fena kırıldım kızlar..

tayinciilknur

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2013
22
1
16
kızlar şu an siniren ve ağlamaktan yazıyı bile düzgün yazamıyorum..kocamın bugün dogum günü dedim zaten evleneli 9 ay olmuş onun işi için kalkmışım istanbuldan 1200 km.uzakta biyere gelmişim..doğuda tam mahrumiyet bölgesi..sırf 5 yıldır birbirimizi seviyoruz diye..ama adam bugün o kadar hazırlık yaptım zaten 3-5 tane yeni arkadaş edinmişiz onları falan çağırdım akşama sürpriz doğum günü yapayım diye..ama az önce beni araddı akşama memleketime gidiyoruz acil hazırlan dedi..konu ne bi hastalanan falanmı var dedim vay efendim kardeşi okuldan kaçıyomuş devamsızlıktan atılacakmış ve acil gidip onun hesabına bakacakmış..bende sinirlendim ben bunun için çabalıyorum o kadar insanı çağırdım hazırlık yaptım diye...adam bağırıp üstüne birde ecdadına diye küfür edip telefonu kapadı..şokkk içindeyim. beni kırdıgı konuya bakarmısınız...hayır annesi babası kardeşinin başındayken bunu arayıp ta burdan oraya çağırmaları..çok üzüldüm çok kötüyüm...ne yapayım şimdi...

ayıp etmiş cidden
bi de misafir çağırmışsınız onlara ayıp olur diye de mi düşünmüyo
ne söylerseniz söyleyin kavga çıkacağı kesin
bırakın kendi gitsin memlekete siz evde kalın

Gıtme guzel kardesım annesı var babası var ne dıye atlıyor herseye yarın sabah gıtsın,gıtme sakın ne halı varsa gorsun .
Essegımı senın kocan bıde okdr zahmet etmıssın.
Bosver cagır arkadsları olunun arkasından helva yemek gbı olcak ama, bosver olmayan cenaze ıcınde toren yapılıo snde arkasndan yapkudursun:)

dogum gunu ıcın cagrıldıgınızı dusunuyorum acıkcası :S

gerçekten güzel düşüncelisin...ama ailesi doğum günü için çağırmayı bırak oğullarının doğum gününü bile bilmezler..

aile bağimlisi bir erkek dahakardeşi okuldan kaçiyor diye 1200 km yol gidecek Allah akil fikir versin bu erkeklere başka ne denir kisen de boşver canim sikma canini bir daha da böyle sürprizler falan yapma belli ki senin adam anlamiyor incelikten kibarliktan hiç yorma kendini

gerçekten geçerli bir sebebi olsa gitmek için zaten sizde anlayış gösterirdiniz. kardeşi okuldan kaçıyormuşta ona haddini bildirecekmiş bu erkekleri anlamıyorum kim için ne için kırıyorsun eşini değermi hiç eninde sonunda herkes kapısını kapatıp evine çekiliyor sen yine o kırdığın eşinle kalıyorsun seni eşine karşı kışkırtanların umurunda bile olmuyor

Son düzenleme:
her şey tamam da küfür hazmedilecek şey değil
ama o anlık sinir harbiyle bunları yapms olabilecegını hesaba katmak gerek her zaman.
erkekler aile ve eş konusunda dengeyi kuramıyor çoğu zaman

tek çözüm bunu ona öğretmeniz olacak bana kalırsa

Tayinciilknur kardesim ailenizde bu gibi durumlarla karsilasmadiginiz icin bu kadar emek verip hazirlanmisken esinizin onceligini bu olaya vermis olmasi sizi kirmis olabilir ama biraz empati yapin...
Kardesi belkide anne-babadan degilde abiden daha cok cekiniyor veya sozleriyle ikna oluyor olabilir...yegenimden biliyorum bu okulu asmalari sonunda egitimini lise 1 de birakmasiyla sonuclandi maaile ne kadar ugrassakta engel olamadik ve simdi resmen surunuyor...
Esinizinde muhtemelen boyle endiseleri olabilir ki okula gitmedigi zamanlarda ne yaptigida onemli,bu yuzden gozu dogumgunu falan gormuyor...
Bence ona en guzel d gunu hediyesini bu konuda ona yardimci olarak verin,surat asmayin sakin...alti ustu arkadaslariniza ertelediginizi soylersiniz...

ben olsam gitmem sebep küfür etmesi
bana o kadar küfür edecek ve ben onun için doğum günü süprizi hazırlıcam vay kardeşi devamsızlık yapıyormuş ne yani haftasonu gidilse olmazmıymış

dogum gunu ıcın cagrıldıgınızı dusunuyorum acıkcası :S

Benim de aklıma aynı şey gelmedi değil doğrusu, fakat eğer öyle bir durum var ise, kayınvaliden en azından arayarak seni uyarabilir.
Sonuçta uzaktasınız, insanlar telepatik iletişim kuramayacağına göre, sizi haberdar etmesi gerekir bu durumdan.

Diyelim ki işin altında bu yatmıyor...

Sakın gaza gelmeyin derim, eşinizin kardeşinin durumuna sinirlenmesi normal, abi olarak kendini sorumlu hissediyordur.
Fakat size böyle patlaması normal değil ve küfür etmesi!
Öncelikle herşeyi bir kenara bırakın, süprizi iptal edin birşey uydurun kısaca.
Eşinize de tavrınızı alın!

Size böyle bağıramayacağını, yeri geldiğinde sinirini kontrol etmesi gerektiğini söyleyin.
O zor birşey yaşıyor olabilir içinde, fakat size hakaret etmesi, bağırması ve saygısızlıkta bulunmasını gerektirmez.
Herkes içinde birşey yaşar haklı veya haksız olsun...

Siz mantıklı ve saygıyı bozmadan ona yaklaşırsanız, orta yolu bulursunuz.
Ayrıca dersin eşine, ben kalkıp burada neler ile uğraşıyorum, seni mutlu etmeye çalışıyorum, senin kalkıp yaptığına bak.
Ben gidemeyeceğim seninle, sen gider halleder sorunu dönersin dersin, eğer gitmekte ısrar ederse...

Hayırlısı olsun canım, ama hiç bir zaman sinir ve fevri hareketle yaklaşma.
Haklı yerde haksız duruma düşersin...

Uslup yanlis ama ben de kocanin yerinde olsam dogum gunu yapmak yerine 1200 km yol katedip kardesimin kulagini cekerim.

Kardesimin gelecegi soz konusu. Anne baba demisler de ben de kardesim neticede

ya kızlar öyle bişeyki şimdi bu bizim birlikte ilk doğum günü..benim ailemde böyle şeyler hep önemliydi..ama gördümki dogum gününü unutsam bile kırılmayacak kadar uzak bu konulara..kayınvalide tam filmlere konu olan kayınvalidelerden..kayınpedere sözüm yok.. ama sorum hem onlar yanında hemde orada bir abi daha var ve başka memlekette bir abi daha ve onlar birde bekar üstüne üstlük.. en ufak bişeyde ta burdan bizim çağırılmamıza ne denirki..ben herzaman o sevilmeyen istanbullu gelin modundayım zaten aile içinde belli..ama sıkıldım 9 ayda bıktırdılar beni..ah bu anne sütü ne kıymetliymiş kafa kızınca haram ediliyor ...bizdemi böyle oluruz anne olunca..bizdemi çocuklarımıza karşı sürekli sütümüzü silah olarak kullanırız... cehaletle ve kültür savaşıyla boğuşmak hayattaki en zor mücadele galiba..ne yapsam bilmiyorum...ailesinden kopsun istemiyorum..ama artık kendisininde bir aile oldugunu ona nasıl anlatmalı..hoşş ağzından çıkan laftan sonra 5 yıldır tek bir kelime kötü söz duymadıgım adamdan küfür yedim..hiç bi yanlışım hatam olmadan...hoş hata yapmış olmam bile küfür etmesine hak tanımaz..ama ne yapsam ne yapsammmmm

eşinizin sizinle ilgili bir sıkıntısı yok. eşiniz düşüncesizce konuşmuş bu konuda hatalı.

eşiniz taaa memleketten gelen telefona çok sinirlenmiş.
ailesi problemlerini eşinizin çözmesini istiyor galiba.
eşiniz de bu duruma kızmış.

aklı sıra koşa koşa gidince düzeltebileceğini sanıyor.
ne yaptığını bilmeden hareket ediyor.
bence hazırlığınıza devam edin.
akşam gelince sakince konuşun.

kardeşini arayıp nasihat verelim diyin.
anlamazsa gerekirse gideriz. ben sana bu konuda desteğim diyin.
biraz sakinleştirin.
anlayışlı biri ise sizi anlayacaktır.

bence akşam olsun otur eşini dinle bilmedigin başka bir şey vardır belki söylenmiycek bahanedir belki belkide o süpriz yapcaktı sen yaptın şunu düşün bu adamı seviyosun bu adam hayatımda olsamı mutlu olurum olmasamı ona göre otur milletin gitme ben olsam gitmezdim laflarını uygula koca senin evlilik senin boş ver yaptın anlamadı ama sen yaptın hazırlıgını

YA KIZLAR BEN NEDENSE YANLIS BIRSEY GOREMEDIM..
simdi dogumgunumu kardesmı dersen kardes..
tamam plan yapmıssın allerıne sağlık yüreğine sağlık..
ama kardesı okuldan kacıp cok kotu seyler yapıyorda olabılır..
zamane genclerının aıleye ne kadr ters olduklarını bılırsınız..
abısı anca engelleyebılır..

belkı kardesı cok kotu seylere bulastı ve esınde bunu ögrendı..
sınırınden tepesı atmıstır...
sende ben sana dogmgnu yapıcam falan dıyınce..
ıyıce delırmıstır..
kardesım soz konusu dıye...
ben kardes duygusunu hıc tatmadım.. ama esımle ablasının baglılıgı benm cok hosuma gıdıyor..
sana kufur etmesını asla onaylamıyorum ..
onu burnundan fıtıl fıtıl getırebılırsın..
ama once su kardes olayı bı ıyıce dınle anlamaya calıs...
cok baska seyler cıkabılır altından..
özel gün yılda 1 gun degıl dıger 364 gunde ozel sevenler ıcın..
bence esınle ınatlasma gıt...
gıt ama uzgun olsun suratın..
basındakı sorunları cozunce ztn sana neyın war dıyecektır..
işte o zaman o kufurun ocunu al..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…