Fetal Dna Testi

Nevali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2020
315
124
103
38
Merhaba kızlar
Fetal dna testinde bebeğinin cinsiyetini öğrenipte ultrasonda tam aksi çıkan oldu mu
Benim bebeğime testte doktor kız dedi şuan 14 haftalığım alışveriş yapmak istiyorum fakat eşim 1 ay daha bekleyelim belki cinsiyeti değişir diyor başına böyle bişey gelen oldu mu

Ben cinsiyeti fetal dna testi ile öğrendim.
Test sonucu çıktıktan sonra doktorumda cinsiyeti onayladı.

Eşiniz de bir garipmiş. Fetal dna da bebeğin genomunu (XX) olarak görüyor ki bu kız demek. Bu embriyo karnınızda ilk oluştuğu andan itibaren böyle çünkü eşiniz kendi (XY) sinden size X gönderdi e sizde de iki X var, ve siz de X verebildiniz haliyle. dolayısıyla daha ilk günden o embriyonun kız olduğu belli. Biz sadece genetiğine her an ve hemen bakamayacağımız için 14-17. haftaları bekliyoruz ki bir cinsel organ veya eksikliğini gorelim ki kız mı erkek mi anlayalım. Yaani doktor belki yanlıs gormustur bekleyelim diyeni duydum ama fetal dna dan sonra değişir diyeni Gregory Mendel affetmez :) Genetik bilimine azıcık saygı :))))

Fetal dna testi , genetik inceleme yapılarak sonuç elde edilen bir test. Eğer sizin dediğiniz gibi cinsiyet değişirse ! Ya sizin çocuğunuz da ya da test yapılış biçimin de ciddi bir sorun var demektir. Ayrıca alışveriş için çok erken, daha hiç bir eşya almayın, sadece bakının, doğuma yakın ihtiyacınız olanları alırsınız.

Sanki konu sahibinin eşi kız olmasına üzülmüş gibi , acaba erkek çıksaydı sonuç, sonradan cinsiyeti değişir der miydi ?

Testi yaptırdığımız yer çok tercih edilen bi merkezdi çok şükür temiz çıktı ama malesef etraftan cinsiyetin değişebileceğinide söylüyorlar insanın kafası karışıyor bu 3.tüp bebek denememdi haliyle alışveriş yapmaya heves ediyorum

Fetal dna testinde kromozomlara bakılıp cinsiyet söylendiğinden değişme ihtimali yok. Ben de yaptırmıştım ve nitekim değişmedi. Hatta sonrasında hiç doktorla cinsiyet muhabbeti bile olmadı. Şimdi farkettim doktorum hiç bir kontrolümde ultrasonla bakınca cinsiyeti söylemedi, biz de sormadık. o kadar net bir şey fetal dna

Çok teşekkür ederim içim rahatladı

Çok teşekkür ederim sağolun
İnanın etraftan çok söylediler özellikle eşimin ailesi değişir ecele etmeyin diye ama eşim kesinlikle kız çocuk çok istedi hatta testim pozitif gelince kızımız olucak inşallah demişti bu bizim 3.tüp bebek denememizde oldu haliyle biraz hassasız konuya ettafta devamlı değişir diyince kafamız karıştı adamda bana bari 1 ay daha bekleyelimde ultrasonda gözüksün öyle alalım demeye başladı ama benim bekleyecek hiç sabrım kalmadı hemen almak istiyorum herşey gözümde kaldı sabretmek zor

Fetal dna yapıldığı için 2’li ve 3’lü tarama yapılmayacak fakat detaylı nedir bilmiyorum

20. Hafta perinatoloji uzmanına gidip detaylı ultrasona gireceksiniz. Onu geçince rahat bir nefes alır gönlünüzce alışveriş yaparsınız

değişmez hanımefendi cinsiyet o sperm o yumurtayı döllediği anda belli zaten cinsiyeti siz dinlemeyin eş ailesi falan erkek olsun istiyorlar sanırım değişsin diye beklediklerine göre sağlıkla gelsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…