- 11 Nisan 2018
- 43
- 38
- 3
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biraz gerçekçi yorumlar yapın bence.otel ayarlamak nedir. Kaç kişiyi nadıl bir otelde ağırlayacaksınız. maddiyat diye bir gerçek var.ayrıca ev özel alan düşğnceniz de yersiz bence.sizinle beraber yaşamaya gelmiyorlar ki genel görüşğnüzü belirtmişsiniz ev ile alakalı. ev herkesin özel alanı. yatak yorgan işleri zor geliyor ,bunun adı bu. ben eşimi asla böyle bir şey için kırmazdım.Olay ev hanımlığı kimin misafiri olduğu değil benim için, ben evimde birini ağurlamak istemiyorsam ağırlamam, sadece yemek olsa belki ama yatak yorgan işi benim içime sinmez, ev özel alan benim için galiba, otel ayarlardım
Bu benim fikrim, benim gerçeğim bu, kimsenin yastığını çarşafını yıkamak istemem -eşim ve benim ailemiz dışımda tabi- bu yüzden onlar dışında akraba komşu vs kabul etmem, banyomu tuvaletimi kullanmalarından hoşlanmam , İçime sinmeyen durum iş güç emek efor değil belki biraz hijyen takıntısı bilemiyorum ama kararım eve kabul etmemek olurduBiraz gerçekçi yorumlar yapın bence.otel ayarlamak nedir. Kaç kişiyi nadıl bir otelde ağırlayacaksınız. maddiyat diye bir gerçek var.ayrıca ev özel alan düşğnceniz de yersiz bence.sizinle beraber yaşamaya gelmiyorlar ki genel görüşğnüzü belirtmişsiniz ev ile alakalı. ev herkesin özel alanı. yatak yorgan işleri zor geliyor ,bunun adı bu. ben eşimi asla böyle bir şey için kırmazdım.
2-3 gun evinizi misafirlere açsanız ne olacak. Bizim kültürümüzde bu var, insan komsuya bile bunu yapar cenaze ve düğünlerde. Esinizin ailesine de yapılır bu...Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
Aynen. Evde 10 kişi var, sehpayı ortaya getirmiyor bir çay koymuyor. Birde bana işaret ediyor. Sofrada içecek servisi bile yapmıyor.Kendimi eşimin ailesinin bir parçası olarak görüyorum, ihtiyaçları olduğunda elbette istedikleri insanı misafir edebilirim birkaç gün, çünkü normalde bir insanı su istimal edecek insanlar değiller. Sizde de durum böyleyse, gelsinler ne olacak. Yardımlaşmak güzeldir. Ama bir de şu var, asla misafirleri tek başıma ağırlamam. Eşler bostan korkuluğu değil, bir işin ucundan tutmaları gerekir. Yok ben de misafirlerle koltuğa yayılayım, her işe sen koştur diyorsa, o zaman misafirler gidince haber ver, ben birkaç gün yokum derdim.
Ya bizim buralarda konu komşu açar evini , ki bizde yaptık komşularımız için , komşularımızda bizler için yaptı ... sizden böyle birşey istemeleri normal bence
Son söylediklerinizde yerden göğe kadar haklısınız. Bunları aynen böyle eşinize de söyleyin. Ev işlerini sen yapacaksan tabii ki çağırabilirsin deyin. Hiç olmazsa sizle birlikte yapsın.Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
Bu konunun ev eşya tamahıyla ilgisi yok. Değerlerden uzaklaşma falan da değil. Zaman değişti artık. İnsanlar daha uzun saatler daha yoğun çalışıp yoruluyor ve karşılığında eskiye göre daha az para kazanıyor. Hem çalışır hem çocuk sahibi olursanız kendi çekirdek ailenize bile maddi manevi yetemezken dışarıdaki insanları düşünemezsiniz. Ev işlerine yetişmek çok zordur misafirde. Ekstra hizmet etmek gerekir. Çalışan kişi akşam eve geldiğinde kendine kahve pişirmeye bile üşenirken misafire nasıl yetişebilir? Kınamaktan öte empati yapıp durumu anlayabilmek lazım. İş yapma gibi bir dert olmasa (tam da erkeklerin olduğu gibi olabilse kadınlar evde) misafiri sevmeyecek kadın olduğunu sanmıyorum şu KK’da. Misafir geldiğinde bizim yaptıklarımızı (yemek yapma, çay yapma, masa kurma, servis yapma, toplama, bulaşık, sehpaları kaldırma kondurma, çocuklarla ilgilenme, misafirden dolayı düzeni bozulan çocuğu uyutma, birkaç gün bu bozulan düzenin huysuzluklarıyla uğraşma, düzeltmeye çalışma, yatılı misafirse yatak serme toplama, akşam zaten çok yorulmuşlen sabah kahvaltısı için dinlenemeden herkesten önce uyanma, ertesi gün de aynı tempoda devam etme...) erkekler yapsa bir kez, bir daha kesinlikle eve misafir çağırmazlar.Haziran sonu yeğenimin mezuniyeti için ablamla görümcemde kaldık üç gün... Arayıp tekrar tekrar tesekkur edesim geldi bu konuyu okuyunca... Milli degerlerimizdendi misafirperverlik hangi ara bu kadar uzaklaştık,hangi ara eve eşyaya bu kadar tamah eder olduk bilemiyorum, anlayamıyorum.
Ah keşke bi yapsalar da ne demekmiş anlasalar. Bukadr yorulmayana Konuşması ne de kolay ve rahatBu konunun ev eşya tamahıyla ilgisi yok. Değerlerden uzaklaşma falan da değil. Zaman değişti artık. İnsanlar daha uzun saatler daha yoğun çalışıp yoruluyor ve karşılığında eskiye göre daha az para kazanıyor. Hem çalışır hem çocuk sahibi olursanız kendi çekirdek ailenize bile maddi manevi yetemezken dışarıdaki insanları düşünemezsiniz. Ev işlerine yetişmek çok zordur misafirde. Ekstra hizmet etmek gerekir. Çalışan kişi akşam eve geldiğinde kendine kahve pişirmeye bile üşenirken misafire nasıl yetişebilir? Kınamaktan öte empati yapıp durumu anlayabilmek lazım. İş yapma gibi bir dert olmasa (tam da erkeklerin olduğu gibi olabilse kadınlar evde) misafiri sevmeyecek kadın olduğunu sanmıyorum şu KK’da. Misafir geldiğinde bizim yaptıklarımızı (yemek yapma, çay yapma, masa kurma, servis yapma, toplama, bulaşık, sehpaları kaldırma kondurma, çocuklarla ilgilenme, misafirden dolayı düzeni bozulan çocuğu uyutma, birkaç gün bu bozulan düzenin huysuzluklarıyla uğraşma, düzeltmeye çalışma, yatılı misafirse yatak serme toplama, akşam zaten çok yorulmuşlen sabah kahvaltısı için dinlenemeden herkesten önce uyanma, ertesi gün de aynı tempoda devam etme...) erkekler yapsa bir kez, bir daha kesinlikle eve misafir çağırmazlar.
normal şartlarda çalışan insan için zor yatılı misafir yaşadım biliyorum ama bu extra bı durum ve evet düğünde cenazede evimizi ailelerimize acamayacaksak evimize tamah ediyoruz demektir benim için... Görüşünüze saygı duyuyorum ama bence misafir noktasında toplum olarak yozlastik malesef...Bu konunun ev eşya tamahıyla ilgisi yok. Değerlerden uzaklaşma falan da değil. Zaman değişti artık. İnsanlar daha uzun saatler daha yoğun çalışıp yoruluyor ve karşılığında eskiye göre daha az para kazanıyor. Hem çalışır hem çocuk sahibi olursanız kendi çekirdek ailenize bile maddi manevi yetemezken dışarıdaki insanları düşünemezsiniz. Ev işlerine yetişmek çok zordur misafirde. Ekstra hizmet etmek gerekir. Çalışan kişi akşam eve geldiğinde kendine kahve pişirmeye bile üşenirken misafire nasıl yetişebilir? Kınamaktan öte empati yapıp durumu anlayabilmek lazım. İş yapma gibi bir dert olmasa (tam da erkeklerin olduğu gibi olabilse kadınlar evde) misafiri sevmeyecek kadın olduğunu sanmıyorum şu KK’da. Misafir geldiğinde bizim yaptıklarımızı (yemek yapma, çay yapma, masa kurma, servis yapma, toplama, bulaşık, sehpaları kaldırma kondurma, çocuklarla ilgilenme, misafirden dolayı düzeni bozulan çocuğu uyutma, birkaç gün bu bozulan düzenin huysuzluklarıyla uğraşma, düzeltmeye çalışma, yatılı misafirse yatak serme toplama, akşam zaten çok yorulmuşlen sabah kahvaltısı için dinlenemeden herkesten önce uyanma, ertesi gün de aynı tempoda devam etme...) erkekler yapsa bir kez, bir daha kesinlikle eve misafir çağırmazlar.
Evimize tamah etmek değildir kesinlikle. Vücudumuz kaldırmıyorsa ve insan üstü bir çaba gerektiriyorsa misafir ağırlamak, bunun neresi eve tamah etmektir acaba? O zaman isteyene evimin anahtarını vereyim, kalsın evimde, ben de gidip otelde kalayım. Kolay mı misafire hizmet etmek? Herkes otururken evin hanımının ortada dönmesi, akşam olmadan ayak altlarının zonklaması; dizi, beli, ayağı, sırtı hizmet etmekten kopmuşken ve gözü yatağa bakarken bir yandan da misafirler yatmadan yatamaması vb.normal şartlarda çalışan insan için zor yatılı misafir yaşadım biliyorum ama bu extra bı durum ve evet düğünde cenazede evimizi ailelerimize acamayacaksak evimize tamah ediyoruz demektir benim için... Görüşünüze saygı duyuyorum ama bence misafir noktasında toplum olarak yozlastik malesef...
Bizim sülalede de öyledir, kadınlar mutfakta terler, erkekler koltuğa yapışık, biten şeyi istemek için bile çocukları koştururlar. Ama babamdan öyle görmedim mesela. Kalabalık misafir gelecekse, annemle mutfağa girer sarma bile sarardı. Eşim de ailesinden öyle görmüş, her işe koşturur. Bazıları kadını ahtapot filan sanıyor sanırım, sekiz koluyla pişirsin, yedirsin, tazelesin, kaldırsın, temizlesin. Birde güler yüzle arada muhabbete katılsın. Yok yea! Bu şartlar altında misafir ağırlamazdım, gerçi evli de kalmazdım.Aynen. Evde 10 kişi var, sehpayı ortaya getirmiyor bir çay koymuyor. Birde bana işaret ediyor. Sofrada içecek servisi bile yapmıyor.Ne alakaysa çay demliyor sağolsun
![]()