fikir ayriliklari..

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
merhaba bayanlar,
esimle 1 senedir evliyiz yurtdisinda yasiyoruz. benim sikintim esimle dogru duzgun disari cikamiyor ve fazla bir aktivite yapamiyor olmamiz.
ikimizde calisiyoruz, onun isi benden cok daha yogun. haftaici 8 -9 gibi eve geliyor yemek yiyoruz sonra ben bulasik vs evi topluyorum bitince birlikte tv dizi film bir sey izleyip yatiyoruz. haftaici gunler bu sekilde geciyor, bazen o bisi izler ben kitap okurum vs.
hafta ici boyle gecince haftasonu ben birseyler yapmak istiyorum cunku sadece isten eve evden ise bir hayat gecirmek istemiyorum . eger modu yerindeyse haftada 1 gun cikariz birlikte market alisverisini yapar bazen disarida yemek yer dolasir doneriz. eger cok yorgunsa (2 ayda bir seyahatleri oluyor bir hafta yurtdisinda oluyor ve yorgun geliyor) cikmak istemiyor disari haftasonunu evde gecirmek istiyor. bense gercekten disarda olmayi gezmeyi disarida yemek yemeyi kahve icmeyi vs seviyorum. ve evlenmeden once biz hergun birlikte geziyorduk ve cok guzeldi. simdi hatirlattigimda bana evimiz olmadigi icin beni gormek icin bu sekilde oldugunu ve suanda evimiz oldugunu soyluyor. yani evde olmayi cooooook seviyor acikcasi. o televizyonun basindan kalkmasin evde yiyelim icelim tv izleyelim mac izlesin vs en sevdigi seyler. bu normal mi sizce? ben bunu nasil degistirebilirim?
eger soylenip ustune gidersem bu sefer baski kurdugum icin rahatsiz oluyor ve tartisiyoruz, onu surekli kontrol etmeye calistigimi ve cok bunaldigini soyluyor. bana eger kendi cok yorgunsa gelemicekse kendim disari cikabilecegimi magazalara vs bakip gelebilirsin dedi. ama ben onunla biseyler yapmak istiyorum.
sizce nasil saglayabilirim bunu? sizin esleriniz nasil bu konuda?

Canım modunuz tutmuyor olabilir.eşiniz çok çalışıyor ve boş zamanındada evinde dinlenmek istiyor.buda çok normal aslında.benim eşimde bende çok evciyiz ondan sıkıntı olmuyor.eşinizle bi anlaşma yapın ozaman bi hafta evde dursun bi hafta çıkarsın..

siz çıkmak istiyorsunuz adam evde oturmak istiyor. ki arada çıkıyormuşsunuz. daha fazlasını da bekleyip adamı sıkmayın. sizle vakit geçirmek istemiyor değil yani evde olmayı seviyor.

Eğer eşinizin yurtdışı seyahatleri oluyorsa bu şekilde davranması çok doğal, yoğun bir iş temposu varsa dinlenmek istiyordur ve haliyle evini özlüyordur.
Ama tabii ki size de zaman ayırması ve birlikte birşeyler yapıyor olmanız önemli bir nokta. sonuçta buna da ihtiyaç var.
Eğer maddi durumlar el veriyorsa arada bir restorana rezervasyon yaptırın ve eşinize işten geldiğinde "hadi bakalım, bu akşam dışarda yiyoruz hayatım, biraz hayatımıza romantizm" katalım diyebilirsin tatlı dil ile neler olmaz.

eğer gezmeyi seven bir yapınız var ise, eşinizle yapamadığınız bazı şeyleri arkadaş çevreniz ile deneyin, size de iyi gelecektir. Mesela bir arkadaşınızla cafede oturup çay/kahve içerek 1-2 saat geçirmek gibi... Hem kendiniz amacınıza ulaşmış olursunuz hem de eşinizi yormamış olursunuz.

Allah ağız tadınızı bozmasın...

Şimdi şöyle yurtdışına zannımca eşlik etmek için gittiniz, doğru mu?

Ben de yurtdışında yaşıyorum, daralma/bunalmayı anlıyorum kesinlikle. İnsanlar robot gibi, soğuk, mal gibi mi ne dersiniz artık.....yani bizim memlekette tek başına bile alışverişe veya dışarı çıksan sokaktan bir enerji alırsın, o burda yok işte. Bunu anlatmak birazcık zor. Bu durumda insan daha çok aktiviteye, aksiyona ihtiyaç duyuyor normal olarak. Evde otur otur yurtdışında hayat geçmiyor.

Nerdesiniz, ülkenin dilini biliyor musunuz? Arkadaş edinme durumunuz nasıl?

Yani tam benim eşim gibi yoğun calisiyor demekki. Benim eşim de evi cok sever. Haftasonu surekli evde yatmak ister. Cunku işleri çok yogun ve evde çok duramiyor hafta içi. Dün kahvaltiya bi yere cikalim dedim dışarda kahvalti yapalim dedim. Biktim hergun evde kahvalti yapmaktan ama o da bana haftada birgun ben de evde kahvalti yapmak istiyorum ev ortamini ozluyorum dedi. Hak verdim yani ve kahvalti yaptik öğlen biraz ciktik alisveris falan yapip geldik. Yani yogun çalışıyorsa yapacak birşey yok. Biz cok arada haftasonu kahvatiya gideriz bu yüzden. Yada akşama dogru bir saat falan ciksaniz o bile yetiyor aslinda.

Siz işten eve yorgun gelmiyorsanız eşinizi anlamanız zor.
Onun da sizi anlaması zor aslında.
En iyisi spor yapın,yürüyüş yapın, hem size sosyal aktivite olur hem de fiziksel olarak yorulmuş eşitlenmiş olursunuz.

ya adam çok çalışıyosa haftasonu dinlenmek istemesi çok normal. bizde de yorgun taraf benim. benimki çıkalım der ben de giyincek bile halim yok derim

haklisiniz bazen anlamiyor olabilirim fakat bende hergun isten gelince ev isi yapiyorum, yemek bulasik vs . belki karsilastirdigimda hala esim daha yogun olabilir , disarida gezmeyi ozlemiyor eger yogun bir haftaysa evde oturmak istiyor.. yani sizce bunun ustune gitmek yerine kabul mu etmeliyim, ben kendim dolasip gelmeliyim mesela?
Ben onunla cikmak istiyorum eskisi gibi disarida gezelim yemege gidelim istiyorum fakat hali olmayinca isteklide olmuyor..
fikir guzelmis evet supriz rezervasyon yapip yemege goturebilirim ..
Genel olarak erkekler evlendikten sonra flort donemindeki gibi yemek, gezme tozma vs cok onemsemiyorlar sanirim, esimin dedigine gore artik evimiz var beni gormek icin disari cikmiyor. ve ustune yorgunsa seyahat etmisse hic ama hic cikmak istemiyor..... yani herkes hak veriyor mu buna.. ?

Back
X