Fetal DNA testi pozitif çıkanlar

mrveboz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2015
63
15
88
Fetal DNA testim trizomi21 yüksek risk çıktı.Arksdaslar boyle bı durum yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı?

Sanirim cok yeni sonucu almissiniz.
Fetal dna genelde yanilma cok cok az
Insallah yalanci pozitiflik vardir
Nereye yaptirdiniz.usg desteliyor mu sonucu bulgular neler?
Ense kalinligi.
Burun kemigi
Damar akimi
Bobrek kalp bagirsak bunlar normal mi?

Sanirim cok yeni sonucu almissiniz.
Fetal dna genelde yanilma cok cok az
Insallah yalanci pozitiflik vardir
Nereye yaptirdiniz.usg desteliyor mu sonucu bulgular neler?
Ense kalinligi.
Burun kemigi
Damar akimi
Bobrek kalp bagirsak bunlar normal mi?
Bana 2li taramada ultrosonla bakıldığında normaldi herşey birdaha bakılmadı sonrasinda o riskli çıkınca nifty yapıldı şimdi salı günü amniyosentez yapılacak bakalım kkismet

Bana 2li taramada ultrosonla bakıldığında normaldi herşey birdaha bakılmadı sonrasinda o riskli çıkınca nifty yapıldı şimdi salı günü amniyosentez yapılacak bakalım kkismet
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama
Tavsiyem devlette olsa dahi perinatolog a gitmeniz . Ben 2 perinatologa gitmistim sonuctan snr ikisi de malesef destekledi hem ultrason goruntusu hemde sivi aliminda. Biri almisti siviyi gerci ama 2 si de detayli fetal inceleme yapmisti.
Rabbimin mucizlerinden sual olunmaz insallah sagliklidir. Dualarim sizinle

İnşallah salı günü amniyosentezdennsonra yapicam bulunduğu m şehirde perinatolog yok İstanbul'dan gelicek benm işlemim içinde Rabbim inşallah bana ve mucize bekleyen herkese nasip etsin dualarınız içinde Allah razı olsun

Perinatoloğa gittim detaylı ultroson da hiç bir bulgu yok umarım mucize olur

Fetal DNA testim trizomi21 yüksek risk çıktı.Arksdaslar boyle bı durum yaşayıp sağlıklı doğum yapan var mı?
Ben yaşadım bu süreci.Fetal DNA %90ın üzerinde bir doğruluk veriyor.Yaptırdığım test Panorama testiydi doğruluk payı en yükseklerden bir tanesi yani.trizomi 21 teşhisi kondu.Detaylı ultrasonda kalpte anomali çıktı.Aldırmadım bebeğimi Ağustosun 20sinde dünyaya geldi.Ocak ayında ameliyat oldu şu an çok iyi durumu hamdolsun.Şu an elimden telefonumu almaya çalışıyor Evet süreç zor ama anne rahmine düşen her canlının yaşamaya hakkı var diye düşünüyorum.O bizim her şeyimiz.Down sendromlu olması ne onun bize sevgisini ne de bizim ona olan sevgimizi azaltmadı aksine çok seviyoruz.40 günlüktü eğitime başlattık.Şu an bütün imkanlarımız onun için.
Ben de sizin gibi hep doğumdan sonra sağlıklı bebek dünyaya getiren var mı diye araştırmıştım ama fetal DNAnın doğruluk oranı çok yüksek.Kesin sonucu tabiki amniyosentez veriyor.Ama ben yaptırmayı tercih etmedim zaten aldirmayacagım niye riske atayım ki bebeğimi demiştim.Karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Bu bebişleri Allah herkese nasip etmiyor.Güçlü anne baba olmak lazım her şeyden önce

Teşekkür ederim.benim amniyosentez de yapıldı sonucunu bekliyorum Allah bağislasin evladınız size

Peki ense kalınlığı yada burun kemigi nasıldı ultroson da

Peki ense kalınlığı yada burun kemigi nasıldı ultroson da
Ben ikili üçlü testlerin hiçbirini yaptırmadım.Rutin kontrollerde birşey çıkmamıştı.Detayli ultrasonda ense kalınlığı sınırdaydı ama ileriki haftalarda bunun bir önemi olmuyormuş ilk haftalarda önemliymiş.

Genetiks firmasi
bende yaptırdım da o firma mı diye merak ettim güvenilir bir firma degilmiş sizin anlatıgınıza göre
bu arada bebeginizin saglıklı olmasına çook sevindim . darısı başımıza dua edin bizim gibi olanlara da.

Yok maalesef amniyosentez yapıldı o da doğruladı sonucu

fetal incelemede ultrasonda bulgu olarak ne söylediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…