tekrar doktora gittim geçen ay takviyesiz 6 çıkan hormon bu ay 17 olmuştu.
Doktorum sonuçlarımın çok güzel olduğunu, bu tedaviyi sevdiğini, bedenimin tedaviye güzel yanıtlar verdiğini söyledi.
1 hafta daha bekleme süresinde heeer güün saatlerce buralarda ne yazılar okudum, umutlandım, korktum, üzüldüm, sevindim...
3. günden 10. güne kadar ovulasyon testi yaptım bir kaç gün kıpkırmızıydı sonraki günlerde silinmeye başladı.
Artık iyice silikleşince gebelik testi yaptım vee negatif. Henüz erken olduğuna 14. güne kadar test yapmayacağıma kendimi ikna ederek 11. gün 12. gün 13. gün ve 14. günler test yaptım hepsiii negatif. 14. gün çok ağladım, her şey normalken bunca şeye rağmen neden olmadığını düşünüp durdum, eşimi de üzdüm kendimi de. Bebeği düşünmediğim tek bir an yoktu. İşime odaklanamadım, her şeyi unutmaya başladım, odağımı kaybettim.
Ve yine maalesef 16. gün regl oldum, 2. günü doktora gittim, doktor yumurtlamamın çok sağlıklı olduğunu hiç bir pürüz ve kalıntı kalmadığını söyledi.
Bugün adetimin 3. günü normalde 6-7 gün sürer ama şu an çok çok az geliyor. Aklıma acaba üstüne mi görüyorum düşüncesi gelir gibi oluyor, sonra doktora gittin olsaydı görürdü hala umutlanıyorsun diye kendime kızıyorum.
Doz vs arttırmadan aynı şekilde 2. ay tedavimi oluyorum fameraya başladım bugün 2. gün, sonra iğne, sonra kontrol diye gidecek günler.
Ha bide elenatal 1 kullanıyordum, doktorum yurmurtaya yardımcı olan ınofolic combi HP verdi, hamilesin diyene kadar kullanacaksın dedi.
Umarım bu ay son olur ve artık bebeğimin haberini alırım.
Bebek haberi almakla bitmiyor aslında, erken öğreneceğim için bir sürü soru işaretleri olacak, kesesiydi, kalbiydi derken.
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlarım, ne çok konuştuuumm :)
Bebişli günlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…