Takılar ile ilgili konunuza yazıyorum; bunu okumadım.
Takı alacaklarsa dersiniz ki gönlünüzden ne koparsa alın; altın düştü buraya gelin dediler; biz o zaman gitmedik sonra gittik vs vs.
Hadi en fazla dersinki 5 burma bilezik olsun; bir set olsun.
Bu kadar basit konularda olay çıkıyorsa sonrası daha zor olur. Beklentiniz yüksek; bohçanın dışındaki poşete bile takmışsınız; erkek adam elinde dantel bohça ile mi gelsin şehir dışından...
Otobüs parası vermemek için araba ile geleceklerdi demişsiniz; ne var bunda; hem akrabaları da gelecekmiş; hem maliyet düşecekmiş; başkaları bana değer vermiyorlar; gelmiyorlar der; siz de kalabalık gelmek istediler; olmaz dedik diyorsunuz.
Eşimin ailesi beni istemeye geldiler; çiçeği ben sipariş verdim; çikolatanın altındaki kabı ben aldım; çikolatayı nerden yaptıracağını eşime ben söyledim; parasını ortak bütçeden eşim verdi; yüzükleri biz aldık; gelirken bindikleri otobüsün parasını kim verdi bilmiyorum. Sorun mu değil...
Kv kız istemede dedi ki öbür geline nişanda 4 bilezik taktım; sonra huzursuzluk çıkardı; buna takmıyorum. Hiç de tınmam; bana ne?
Evime eşyama hiçbir şey istemedim; karıştırtmadım da; düğünde de gelip birer bilezik taktılar; bekar ve çalışan kızları ile birlikte; toplam 4 bilezik etti. yüzüme karşı da biz set falan alamayız dedi bir ara ki biz seti aldık dediğimiz için.
Bunlar sizin evinizin huzuru için gerekli değil; gösteriş yapılacaksa alırsınız kendiniz; set olmazsa etraf laf eder dedik; ben takmam dedim; bir tane beğendim; eşim biraz daha pahalısını da alabiliriz dedi; araştırdık; daha hoşuma giden az daha pahalısını bulduk onu aldık.
Çalıştık; kazandık; kimseye muhtaç olmadık; evimizi de kurduk; düğünümüzü de yaptık; şimdi evimiz arabamız da var. Kimsenin de herhangi bir şekilde üstümüzde söz hakkı yok...
Hayatı kendinize zorlaştırmayın; beklenti içine girmeyin; 6 yıldır birlikte olduğunuz adamın da ailesini; tarzını vs bilirsiniz ya da bilmelisiniz; hayat sokakta canım cicim böcüğüm şeklinde gezmekten ibaret değil maalesef.