Fikir verin ne yapmalıyım kafayı yicem küsen adim atmayan eşimden 4 gündür konusmuyoruz?

Dün düğüne gittik.esim olcak insan kaktüs diye yanında götürmüş beni.evli arkadaşıyla beraber gittik.adam karısını tanitiyo masaya gelenlere eşim diye benimki kendi guluyo kendi konusuyo.ben gelenlere merhaba diyorum ama kim bilmiyorum bile esimin umru degil.bide gitmiş adamla dibine oturdu adam karısıyla oturuyo ben eşimden baya uzak sandalyede.mesaj attım yanıma gel uzaktasın milletin içinde felan diye.taki takilicak arkadaşı eşiyle kalktı takmaya ben daha çok tanıdığın halde düğün sahibini eşim bana demeden kalktı bekliyo sırada.isaret ettim gel diye geldi yanima ha noldu diye ben kaktüs muyum burda hiç biseye çağırmiyosun.fotografi arkadaşlarınla mı cekilcen dedim. Ya ben çağırgan el edince gel felan diyo. Arkadaşı takti geldi bana diyo ki sen de gitsene onun bile tuhafına gitti.ben benimki nerde onu mu takip edim 2 cocugumu.trip attım şimdi adam bende güçlü ve hakli sanki.eve geldik hiç konuşmadık 4.gündeyz. Ailesinin ortamında da değer verdiğini göstermez.konusmaya pek katmaz. O kadar morelim bozuk ki.bide kadın gibi günlerce konuşmaz yer değiştirdik resmen. Moral verin bana . Ilk adimi kim atsin sizce . Nasil bi tavir sergiliyim?
Benim de çok haz etmediğim konu, toplum içinde biraz daha dikkat etmek gerekiyor veya bende çok takılıyorum, benzer bir konu bizde de yaşandı geçen gün. Eşimin iş arkadaşının düğününe gittik, arabada kolonyamı unutmuşum almaya gitti ama dakikalarca gelmedi neymiş yolda birine denk gelmiş konuşmuşlar falan. Beni neden tek bırakıyorsun kimseyi tanımıyorum diye biraz surat yaptım. Salondan çıkarkende önden önden gidiyor ben arkasından gidiyorum. Eve gidince söylendim biraz o da farketti tuhaflığı aa dikkat etmedim ben geliyorsun diye ilerledim falan dedi. Sizin şimdi eşinizin ve sizin karakterinizi bilmiyorum ama bence rahatsız olduğunuz konuları konuşmanızda fayda var kavga etmeden, lütfen bi dahakine dikkat et ben kendimi kötü hissediyorum şeklinde bir konuşma yapabilirsiniz, canınızı sıkmayın 💋💛

Size şiddet uygulamış birinden size saygı göstermesini bekliyorsunuz?
Adamın saygısı sevgisi olsa zaten şiddet uygulamazdı en başta...Şiddeti affeden kadınların, kocalarından normal insani davranışlar beklemesi garip..

Adam vuruyor, karşıdaki kadın onunla yaşamaya devam ediyor, tabiki saygısı kalmaz...Sınırlarınız hiç yokki...O kendi arkadaşınım düğününe kendince katılmış, başka ortamlarda da öyledir zaten..Çocukların annesi sıfatından başka sıfatınız yok bence

Size şiddet uygulamış birinden size saygı göstermesini bekliyorsunuz?
Adamın saygısı sevgisi olsa zaten şiddet uygulamazdı en başta...Şiddeti affeden kadınların, kocalarından normal insani davranışlar beklemesi garip..

Adam vuruyor, karşıdaki kadın onunla yaşamaya devam ediyor, tabiki saygısı kalmaz...Sınırlarınız hiç yokki...O kendi arkadaşınım düğününe kendince katılmış, başka ortamlarda da öyledir zaten..Çocukların annesi sıfatından başka sıfatınız yok bence
Sözde özel günlerimde hediye alır. Bitanem hayatımli konuşur . Ama çok üstüne gidim kulakları duymaz konuştuklarını. Bende bağırırsam şiddete kadar gider . . Sizin cümleniz tam özet olmuş sadece anneyim gözünde

Eş sizin eşiniz. Huylarını siz biliyorsunuz. Normalde süperdi de aniden düğünde böyle yapası mı gelmiş??
Normalde küsünce kim adım atıyor?
Bazen öyle konular açılıyor ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Biz de yaşıyoruz küslük anlaşmazlık falan bi şekilde geçiyor. Burdakiler nasıl yorum yapsın tek bir olay üzerine. 🤷‍♀️
Aslında yeni yeni farkına varıyorum beni yok saymalarini belki de . Bide giderek artıyo gibi. Çocuklara adamış benim yerime kendini sanki . Ben ilgisiz kalınca bazen ağlayarak bazen kavga ederek çok söyledim. Içimde bırakmam pek biseyi belki bunu kullanıyo

Bendemi gariplik var baskalarindami anlamadım biri benimle konuşmazsa bende konuşmam hatta bu benim umrumda olmaz kimin olduğu fark etmiyor .yani diyicegim konu sahibi sende konuşma eni sonu konuşmak zorunda kalacak çünkü

O an öyle söyledim . Önceden çok şey yaşattı affettim. çok konuştum bana değer verdiğini göster felan diye. Belki bu yaşattıklarını hala unutamadigimdan fazla tepki mı veriyorum yoksa gerçekten beni artık hafife mı aliyo anlamıyorum
Siz gidin yanına neden bu kibirli haliniz?
Adam fikir yürütemiyor siz yönlendirin

Sanmiyorum eşiniz onceden ince dusunceli olsun. Muhtemelen hep boyleydi yani, evlenmeyecektiniz baştan ya da kabul edecektiniz.

Ben sevgiliyken ozellikle dikkat ediyordum bu tarz hareketlere. Hatta bazilarina cok prenses gelse de mesela kapidan benden once cikip gitmemesi, kapiyi tutmasi gecmemi beklemesi vs beni arkada birakip yurumemesi boyle seylere ben cok dikkat ederim.

Boyle ince olan bir adam sonradan eşiniz gibi davranmaz bence. Baştan dikkat edilecek seyler bunlar.

Bence kadının en büyük ihtiyacı güven hissi ,bunu bı erkek karşılamadığı zaman ayar oluyorum.Size tavsiyem ya kabul edin ,ya da kendinize isgence etmeyi bırakın .Kimsenin sizi gelip mutlu etmesini beklemeyin .

Lütfen kırılmayın ama bu eşden yani kadına şiddet uygulayan bir adamdan ilgi, saygı, itibar beklediğinizin farkında mısınız siz?
Beklentileriniz adamın kişiliğinden farklı özellikler. Bir de başkasını örnek gösteriyorsunuz. Bir eşekten uçmasını beklemek kadar doğasına aykırı beklentiler içindesiniz (eşeğin hiç bir suçu yok, sadece doğasına aykırılığını dile getirmek için bir örnekti)
Elinizdekinin doğası kişiliği ve yapısı bu. Küçük değişiklikler olur mu, bazı taktiklerle olur evet
Ama başkalarıyla kıyaslayıp ilgi saygı itina bekleyerek, ortamlarda onore etmesini bekleyerek bambaşka bir kişilik sergilemesini istiyorsunuz. Bunlar imkansız gibi.

Bu arada yanlış algılamalara karşı şunu belirteyim. Bir kadın için en doğal hak ve beklentilerdir konu sahibinin beklentileri , tartışması bile olmaz bunun. Fakat şiddet bile uygulamış malum kişilikte birinden bunları beklemek sadece kendini mutsuz kılmaktır.

Son düzenleme:
Dün düğüne gittik.esim olcak insan kaktüs diye yanında götürmüş beni.evli arkadaşıyla beraber gittik.adam karısını tanitiyo masaya gelenlere eşim diye benimki kendi guluyo kendi konusuyo.ben gelenlere merhaba diyorum ama kim bilmiyorum bile esimin umru degil.bide gitmiş adamla dibine oturdu adam karısıyla oturuyo ben eşimden baya uzak sandalyede.mesaj attım yanıma gel uzaktasın milletin içinde felan diye.taki takilicak arkadaşı eşiyle kalktı takmaya ben daha çok tanıdığın halde düğün sahibini eşim bana demeden kalktı bekliyo sırada.isaret ettim gel diye geldi yanima ha noldu diye ben kaktüs muyum burda hiç biseye çağırmiyosun.fotografi arkadaşlarınla mı cekilcen dedim. Ya ben çağırgan el edince gel felan diyo. Arkadaşı takti geldi bana diyo ki sen de gitsene onun bile tuhafına gitti.ben benimki nerde onu mu takip edim 2 cocugumu.trip attım şimdi adam bende güçlü ve hakli sanki.eve geldik hiç konuşmadık 4.gündeyz. Ailesinin ortamında da değer verdiğini göstermez.konusmaya pek katmaz. O kadar morelim bozuk ki.bide kadın gibi günlerce konuşmaz yer değiştirdik resmen. Moral verin bana . Ilk adimi kim atsin sizce . Nasil bi tavir sergiliyim?
Çok moral bozucu bir durum. Ben sizi sonuna kadar haklı buldum. Ama işte bazı kocalar böyle. Onları lafla sözle değiştirmek çok çok zor. Dışarıda başkalarına süper düşünceli, naif kocalar eşlerine tam bir odun. Maalesef değişmeleri de zor.Bence barışmak için gayret sarfetmeyin. Yoksa hepten kendini saklı sanacak. Böyle yaptığı sürece siz de onu yok sayın. İnceldiği yerden kopsun.

Trip konusunda benim kocami anlatmissiniz... Ama onu bu hale getirende benim... Size bir tavsiye vereyim... Kisi kendinden bilir isi mantigiyla... Asla adim atmayin.. ben her seferinde aman huzursuzluk olmasin... Ben gidip konusayim... Tamam o yapmiyor ben yapayim diye diye.... Simarttim tepeme cikarttim... Simdi dunya yansa .. bir bag otlugu yanmaz... Asla adim atmaz ... Tripli oldugumu anlar ama asla neyin var diye sormaz... Hep hakli o... Simdi bende onun gibi davraniyorum...ayni sekilde tripmi .. alasini yapiyorum...o pes edene kadar...
Eşinizi bu şekilde düzeltebildiniz mi acaba

Ben sizi haklı buldum
Oraya adamın davetlisi olarak gidiyorsunuz, sizinle ilgilenmek zorunda
Kaldı ki beni diğer insanlara tanıtmadı bile sap gibi kaldım diyorsunuz
Eşiniz saygısız ve kaba bir tip
Bir daha gitmeyin bir yere madem sizinle ilgilnemiyor tek gitsin öküz paşa
Küsse de küs tınmayın

Eşiniz size şiddet uygulamış, onda bile adım atan taraf olmussunuz.
Kendinize azıcık kıymet verseniz keşke.
O zaman bile geri adım atmayan eşiniz şimdi atmaz tabi.
Dövüyorum yine gelip benimle konuşuyor diyordur,neden yorsun kendini?

Adamın hamurunda incelik yok, çok güzel tabirler bulunur kendisine ama sizde paspas etmişsiniz kendinizi.

Düğünde, yemekte kocamla yanyana oturucam tabi çift daveti bu. Ne var bunda diyen arkadaşlara şokum şu an :D

2 çocuk yaptığınıza göre yeni evli değilsiniz. E adam da bi günde bu hale gelmemiştir herhalde. Haklı olmanıza haklısınız ama adamın ederi bu yani böyle tiplerden neyin nezaketini bekliyorsunuz da başka çiftlerle kıyaslıyorsunuz anlamadım. İster küsün ister barışın bazı şeyleri dert etmek için çok geç kalmışsınız. Kabullenip ayak uydursanız daha iyi olur bence.

Işten arkadaşının düğünüydü. Tanıyorum ama sohbet etcek kadar kimseyle samimi değilim. Arkadaşının eşi vardı ama o da kocasıyla dip dibe. Benimde zoruma gitti. Takıya kalktılar onlar benimki bana demeden sıraya girdi. Ben çatışmasam tek takip resim çekilecekti.orda da herkes görecekti karısını takmiyo diye çünkü önceki yaşadıklarımızı arkadaşları hep biliyo. Bide ben trip atınca çıkışta çantam açıktı kapattı kapatma elleme dedim tirrik demez mı resmen asagiladi iyice delirdim
Karı koca sorunlarını arkadaşları niye biliyo? Aranızda yaşadığınız sorunları arkadaşlarına asla anlatmamalı. Bi de taraflı anlatılır böyle şeyler. Sanki siz sorunluymuşsunız gibi yani. Aileyi anladık da arkadaş niye bilsin ya. Eşinizin tavırları da evlilik olgunluğuna erişemediğiniz gösteriyor. Boşan desen bu sebepten boşanmak da olmaz gibi. Ama konuşun açıkça ve sakince. Anlar belki bi umut.

Şu an eşimle küsüz en nefret ettiğim şey.Cumartesiden beri konuşmuyoruz.Hep o küser.Önceleri dayanamaz adım atardım çünkü ev ortamında gerginliğe dayanamıyorum.Dün ilk defa yatağımı ayırdım çünkü gerçekten yatağı bile paylaşmak istemedim o kadar bezmişim artık.Ve bugüne kadar bir kez bile adım atmayan beyefendi birden wp tan yazmaya başladı.Özür dile bilmem ne diye tabii ki dilemiyorum çünkü ben haklıyım.
Size tavsiye olarak bunu verebilirim.Yatakları ayırmam çok zoruna gitti demek ki.Çünkü 10 yıldan fazla evliyiz ilk kez ayrı yattık.
Sizde işe yarar mı doğru bir adım olur mu siz karar verin.

Neden kaktüs?
Neden saksı degil de kaktüs dediniz?
Bir de oncesinde sorun mu oldu neden bu sekilde davranıyor? Baskasinin esi ile kıyasta yanlıs.
Batıyor galiba :KK53:yani saksı dengeli bir biçim.Kaktüs nerden tutsan elinde kalır bence konu bu. Konu sahibi nerden tutsa elinde kaldı.:işsiz:

Back
X