Fenomen Anne Cilginligi...

Bazen cizgifilm videosu acip veriyorum kizima bi anda nerden cikiyorsa alt yerlerde cikiyorlar kizimda basiyor onlara başliyor izlemeye. bin tane site var herkes acmis cocuklarina bu tarz siteler onlar uzerinden para kazanmaya calisiyorlar. Bunlari izleyen cocuklarda anne babalarina o oyuncaklardan istiyorlar tabi bu oyuncaklari alamayanlar var. Bu sadece videolari izleyen cocuklar icin degil ositedeki cocuklar icinde sakincaline olacak ilerde benim daha cok takipcim var ben fenomenim diyerek gezinecek daha 7 8 yasinda cocuklarr. Yazik gercektenn.

Bir insan bir de kedi çocuğum var. Yanarım yanarım ne prens ne prenses anası olabildim ona yanarım. Eşim de kral değil😒Şaka bir yana ben o dediklerinizi bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum. Şahsi fikrimi sorarsanız bu işe düzenleme illa ki gelecek ama ne zaman orası tartışılır.

Hiç izlemedim youtube da ilk kez duydum.Instagramdaki ana fenomenleri biliyorum ama hele de cogunun bi marka sayesinde 3ayda araba falan almasi garip cok garip o paralar helal mi acaba ya da o hediye esyalarin hayri gorulecek mi evi hali ve tabak canak dolanlar kitap yazan yazar olanlar falan ne zaman duracak bu insta cilginligi acaba milletin yatak odasina kadar ortada.

Ek olarak ben de son zamanlarda içimi acıtan bir şey paylaşmak istiyorum. Evet gördügüm anda içim acıyor: Cocuk heyecanla anne-babaya bir şey anlatıyor veya bir şey soruyor. O sırada ebeveynimiz telefonla meşgul tabi. Cocukla göz teması kurmuyor bile. O anda ya cevap vermiyor, ya azarlıyor, ya da öylesine geliştirici cevaplar veriyor. Buna o kadar şahit oldum ki. Bence içler acısı bir durum.
Konuyla pek ilgisi yok ama paylaşmak istedim. Uzun süredir içimde tutuyorum.
yooo bence cok alakali. Bizden goruyor cocuk.
Prim verdirmeyin şunlara gözünüzü seveyim.
Aha yazdınız buraya merak edenlerden kaptılar tik tik ları..
Ben hiç birini tanımıyorum.
Çocuklarım da bilmiyor.
Çocuklara kesin kuralım, baskasinda da gorseler gerçek insan videosu yasak.
Kimse izlemezse yok olur giderler.
Valla x y diye bahsettim yorumlarda isimler paylasildi. Ongoremedim paylasilabilecegini... İlk mesaji duzenleyim.

Prenses Bilmem kim'in varlığından, sanırım burada, yine böyle açılmış bir sitem konusunda haberdar olmuştum. Youtube kanallarını, akımları ve cringe şeyleri derleyen-eleştiren bir youtube kanalını takip ediyordum ve onun sayesinde de hayatlarının heba edildiğini düşündüğüm S. Reyiz ve ablasının, baş rolleri babası ile paylaştığı ve kimi videoların çocuklara psikolojik şiddet de barındırdığı o kanalı buldum. Videoları şikayet ettim, ben gibi edenler de olmuş olacak ki, kanalları kapandı ve fakat adamlar çocukları üzerinden para kazanmaya, bunu sektör haline getirmeye o kadar alışmış ki, yedek hesap tutmuşlar oraya aktarmışlar vs... Virüs gibi, oradan oraya konaklıyorlar.
Arada çok takipçi kaybetmeleri işin tek artı yönü diyeceğim ama onun da hırsını çocuklarından çıkarmıyorlarsa bunlar, ben de Night değilim.

Sadece anneler değil, babalar da bostan korkuluğu mübarek "Kadın napıyorsun?" diye önüne geçen, bi dur diyen de yok bu analara; yani evde akıllı bi kişi de yok hani "Bi dur" diyecek. Hatta babalar da cozutmuş halde, sanırım o Prenses Bilmem Kim'in babası, kızını çekerek günde 2-3 video ekleyen bi manyaktı. Ne diyelim? İzlemeyelim, takip etmeyelim arkadaşım, bakmayalım.
Ben izlemiyorum, bu eleştiri kanalları, haberler (Mesela şu haber:Blogger anneye 'çocuk istismarı' suçlaması: Mahkeme fotoğrafları yasakladı - Sayfa 1 darısı diğerlerinin başına) vb. sağ olsun bir miktar haberdar oluyorum ama izlemiyor-izletmiyor, takip etmiyorum, çocukların da izlemesini sağlıklı bulmuyorum.

Burada açılan başka bir konudan sonra haberdar olmuştum, çocukları üzerinden para kazanan ebevylerden. Akıl tutulması yaşıyor resmen insanlar. Çocukların bu şekilde istismar edilmesine müsade edilmese keşke. Bu videoları çekenler kadar çocuklarına izletenler de garip geliyor bana, o videonun çocuğa katacağı herhangi ufacık bir şey olabilir mi? Her gördüğünü isteyecek hale gelir ancak.

Kızım çizgi film izliyor sadece onlarda belirli çizgi filmler, bugün izlediği çizgi filmlerden birinin konusu cadılar bayramıydı konuyu görünce onu da değiştirdim direkt. Yanımdayken izleyor izleyeceği şeyleri, izlemesini istemediğim birşey varsa ya değiştiyorum yada üzerinde konuşuyorum sonrasında.

Son düzenleme:
Çocuklarımın sosyal medyada bir resimleri yok. Tüm aileye de yasak koydum. Biz kendi resimlerimizi yüklesek bunu kendi isteğimizle yapıyoruz. Alman polisi bir ara yazı çıkarmışti: insanların sosyal medyada paylaştıkları çocuklarinin resimleri pedofilerin bilgisayarından çıkıyor. Paylaşmayın! Diye. Demek ki bu annelerin babaların gözünü para ve potansiyel şöhret bu kadar gözünü boyamış ki, çocuklarının özelini ve güvenliğini zerre önemsemiyorlar. Diyecek çok şey var da neyise

Bu kadar kişi bu konular hakkında bilgi sahibiyle izliyor ve pirim veriyor demektir.

Öyleyse şikayet etmeye hakkınız yok.

Çocukların ve bebeklerin alet edildiği hiçbir videoyu açmam ve asla izlemem.

Prim vermeyin azalsinlar .
Bu mesajinizi uzerime aliyorum konu sahibi olarak ve cevap verme hakki doguyor. Ben bu kanallarin hicbirini bilmiyorum. Oneride bile cikmiyor lakin sosyal medyanin algoritmasi geregi kesfet kisminda bu tarz icerikler karsima cikabiliyor mesela aannecocuk cocukluhayat gibi konular uzerine begeni yaptiysaniz bunlar cikar her neyse benim sikayet etme hakkim var cunku bu tarz icerikler bilsem de bilmesem de benim ulkemin gelecegine zarar veriyor. Ohhh ben bilmiyirum ne ala memleket diye oturamiyorum. Bakin ben sikayet bile edildigini bilmiyordum buradaki bir arkadastan ogrendim uzerime duseni yaptim. Cimerde kampanya baslatilmis mesela onu ogrendim. Eger sikayet etmeyip bana ne ben bilmiyorum benim bebeler de bilmiyor bana ne dersek olmaz olmamali...

İstismar dediğimiz şey sadece cinsel, şiddet vb içerikli olmuyor maalesef dediğiniz gibi bu düpedüz İSTİSMAR , hayatını sosyal medyaya adamış insanlar kendi çocuklarını oyuncakmış gibi bir güzel kullanıyolar ve üstünden de milyarlarca para kazanıyolar, çocukcağızlar daha bi günaydın öpücüğü bi sevgi kucaklaşması alamadan tepelerinde kamerayla uyanıyolar, yazık yavrucaklarım telefon yüzünden analarının yüzlerini dahi göremiyolar, diğer aileler de çocuğum durmuyo evimin işini yapamıyorum yemeğimi yapamıyorum diyerek veriyolar daha yaşını tamamlamamış bebeye telefon o çocuk gün boyu ne içeriklere maruz kalıyor belli değil, nasıl bir nesil yetişecek tahmin etmek bile istemiyorum, o yaştaki çocuk neredeyse her şeyi gözlemleyerek öğrenir, kendine rol modeller alır ve o onlardan öğrendiklerini harmanlayarak kendine bir karakter geliştirir, ki çoğu da direkt olarak rol model aldığı kişinin hareketlerini değiştirmeden taklidini yapar, bu kadar çok ve bomboş uyaranlara maruz kalan bu çocuklar ilerde kişilikle ilgili çok ciddi problemler yaşıycaktır ve maalesef ki çocuklukta yaşanan travmalar bozukluklar problemler bütün bir ömrü etkiliyor maalesef, hadi çizgi filmler bi noktaya kadar belki kabul edilebilir çocuk onu direkt olarak uyarlayamaz belki ama, kendi cinsinden olan bişeyi direkt olarak kendine alır,çok kolay bir şey onun için. Bi de bunu güzel bi şeymiş sanıp çocuğu x videosundaki y çocuğu taklit edince kahkahalarla gülüp herkese anlatan ana babalar var evlerden ırak gerçekten ben de çıldırmak üzereyim , kesinlikle birilerinin buna bir dur demesi lazım. Anne baba olmak için ehliyet alma durumuna farz olarak bakmaya başladım artık :sopa:

O videolardan bende bıktım.çocuklar üzerinden acayip paralar kazanıyorlar bunları çocukları için harcıyorlarsa ne mutlu.çocuk oyuncularda var mesela onlarada yazık.bence çok sorun değil istemeyen izletmez çocuğuna.

Bu arada, genele yazmak istiyorum; çocuğunuzun eline tableti verip youtubea otomatik oynatacağı şekilde salmayın arkadaşlar. "Aniden çıktı, çocuk izlemiş oldu" demeyin. Youtube üzerinden çizgi film izleyecekse çocuğunuz, başında oturun onla beraber seçin, izleyin; çocuğunuzun da ne izlediğini bilin ve kontrol sizde olsun.
(Nasıl olsa çizgi film, çocuk kanalı vs deyip salmayın bakın Elsagate skandalı gibi şeylerle muhatap olur çocuğunuz arada, fark edemezsiniz, youtubea salınmaz çocuk tek başına)
Hatta youtube filan değil, eğitici-öğretici tablet oyunları var, çocukların yaşlarına uygun. Bunları araştırın, oturun önce sizle beraber oynasın, sonra internet bağlantısını kapatın ve saatli/kontrollü olarak tablet oyunları oynatın çocuğunuza; birbirinin aynı, boş çizgi diziler yerine.

Şu an "Susam sokağı" videolarını derlemeye başladım, özel liste oluşturuyorum ve günlük bunu izleteceğim biraz daha büyüyünce. Ben "Susam sokağı" ile büyüdüm, çocuğuma güvenle izleteceğim bir seri, tavsiye ederim, abuk subuk şeyler yerine bunlar iyidir.

Bu mesajinizi uzerime aliyorum konu sahibi olarak ve cevap verme hakki doguyor. Ben bu kanallarin hicbirini bilmiyorum. Oneride bile cikmiyor lakin sosyal medyanin algoritmasi geregi kesfet kisminda bu tarz icerikler karsima cikabiliyor mesela aannecocuk cocukluhayat gibi konular uzerine begeni yaptiysaniz bunlar cikar her neyse benim sikayet etme hakkim var cunku bu tarz icerikler bilsem de bilmesem de benim ulkemin gelecegine zarar veriyor. Ohhh ben bilmiyirum ne ala memleket diye oturamiyorum. Bakin ben sikayet bile edildigini bilmiyordum buradaki bir arkadastan ogrendim uzerime duseni yaptim. Cimerde kampanya baslatilmis mesela onu ogrendim. Eger sikayet etmeyip bana ne ben bilmiyorum benim bebeler de bilmiyor bana ne dersek olmaz olmamali...

Banane demek değil aslında bu.
Gerçekten bilmiyoruz mesela biz.
Ve bilmemek için neler yapıyoruz bunları konuşabiliriz.
Mesela 2 yaşını doldurmamış çocukların ekrandan uzak durmasını konuşabiliriz...
Yok olmuyor derseniz en azından içerik olarak baby tv gibi, yavas icerige sahip videolar izlesinler..
Günde kaç saat çocuk video izliyor ve neden ebeveyn kontrolünde değil?
Video izlemeyi azaltsin peki ne yapalım?
Videosuz yemek yemiyor ne yapalım?
Konuşmalıyız.
Cünkü o ebeveynleri değiştiremiyoruz
Ama kendimizi/çocuğunuzu koruyabiliriz

Ünlü bir kadın avukat bu fenomen annelere çocuğunuzun resmini paylaşmayın ileride sizi dava bile etmeye hakkı var dediğinde o fenomen annelerden linç yemişti 🤣 amaaan onlara bulaşilmaz boşverin kendi hallerine bırakın.

Zaten oradan cikti konu. Ben bilmiyordum bile boyle bir kanal oldugunu. Biraz once ogrendim. Kanal hala acik. Soyle bir baktim bukadar sacma icerikler.bir tanesini bile tiklamadim yanlis anlasilmasin tek tik bile kazandirmam o sacmaliga..
Prenses ela mı? Onun çocuğu nasıl oluyor yahu o çok başka biri 😂

Back
X