Feromon'lu bir Parfüm deneyeceğim

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.258
2.980
Daha once konusu acilmisti o konuyu bulamadim, yeni konu acayim dedim. Feromon denen etkileyici koku, boyle bi parfum aldim, yarın deneyecegim bakalim denildigi kadar etkili mi bu..
 
parfümün adını ve fiyatını yazarmısın bende almak istiyorum.
 
ben surmuyorum ama çok reklamını yaptıkları için merak ettim.belkide para tuzağıdır.
 
canım kokunun içeriği ne merak ettim,baharat mı çiçek mi?Meyve kokulu mu?
 
İnsan feromonları cinsieyete özel maddelerdir.Feromonlar insan vicudundan,karşı cinsi cezbetmek icin,doğal olarak üretilirler.En önemlisi: yanlızca insan feromonları insanlarda seksüel çekim duygusunu uyandırabilirler


HARVARD Üniversitesi'nden Joan Friebely ve Dor. Susan Rako tarafından yapılan çalışmaya, menopoz devresini geçirmiş 44 kadın katıldı. Kadınların yarısının kullandığı parfüme kimyasal yapısı doğal olan sentetik feromon katıldı. Feromonlu parfüm kullanan kadınların yüzde 41'i yaşamlarındaki cinsel aktivitenin arttığını söyledi.


Aslında yıllardır aynı hayali kuruyorum; beni beğenmeyen ya da herhangi bir sebepten terk eden erkeklerin sürüm sürüm süründüğünü görmek... Bu yüzden, bir sürdün mü etrafını erkeklerin saracağı iddia edilen bir kokunun varlığını öğrenir öğrenmez düştüm peşine. Feromon diyorlar adına. Ancak nereyi aradıysam ya da hangi eczaneye gittiysem yüzüme bön bön baktılar. Anlaşılan tek duymayan ben değilmişim bu feromonu! Hatta çevremde de pek duyan yoktu. Hangi arkadaşıma anlattıysam, yalvarmaya başladı, Bul şu feromonu bir an önce diye. Aslında Feromon Amerika' da 10 yıldır Türkiyede ise altı yıldır biliniyormuş; hatta yurt dışında feromonlu ıslak mendiller, parfümler, losyonlar bile satışa sürülmüş. Türkiyede bulma ümitlerim suya düşmek üzereydi ki, cinsel problemler üzerine uzmanlaşan Hattat Hastanesi imdadıma yetişti. Meğerse bu hastanede uzun zamandır, cinsel problemi olan hastalara ek bir tedavi yöntemi olarak feromon veriliyormuş. Hemen hastanenin yolunu tuttum ve uzman Psikolog Meliha Karayaydan feromonun ne menem birşey olduğunu öğrendim. Meliha Hanım, feromonu kendisi de bilmeden kullanmış ve erkeklerin ilgisine fazlasıyla mazhar olmuş. O anlattıkça benim iştahım daha da bir kabardı, hani utanmasam elinden kapıp kaçacağım!

İksir mi bu?
Gökten zembille inen bir iksir mi bu feromon? Öğreniyorum ki feromon zaten hali hazırda vücudumuzda olan bir maddeymiş. Varlığı 70'li yıllardan beri bilinmekteymiş. Yapay olarak ise yine uzun zamandır yapılıyormuş ancak etkisi kişiden kişiye değişiyormuş. İşte benim görevim de, bu etkiyi test etmek. Dr. Meliha Karayay feromonun bir öz şeklinde bulunduğu şişeyi gösterip, buradan birkaç damlayı benim parfümümün içine damlatıyor. Ben de vakit kaybetmeden feromonlu parfümü sürüp, düşüyorum yollara...

İlk olarak otobüste yanımda dikilen adam, yer boşalınca oturmam için bana yer verdi ve tüm yol boyunca beni süzdü. Acaba adam tacizci mi yoksa sadece feromonun etkisi miydi, karar veremedim. Sonra Atlas Pasajı'ndaki tiyatroya doğru yöneldim. Oyunların afişlerini incelerken bir de baktım az ötemde ilanlara bakmakta olan iki genç yanımda bitivermiş. Allah Allah, deyip biletlerimi aldım. Ardından nefes almak için her zaman çok rahat ettiğim tünel tarafındaki Dilek Pastanesi'ne giriyorum. Üç erkeğin oturduğu masanın yanı boş sadece. Gidip oraya bir güzel kuruluyorum, hem belki kitabımı da okurum biraz. Ancak bir müddet sonra yanımdaki gençlerin kahkaları kesiliyor ve gözlerin yeniden üzerimde olduğunu hissediyorum.
Şimdilik istenilen sonucu tam olarak alamasam da durum fena değil!

En ideal yer bar!
Durumu daha iyi analiz etmek için en güzeli insanların daha bir yakınlaştığı, bar ortamına akmak... Ancak bu iş tek başına o kadar eğlenceli değil. Bu nedenle yanıma arkadaşım Yahyayı alıyorum ve Ona da yanımdaki erkek feromunundan sürüyorum. Her ne kadar Yahya pek inanmasa da bar taburesine çöküp en cool tavrıyla neler olacağını beklemeye başlıyor. Bense tam çaprazında feromonlu feromonlu oturuyorum. Bir yandan da yanımdaki adamla kesişiyoruz! Vee, beklenen oluyor, arkadaşımın her iki yanında bulunan kızlar gözleriyle tacize başlıyor. Benim yanımdaki adam ise daha cesur! Gitgide bana yaklaşıyor ve birşey ısmarlamak istediğini söylüyor. Bendeniz en sert tavrımla ''hayır, çok mersi'' desem de adam, elinde bir kadeh viskiyle içime düşecekmiş gibi, iyice yanaşıyor. Bu esnada arkadaşımla gözgöze geliyoruz ve aynı anda ayağa kalkıp dışarı fırlıyoruz. İlk yaptığımız alt kattaki lavaboya gidip, feromonu sürdüğümüz kulak arkası ve bıyık bölgelerimizi bol suyla yıkamak. Gece daha başlamadan ikimiz de, bu kadar ilginin bize fazla geldiğini kabüllenip evlerimizin yolunu tutuyoruz.

Ertesi gün Özel Hattat Hastanesi uzman psikoloğu Meliha Karayay'ı bir kez daha ziyaret edip bir de onun deneyimlerine kulak verdim.
''Beş yıl önce bir kongre sırasında Amerikalı bir doktor arkadaşım, cinsel istek problemi yaşayan kişilerde alternatif ek bir yöntem olarak feromon kullanmamı tavsiye etti. Ben de deneysel amaçlı olarak Amerika'dan feromon getirttim'' diyerek başlıyor anlatmaya. Karayay, kadın ve erkek için ayrı ayrı feromonlar olduğunu çünkü kadını harekete geçiren şeyle erkeği harekete geçiren dürtünün farklı olduğunu anlatıyor. Karayay, parfümünün içine bir miktar feromon koyduktan sonra birgün bunu unutup sürdüğünü ve çıktıktan sonra başına gelenleri ise şöyle anlatıyor: ''İlk olarak bindiğim vapurda bir adam çok dikkatli biçimde dekolte bölgeme bakmaya başladı, az daha adamla kavga edecektim. O dönem çalıştığım kliniğe gittiğimde ise bir erkek arkadaşım beni kucakladı,''niye yaptım bilmiyorum, dedi. Günün sonunda dolmuşta giderken yanımda oturan adam, uykum vardiye kucağıma yatmaya kalktı!'' Psikolog Karayay Feromon üzerindeki bilimsel çalışmaların devam ettiğini belirtiyor, testlerden biri de ikizler üzerinde yapılmış. Feromonun etkisini ölçmek için ikizler üzerinde de çalışılmış. Feromon sürülen ve sürülmeyen ikizler aynı bara gitmişler. Gizli kameralardan kayıt alınmış ve bakılmış ki sürmeyene sadece dört kişi yaklaşırken diğerine 18 kişi yaklaşmış.

Peki ama feromon bir ilaç mı?
Karayay'a göre sadece destekleyici bir yöntem ve sadece cinsel isteği azalmış, istek problemi yaşayan, eskisi kadar canlı olmayan ilişkilerde yardımcı olarak kullanılmasını tavsiye ediyor ve bir ilişkinin sürmesini sağlayan saygı, sevgi gibi parametreler bozulmaya başladıysa cinsel isteği destekleyici feromonun bir kurtarıcı olmadığını özellikle ekliyor.

Bana gelince, feromonu bir daha kullanır mıyım bilmiyorum. Herşeyin bu kadar kolay olması beni memnun etmedi pek. İşin heyecanı kalmıyor ki böyle! Yok yok, ben daha zor elde edilen şeyleri seviyorum; erkekler de buna dahil!

inrenetten baktımda :)güzel bir şeye benziyor..
 
ya turkiyede bulmak cok zor sahtesi her yerde. yurtdisinda bir site vardi ama adini hatirlamiyorum bayagi az bir miktari 100 dolara satiyorlardi tabii kargo parasi ve gumrukten gecerken vergi cabasi. eger arkadas kullanir da memnun kalirsa ayni kisiden alabiliriz.
 
Asikelebek teşekkürler canım açıklamaların için.Yeni bişey öğrendim:)
 
Süper bir psikolojik deney olmuş arkadaşı kutluyoruz:) mesele aslında kendimizi nasıl hissettiğimizle ilgili, su bile sürsen ama öyle bir ruh durumu içine girsen 50 kişi üşüşür yanına.. O parfüme verecek param yok ama özgüvenim var olur mujeyyar
 
evliler evde
bekarlar sevgili gözetiminde kulansın diye not düşsünlertatlicadiarzu
 
sende alisveris merkezine gider tezgahtarlar uzerinde denersin guzelim. ama kargo sureci bayagi uzun olmus.
 
uff ya acayüp merak ediyorum ya bende almak istiyorum ama netten felan da alamam ki bir yer olsa elden satan sex shop hariç alcam da yok internette ne kadar araştırdıydım çok konuşuluyo hakkında tabii sahteleride çıkıyomuş ne sitelere girdim:eek:her yazışımda sex vitrini felan yazıyo biri benim bilgisayarımı kullansa yerin dibine geçerimtatlicadiarzu
 
X