Fikir istiyorum

Birgaripinsan

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
9.782
34.254
548
merhaba hanımlar. Fikirlerinize ihtiyacım var. 16 yaş kız, 30 yaş erkek. Sevgili oluyorlar. Sonra kız ayrılıyor. Kızı boş bi depoya çağırıyor, gitmeyince tehdit ediyor ailesiyle. Tehdit var, hakaret var, cinsel taciz suçu var. (Depoya çağırması, namusuyla ilgili hakaretler vs)
İkisi de benim yakınım değil. Tanıyorum sadece. Ailesi kızı dövünce sadece genç bi kıza yardım için konuştum hem kızla hem ailesiyle. O konuyu çözdük herkes sakinleşti. Babası şikayetçi olmak istedi. Biz de bugün şikayete gitmek konusunda anlaştık. ( ben kız babasından çekindiği için yanında gidecektim sadece hani güvende olsun diye) ama sorumsuz baba bugün ben çalışıyorum sen git demiş. Üvey anne de babanla git demiş. Şimdi iki soru sorucam:
1 sizce de bukişi şikayet edilmeli değil mi? Yani herşeyden önce yaşlar itibariyle kızın rızası dahilinde bir şey yaşanmış bile olsa erkek suçludur değil mi bu durumda. Az çok bilgim var ama emin olmak istedim?
2 benim şikayete tek götürmem olmaz değil mi? Ailesinden birinin olması gerekiyor mu? Çünkü ben şahit olmak falan istemiyorum. Zaten mesajlar var. İncelenir gereği neyse olur. Kız 18 yaşından küçük tek başına şikayetçi olabilir mi?

Hak hukuk Türkiye’de nedir bilemem ama kesinlikle şikayet edilmeli onu biliyorum. Reşit olmayan bir ‘çocuk’ ile birşeyler yaşamayı bırak konuşamaz bile kimse . 30 yaşında koca kazık ne münasebet (!) başka birini mi bulamamış .
Ayrıca hiç bir polis sen 18 yaşında değilsin git demez. Bence acilen gidin .

Gecmiş olsun
Sistem nasıl ilerliyor bilmiyorum ama
Siz sahit değilseniz sırf yanında oldugunuz icin emniyete kadar birlikte gittiginiz icin size dair bişeyin not edilecegini sanmam

Kendisi gidip şikayetçi olabilir.Siz karışmak istemiyorsanız yanında bulunup destek olmanız yeterli.
15 yaşını dolduran herkes (akıl hastası ve akıl zayıflığı olanlar hariç) şikayet hakkına sahiptir. 15 yaşından küçükler ise "şikayet" etmenin hukuki anlam ve sonuçlarını kavrayabilecek nitelikte iseler (doktor raporu ile kanıtlanır) yine şikayet hakkına sahiptirler aksi halde şikayet hakkı bu kişiler adına velayet hakkına sahip kişiler şayet yok ise vasi tarafından kullanılır.

tehdit,hakaret,şantaj bunların hepsi suç gidip şikayetçi olsun zaten yaşı küçük olduğu için adam daha fazla ceza alacaktır.babası çok sorumsuzmuş gitsin kızına destek olsun.15 yaşını dolduranlar akıl sağlığı vs yerindeyse kendi şikayet edebilir.

Çocuk istismarı, şantaj, tehdit...bunların hepsi ciddi suç. Kızın kendisi şikayetçi olabilir. Siz yanında durursunuz sadece.

Back
X