fikir?

kekoer

Previously
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
519
241
43
arkadaşlar merhaba.buraya bir kaç konu açmıştım.şimdi sizden bir konuda fikir almak istiyorum.nişanlım istanbulda ben ankaradayım.mayısta askere gidecek. ben burada kamudayım 18 aydır o özel okulda.tayin aldıramadığım için o gelecek buraya.babasının çevresi çok dar görüşlü kızın peşinden mi gideceksin bitir ayrıl ne işin var orada herseyin herkes burada gibisinden laflar ediyorlar.nişanlımda doğal olarak etkileniyor.buraya gelecek ama çünkü burada rahat olacağını biliyor.ama ailem onlardan hiçbirşey istemedi takı şu bu.babam sadece ikinizinde birer maaşı var ev alın diyor ve istiyor.çünkü en az4 yıl ankarada kalacağız.
az önce annesiyle konuştum ve bu dar görüşlü konuşmalardan rahatsız olduğumu da söyledim.o da bana Hakverdi.bende çok çektim bunların bu dar kafalılığından dedi.ikinizde istiorsanız alın dedi ailende istemekte haklı herkesinki can çünkü dedi.
ama nişanlım bu dar düşüncelerden etkilendiği için biraz çekimser ev konusunda.üzerine gitme dedi annesi de burda çok bunaltıyorlar dalga geçiyorlar uyarsan da laftan anlamıyorlar dedi.
siz ikiniz karar verin sevginizi koruyarak dedi.
kv ile aram çok iyi değildi yani pek sevmiyordum.ama bu konuşması iyi gibiydi.ama tam emin olamıyorum.eski konularımada bakarak yardımcı olur musunuz?ne yapmalıyım

sen resmen kadının kocasına dar görüşlü demişsin yaa.şimdi he he der ertesi gün ilk istemeyen o olur.

bence yalnız deilde nişanlınla birlikte karşılarına geçip sohbet halinde konuşun planlarınızı..

kadında çok çekmiş ki hak vermiş demek istiyorumm inşallah her haklı olduğunuz konuda böyle davranır demek istiyorumm inşallah yüzünüze gülüpte arkanızdan nişanlınızı oda gaza getirmiyordur..

evi Ankara'dan mı almak zorundasınız illa?
annesi babası dar görüşlü olsa da olmasa da üzülebilirler
ortalarda biyerde alsanız... orayı kiraya verseniz?

annesi babası almamız taraftarı gibi.ama ankarada 4 yıl boşa kira vermeyelim diyorum

annesi babası almamız taraftarı gibi.ama ankarada 4 yıl boşa kira vermeyelim diyorum
siz çocuğu Ankara' ya kilitlemek istiyorsunuz sanki
valla ben böyle hissetim :)
sordum da cvp vermemişsiniz neden ortada bi yerden ev almıyorsunuz ki
oranın kirası ile evinizin kirasını ödersiniz..

Ev alacak bir birikiminiz var mi ki? Yoksa eğer ben tüm maaşları krediye bağlayıp, evliliğin ilk yılllarında bile kıt kanaat geçinen, borç ödeyeceğiz diye, yemek gezmekten kaçınan insanları anlamıyorum şahsen.

Ev isini masaya yatirabilir ortak bi noktada tartisarak bulusabilirsiniz ama tayin meselesinde damadin guclu durmasi bi yetiskin gibi davranmasi gerek. Oglan cocugugibi degil

Tayin isteyecek mişsiniz zaten. Ev şart mı ? Evliliğin ilk yıllarını borcla geçirmek ne kadar mantıklı bilmiyorum ama yinede siz bilirsiniz.

tayin sıkıntı yani istanbula gidememe ihtimalimiz var.başka yerden ev alıp kirada oturmak mantıksız geliyor bana.en az 4 yıl ankaradayız ve 4 yıl aynı evde oturamıycaz belki aldığımız eşyaalr güme gidecek belki.çocuğu neden ankaraya kitleyelim ankarada dayısının mahallesinden ev almak istiyoruz ailem yakın oturmak istemiyor.kız erkeğin yanına gidince kızı oraya kitlemiş mi oluyorlar saçma bir düşünce bence.uygun fiyatlı bir ev diye düşündük aylık 2 bin ödesek 3 bin bize kalacak.5 yılda biter borç ve eğer istanbula tayin olursam bu evi satıp ordan ev alırız.ev fiyatları her daim artıyor çünkü.eğer tayin olamazsam zaten burada olacağız

Hemen ev alma, daha hangi şehirde kalacağınız belli değil. Ev işlerine girmek için erken. Ankara'da uygun fiyata evler de var ayrıca, hem sizi zorlamaz hem ilk yıllarınızı borç ödemeyerek ve kenara para atarak geçirirsiniz.

bilemiyorum tamamen ankarada kalırsak ödediğimiz kira boşa gidecek

ekonomik açıdan bakarsan kirada oturacaksan ev almaman tamamen mantıksız olur. ilk önce ev alacaksınız. bir iki sene sonra iyiki almışım diyeceksiniz.
diğer konulara gelince nişanlın ve sen hayatınıza kendiniz yön verin. ailelerin her söylediğini doğru kabul etmek yanlış olur. ama ev konusunda yukarıdaki sözlerimi unutma. yani ailelerinizin söylediklerini elekten geçirdikten sonra kabul edip etmeyeceğinize siz karar verin. ancak böyle mutlu olabilirsiniz.

aileler kararı bize bıraktı.annesi sadece çok uğraşıp laf vurduruyorlar ona burada ev için psikolojisini ona göre ayarla onun diyor.ben arkanızdayım ama diyor

kızın peşinden mi gideceksin bitir ayrıl ne işin var orada herseyin herkes burada gibisinden laflar ediyorlar.nişanlımda doğal olarak etkileniyor.buraya gelecek ama çünkü burada rahat olacağını biliyor.
Şu yanılgıyı düzeltmek lazım.
Hayır, nişanlınızın etkilenmesi "doğal" değil, genel olarak durumla ilgili ailesini suçlamaya meyilli olduğunuzdan nişanlınızın laflardan etkilenmesini kafanızda meşrulaştırmayın, kendisinden beklenen ve asıl "doğal" olan, millete 'ne saçmalıyonuz lan? Hff bi gidin allasen' tepkisini çoktan vermiş olmasi ve olayları size aksettirmemesidir.
Değerlendirmelerinizde bunu hesaba katın.

ailesi değil akrabaları konuşanlar.nişanlım beni ilgilendirmiyor onların fikirleri dese bile annesi etkilendiğini düşünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…