Merhaba arkadaşlar... ben 19,5 haftalıkken ultrasonda bebeğimde kalple akciğer arasında büyük bir kitle olduğunu gördüler. İzmir şehir hastanesinde. Daha sonra hem çocuk cerrahisi fetal ekg yaptı, hemde perinatolog baktı etti başıma bir sürü doktor toplandı...40 binde bir nadir görülen şey benim başıma geldi
öbür gün heyet raporu verdiler, gebeliğin sonlandırılmasını uygun gördüler... ama şuan bebeğimin kalbi pıt pıt normal atıyor...
Ege eğitim araştırma hastanesine gittik, oradan da zar zor perinatologa yarına randevu alabildik. Bakalım orası ne diyecek. İzmir hastanesinde sonlandırma yapılacaksa yeniden bakılması lazımmış ve heyet yeniden toplanacakmış. Çünkü bir haftayı aşıyor dediler. Bazen sonuçlar değişebiliyor dedi doktor. Bir umut yarına...
Ama eğer olmazsa mecbur sonlandırma yapılacakmış.... işin psikolojik tarafı ağırken birde fiziki suni sancı anestezisiz kürtaj gözümü çok korkutuyor. İlk bebeğim. Doğum nedir bilmem. Sizce çok ağır sancılar olur mu? Sezeryan yaptırmayı düşünüyoruz. Başına gelenlerin tecrübesine aklına çok ihtiyacım var şuan