Ferritin değerini yukseltebilen var mı?

Gif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
2.545
4.526
63
39
Sindirim sorunlarım var. Bundan dolayı mı bilmiyorum ama ferritin değerim geriye dönük baktığımda nerdeyse 10 yıldır düşük. Yaşam kalitem de düşük haliyle.. bir ara doğum zamanı kan serumu almıştım. O zaman iyiydi bir tek. O zaman enerjim de çok iyiydi.
Takviye kullanıyorum. Hatta evdeki takviyelerim bitsin şu pahalı olanlardan alacağım. Yiyecek ile etkileşime girmeyenlerden.
Bunun dışında neler yapabilirim.
Bir sürü doğal yol da var ama doğrudan değerlerini yükseltmis kişilerden tavsiye almak istiyorum.

Bildim bileli düşük benim, zaman zaman o kadar düşüyor ki damardan hem kan hem demir alıyorum bir süre götürüyor sonra yine düşüyor. İlaçla toparlanamıyorsa özelden damardan almanı tavsiye ederim

Evet oreferon kullanıyorum demir için. Her yıl 1 kere rutin kontrol yapıyorum. Ama bu yıl 3 kere kan verdim 🤣🤣 bir arkadaşım damardan kan alıyordu ben hiç denemedim. Damardan olunca daha çabuk yükseliyormuş

Harnup pekmezi tüketin, Trabzon hurması, muz, ıspanak da demir içeriyor. Demir içeren meyve ve sebzelerin listesine bakın mutlaka

Sindirim sorunlarım var. Bundan dolayı mı bilmiyorum ama ferritin değerim geriye dönük baktığımda nerdeyse 10 yıldır düşük. Yaşam kalitem de düşük haliyle.. bir ara doğum zamanı kan serumu almıştım. O zaman iyiydi bir tek. O zaman enerjim de çok iyiydi.
Takviye kullanıyorum. Hatta evdeki takviyelerim bitsin şu pahalı olanlardan alacağım. Yiyecek ile etkileşime girmeyenlerden.
Bunun dışında neler yapabilirim.
Bir sürü doğal yol da var ama doğrudan değerlerini yükseltmis kişilerden tavsiye almak istiyorum.
Merhabalar, bir care bulabildiniz mi? Pahali takviye dediginiz hangisi acaba??

3 ayda 5 den 60 a çıkmış. Arada ramazan vardı. Devletin verdiği ferro fumarat ve orzax yeni nesil tabletini pek düzenli olmasada kullandım akşamları yatarken iç demişti doktor biraz mide bulzntısı yapar diye. Birde hacamat yaptırmıştım tabi yine devletin verdigi d vitamin tableti. Arada magnezyum tabletide alıyordum. Ne işe yaradı bilmiyorum belki hacamat iyi gelmiştir. Günü gününe aldım denmez ilaçları. B 12 içinde nutraxin dil altı tableti ile 900 ü bulmuştu. Devletin verdiği ve arada yeni nesil demşr takviye bende işe yaradı

Merhabalar, bir care bulabildiniz mi? Pahali takviye dediginiz hangisi acaba??
Maalesef. Ferritinden sonra ara ara kan değerim de dusuyor. Su an kansızlık da başlamış..Solgar aldım ama tam kutuyu bitirmedim. Su an iyice yerlerde tüm değerlerim.

3 ayda 5 den 60 a çıkmış. Arada ramazan vardı. Devletin verdiği ferro fumarat ve orzax yeni nesil tabletini pek düzenli olmasada kullandım akşamları yatarken iç demişti doktor biraz mide bulzntısı yapar diye. Birde hacamat yaptırmıştım tabi yine devletin verdigi d vitamin tableti. Arada magnezyum tabletide alıyordum. Ne işe yaradı bilmiyorum belki hacamat iyi gelmiştir. Günü gününe aldım denmez ilaçları. B 12 içinde nutraxin dil altı tableti ile 900 ü bulmuştu. Devletin verdiği ve arada yeni nesil demşr takviye bende işe yaradı
Devlet yeni nesil ilaç veriyor mu..onların verdikleri ferrtine pek fayda etmedi diye yiyeceklerle etkilesime az girenden aldım. Ama henüz sonuç yok..çünkü bitirmedim düzenli kullanip :( çok fazla ilacım var çok yoruluyorum ilaç konusunda. 2-3 çeşit anksiyete ilacı her yemek öncesi iki kapsül pankreas ilacı vs derken derken vitaminleri almak ekstra zor geliyor.. midem rahatsız olduğu için de genelini tok alıyorum. Bir yemekten sonra işte hangi birini alayım derken derken unutuyorum gün içindeki kosturmacadan

Ben de bu zamana kadar hep devletin verdiği ferritin takviyesiyle yükselttim. İçtikten sonra ilk birkaç saat çay-kahve içmemek gerekirmiş (sanki emilimi azaltan farklı şeyler de vardı önceden kullanmıştım hatırlamıyorum)
Ben sabah kahvaltıdan sonra içiyordum. Sabah kullanmayanlar için gece yatmadan önce içilmesi de öneriliyor. Demir eksikliğinin telafi edilmesi özellikle biz kadınlar için çok önemli. Çünkü benim bildiğim her ay regl olduğumuzda vücuttaki kan azaldığı için demir depolarımız azalıyor. Demir eksikliği de berbat bir şey hayat kalitesini etkiliyor. O yüzden disiplinli bir şekilde takviyeyi kullanıp değeri yükseltmelisiniz

Back
X