Fikir almaya/Konuşmaya ihtiyacım var.

• Konu Sahibi Konu Sahibi cadde
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cadde

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
10
1
1
26
Herkese merhaba.17 yaşındayım ve hayatımın olabildiğine sıkıntılı bir döneminden geçiyorum.Ruh sağlığım da alt üst oldu olacak.Büyük ihtimalle psikolog , psikaytri uzmanı , danışman vs. de mevcuttur üyeler arasında diye düşündüm yazmak istedim.Öyle umuyorum en azından.Tabii ki burdan terapiydi tedaviydi peşinde değilim.Sadece aklıma takılan bir kaç şeyi sorup fikir almak istiyorum.Gittiğim uzmanların hepsinin fikri aynı olmadı mesela kısaca da olsa paylaşıp konuşabileceğim birine ihtiyaç duyuyorum fikirlerimi netleştirmek için.Eğer bir kaç sorumu yanıtlayacak kadar vakti olan birileri varsa ve yardımcı olacaksa çok çok sevinirim.Bu arada kaygı , panik atak gibi sebeplerden dolayı ya da uzun soluklu bir psikolojik tedavi görmüş ya da görmekte olan varsa onlarla da konuşmayı çok isterim.Ama mesaj yoluyla olursa daha iyi olacak benim için.Ne çok şey istiyor diyeceksiniz ama şansımı deneyeyim dedim ben :) İyi günler şimdiden teşekkürler :)

Soruları alalım.

Soruları alalım.

Öncelikle sınav öğrencisi olduğumu söyleyim.İlaçsız geçirmeye çalışıyordum sıkıntılarımı ama işe yaramıyor maalesef.Antidepresan ve dikkat ilaçlarından kullanmam gerekecek çok büyük ihtimalle.Herkesçe bilinen yan etkileri var ama benim asıl merak ettiğim uyku yapıyor vs gibi şeyler.Sınava çalışmamı etkiler mi en büyük kaygım bu.Tabii birde şöyle bi şey var ki şu anda da odaklanamadığım için yine çalışamıyorum zaten.Kararsızım baya o yüzden.

aslında senin psikolojik sorun dediğin ergenlik cnm. herkesin aynı yaşlarda başına gelebilecek gereksiz şeyleri fazlasıyla büyütmesi.

aslında senin psikolojik sorun dediğin ergenlik cnm. herkesin aynı yaşlarda başına gelebilecek gereksiz şeyleri fazlasıyla büyütmesi.

Yanlış anlamayın da sıkıntılarımı bilmiyorsunuz sonuçta. Detaylı belirtmediğim için öyle algıladınız belki de bi şey diyemem ama ergenlik problemi olmaktan çok uzak büyük kısmı :)

ablacım 17 yaşına göre biraz fazla hırpalamıyomusun kendini?
en güzel zamanlarında lütfen biraz esnek olabilmeyi dene.
psikolog değilim ama sana verebileceğim ilk tavsiye enerjik ve olumlu arkadaşlar edinmen.
yazdıklarına bakılırsa yaşına göre fazla olgunsun.
ve bu zamanla sende tükenmişliğe dönüşebilir.

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın da sıkıntılarımı bilmiyorsunuz sonuçta. Detaylı belirtmediğim için öyle algıladınız belki de bi şey diyemem ama ergenlik problemi olmaktan çok uzak büyük kısmı :)
vallahi kusura bkma cnm ama tam ergenliğe girdiğim zmn annem ile babam boşandı benm üstelik 3 seneye yakın süren çekişmeli bir dava ile ve ben o dönemleri yaşamadım ble. o yüzden bna çoğu sorun fazlasıyla basit geliyor

Haklısınız yaşıtlarım gibi değilim pek.Sağlık sıkıntıları ile çok uğraştığım için daha çabuk olgunlaştım sanırım.Sınav yazınca sınavla ilgili anlaşılmış olabilir sıkıntım ama sorun sınav değil.Sağlık sorunlarım , ailevi sıkıntılarım vs beni çok karamsar ve panik birisi yaptı.Bu ruh hali de sınava çalışmamı da etkiliyor doğrudan.Çok sağolun yine de :)

Hangi bölümdesin?
Okuduğun bölümü sevmiyor olabilir misin?

evet, bu gibi imtihanlar insanı olgunlaştırır.
ama bende o tarz sıkıntılar beni daha da çalışmaya motive ederdi o dönemde.
mesela annemle babam kavga etse, hemen yanıma bi fon müzik açar, dersime yumulurdum.
yapı meselesi sanırım.
dersleri ve arkadaşlarınla geçireceğin vakitleri rahatlama alanı olarak değerlendirebilirsin.

Hangi bölümdesin?
Okuduğun bölümü sevmiyor olabilir misin?

Tm öğrencisiyim bölümümle bi sıkıntım yok.Sınav stresi ya da okulla ilgili bi mesele de değil zaten problemim.Başka sıkıntılar dolaylı yoldan sınavı da etkiliyor.Gittiğim psikolog sadece seanslarla bi yere varamayız ilaç kullanman gerek dedi.Ben de yeterince ilaç kullanıyorum sağlık sebebiyle birde üstüne ekstra ilaç almış olacağım hem de ilaçlarla ilgili herkes olumsuz şeyler söylüyor.Gözüm korktu yani.Karar veremedim bi türlü.

Ne güzel motive edici bi yanı olması ya.Bende yarattığı duygu genelde olumsuz şekilde oluyor niye bilmiyorum.Aynı örnek olması açısından söylersem ailem tartışsa şimdi ya kavga büyürse ya ayrılırlarsa ya da bugümn olmasa da bi gün ayrılabilirler vs vs diye senaryolar yazmaya başlıyorum.Haberde gördüğüm bi şey bile her an başımıza gelebilir diye düşünmekten kendi kendime hayatımı zorlaştırıyorum yani.

Benim bir arkadaşımda da sınav kaygısı vardı. Deneme sınavlarında bile heyecanlanır titrerdi. Sonra doktora gitti dediğin gibi ilaç falan içmeye başladı. İlk günler dersin ortasında uyuyakalıyordu uyandıramıyorduk da. Sonra ilaca bünyesi uyum sağladı eskisinden daha rahat olmaya başladı sınavlarda falan gayet rahattı. Yani öyle 24 saat uyuma durumu yok anladığım kadarıyla.

Sorun tam olarak ne. Hic doktora gittin mi

Sorun tam olarak ne. Hic doktora gittin mi

Direkt şu şu rahatsızlık demediler bilmiyorum ki.Sadece fikirlerimi yönlendirebilmem için terapiler yapıyoruz şu an.İlaç konusunda karar verirsem bir iki gün içinde doktora da gitmeyi planlıyorum.

Nedense üniversite olarak yorumlamıştım.

O zaman sen bir destek alsan daha kolay olmaz mı?

Ailenin bu konuya yaklaşımı nasıl?

Evet alışana kadar sıkıntı oluyor sonra bi sıkıntı kalmıyor yazılmış çoğu yerde.Bu uyum sağlama değişiyor sadece kişiden kişiye göre bildiğim kadarıyla.O korkutuyor beni biraz.

Direkt şu şu rahatsızlık demediler bilmiyorum ki.Sadece fikirlerimi yönlendirebilmem için terapiler yapıyoruz şu an.İlaç konusunda karar verirsem bir iki gün içinde doktora da gitmeyi planlıyorum.

Yani kaygi bozuklugi panik atak depresyon nedir doktor soyler bunlari

öyle olmak zorunda.
sürekli dışarıya odaklı olursan kendini kaybedersin.
benim annem babam da ne acı kavgalar yaşadı.
evi terketmeler, bağrış çağrış.
ama onların hayatını sihirli deynekle değiştiremezsin.
sadece dua edip, dikkatini ve enerjini başka şeye odaklaman gerek.
bizde bu durum benim fazla başarılı olmama neden oldu.
kavga gürültü oldukça daha fazla başarıp evde mutlu hava estireceğimi düşündüm.
nitekim öyle de oldu.
belki ikili ilişkilerine tam yansımadı bu ama onların da dikkati dağıldı.
ben sonuçlarımı paylaştıkça aile içinde güzel şeylerin de olduğunu gördüler.
hedef belirle kendine günlük.
onu uyguladıkça ödüllendir kendini.
herşey daha güzel olacak, ama en başta senin güzel görebilmen için sağlıklı hareket etmen gerek.
bu da sorumluluklarına sarıldıkça, arkadaş edindikçe, kendin için bişeyler yaptıkça olur.

Nedense üniversite olarak yorumlamıştım.

O zaman sen bir destek alsan daha kolay olmaz mı?

Ailenin bu konuya yaklaşımı nasıl?

Destek alıyorum bir psikologtan ama yeterli gelmiyor galiba.Kadını da çok seviyorum ama belki de doğru adres değildir bilemiyorum.Ailem bana bırakmış durumda nasıl iyi hissedeceksen öyle olsun diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…