Fikir istiyorum ...

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.925
981
373
34
Merhabalar :)

Kızlar bi sorum olucak. Tecrübeli ve bilgili ablalarımdan fikir istiyorum.
21 yaşımdayım ve nişanlıyım severek oldu ailemde biz istiyoruz diye kabul ettiler.Bizim sorunumuzda ev meselesi...
Nişanlım askerden geldi daha yeni 1 hafta oldu işe giricek sonuç bekliyoruz birkaç yerden şükür işimiz yüksek ihtimalle olacak.
Yalnız nişanlımın ailesi şu anda biz ev alamayız diyorlar kendi işleri var ama şu kar yağmur kış derken bi kaç aydır kötü gidiyor.Kayınvalidem ben ev alırım diye garanti veremiyorum hemen alamayız diyor nişanlım için biraz çalışsın para biriktirsin ev peşinatı için gerisine yardım ederiz hemde başka şehirde evleri var orayı satarız diyorlar ama düğün olsun kiraya çıkın ev içinde alalım ödeyelim beklemeyin diyorlar bende ailemde hem kira hem ev taksiti hem ev geçindirme zor olur diye düşünüyoruz ve biraz para biriktirene kadar bekleyelim diyoruz.

Ama o taraf düğünü yapmak için ısrarlı olmasalar da istekliler.
Bilen veya başından geçenlere sormak istiyorum hangisi daha mantıklı beklemek mi ev için yoksa kiraya mı çıkmak nişanlımda yapacak birşey yok bekleyelim biraz biriktiriyim peşinat için sonra da diğer evi satarım diyor kararsız kaldık sizce ne yapmalıyız ?

Son düzenleme:
yasiniz evlilik icin erken...
Kiraya cikmam su durumda mantiksiz.

Ama soyle yapilabilir,
Madem bir ev var satilacak...
O ev satilsin ne kadarsa,uste kredi cekip orta halli bir ev alinabilir...bunun borcu da evliyken pekala odenebilir.yoksa para biriktireyim falan,borca girmeden birikmez,geldigi gibi gider arkadasim...

yasiniz evlilik icin erken...
Kiraya cikmam su durumda mantiksiz.

Ama soyle yapilabilir,
Madem bir ev var satilacak...
O ev satilsin ne kadarsa,uste kredi cekip orta halli bir ev alinabilir...bunun borcu da evliyken pekala odenebilir.yoksa para biriktireyim falan,borca girmeden birikmez,geldigi gibi gider arkadasim...

bizde öyle diyoruz ama hiç değilse ev satılana kadar bekleyelim hem de işi oturmuş aldığını da harcamadan kenara atmış olur çünkü ev hemen satılmaz toki gelicek satılacak evin oraya ev eskişehirde biz istanbuldayız evin satılmasını bekleyeceğiz bizde acele etmeyelim bir sene olursa da 2013 yaza kadar erteleyelim diyoruz mantıklı mı sizce ?

inanki canım ne söyleyim bilemedim, eğer maaşı düşük olurda sende çalışmıyorsan kiracı olupta geçinmek çok zor. ama eğer sende çalışıyorsan belki ikinizin maaşıyla birşeyler yapabilirsiniz.Ha birde ben sana birşey diyeyimmi herşeyi vaktinde yaptıracaksın çünkü verilen çoğu sözler bazan unutulabiliyor.Dediğim gibi ikinizde eğer çalışıyorsanız düğünde takılan takılarıda peşinat yapıp sizde tokiden alabilirsiniz,hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun canım

inanki canım ne söyleyim bilemedim, eğer maaşı düşük olurda sende çalışmıyorsan kiracı olupta geçinmek çok zor. ama eğer sende çalışıyorsan belki ikinizin maaşıyla birşeyler yapabilirsiniz.Ha birde ben sana birşey diyeyimmi herşeyi vaktinde yaptıracaksın çünkü verilen çoğu sözler bazan unutulabiliyor.Dediğim gibi ikinizde eğer çalışıyorsanız düğünde takılan takılarıda peşinat yapıp sizde tokiden alabilirsiniz,hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun canım

Çalışmıyorum ama düşünüyorum şu aralar inşallah bakalım zaman ne gösterecek.

Canım burda okadar çok şey okuyoruzki verilen sözlerin tutulmadığı gibi.Bence bekleyin herşeyin kesinliğinden emin olun ondan sonra karar verin.Ev gecindırmek kolay degıl tek kıra vermeklede iş bitmiyor.Ama nişanlının maaşı iyi olursa belkı altından kalkabılırsınız.Sonucta bu sızın kararınız saygı duymaları gerekir.:20:

Canım burda okadar çok şey okuyoruzki verilen sözlerin tutulmadığı gibi.Bence bekleyin herşeyin kesinliğinden emin olun ondan sonra karar verin.Ev gecindırmek kolay degıl tek kıra vermeklede iş bitmiyor.Ama nişanlının maaşı iyi olursa belkı altından kalkabılırsınız.Sonucta bu sızın kararınız saygı duymaları gerekir.:20:

Bende ailemde nişanlımda bekleme taraftarı aslında onlar beklemek almak istiyorlar evi ama nişan süresi uzuyor diye sıkıntıdalar nedense ! 15 ay asker bekledik şimdi bir de yaza beklemek zor geliyor onlara işin tuhafı da bu bana zor gelmiyor onlara zor geliyor. İlk çocuk çok hevesliler herşey için bir an önce olsun istiyorlar.Bakalım en iyisi biraz beklemek ona göre ertelemek işi denildiği gibi yaş daha çok erken ikimizde 21 yasındayız.

Bende ailemde nişanlımda bekleme taraftarı aslında onlar beklemek almak istiyorlar evi ama nişan süresi uzuyor diye sıkıntıdalar nedense ! 15 ay asker bekledik şimdi bir de yaza beklemek zor geliyor onlara işin tuhafı da bu bana zor gelmiyor onlara zor geliyor. İlk çocuk çok hevesliler herşey için bir an önce olsun istiyorlar.Bakalım en iyisi biraz beklemek ona göre ertelemek işi denildiği gibi yaş daha çok erken ikimizde 21 yasındayız.

Canım bende nişanlıyım bız 2 sene beklemek ıstedık herseyı daha guzel yaparız diye.Ama ıkı tarafda bunu kabul etmedı sorunlar kavgalar olur dıye.Nısanlının aılesıde bunu dusunereke hemen olsun ıstıyorlardır.Aama evlendıkten sonrada rahat etmenız önemli ev almak varken kıra sıkıntısı sızı cok zorlar tek kırada degıl bıdunya masraf olucak.Zaten yasında küçükmüş herşey zamanında güzel bence.Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah.:46::46:

çok mantıklı düşünüyorsun beklemek iyi olacak.bu senin hayatın onlar istiyor diye niye sıkıntı çekesin boşver onlar söyler söyler dururlar

Bence senin korkun bu ev hiz alimazda ben kiralarda yasarim diye.

Cok haklisin ikilemdesin ama ben senin gibi hem calismayip hemde malli mulklu es isteyenlere kiziyorum. Sen niye almiyorsun bir ev. senin ailende katkida bulunsun aliverin.

Sen nisanlini seviyormusun evlenirsin. Yok ev mi istiyorsun bekleyin ne kadarsa ev alinca evlenirsin.

satılacak evi verin emlakçıya ne zaman satılırsa artık onu peşinat yaparsınız kira yerine kredi ödersiniz, eşyalarınıda evine göre almış olursun daha iyi olur bence...

ben kendımden örnek verıyım sana banada karsı taraf yazlıklarını satıp oglullarına ev alıcaklarını söyledıler uzerıne ıste bız kredı cekıp odıycektık senın durumuna benzıyor yani,bızde erteledık ev olur ondan sonra cıddıyet olsun dıye dusunduk gel zaman gıtzaman görumcem olucak gerızekalı bekledı bekledı kpssden orayı kazandı 6 senedır kazanamayan kız şap dıye satılıcak yerı kazanınca orayı satmadılar neymıs kızlarının tayını oraya cıkmıs 5 sene görevı ordaymıs satılamazmıs sankı o yerde kıraya cıksa mılyarlar odıycek cuzı bır mıktar odıycek sonra sorunlar cıktı zaten ev alsalarmıs ogullarının adına almıycaklarmıss kendını toplayana kadarmıs bır suru tantana verılen sözler hıc bırsekılde tutulmuyor bız daha gencmısız kendımız el ele verıp yapmalıymısız onun babası mühendis tokıde dusunun ve o yazlık dısında hıc bırseylerı yk 60 yasındalar .bız dugunden baska bırsey yapamayız demye basladılar gercekler bırbır dokulmeye basladı ondan sonra ben herseye sorun buldum anlasmamazlık oldu .bızım ıst arsamız vardı babam onu müteahhitl anlastı 8 daire yapıldıbunun sonucunda yarıyarıya aldık bırını babam bana verdı dıerlerını 3 unude abımlere bunu da duyunca karsı taraf hazmedemı .bende sözlerını tutmadılar dıye sogudum bunlardan uzak durdum aılemde ıstemedıler olmadı yanı sonuc ıtıbarıyle ama herseyde bır hayır varmıs dıyorum ..cok yıpranıcaksın belkı bu surecte ama nısanlın destek oluyorsa sana mucadelenı sonuna kadar ver gerekırse bekle bızımkı aılesı bırsey yapamaıycagı ıcın butun guvenını kaybettı bende nezamana kadar desteklıycektım yoruldum artık ve anlasamadık

sen çalışmıyosun bütçeleme işine hiç girmedin sanırım bu yaşa kadar ben 26 yaşındayım 1 yıldır çalışıyorum nişanlımda çalışıyo ama genede bi hesap kitap ki sorma, bide kendinize güvenemiyosanız mutlaka bekleyin, bugün sna ev alacaklar yarın oğlumun evi biz aldık diye başınıza kakacaklar sürekli gelip kalacaklar, o zamanda gelinler istemiyo, ikinizde bi başlayın çalışmaya kimseye minnetiniz olmasın

Bence senin korkun bu ev hiz alimazda ben kiralarda yasarim diye.

Cok haklisin ikilemdesin ama ben senin gibi hem calismayip hemde malli mulklu es isteyenlere kiziyorum. Sen niye almiyorsun bir ev. senin ailende katkida bulunsun aliverin.

Sen nisanlini seviyormusun evlenirsin. Yok ev mi istiyorsun bekleyin ne kadarsa ev alinca evlenirsin.

benim korku ev alınmıcak diye değil ben o evi çekip çeviremem çünkü babamın evinde kira sıkıntısı görmedim benim ailemin 5kızı var çocuk okutuyor şimdi yardım edemiyor bekleyin emekli olmama 2sene var alacağım toplu para var onunla yardım edeyim diyor yani benim ailemde istiyor yardım etmek ama beklemek şartıyla çünkü para yok toplu elimizde tmm bişi deiyorum onlarında yok şimdi ellerinde satılcak ev ama onların bekleyin demiyorlar kiraya çıkalım istiyorlar bu da ne bana ne aileme ne de nişanlıma mantıklı geliyor.Beklemek hepimizin istediği bişi yani ama onlar hemen olsun istiyorlar anlatabildim mi bilmiyorum.

Ben mallı mülklü eş istemiyorum ben nişanlımı çocuklugumdan beri tanıyorum neyi yyok biliyorum ona ragmen sevdiğim için asker bekledim hala da beklerim.

satılacak evi verin emlakçıya ne zaman satılırsa artık onu peşinat yaparsınız kira yerine kredi ödersiniz, eşyalarınıda evine göre almış olursun daha iyi olur bence...

bizde öyle istiyoruz canım benim ama nişanlımın ailesi zaten 15ay asker bekledim nişanlı gelince millet soruyormuş düğün ne zaman diye ondan hemen istiyorlar yani millet soruyor diye başka sebep değil beklememek istememeleri evi kira çıkın evleninde öyle alalım diyorlar anlıcağın ama hem kira hem ev taksiti zor olur diyoruz işte bizde.

Son düzenleme:
sen çalışmıyosun bütçeleme işine hiç girmedin sanırım bu yaşa kadar ben 26 yaşındayım 1 yıldır çalışıyorum nişanlımda çalışıyo ama genede bi hesap kitap ki sorma, bide kendinize güvenemiyosanız mutlaka bekleyin, bugün sna ev alacaklar yarın oğlumun evi biz aldık diye başınıza kakacaklar sürekli gelip kalacaklar, o zamanda gelinler istemiyo, ikinizde bi başlayın çalışmaya kimseye minnetiniz olmasın

evet girmedim ablacım 21yasımdayım bu yasıma kadar hep ögrenciydim hala da öğrenciyim bilmiyorum bilmediğim için beklemek istiyorum sucum bu ! :)) hayırlısı neyim bekleyincce de mallı mülklü eş istiyor oldum :)) öyle olsaydı okumaz şimdiye kadar evlenirdim :)) ben sevdim diye evlenme işine kalkıştım bazılarına göre yanlışım belki ama benim doğrumda bu bana göre

ben kendımden örnek verıyım sana banada karsı taraf yazlıklarını satıp oglullarına ev alıcaklarını söyledıler uzerıne ıste bız kredı cekıp odıycektık senın durumuna benzıyor yani,bızde erteledık ev olur ondan sonra cıddıyet olsun dıye dusunduk gel zaman gıtzaman görumcem olucak gerızekalı bekledı bekledı kpssden orayı kazandı 6 senedır kazanamayan kız şap dıye satılıcak yerı kazanınca orayı satmadılar neymıs kızlarının tayını oraya cıkmıs 5 sene görevı ordaymıs satılamazmıs sankı o yerde kıraya cıksa mılyarlar odıycek cuzı bır mıktar odıycek sonra sorunlar cıktı zaten ev alsalarmıs ogullarının adına almıycaklarmıss kendını toplayana kadarmıs bır suru tantana verılen sözler hıc bırsekılde tutulmuyor bız daha gencmısız kendımız el ele verıp yapmalıymısız onun babası mühendis tokıde dusunun ve o yazlık dısında hıc bırseylerı yk 60 yasındalar .bız dugunden baska bırsey yapamayız demye basladılar gercekler bırbır dokulmeye basladı ondan sonra ben herseye sorun buldum anlasmamazlık oldu .bızım ıst arsamız vardı babam onu müteahhitl anlastı 8 daire yapıldıbunun sonucunda yarıyarıya aldık bırını babam bana verdı dıerlerını 3 unude abımlere bunu da duyunca karsı taraf hazmedemı .bende sözlerını tutmadılar dıye sogudum bunlardan uzak durdum aılemde ıstemedıler olmadı yanı sonuc ıtıbarıyle ama herseyde bır hayır varmıs dıyorum ..cok yıpranıcaksın belkı bu surecte ama nısanlın destek oluyorsa sana mucadelenı sonuna kadar ver gerekırse bekle bızımkı aılesı bırsey yapamaıycagı ıcın butun guvenını kaybettı bende nezamana kadar desteklıycektım yoruldum artık ve anlasamadık

aynen öyle oluyor işin içine girip gerçekleri görünce canım .Nişanlımda kendine güvenmiyor ben hem kira hem ev taksiti ödeyemem en azından ev alim içine girim kredi ödüyim hiç olmazsa ödedim ödedim ev bana kaldı derim diyo kimsedende medet ummuyor zaten ben bana ev alsınlar demiyorum hususi ama yardım edicekler nasıl benim babam benim emekli olmama 2 sene var bekleyin ben ekliyim eksik paranızı diyor onlarda yardım edicez tek yapamaz zaten diyorlar ama işte sorun bide şu beklemek istemiyorlar ama beklemeden de çalışmadan da para gelmiyor.Nişnlım şükür yanımda çünkü ona göre de çalışıp hiç değilse peşinat için para biriktirmek daha mantıklı geliyor.

Bence bekleyin, ev önemli bir mesele. Ayrıca niyeyse ev konusunda sizi atlatmaya çalıştılları izlenimine kapıldm anlattıklarınızdan.

şimdi düğünden sonraya ev alıcaz demelerinin amacı, düğünde takılan atınlarıda ev için bozdurmak için olabilir, elinizdede nakit para olmus olcak,azda onlar ekleyince ev parasının büyük kısmı yada tamamı cıkkmıs olcak.. mantıksızda değiller bence

bekle arkadaşım daha önceleri takip ediyomuydun bilmiyorum ama bende 5 aylık evliyim eşim askerde ve işi yok ben çalışıyorum 3 ay evli kaldık kayınvaliem kayınpederim biz yardım ederiz falan filan dediler ama hepsi geride kaldı 3 ay benim çalıştığım parayla geçindik ewlenmeden önce herşeyi yapılır halledilir tamam denir oooo görsen hiç sorun yoktur ewlendikten sonra anlarsın yapılanı yardımı

Back
X