- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya da akrabalar dugun icin bir gece yatiya kalacak olsa da esi otele gitsinler dese alinmayacak misizin kardeşiniz evleniyor ola yine böyle mızmızlanır mıydınız acaba çok merak ediyorum.
Ya da akrabalar dugun icin bir gece yatiya kalacak olsa da esi otele gitsinler dese alinmayacak mi
Nerden eminsiniz buna ,öyle durumlarda kimseye yük olmamak için bugüne kadar hep otel vs yerde yer ayırtıp gittik gideceğimiz yere.kimseden o telaşesinin içinde ne evini açmasını bekledik ne bi yer ayarlamış olmasını.anlayışlı olanın düşünmesi gereken de budur zaten.Abartıyorsunuz.
Düğün dernek durumlarında tabii ki akrabalar bir eve sığmadığında diğer kişilerin evlerine dağıtılır.
Bu mantıklı bir seçenektir.
Hazır bir aileden birinin evi varken, ne diye misafirhanede kalsınlar ki zaten?
Bir kaç günlük bir mevzu için sizce değer mi?
Sizin başınıza gelse, "bir eve bizi sığdıramadılar" diye konu açarsınız eminim.
Siz de yemek ve temizlik işleri için misafirlerin olduğu tarihler de bir yardimci hanım ile anlasabilirsiniz.Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
Hatırlık bi durum değil bence bu. işlerin %80 i bana kalıyorsa birçok şeyden ben sorumluysam, yükümü hafifletemiyosa ,benim istememe hakkım pekala vardır diye düşünüyorum.el kızına kimsenin misafirini ağırlatmaya hakkı yok .kv nin söylemesine bakıyor herşey ,gelsinler bizde kalsınlar denmesini bekleyen yok ki.söz hakkı yok zaten .mecbur kaldıracaz. Gelinin ne mecburiyeti var eşinin kardeşi bile olsa onun arkadaşlarının veya vs geleceklerin kahırlarını çekmeye .erkek misafir evdeyken hizmet mi ediyor millete yorgunluğa rağmen gülücük saçmak mı zorunda kalıyor ortalığı toparlama düzenleme çamaşır bulaşık yıkamam toplamamı yapıyor .hangi birini yapıyor .eve para getiriyor demi .aman iyiki bi onu bari yapıyorlar.ama kadın iş konusunuda en iyisiyle becerir bence erkekler gerçekten çok gereksizIyi de siz dugun evi sayilirsinz esinzn kardesi yani ne olacak 1-2 gunden ki zate dugun donemi misafirler yatmaya ve hazirlanmaya gelir sadece kaldi ki benm.misafirim senin misafirin diye ayrim mi olur eve gelen misafiri kari koca agirlarsiz...biz de ev dururken otele yollamak ayip karsilanir, esiniz hakli gereksiz kapris yapmissinz esinizi o kadat hatiri yok mu ?
İşsizim şuan işim olsa .o derdim olmasa zaten gelsinler seve seve ordu da ağırlarsın.eşim öyle şeylere para vermez.çokta parası olan biri değil zaten.baba hasta bakıcı lazım hergün gidip geliyor mecburen yıkamasıydı kaldırmasıydı yatırmasıydı ona bile bakıcı tutmadılar parası yüksek diye.Siz de yemek ve temizlik işleri için misafirlerin olduğu tarihler de bir yardimci hanım ile anlasabilirsiniz.
Gelin e el kızına böyle bi mecburiyeti sokmak bence hoş değil.kendi çağırır buyurun kalın der olur.ama KV direk emrivakiyle sizde kalır şeklinde hiç sözhakkı doğurmadan konuşursa, eş de zırnık eşim yorulacakmış vs düşünmezse bende olanlar oluyor.düşünceli lık olsa seve seve misafir yine ağırlarsın .ama eş de kaba ki.mecburmuşum gibi sankiKusura bakmayın sizin eviniz varken misafirleri nereye gönderecekler ? Ağırlamak size daha çok yakışır.
Eşiniz kibar anlayışlı sizi düşünebilen biri olsa gerek ,hatırı sayılabildiğine göre.benim eşim kaba ,benim her dediğime muhalif ,yaptığım şeylerde takdir görmem pohpohlayanım yok .birşeyi yetiştiremedim sinirliydim birinde,son güne bırakmasaymışsım yapsaymışsın başlarım bilmem neyine diye sinirleniverir.tahammülsüz de bana. aslında ben belki de sevilmiyorumdur ondandır tüm bu agresifliğim.Yabancı biri değil kardesinin dügünü icin gelecekler
Her ne kadar bende cok sevmesemde bikaç gün agırlardım eşimin hatrına
Oo durumlar farklıEşiniz kibar anlayışlı sizi düşünebilen biri olsa gerek ,hatırı sayılabildiğine göre.benim eşim kaba ,benim her dediğime muhalif ,yaptığım şeylerde takdir görmem pohpohlayanım yok .birşeyi yetiştiremedim sinirliydim birinde,son güne bırakmasaymışsım yapsaymışsın başlarım bilmem neyine diye sinirleniverir.tahammülsüz de bana. aslında ben belki de sevilmiyorumdur ondandır tüm bu agresifliğim.