Fikir yardımı:(

sizin kardeşiniz evleniyor ola yine böyle mızmızlanır mıydınız acaba çok merak ediyorum.

Bu konu şöyle de olabilirdi : kız kardeşimin düğünü var eşim akrabalarımı evde yatılı ağırlamamı istemiyor otele göndermek istiyor
Kabul edecekmiydiniz siz aa tabi hayatım evimizde ne işleri gitsinler otele mi diyecektiniz
düğün dernek zamanı alt tarafı 1-2 gün yahu bu kadar zor değil yemek olayları bile düğün evinde oluyor alt tarafı kahvaltı
ha eşinizde yardım etmiyorsa söyleyin yapsın alıştırın miletin için kibarca yardım isteyin yapar mecbur

Iyi de siz dugun evi sayilirsinz esinzn kardesi yani ne olacak 1-2 gunden ki zate dugun donemi misafirler yatmaya ve hazirlanmaya gelir sadece kaldi ki benm.misafirim senin misafirin diye ayrim mi olur eve gelen misafiri kari koca agirlarsiz...biz de ev dururken otele yollamak ayip karsilanir, esiniz hakli gereksiz kapris yapmissinz esinizi o kadat hatiri yok mu ?

Abartıyorsunuz.
Düğün dernek durumlarında tabii ki akrabalar bir eve sığmadığında diğer kişilerin evlerine dağıtılır.
Bu mantıklı bir seçenektir.
Hazır bir aileden birinin evi varken, ne diye misafirhanede kalsınlar ki zaten?
Bir kaç günlük bir mevzu için sizce değer mi?

Sizin başınıza gelse, "bir eve bizi sığdıramadılar" diye konu açarsınız eminim.

Ben olsam hatta teklif eder ısrar ederim bana gelin diye. Düğün misafiri kaç gün olacak ki... sanki tatil yapmaya geliyorlar...

Abartıyorsunuz.
Düğün dernek durumlarında tabii ki akrabalar bir eve sığmadığında diğer kişilerin evlerine dağıtılır.
Bu mantıklı bir seçenektir.
Hazır bir aileden birinin evi varken, ne diye misafirhanede kalsınlar ki zaten?
Bir kaç günlük bir mevzu için sizce değer mi?

Sizin başınıza gelse, "bir eve bizi sığdıramadılar" diye konu açarsınız eminim.
Nerden eminsiniz buna ,öyle durumlarda kimseye yük olmamak için bugüne kadar hep otel vs yerde yer ayırtıp gittik gideceğimiz yere.kimseden o telaşesinin içinde ne evini açmasını bekledik ne bi yer ayarlamış olmasını.anlayışlı olanın düşünmesi gereken de budur zaten.

Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
Siz de yemek ve temizlik işleri için misafirlerin olduğu tarihler de bir yardimci hanım ile anlasabilirsiniz.

Yabancı biri değil kardesinin dügünü icin gelecekler
Her ne kadar bende cok sevmesemde bikaç gün agırlardım eşimin hatrına

Iyi de siz dugun evi sayilirsinz esinzn kardesi yani ne olacak 1-2 gunden ki zate dugun donemi misafirler yatmaya ve hazirlanmaya gelir sadece kaldi ki benm.misafirim senin misafirin diye ayrim mi olur eve gelen misafiri kari koca agirlarsiz...biz de ev dururken otele yollamak ayip karsilanir, esiniz hakli gereksiz kapris yapmissinz esinizi o kadat hatiri yok mu ?
Hatırlık bi durum değil bence bu. işlerin %80 i bana kalıyorsa birçok şeyden ben sorumluysam, yükümü hafifletemiyosa ,benim istememe hakkım pekala vardır diye düşünüyorum.el kızına kimsenin misafirini ağırlatmaya hakkı yok .kv nin söylemesine bakıyor herşey ,gelsinler bizde kalsınlar denmesini bekleyen yok ki.söz hakkı yok zaten .mecbur kaldıracaz. Gelinin ne mecburiyeti var eşinin kardeşi bile olsa onun arkadaşlarının veya vs geleceklerin kahırlarını çekmeye .erkek misafir evdeyken hizmet mi ediyor millete yorgunluğa rağmen gülücük saçmak mı zorunda kalıyor ortalığı toparlama düzenleme çamaşır bulaşık yıkamam toplamamı yapıyor .hangi birini yapıyor .eve para getiriyor demi .aman iyiki bi onu bari yapıyorlar.ama kadın iş konusunuda en iyisiyle becerir bence erkekler gerçekten çok gereksiz

Siz de yemek ve temizlik işleri için misafirlerin olduğu tarihler de bir yardimci hanım ile anlasabilirsiniz.
İşsizim şuan işim olsa .o derdim olmasa zaten gelsinler seve seve ordu da ağırlarsın.eşim öyle şeylere para vermez.çokta parası olan biri değil zaten.baba hasta bakıcı lazım hergün gidip geliyor mecburen yıkamasıydı kaldırmasıydı yatırmasıydı ona bile bakıcı tutmadılar parası yüksek diye.

Kusura bakmayın sizin eviniz varken misafirleri nereye gönderecekler ? Ağırlamak size daha çok yakışır.
Gelin e el kızına böyle bi mecburiyeti sokmak bence hoş değil.kendi çağırır buyurun kalın der olur.ama KV direk emrivakiyle sizde kalır şeklinde hiç sözhakkı doğurmadan konuşursa, eş de zırnık eşim yorulacakmış vs düşünmezse bende olanlar oluyor.düşünceli lık olsa seve seve misafir yine ağırlarsın .ama eş de kaba ki.mecburmuşum gibi sanki

Yabancı biri değil kardesinin dügünü icin gelecekler
Her ne kadar bende cok sevmesemde bikaç gün agırlardım eşimin hatrına
Eşiniz kibar anlayışlı sizi düşünebilen biri olsa gerek ,hatırı sayılabildiğine göre.benim eşim kaba ,benim her dediğime muhalif ,yaptığım şeylerde takdir görmem pohpohlayanım yok .birşeyi yetiştiremedim sinirliydim birinde,son güne bırakmasaymışsım yapsaymışsın başlarım bilmem neyine diye sinirleniverir.tahammülsüz de bana. aslında ben belki de sevilmiyorumdur ondandır tüm bu agresifliğim.

Eşiniz kibar anlayışlı sizi düşünebilen biri olsa gerek ,hatırı sayılabildiğine göre.benim eşim kaba ,benim her dediğime muhalif ,yaptığım şeylerde takdir görmem pohpohlayanım yok .birşeyi yetiştiremedim sinirliydim birinde,son güne bırakmasaymışsım yapsaymışsın başlarım bilmem neyine diye sinirleniverir.tahammülsüz de bana. aslında ben belki de sevilmiyorumdur ondandır tüm bu agresifliğim.
Oo durumlar farklı
Adama zor katlanırken birde sülalesini agırlamak agır gelir tabi
Bişey uydurun o zaman eve almamak icin
Gelenlerin düşünmesi lazım aslında otelde vs kalmayı ama artık herkes beleşci olmus malesef hem gidiyorum hem bide masrafmı yapıcam diye düşünüyorlar genelde

Düğün bu yahu.
Hem de eşinizin kardeşinin.
Ne olur yani bir iki gün idare etseniz.
Zaten tüm gün düğün evinde olursunuz,yatmaya size gelinir en fazla bir kahvaltı verirsiniz yine düğün evine geçersiniz.
Bizlerde işler böyle yürür en azından.
Bu kadar dertlenmeye gerek yok geçici şeyler için

Komşular birbirlerine evini açarken kardeş olarak sizin açmayacak olmanız çok enteresan.
İnsan ilişkileri bu kadar da azalmamalı.
Ne çıkar 2 gün değil midir bir düğünün süresi.
Bitecek gidecek.
Düğünler cenazeler iyi veya kötü tüm özel günler kalabalıkla güzeldir. Unutmayın sizin de ihtiyacınız olur bir gün.

Back
X