Fikir verebilecek olan var mı ?

Elz2323

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2020
85
47
3
28
Iyi akşamlar bayanlar
Konuyu cok uzatmadan detay geçecem iki yaşında bi kızım var ve hamileyim dogumuma az kaldi eşimle iki aydır ayrı yaşıyoruz bosanacaz ama o ve ailesi bizde boşanma yok vs işi yokuşa sürüyorlar çekişmeli olacak ve uzayacak gibi
Normalde devlet hastanesinde işçi olarak çakışıyorum ama tayin hakkim yok eşimin ve ailesinin oldugu sehirde calisiyodum suan dogum iznindeyim memlekete geldim tayin hakkim olmadığı için izin süreci bittikten sonra mecburen istifa edecem
Babaannemin evinde kalıyorum şuan babam yok tek çocuğum kardeşlerim falanda yok etrafımda maddi olarak bana yardımcı olabilecek kimse yok
Dogum sureci iki küçük cocuk vs olacağından hemen çalışmaya başlayamam babaennem yaşlı olduğu için ikisine birden bakamaz ama benimde sıfırdan bi hayat ev kurmam lazım maddi olarak sıkıntıdayim suan ne yapacagim nasıl birikim yapacagim nasıl ev kuracağım bilmiyorum aklımda surekli bu sorular var çok canım sıkıyo çalışıp kazanıp biriktiririm ama cocuklarin büyümesi derken yillar gidecek ne yapacam bi fikir verin bana

Kendi düzeninizi kurana kadar kadın sığınma evinde kalabilirsiniz fakat çocuklarla orada kalınıyor mu bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olur şimdi
Simdilik babaannemle kaliyorum da kendi evim duzenim olmadan olmaz babaannemde olsa ben düzen kurmak istiyorum iki aydir nasıl yapacam diye düşünüyorum cok bunaldim artık

Bir fikrim yok ama bir dilekçe yazsan belki tayin değerlendirile bilir. Allah yardımcınız olsun inşallah

Iyi akşamlar bayanlar
Konuyu cok uzatmadan detay geçecem iki yaşında bi kızım var ve hamileyim dogumuma az kaldi eşimle iki aydır ayrı yaşıyoruz bosanacaz ama o ve ailesi bizde boşanma yok vs işi yokuşa sürüyorlar çekişmeli olacak ve uzayacak gibi
Normalde devlet hastanesinde işçi olarak çakışıyorum ama tayin hakkim yok eşimin ve ailesinin oldugu sehirde calisiyodum suan dogum iznindeyim memlekete geldim tayin hakkim olmadığı için izin süreci bittikten sonra mecburen istifa edecem
Babaannemin evinde kalıyorum şuan babam yok tek çocuğum kardeşlerim falanda yok etrafımda maddi olarak bana yardımcı olabilecek kimse yok
Dogum sureci iki küçük cocuk vs olacağından hemen çalışmaya başlayamam babaennem yaşlı olduğu için ikisine birden bakamaz ama benimde sıfırdan bi hayat ev kurmam lazım maddi olarak sıkıntıdayim suan ne yapacagim nasıl birikim yapacagim nasıl ev kuracağım bilmiyorum aklımda surekli bu sorular var çok canım sıkıyo çalışıp kazanıp biriktiririm ama cocuklarin büyümesi derken yillar gidecek ne yapacam bi fikir verin bana
Devlet Hastanesi'nde işçi isen 4d lisin demektir onların doğum sonrası izinleri hatta yarım gün çalışma hakları var. İşini bırakmayı unut maddi gelirin yoksa mecbur çalışman lazım

Iyi akşamlar bayanlar
Babadan maas kalmiyo mu?

istifa içermeyen çözüm yolları arayın, o işe 2 yıl sonra sonra ihtiyacınız olacak
ücretsiz izin seçeneğiniz yok mu? ya da rapor? zaten 3 ay doğum izniniz var diye biliyorum, raporlarla uzatırsınız, ek gıdaya geçince yarım gün çalışmaya başlarsınız, size yakın yerde devlete ait kreşler var mı onu araştırın, iş arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz, insanlar zor durumdaki anneye seve seve yardım etmeye çalışırlar ama bir kenarda işiniz olması lazım
23 yaşında 2. çocuk.. biraz erken olmuş ama olumlu yönden bakarsak genç ve enerjiksiniz, herseye yetersiniz, korkmayın o kadar, önünüzde upuzun bir hayat var

Iyi akşamlar bayanlar
Onlar kimmiş ki onlarda boşanma yokmuş onlar ayrı bi hükümet sanırım kendilerince 😒 laflara bak ya

kaymakamlikla görüşün. ben pek bilmem ama devletin yardim.verdigi bir suru insan var. muhtara gidin. yardim talebinde bulunun. tum devlet dairelerine gidip yardim isteyin.

Babaannenizi alıp yaşadığınız şehre getirseniz size destek olamaz mı? Çocukları evde yalnız bırakmak yerine onunla bırakmış olursunuz diye dedim. Çalışmazsanız kimse destek olmaz size ne yazık ki... çalışırsanız yardım eden de olur, işleri yoluna koymanız da kolay olur. Patron konumunda kim varsa onunla bir konuşmalısınız bence.

Hanimlara katiliyorum, bunaldiginizi mesajinizi okurken ben hissettim ama istifa etmeyin, sizi ekmeginizden edip iyice kendilerine bagimli hale getirmelerine izin vermeyin. Yeni bir ise ne zaman ne sartlarda girebileceksiniz belli degil. Ucretsiz izin& yarim gun calisma vs yan haklariniz dogrultusunda hareket etmeniz en iyisi. Buyuk kiziniz 3yasinda olunca krese de gidebilir. Cok ozel degilse esiniz sizi tehdit mi ediyor o ile donmek istemiyorsunuz? Sayet bu tarz bir durum varsa daha farkli seyler de dusunulebilir.

Babannenizi yaşadığınız şehre getirin çalışmaya devam edin bi ev kiralayın boşanmadan sonrada illaki nafaka ödeyecektir çocukların babası rahat bir şekilde yaşarsınız. Babanneniz çocuklara bakabilir mi

Niye istifa edeceksiniz ben onu anlamadım? Devlette aldığınız maaşı özelde alamazsınız ve çalışma koşulları rahat olmaz. Eşinizle aynı şehirde diye niye istifa ediyorsunuz? Rahatsız ederse şikayet edersiniz ve bu şikayet belki tayin edilmenize yardımcı olabilir. Can güvenliğiniz olmadığı vs gibi durumlarda sanırım bakanlıktan özel l tayin isteyebilirsiniz, prosedürü tam bilmiyorum yanlış yönlendirmeyeyim.

Asla istifa etmeyin hayatınızın hatası olur.

Arkadaşlara katılıyorum.Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz demiş büyüklerimiz.Disaridan gelecek yardımlar derdinize çare olamayabilir uzun vadede.İsinizi bırakmayın süt izni doğum izni derken bir kaç ay gecer.O arada illa ki bazi seyler çözüme kavuşmuş olur.Allah yardımcın olsun

Esinizden ayriliyorsunuz diye sehir degistirmek zorunda degilsiniz ki? Ailesini bosverin,esiniz bosanmayi kabul etmiyor mu? Kabul etmese de sizi caninizla tehdit ediyor mu? Eger boyle bir sey varsa mutlaka belirtin bosanma asamasinda,koruma isteyin,uzaklastirma cikartin. Butun sehir onlarin degil ya,sehir degistirmek neden?

Babaanne sizin oldugunuz yere gelsin,bir sure rapor izin vs idare edin ama asla isinizi birakmayin. O sizin cocuklarinizin gelecegi.

Herşey birakilir su hayatta ama is birakilmaz.
Keske kadinlara calisma hayatinda çocuklar icin uygun kosullar olusturulsa.her is kurumunda bebek bakim yeri gibi.

Back
X