konunuzun tamamini okumadim lakin birkac satirdan anladigim esitsizlikten sikayet ediyorsunuz ama baslik uanlis olmis. feminen kadinsi kadinsal demek siz feminizmden bahsetmissiniz yani feminist duygulardan
Siz kimden evrildiniz bilmiyorum ama benim atam topraktan yaratıldı. Bu yüzden sizinle aynı fikirde olmayabiliriz. Mesela neden ütü yaparken kendinizi bir erkek karşısında haksızlığa ugramis hissediyorsunuz da, işe gidip çalışırken hissetmiyorsunuz?
Iyi bir okuldan mezunum, ismi olan bir meslegim var. Zaman zaman ofise gidip esime yardim etmek dışında aktif bir çalışma hayatim yok. Ama eşime kahve yapmak, evimin kurabiye kokmasi çok hoşuma gidiyor.
Sanırım bu insanın kişiliğiyle alakalı.
Her ne kadar insan eşine kahvalti hazirlamaktan neden erinir anlayamasam da, umarim karşınıza sizin yukunuzu paylaşacak biri çıkar.
Toplumda hiç bir zaman kadın ve erkeği esit olarak görmedim ,kadının üstünde her zaman yük fazla olmuştur ,nedeni ogullarimizi "paşam ","şehzadem"diye yetiştirmekten kaynaklanıyor ,öyle yetişen erkekler tabi ki suya sabuna dokunmadan herşeyi önüne bekliyor
Belki günümüz anneleri erkek evlatlarına biraz daha sorumluluk vererek yetiştirmeye çalışıyordur ,işin kadını erkeği olmaz diye düşünüyorum
Henüz evli değilmişsin ,inşallah bulacağın eş kafana yatkın olur
Çalışıp, eve para getirip, evin giderlerine katkıda bulunurken kendinizi kullanılmış hissetmiyorsunuz. Ama eşinize kahvaltı hazırlarken hissediyorsunuz. Anlamadigim bu?İşe gidip çalışmayı neden haksızlık olarak görüp bundan erineyim ki anlamadım.Kendi ayaklarım üzerinde durmak için eğitim aldım kariyer yaptım.
Fikirlerinize saygı duyuyorum teşekkür ederim.
Kesinlikle çok doğru teşhisler koymuşsunuz... Yetiştirme tarzından kaynaklı sanırım... Yani suçlu yine biz kadınlar.tesekkur ederim güzel dilekleriniz için.
Toplumda herkese bir görev verilmiş bu ne zaman kim tarAfından verilmiş hiç anlamış değilim. Mesela nedsn asırlar öncesinden bu ev işlerini yemek işlerini erkekler yapmaya başlamamış? Yani nerden gelmiş bu tarz şeylerin kadın görevi oldugu?
Çok saçma gelir bu ataerkil muhabbetler. Evde önünde boş bardağıyla beni diğer odadan çağıran öküz bi kocam vardı. Ben temizlik yaparken koltukta uzanmış hadi artık kaç saat oldu bitiremedin diyen yine aynı öküz.
Ama görev kadının. Ben o kadar çalışıp geliyorum bide evde işmi yapcam derdi. Peki ben???? Ben çalışmıyomuydum gerizekalı kocam? Benim işim daha hafifmiş yorucu değilmiş ona göre. Hey Allahım gülermisin ağlarmısın..
Çalışıp, eve para getirip, evin giderlerine katkıda bulunurken kendinizi kullanılmış hissetmiyorsunuz. Ama eşinize kahvaltı hazırlarken hissediyorsunuz. Anlamadigim bu?
Tabii ki anladığım kisimlar da var korkmayin :) ikiniz de ayni şartlarda çalışıp eve yorgun gelince, kadinin tekrar ev mesaisine başlayıp erkeğin dinlenme faslına gecmesini haksızlık olarak görüyorsunuz. Peki neden bu ikili çalışma hayatının iş kısmından degil de, ev kısmından sikayetcisiniz?
Toplumda herkese bir görev verilmiş bu ne zaman kim tarAfından verilmiş hiç anlamış değilim. Mesela nedsn asırlar öncesinden bu ev işlerini yemek işlerini erkekler yapmaya başlamamış? Yani nerden gelmiş bu tarz şeylerin kadın görevi oldugu?
Çok saçma gelir bu ataerkil muhabbetler. Evde önünde boş bardağıyla beni diğer odadan çağıran öküz bi kocam vardı. Ben temizlik yaparken koltukta uzanmış hadi artık kaç saat oldu bitiremedin diyen yine aynı öküz.
Ama görev kadının. Ben o kadar çalışıp geliyorum bide evde işmi yapcam derdi. Peki ben???? Ben çalışmıyomuydum gerizekalı kocam? Benim işim daha hafifmiş yorucu değilmiş ona göre. Hey Allahım gülermisin ağlarmısın..
Çalışıp, eve para getirip, evin giderlerine katkıda bulunurken kendinizi kullanılmış hissetmiyorsunuz. Ama eşinize kahvaltı hazırlarken hissediyorsunuz. Anlamadigim bu?
Tabii ki anladığım kisimlar da var korkmayin :) ikiniz de ayni şartlarda çalışıp eve yorgun gelince, kadinin tekrar ev mesaisine başlayıp erkeğin dinlenme faslına gecmesini haksızlık olarak görüyorsunuz. Peki neden bu ikili çalışma hayatının iş kısmından degil de, ev kısmından sikayetcisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?