- 23 Ekim 2013
- 4.261
- 5.084
- 158
- 35
Bence kafana göre birini bulursan bunların hiçbirini yapmak zorunda değilsin. Ben de sizin gibi düşünüyorum, evlenmeden önce de öyle düşünürdüm. Ama bizim gibi düşünen kadın sayısı da çok değil. Nasıl değişecek bilmiyorum. Ben kafama ve gönlüme göre birini buldum. Diğer türlüsüyle asla yapamazdım sanırım. Ya bu düşünceleri unutacaksınız ya da sizin gibi düşünen biriyle evleneceksiniz. Diğer türlüsü eziyet olur bir yerden sonra.
hay sen çok yaşa.Valla hep aynı şeyi yazıyorum ama bunun bütün suçu kadınlarda. Kadınlar değişmeden hiç bir şey değişmez bu ülkede. %95i zaten tam tersi kafada. Kkda da bolca mevcut.
Feministlikse feministlik. Eşitlik ve adaletin adı feministlik oluyorsa öyle olsun.
Evet, kadınların sırtına zamk gibi yapışmış bu sorumluluklar..Çünkü kadınlar da bu görevi üstlenmekten pek şikayetçi değiller
Hem çalışıp hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp hem de kocayı hoş tutunca kendilerini çok mutlu hissediyorlar
Bir cok kadın bakın benim evde toz bulunmaz en güzel dolmayi ben pişiririm diye övünüyor
Tabii erkek de bu konfordan vazgeçmek istemiyor biraz isyan eden kadına ne var herkes yapıyor deniliyor
Sabah aksam 7 çalışan kadına bile temizlikçi tutmak lüks olarak görülüyor
Ayrıca hala toplum bütün bunları kadının görevi olarak görüyor evde misafire cay veren adama kilibik diyor bir ev pisse ne biçim kadın bu kadın evini tamizlememis deniyor hiç kimse bu adam niye evini temizlemiyor demiyor
Kız çocukları 7 yaşından itibaren ev işlerine yardim ettirilirken 10 yaşına gelen erkek çocuğunun su ayağına gidiyor
Yapmayin efenim zorla mi
Ona gore biriyle evlenin siz de. Kimse kusura bakmasin da erkek gibi erkek diye hanzo tiplerle evlenip ardindan "imi him cilisiyirim him ivi timizliyirim" diyen kadinlar o kadar cok ki.
Kaciniz evlenirken adamin karsisina oturup "bayim ben de calisiyorum evin ne isi varsa ortak ona gore kabul etmezsen de sen bilirsin bu is olmaz" dedi? "Yoğ oyle olmaz ben yapamam" derse kacinizin ayrilmaya cesareti var?
Bilmemkac bilezigin piremses gibi gelinlgin kocaman kolcakli koltuk takimlarinin pesine dusene kadar az evlilik hayatinizin nasil sureceginin pesine dusun.
Sanki hic karisina yardim eden erkek yokmus gibi sanki herkes bunu kanun bellemis gibi yansitmamalisiniz. Kendimden ornek vereyim. Evden internet uzerinden calisiyorum. Aksama kadar yapabildigimi yaparim yapamazsam da kendimi zorlamam. Yemek bazen yapmam esim gelince yaptiririm veya hazir soylerim. Bir kere supurme isi mutlaka esimdedir. Buyuk temizligi asla tek basima yapmam mutlaka esimle yapariz ki agir islerin tamamini ona kitlerim. Evde oldugu surece cocuga o bakar vs. ve esim numunelik degil cevremde de o kadar cok var ki.
Evlenirken yanlis yerlere odaklaniyorsunuz. Ne istediginizi bilin, ona gore adamlarla evlenin.
Herkes bunu kanun bellemiş gibi yansıttığımı sanmıyorum.Hazmedemediğim için yazma gereksinimi duyduğumu belirttim.Ayrıca ne istediğimi ve ne istemediğimi biliyorum. Tabi ki de tüm erkekler bu kapsam dahilinde değildir.. kişilik meselesi.Ancak çoğunluk böyle.sadece erkekler değil, kadınlarda hemde.
Bana göre evlilik hayatı paylaşmaktır.
Olmamalı da sonra çeşitli eklem ve kas agrilariyla harap olmuş sinirleriyle depresyon da kadınlar ortaya çıkıyorEvet, kadınların sırtına zamk gibi yapışmış bu sorumluluklar..
Kadınlar bunu övünecek bir durum olarak görüyorlar.Şirketimde tüm kadınlar arasında dönen muhabbet bu... yok şöyle sarma yaptım börek açtım gece 3 lere kadar lavabo ovdum... üzülüyorum.sanırım onlar gibi asla olamayacağım.
Yok kızmak demeyelim, öyle bir hakkım olduğunu sanmıyorum.Kimseye de düşüncelerimi empoze etme amacım yok sadece sizin düşüncelerinizi merak ettim.Sakin ol şampiyon :) Tercih meselesi biraz da. İsteyen kadın herşeyi ustlensin hem çalışıp hem kocasına çocuğuna hizmet etsin. Sen de herşeyi eşinle eşit yap sıkıntı yok :) Herkesin düşüncesi kendine. Sanirim senin gibi dusunmeyenlere kızıyorsun da kimse düşüncelerini başkalarına empoze etmeye calismamali. Öyle düşünüyorsan gönlüne göre bı koca bul bak keyfine
Ooooo ataerkil sisteme baş kaldırı :))
Umarım herkes kendine uygun eşi bulup mutlu olur.
Konudaki dişi kuş kısmı ilgimi çekti, yuvayı dişi kuş yapar sözü tüm işleri kadına yüklemek isteyenlerin ortaya attığı bir sözdür ve gerçekliği yoktur çünkü kuşlar aleminde yuvayı erkek kuş yapar, süsler ve yuvayı beğenecek aşık olacak bir dişi kuş bekler:)))
Bakın ne kadar romantik bir erkek kuş
Ooooo ataerkil sisteme baş kaldırı :))
Umarım herkes kendine uygun eşi bulup mutlu olur.
Konudaki dişi kuş kısmı ilgimi çekti, yuvayı dişi kuş yapar sözü tüm işleri kadına yüklemek isteyenlerin ortaya attığı bir sözdür ve gerçekliği yoktur çünkü kuşlar aleminde yuvayı erkek kuş yapar, süsler ve yuvayı beğenecek aşık olacak bir dişi kuş bekler:)))
Bakın ne kadar romantik bir erkek kuş
Bak geldiler bile siz öyle yapın. Diğerleri istediğini yapsıncılar. Olay o değil ki. İsteyen istediği kadar yorulabilir. Kendi bilir. Konu sahibi toplumun düşüncesi değişse keşke diyor. Bakın dünden beri temizlik konuları açıldı. Bazı kaynana ve görümcelerin evi pis diye kınandı falan. Ama bir kişi bile evin hanımı be evin kızı dışında evin erkeğine laf etmedi ya da bir kişi bile gelinsin gittiğinde temizle demek yerine eşin niye yapmıyor demedi. Demek ki bu işler toplum kuralı olmuş. Demek bu işler sadece ve sadecev kadının görevi kabul edilmiş. Konu Sahibi de bundan rahatsız. Ben de rahatsızım ama söylesem aynı burdaki tepkileri alırım. Keşke diyorum değişse de kızlarımız rahat etse. Yeni nesil annelerin %25 ine güveniyorum ama en az:)
Oo videolu örneklendirme için teşekkürrss Mune bacı
Toplumda herkese bir görev verilmiş bu ne zaman kim tarAfından verilmiş hiç anlamış değilim. Mesela nedsn asırlar öncesinden bu ev işlerini yemek işlerini erkekler yapmaya başlamamış? Yani nerden gelmiş bu tarz şeylerin kadın görevi oldugu?
Siz çalışmak neden rahatsız etsin ki diyorsunuz. Ama evde bi kahvaltı hazırlamak rahatsız ediyor işte. Bunun sebebini soruyorum.Çalışmak kadını neden rahatsız etsin ki? Kendisi için,ailesi için,evini geçindirmek için çalışıyor. Emeğinin karşılığını da alıyor. Kadın da erkek de sabah 8den akşam 7ye kadar çalışıyor diyelim... kadın eve geldiğin de bir de kocasına mı hizmet edecek? Akıl kârı iş değil.
Bu konu alev alır gibime geliyor. Kocişlerine hizmet etmeye bayılan hanımlarımız fazla sayıda ne yazık ki.
Konuya bilimsel yaklaşımsinir oluyorum da yuvayı dişi kuş yapar lafına, neredeyse asırlardır bu sözle kandırmışlar bizi :))) erkekler çalışan kadın arar, maaşlar söz konusu olunca senin paran benim param diye birşey yok derler ama mevzu ev işlerini beraber yapmaya gelince erkek kadar çalışan yorulan kadına ev işi senin vazifen denip koltuğa serilir erkekler, nerede yazıyor kadının vazifesi olduğu?
Çalışmaya maaşı ortaya koymaya gelince eşitlikçi erkek ev işinde kenardan izler, oh ne güzel valla:)))
Mevzu sadece kahvaltı hazırlamak değil ki.. siz konuyu çok yanlış anladınız bence. Konu burada bakış açısı. Konu burada kadının sırtına binen yük. Neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz ki öz göreviniz olarak benimseyerek.Siz çalışmak neden rahatsız etsin ki diyorsunuz. Ama evde bi kahvaltı hazırlamak rahatsız ediyor işte. Bunun sebebini soruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?