Merhabalar arkadaşlar ben yurt dışına gönderilen fetal dna testi yaptırdım
Momosomy x testim sonuçlanmamıştı diğer sonuçlar temizdi yani düşük risk göründü doktorum monosomy x için perinatolojiye gönderdi onlarda tekrar kan alıp fetal yaptılar bu sefer türkiyede yapıldı sonucum yüksek risk turner sendromu çıkmış böyle bi durum yaşayan bebeği sağlıklı doğan var mı ne yapacağımı bilmiyorum ilk gebeliğim yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhabalar arkadaşlar ben yurt dışına gönderilen fetal dna testi yaptırdım
Momosomy x testim sonuçlanmamıştı diğer sonuçlar temizdi yani düşük risk göründü doktorum monosomy x için perinatolojiye gönderdi onlarda tekrar kan alıp fetal yaptılar bu sefer türkiyede yapıldı sonucum yüksek risk turner sendromu çıkmış böyle bi durum yaşayan bebeği sağlıklı doğan var mı ne yapacağımı bilmiyorum ilk gebeliğim yardımcı olursanız çok sevinirim
Pek bir bilgim yok fakat ülkemizdeki yapılan bazı firmalarda yanlış çıkabiliyor risk alayım ama kesin sonuç alayım derseniz amniyosentez veya cvs yaptırabilirsiniz fetal dna da tanı testi değil sonuçta yanılma payı olabilir ama sonucu öğrenseniz de dünyaya getirecekseniz boşuna stres olmayın yaptırmayın derim inşallah sağlıklıdır bebeğiniz
Amniyosentez yaptırmak istemiyorum sonuç ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacağım sizden çok dua istiyorum detaylı ultrason yaptıracağım 20 haftada duayla bekleyeceğim bebeğimi sağlıkla dünyaya getirmek için…
Amniyosentez yaptırmak istemiyorum sonuç ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacağım sizden çok dua istiyorum detaylı ultrason yaptıracağım 20 haftada duayla bekleyeceğim bebeğimi sağlıkla dünyaya getirmek için…
Zaten Turner sendromu hormonlarla alakalı birşey diye biliyorum çocuk sahibi olma konusunda internette böyle okumuştum..Sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah Allah'ın izniyle dualarım sizinle
Merhaba,benim bebeğim Turner sendromlu hamileyken fetal dna ile öğrenmiştik hatta fetal dna bize Turner bile demedi testimiz temizdi fakat cinsiyeti erkek demişti ama dr umuz kız dedi %100 hiç bir sorun yoktu ultrasonda da amniyosentez yaptırıdm 22.haftada orada mozaik Turner çıktı kızım 2023 mayıs doğumlu şuan 28 aylık Allah aşükür pek sorunu yok bu hastalıktaki en büyük belirti boy kısalığı tedavi görmezse 130 140 oluyorlar ama erken öğrendiğimiz için boyu kısa kalmaya başladığında büyüme hormonu alacak her gün iğne vuruluyor kemikler kapanana kadar çok fazla takmayın bende çok delirmiştim ama şu an iyi ki var diyorum