Feminist duygularım

Valla hep aynı şeyi yazıyorum ama bunun bütün suçu kadınlarda. Kadınlar değişmeden hiç bir şey değişmez bu ülkede. %95i zaten tam tersi kafada. Kkda da bolca mevcut.

Feministlikse feministlik. Eşitlik ve adaletin adı feministlik oluyorsa öyle olsun.

Bu düşünceleri unutmak mı, imkansız.
hay sen çok yaşa.

Yapmayin efenim zorla mi

Ona gore biriyle evlenin siz de. Kimse kusura bakmasin da erkek gibi erkek diye hanzo tiplerle evlenip ardindan "imi him cilisiyirim him ivi timizliyirim" diyen kadinlar o kadar cok ki.

Kaciniz evlenirken adamin karsisina oturup "bayim ben de calisiyorum evin ne isi varsa ortak ona gore kabul etmezsen de sen bilirsin bu is olmaz" dedi? "Yoğ oyle olmaz ben yapamam" derse kacinizin ayrilmaya cesareti var?

Bilmemkac bilezigin piremses gibi gelinlgin kocaman kolcakli koltuk takimlarinin pesine dusene kadar az evlilik hayatinizin nasil sureceginin pesine dusun.

Sanki hic karisina yardim eden erkek yokmus gibi sanki herkes bunu kanun bellemis gibi yansitmamalisiniz. Kendimden ornek vereyim. Evden internet uzerinden calisiyorum. Aksama kadar yapabildigimi yaparim yapamazsam da kendimi zorlamam. Yemek bazen yapmam esim gelince yaptiririm veya hazir soylerim. Bir kere supurme isi mutlaka esimdedir. Buyuk temizligi asla tek basima yapmam mutlaka esimle yapariz ki agir islerin tamamini ona kitlerim. Evde oldugu surece cocuga o bakar vs. ve esim numunelik degil cevremde de o kadar cok var ki.

Evlenirken yanlis yerlere odaklaniyorsunuz. Ne istediginizi bilin, ona gore adamlarla evlenin.

Evet, kadınların sırtına zamk gibi yapışmış bu sorumluluklar..
Kadınlar bunu övünecek bir durum olarak görüyorlar.Şirketimde tüm kadınlar arasında dönen muhabbet bu... yok şöyle sarma yaptım börek açtım gece 3 lere kadar lavabo ovdum... üzülüyorum.sanırım onlar gibi asla olamayacağım.

Sakin ol şampiyon :) Tercih meselesi biraz da. İsteyen kadın herşeyi ustlensin hem çalışıp hem kocasına çocuğuna hizmet etsin. Sen de herşeyi eşinle eşit yap sıkıntı yok :) Herkesin düşüncesi kendine. Sanirim senin gibi dusunmeyenlere kızıyorsun da kimse düşüncelerini başkalarına empoze etmeye calismamali. Öyle düşünüyorsan gönlüne göre bı koca bul bak keyfine

Herkes bunu kanun bellemiş gibi yansıttığımı sanmıyorum.Hazmedemediğim için yazma gereksinimi duyduğumu belirttim.Ayrıca ne istediğimi ve ne istemediğimi biliyorum. Tabi ki de tüm erkekler bu kapsam dahilinde değildir.. kişilik meselesi.Ancak çoğunluk böyle.sadece erkekler değil, kadınlarda hemde.

Bana göre evlilik hayatı paylaşmaktır.

Size yapilirsa hazmetmeyin tabii ama genel olarak kadinlarimiz bunu cok guzel hazmetmis. Ne halleri varsa gorsunler diyorum artik. Ama dedigim gibi insan evlenecegi kisiyi ona gore secmeli.

Olmamalı da sonra çeşitli eklem ve kas agrilariyla harap olmuş sinirleriyle depresyon da kadınlar ortaya çıkıyor

Yok kızmak demeyelim, öyle bir hakkım olduğunu sanmıyorum.Kimseye de düşüncelerimi empoze etme amacım yok sadece sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Ooooo ataerkil sisteme baş kaldırı :))

Umarım herkes kendine uygun eşi bulup mutlu olur.

Konudaki dişi kuş kısmı ilgimi çekti, yuvayı dişi kuş yapar sözü tüm işleri kadına yüklemek isteyenlerin ortaya attığı bir sözdür ve gerçekliği yoktur çünkü kuşlar aleminde yuvayı erkek kuş yapar, süsler ve yuvayı beğenecek aşık olacak bir dişi kuş bekler:)))

Bakın ne kadar romantik bir erkek kuş

Bak geldiler bile siz öyle yapın. Diğerleri istediğini yapsıncılar. Olay o değil ki. İsteyen istediği kadar yorulabilir. Kendi bilir. Konu sahibi toplumun düşüncesi değişse keşke diyor. Bakın dünden beri temizlik konuları açıldı. Bazı kaynana ve görümcelerin evi pis diye kınandı falan. Ama bir kişi bile evin hanımı be evin kızı dışında evin erkeğine laf etmedi ya da bir kişi bile gelinsin gittiğinde temizle demek yerine eşin niye yapmıyor demedi. Demek ki bu işler toplum kuralı olmuş. Demek bu işler sadece ve sadecev kadının görevi kabul edilmiş. Konu Sahibi de bundan rahatsız. Ben de rahatsızım ama söylesem aynı burdaki tepkileri alırım. Keşke diyorum değişse de kızlarımız rahat etse. Yeni nesil annelerin %25 ine güveniyorum ama en az:)

Oo videolu örneklendirme için teşekkürrss Mune bacı

Ne kadar da güzel yazmışsınız.Resmen hislerime tercüman olmuşsunuz, eksik kalan kısımlarını tamamlamışsınız

Oo videolu örneklendirme için teşekkürrss Mune bacı

Konuya bilimsel yaklaşım sinir oluyorum da yuvayı dişi kuş yapar lafına, neredeyse asırlardır bu sözle kandırmışlar bizi :))) erkekler çalışan kadın arar, maaşlar söz konusu olunca senin paran benim param diye birşey yok derler ama mevzu ev işlerini beraber yapmaya gelince erkek kadar çalışan yorulan kadına ev işi senin vazifen denip koltuğa serilir erkekler, nerede yazıyor kadının vazifesi olduğu?
Çalışmaya maaşı ortaya koymaya gelince eşitlikçi erkek ev işinde kenardan izler, oh ne güzel valla:)))

dünyanın binlerce yıllık tarihini göz önünde bulundurduğumuzda ataerkil yapının geçmişi 6000 yıl önceye dayanıyormuş. Bu süreçten önce epey bir süre anaerkil bir yapı varmış çünkü kadın avcı-toplayıcı toplum yapısı içinde erkeğin getirdiği ile ailenin karnını doyuran düzeni sağlayan bir rol sebebiyle ama en çok da "doğurganlık" yetisi ile ön plandaymış. soyu devam ettiren kadınmış şimdi hala bazı kültürlerde bu anlayış mevcut.

peki ne zaman bu önemli yerini kaybetmiş kadın? özel mülkiyet ortaya çıkınca. ne zaman ki yerleşik hayata geçilip tarım ve hayvancılık yapılmış ve insanlar "mülk" sahibi olmuş o zaman o mülk erkeğin olmuş ve kadın ikinci plana atılmış.

konuya gelecek olursak, bu toplumda feminizm o kadar yanlış anlaşılan bir kavram ki... derslerde anlattığımda sınıf hop oturup hop kalkıyor. hepsinin hakkını veriyorum ama
şimdi yazsam sabaha kadar sürer.

sizi çok iyi anlıyorum konu sahibi aynı düşüncelere ben de sahibim. geleneksel bir toplum yapısı içinde en egaliterinden bir evlilik sürdürmeye çalışıyorum. ama bunu güç savaşı şeklinde yapmamaya özen gösteriyorum çünkü eşim kötü niyetli değil bu konuda nasıl desem sadece biraz beceriksiz
şaka bir yana yetişme tarzı çok büyük etken, 7 yıldır evliyim hala eşimin ailesinin evine gittiğimizde küçük bir çocuk gibi herşeyi annesinden ister arada sataşırım "kalk kendin al" diye ama kayınvalidem bırakmaz, zevk alıyor sanki içeceği suyu ayağına kadar getirmekten... 4 sene dışarda okuyup kendine bir kere valiz hazırlamamış biri benim eşim. annesine sorsanız onu yormamak iyi bişey ama bana kalırsa kötülük yapmış eşime. bunu söylerim de arada şaka yollu.
böyle yaparak ataerkiye hizmet etmenin dışında bir de işini yaptığınız kişiyi beceriksizleştiriyorsunuz problem çözme yeteneklerini köreltiyorsunuz.
ben çok "boynu kalın" bir insanım. en ince ev işinden en spesifik dışarı işine kadar kendim yaparım, yapmak isterim. bu yemek de olur tamirat da olur. bu yüzden bir erkeğin kendini kurtaracak kadar becerisi olmaması karşısında ona acıyorum.

bu noktaya gelirken her seferinde uygun bir dille çalışma hayatında benden daha çok yoruluyor olmasına rağmen evdeki herşeyin artı çocuk bakımının ikimize ait olduğunu toplumsal cinsiyet rollerinin insanlar tarafından yaratıldığını ve hiiiç umrumda olmadığını güzelce anlattım.
eşit şekilde işleri bölüştüğümüzü söyleyemem çünkü hem yetişme tarzı hem bilgisizlik hem de uzun mesai saatleri sebebiyle eşim benim kadar koşamıyor herşeye. ama tatilde hiç affetmiyorum hiçbişey yapamazsam çocuğu kilitliyorum
fakat ilk senelerde "bu evin hanımı sensin tabii ki senden sorulacak ev işleri" ifadelerinin "bu evi çok dağıtmışız hadi hayatım girişip toplayalım" a evrilmesi umut verici

Siz çalışmak neden rahatsız etsin ki diyorsunuz. Ama evde bi kahvaltı hazırlamak rahatsız ediyor işte. Bunun sebebini soruyorum.

Öyle tabi, bir de kadın ev idaresinden anlamaz ver maaş kartını al harçlığını diyen adamlar var ki tam cinnetlik... ( birikim amaçlı yapılıyorsa sözüm meclisten dışarı ...)
Ama hata biz kadınlarda.. erkeğin kalbine giden yol boğazından geçer dedik temiz ev mutlu evlilik dedik.
dedik dedik kendimizden kıstık... ne oldu sonunda kapana kısılmış, depresyon eğilimde mutsuz kadınlar yarattık.

Siz çalışmak neden rahatsız etsin ki diyorsunuz. Ama evde bi kahvaltı hazırlamak rahatsız ediyor işte. Bunun sebebini soruyorum.
Mevzu sadece kahvaltı hazırlamak değil ki.. siz konuyu çok yanlış anladınız bence. Konu burada bakış açısı. Konu burada kadının sırtına binen yük. Neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz ki öz göreviniz olarak benimseyerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…