fikirleriniz benim için önemli

firfirok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
105
42
98
merhaba hanımlar yeni üye sayılırım.benimki dert değil de siz yerimde olsanız ne yapardınız düşüncelerinizi merak ediyorum.Henüz bir aylık evliyim.Ben 26 eşim 28 yaşında.Eşimle 2009 yılından beri sevgiliyiz ve ikimizde memuruz eş durumundan tayin yapabilmek içinde 15 ay önce resmi nikamızı yaptık.Bunları söylememin sebebi yeni evliyim ama eşimle dilediğimiz kadar gezdik ve vakit geçirdik.Kararsız kaldığım konu ise evlendiğimiz ilk geceden beri eşimin çocuk istemeye başlaması.Ben çok şaşırmıştım çünkü evlenmeden önce ikimizde bir yıl geçsin biraz borçlarımızı azaltım öyle çocuk olsun diyorduk.Eşimle çok şükür çok iyi anlaşırız ve şimdiye kadar kalbimizi kırmadık.Eşimle konuştum hazır değilim dedim o da önemli olan senin hazır olman dedi ısrar etmedi.İkimizde ailelerimizden uzak şehirde yaşıyoruz ve yeni evli olmamız beni endişelendiriyor.Bütün gün çalışıyorum.İş,ev,eş bir de çocuk üstesinden gelebilir miyim?İşe giderken çocuğuma kime emanet edecem ya da eşim bana karşı değişir mi?Yaşım da küçük değil farkındayım.Siz olsanız ne yapardınız?

Ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman çocuğu düşünün. Dünyanın en mükemmel duygusu ama siz istediğiniz ve hazır olduğunuz zaman tadını alırsınız. Daha bir aylık evlisiniz, yaş 26 geç de değil, hazır olmak için beklemenize bir engel göremedim. Sevgililik ayrı evlilik ayrı şeyler. Tam olarak hazır olunca heranlamda daha güzel olur.

Yasiniz bence cok erken benim cogu arkadasim 28,29 da anne oldular ki ben 32 den once olamayacagim gibi gozukuyor
İki yila kadar ucretsiz izin alabilirsiniz
Bence esinizi ikna edin bir yil oara biriktirin gerisini de hamilelikte biriktirin ucretsiz izin icin
İki yasindan sonra krese verirsiniz baska bi care goremedim simdiden
Ama hazir olmadan yapmayin bence de

Çocuk günyanın en güzel duygusuyken annelik en zor zanaattir.
Helede gurbette.
Çalışmadığım ve kendi isteğimle olduğu halde ciddi manada zorlanıyorum.
Biraz evliğinizin tadını çıkarın.
Evlendikten 1 yıl sonra yapmıştım eşimle gezdimde bol bol vakitte geçirdim ama erken olmuş diye düşünmeden edemiyorum.
Birlikte oturup saatlerce film seyretmeyi hayal ediyorum şu an. Uyutup izliyoruz ama hep uyandı uyanacak tedirginliğ.

yangından mal kaçırmıyorsunuz ki güzelim
daha cicim ayı bunlar
evlilikle flört dönemini kıyaslama
tadını çıkarın
aynı evdeki uymunuzu ölçün tartın
yaşlarınızda müsait beklemek için

13 aylık evliyim ve 2 aylık bir bebeğim var aynı şekilde eşim çok istedi ben kararsız kaldım ama şimdi iyikide olmuş diyorum annelik bambaşka bir duyguymuş.hayatta değer verdiğim herkes ve herşey biranda silindi gitti sanki ondan ötesi ondan değerlisi yok.her dakika her saniye şükretsem azdır onu bana veren Rabbime...ama tabiki eşinizle ortak karar verebilmeniz önemli

hamilelik biyolojik olarak da psikolojik olarak da zor bi surec.. evliligin ilk zamanlari biraz rahat olup birbirine alisilmali ve tadi cikarilmali diye dusunuyorum.. ve kadinin hazir olmasi, istemesi cok cok onemli.. eminim cok guzel bi duygudur ama ben hep en azindan 1sene iki kisi yasanmali diye dusunuyorum..

herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.biraz daha düşünsem daha iyi olacak sanırım.

kesınlıkle bekle. bende esımın tatlı sozlerıne kandım 5 aylık evlıyken hamıle kaldım.evet annelık mukemmel bırsey,evımın nesesı gözbebegım herseyım benım....ama ondan oncesı ve sonrası cok farklı....artık benım dunyam kızım.....esımle sınemaya gıtmek ıcın bıle plan yapıyoruz su saat su gun dıye....artık herşey ona göre.....dışarı cıkıyoruz daha kahve ıcmeden donuyoruz bazen.uykusu gelıyo,acıkıyo vs vs.....tekrar soyluyorum annelığın ustune bır duygu yok ama acele etmemek gerekırmış ben bunu anladım.bırde hersey babalara kolay ınan....ama anneler ıcın bu boyle degıl senın hayatın tamamen degısecek ama esının onune sadece baba sıfatı gelecek emın ol

peki eşleriniz bebeğiniz olduktan sonra değişiyor mu yani sizi artık sevgilisi eşi olarak değilde çocuğun annesi olarak görüp daha farklı oluyor mu?

Ortasini bulun, siz daha erken düsünün oda biraz sabir etsin, yani hersey yolundaysa maddi olarakta zorlanmiycaksaniz ozaman biraz bekleyin evliligin tadini cikartin hem o aradada siz bi düsünün isinin annelik fikrine sonra allahin izniyle olur... Es degisiyor evet, yani cogunlukla dahasorumluluk sahibi oluyor, ama bu her erkek icin gecerli degil, yanliz hamilelik zor bi sürec belkide sorunlu gececek yipranicaksiniz, heleki cocuk gelince hicte kolay bisi degil 24 saat full time job, buda iliskileri zorlaya biliyor, ama buda yine sizlere bagli, birbirinize destek olursaniz üstesinden gelirsiniz...

Siz ne zaman kendinizi hazır hissediyorsanız o zaman çocuk yapın Yaşınız çok değil
Gurbette çocuk büyütmek çok zor bunu en iyi ben bilirim siz birde çalışıyorsunuz bu ayrı bir sorun
Elbette çocuğunuz olacak gurbette olmanız veya çalışıyor olmanız buna engel değil ama evlilik sevgililik,nişanlılık gibi olmuyor biraz tadını çıkarın sonra düşünürsünüzTabi eşinizde size destek oluyorsa Aranızda sıkıntı yapmayacaksa beklemeniz daha uygun olabilir

Sen kendini hazır hissetmiyorsan sakın yapma çünkü çocuğun bütün sorumluluğu annelerin omuzlarında kolay değil.

Babaların çocuk olduktan sonra hayatları değişse bile ennelere düşen sorumluluğun yanında onlarınki çok hafif kalır.

hepinize teşekkür ederim.arkadaşlarım da biraz beklememi tavsiye ettiler.sanırım en azından bir yıl beklemek daha iyi olacak

Canim merhaba yadiklarni okudugumda kendimi dusundim bende senin gibiydim. Evlendigmiz ay hamile kaldim 2 bucuk yasinda kizim var. Benim icin cok zor olmustu esimle gezmek filim izlemek istiyodum. Kis aylarinda cocukla disari cikamyidum esim isde evde kendi kendimi iyiyodum. 1 ay once tavsiyeler uzerine ozel krese verdim kizimi. Canim cok samimi soyluyorum evlendikden sonra yani 3 yylyn icinde boyle rahat etmemisdim. iyi bi kres oldugu icin kizimdanda icim rahat . Ve olmadigim kadar mutluyum kendimi iyi hissetyorum.

peki eşleriniz bebeğiniz olduktan sonra değişiyor mu yani sizi artık sevgilisi eşi olarak değilde çocuğun annesi olarak görüp daha farklı oluyor mu?
Canim kisiden kiisiye degisir ama benim esim degisti. Zaten evlwndikden hemen hamile kalmistim ozamanlar benimle cok ilgilenirdi falan filan. Kizim dogdu esim eskisi gibi asla dildi. Beni onemsemiyo ilgilenmiyo gibiydi yada ben oyle hissetyodum tabi bunlar 3 yyl oncesinde kaldi simdiler kizimiz buyudi bir birmize daha iyi tanidik ve cok iyi anlasyorus.

Annelik cok cok guzel bit duygu insallah birgun tadarsin ama bir okadarda sorumluluk gerektirir bence bu sorumlulugu ustlenmek icin henuz erken bence Ben evlendikten iki sene sonra kizimi kucagima aldim ama yinede erken olmus diye dusunuyorum, keske biraz daha evliligimin tadina varsaymisim diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…