• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize çoooook ihtiyacım var:(

fananay

anne oluyorum bennnn :))
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
1.635
53
113
Diğer
kızlar ben 2.5 senedir evliyim.. severek evlendik ve evlenmeden önce 6 sene de sevgililik geçmişimiz vardı.. ve evlendiğimizden beri benim ailemin bulunduğu şehirde yaşıyoruz..eşimin ailesinin olduğu şehir de uzak yani 8-10 saat sürüyor öyle ha deyince gidemiyoruz...
sorunum şu biz 2.5 senedir evli olmamıza rağmen evliliğimizde evimizde sıkılamadık bile çünkü annem cok sık çağırıyor bizi sıktan kastım haftada 4 kez ortalama..
mesela pazar sabah 9 da gelin kahvaltıya diyo 9.30 olsa kavga ediyor bütün gün laf sokuyor..yani biz evleneli beri neredeyse her pazar alarmı kurup anneme gittik..benim anneme hayır da denmiyor çünkü annemin çok ciddi sağlık sorunu var bir kaç kez hayır demeyi denedim çoook ağır laflar etti bana ve cok hastalandı vicdanım beni yedi o zamanlar resmen...ve küstü bana uzunca süre zor barıştı benimle...

ve sorunun asıl yönü zaten annemlerin yanındayız diye bayramlarda eşimin ailesinin yanına gidiyoruz ama annem ona da kızıyor söyleniyor sinirleniyor...bi dahaki tatilde gitmeyeceksiniz fln diyor...son bayramda annem kızacak diye gidemedik mesela eşimin ailesine yalan uydurmak zorunda kaldık...ha doğruyu söyleyip gitmesek de birşey demezlerdi ama eşim annesinin kalbi kırılır diye bahane üretmeyi tercih etti...

eşimse bu durumdan son derece rahatsız ama sen istiyorsan ben dayanırım benim sınavım da buymuş derim diyor ama eşimin böyle demesi beni daha da çok üzüyor..
en son , eşimle tayin isteyip ortada bir şehire gidelim tatilleride bir bayram o taraf bi bayram bu taraf mı yapsak dedik ama öyle bir şey yapsak annem bu defa beni o tarafa tövbe göndermez..demediğini bırakmz üstüne de hastalanır daha cok huzurum kaçabilir bu defa....
yani aynı şehirde kalsak haftada 1 kez sadece pazarları tüm gün annemlere gitsek tatillerde eşimin ailesinin yanına gitsek her şey süt liman olacak ama bunu anneme öneremiyorum bile cok korkuyorum..:50:

siz olsanız ne yapardınız tayin ister miydiniz farklı ile yoksa bu durma mı katlanırdınız? yorumlarınız bekliyorum çok çaresiz ve kararsız kaldık çünkü :(

Annenizin hastalığı ne..?
kızlar ben 2.5 senedir evliyim.. severek evlendik ve evlenmeden önce 6 sene de sevgililik geçmişimiz vardı.. ve evlendiğimizden beri benim ailemin bulunduğu şehirde yaşıyoruz..eşimin ailesinin olduğu şehir de uzak yani 8-10 saat sürüyor öyle ha deyince gidemiyoruz...
sorunum şu biz 2.5 senedir evli olmamıza rağmen evliliğimizde evimizde sıkılamadık bile çünkü annem cok sık çağırıyor bizi sıktan kastım haftada 4 kez ortalama..
mesela pazar sabah 9 da gelin kahvaltıya diyo 9.30 olsa kavga ediyor bütün gün laf sokuyor..yani biz evleneli beri neredeyse her pazar alarmı kurup anneme gittik..benim anneme hayır da denmiyor çünkü annemin çok ciddi sağlık sorunu var bir kaç kez hayır demeyi denedim çoook ağır laflar etti bana ve cok hastalandı vicdanım beni yedi o zamanlar resmen...ve küstü bana uzunca süre zor barıştı benimle...

ve sorunun asıl yönü zaten annemlerin yanındayız diye bayramlarda eşimin ailesinin yanına gidiyoruz ama annem ona da kızıyor söyleniyor sinirleniyor...bi dahaki tatilde gitmeyeceksiniz fln diyor...son bayramda annem kızacak diye gidemedik mesela eşimin ailesine yalan uydurmak zorunda kaldık...ha doğruyu söyleyip gitmesek de birşey demezlerdi ama eşim annesinin kalbi kırılır diye bahane üretmeyi tercih etti...

eşimse bu durumdan son derece rahatsız ama sen istiyorsan ben dayanırım benim sınavım da buymuş derim diyor ama eşimin böyle demesi beni daha da çok üzüyor..
en son , eşimle tayin isteyip ortada bir şehire gidelim tatilleride bir bayram o taraf bi bayram bu taraf mı yapsak dedik ama öyle bir şey yapsak annem bu defa beni o tarafa tövbe göndermez..demediğini bırakmz üstüne de hastalanır daha cok huzurum kaçabilir bu defa....
yani aynı şehirde kalsak haftada 1 kez sadece pazarları tüm gün annemlere gitsek tatillerde eşimin ailesinin yanına gitsek her şey süt liman olacak ama bunu anneme öneremiyorum bile cok korkuyorum..:50:

siz olsanız ne yapardınız tayin ister miydiniz farklı ile yoksa bu durma mı katlanırdınız? yorumlarınız bekliyorum çok çaresiz ve kararsız kaldık çünkü :(

Eşiniz de peygamber sabrı var galiba, maşallah.

Annenizin hastalığı ne ki sinirlenince üzülünce artıyor? Hastalığı kullanıyor olmasın. Siz ona hayır diyemiyorsanız da eşiniz güzel bir dille sıkıntınızı anlatamaz mı? Size bir derece ısrar eder de, adamın hayatına bu kadar müdahele edemez belki.

Tamam anne hakki odenmez ama senin ailen kocan canim...birak hastalansin bence bu numarayla sizi bagladigini bildigi icin bu oyunu surduruyor bence...ciddi rahatsizliktan kastinin psikolojik oldugunu dusunuyorum...yatin bir gun kocanin canina tak ederse annenlere hep gidersin adam mutlulugu disarda aramaya baslar benden soylemesi umarim tez zamanda bu durumdan kurtulursunuz.

Ben isterdim doğrusu.Çok boğucu bir durum.Eşinizi de tebrik ediyorum yani bu sabrı anlayışı karşısında.Tayini isterdim ama iş yerinden mecbur gitmek gerekli filan derdim alınmasınlar diye.Bence kırılır ama bi süre sonra alışır bu şekilde zor yaşanır sonuçta sizde bir ailesiniz bunu farketmeleri gerekir.

Annenizle açıkça konuşun, bu sizin hayatınız, sizin evliliğiniz. İnsan eşiyle yalnız kalmak ister yahu :19: Eşinizde de peygamber sabrı varmış, pazar günü saat kurup kahvaltıya gitmek ne demek yaa ?? Hadi arada sırada olsa neyse, siz her hafta gidiyormuşsunuz. Bence yavaş yavaş alıştırın annenizi, mesela o daha davet etmeden biz bu hafta şuraya davetliyiz mutlaka gitmemiz lazım deyin, sonraki hafta eşinizin çok hasta olduğunu söyleyin, sonraki hafta mutlaka halledilmesi gereken bir işiniz çıksın. Anneniz alışmış artık sürekli etrafında olmanızdan. Ayrıca çocuk mu bu ? tamam hasta olabilir size çok düşkün olabilir, ama kızının mutluluğunu hiç mi düşünmüyor ? Eğer bu tarz yollarla çözülemezse en güzeli tayinimiz çıktı deyip gitmek. En azından sadece bayramda seyranda bu stresi yaşarsınız...

Aynı şeyi eşinin annesi yapsa idi, neyi tercih ederdin? Buna çözüm getirirsen belki orta yolu bulursunuz..

Eşiniz de peygamber sabrı var galiba, maşallah.

Annenizin hastalığı ne ki sinirlenince üzülünce artıyor? Hastalığı kullanıyor olmasın. Siz ona hayır diyemiyorsanız da eşiniz güzel bir dille sıkıntınızı anlatamaz mı? Size bir derece ısrar eder de, adamın hayatına bu kadar müdahele edemez belki.

eşim bir defa konuşmayı denedi ama sonu çok kötü oldu düşünün barışmak için özür diledi yani sırf güzellikle konuştuğu için...
annem KANSER ve YÜKSEK TANSİYON,KOLESTROL var..Anne biz bu akşam gelmeyelim dediğimde beni sen öldürüreceksin diyor çok üzülüyorum..düşünün misafirliğe bile gizli gidiyoruz çünkü mileete gidene kadar bana gelin diyor...
eşim sağolsun kendine de diyorum ben olsam annen yapsa cekemezdim diye ama o kadar çaresizim ki...
2.5 senedir bir defa olsun ikimiz yüzünden huzurumuz kaçmadı her huzursuzluğumuzda sebep annem oldu...gidelim diyorum başka bir şehiree ama bu defa tek bi bayram anneme gitmesek gene demediğini bırakmayacak üzerine hasta olacak gene olan bizim huzursuzluğumuz olacak:50
yani bugün boşansam boşver ilk boşanan sen değilsin der.evin en küçüğüyüm ben..senn evlenmeni hazmedemedim zaten diyor sürekli...hep bir yaşaSak eşimle arası çok iyi ama bi gün gitmesek en kötüsü benim kocam...
bu durum çok afedersiniz bazen yatağımıza bile yansıyor...gece annem bırakmıo bazen 12 de 1 de kalkıyoruz annemden erken kalkınca surat asıo anne ben evliyim dedim bir keresinde biraz erken kalkalım yani naptığımızı mı anlatayım sana dedim gece 1 den sonra olmuo mu o iş bahane bulma gitmek için dedi düşünün yani....çok kararsızım gidip bayramdan bayramamı huzurumuz kaçsın bu durumumu çekelim bilemedik:50:

Annenizle açıkça konuşun, bu sizin hayatınız, sizin evliliğiniz. İnsan eşiyle yalnız kalmak ister yahu :19: Eşinizde de peygamber sabrı varmış, pazar günü saat kurup kahvaltıya gitmek ne demek yaa ?? Hadi arada sırada olsa neyse, siz her hafta gidiyormuşsunuz. Bence yavaş yavaş alıştırın annenizi, mesela o daha davet etmeden biz bu hafta şuraya davetliyiz mutlaka gitmemiz lazım deyin, sonraki hafta eşinizin çok hasta olduğunu söyleyin, sonraki hafta mutlaka halledilmesi gereken bir işiniz çıksın. Anneniz alışmış artık sürekli etrafında olmanızdan. Ayrıca çocuk mu bu ? tamam hasta olabilir size çok düşkün olabilir, ama kızının mutluluğunu hiç mi düşünmüyor ? Eğer bu tarz yollarla çözülemezse en güzeli tayinimiz çıktı deyip gitmek. En azından sadece bayramda seyranda bu stresi yaşarsınız...

evet canım saat kurup gidiyoruz haftasonumuz bile yok:( eşimle dışarda kavaltı yapmak istesek dr işimiz var fln diye yalan söylüyoruz..sürekli birlikte olmak istiyor..arkadaslara oturmaya gitsek sana arkadaş koca olsun yeter anne ne gerek var ölünce mezarıma gelip dersin anne hakloıymışşın dersin fln diyo beni de üzüyor...
yani misafirliğe bile gizlice gidiyoruz çoğu zaman...ben hayatımı size adadım diye başalayan beni sen öldüreceksin diye devam eden cümleler her defasında:50::50: :50:

Ben isterdim doğrusu.Çok boğucu bir durum.Eşinizi de tebrik ediyorum yani bu sabrı anlayışı karşısında.Tayini isterdim ama iş yerinden mecbur gitmek gerekli filan derdim alınmasınlar diye.Bence kırılır ama bi süre sonra alışır bu şekilde zor yaşanır sonuçta sizde bir ailesiniz bunu farketmeleri gerekir.

canım işimiz gereği istediğimiz kadar kalabiliriz o şehirde... ikimizde durabilirz yani...yani tayin istersek gönüllü olduğu çııkacak ortayave bundan korkuyorum...gözümü karatıp gitmeli miyim bilemedim yaaa yüreğim daralıyor düşündükçe olacakları:50:

Anne değil gestapo mübarek :1: eşine maşallah bu kadar ılımlı davranmış. O anne değişmez bence gözünüzü baştan korkutmuş. Artık bayramlarda çekin gidin küsüp küsüp alışır heralde:ssz:

Tamam anne hakki odenmez ama senin ailen kocan canim...birak hastalansin bence bu numarayla sizi bagladigini bildigi icin bu oyunu surduruyor bence...ciddi rahatsizliktan kastinin psikolojik oldugunu dusunuyorum...yatin bir gun kocanin canina tak ederse annenlere hep gidersin adam mutlulugu disarda aramaya baslar benden soylemesi umarim tez zamanda bu durumdan kurtulursunuz.

canım annem kanser hipretansiyon ve kolestrol hastası 7-8 defa ameliyat oldu...bu durumu kullanıyor evet ama beni suçlayınca çok üzülüyorum...ben de ondan korkuom aslında eşim şuanda sen mutluysan ben razıyım diyor ama yarın bi gün nereye kadar dayanacak adamcağız...çok korkuyorum dışarda mutluluğu arayacak diye de...başka sehire gitsek bayramdan bayrama arayıp kavga edecek annnem..yıllık izinde bile bir kez eşimin ailesinn yanına gitsek annem bağıracak küsecek hastalanacak ve yine beni suçlayacak..kendimi ok çaresiz hissediyorum:50:

Anne değil gestapo mübarek :1: eşine maşallah bu kadar ılımlı davranmış. O anne değişmez bence gözünüzü baştan korkutmuş. Artık bayramlarda çekin gidin küsüp küsüp alışır heralde:ssz:

aynen öyle küçükken arkadaşlarım da hep korkardı annemden:52: ders çalışmıonuz diye kızardı oysaki çok çalışkandık:))

evet değişmez ben de diyorum farklı ile gidelim mecbur alışacak diyorum eşime de.. ama ya sonra bi bayram gitmedik diye üzüntüden gene hastaneye kaldırlırsa ya bişi olursa diye korkuyorum..bir de hakkımı helal etmem fln diyor ona da çoooook üzülüyorm:50: kendi içimde çözemiyorum...

Ah canim iyi sabirliiymissin bende Evimi annemlere çok yakın tuttum bir kaç ev var aramızda korktum valla senin kadar sabırlida olamam :S

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ah canim iyi sabirliiymissin bende Evimi annemlere çok yakın tuttum bir kaç ev var aramızda korktum valla senin kadar sabırlida olamam :S

hemen taşı o evi hemen:1: şaka bi yanaa eğer annen aile kurumunda kocann yerini biliyorsa,kadının yerini biliyrsa sorun yaşamazsın...ama annen feminist fikirli dominant bir kadınsa heleki seni paylaşamayacaksa kaç ordan hemen evi tası yerleşmeden...benim evim yakın bile dğil düşün aynı şehirdeyim sadece..arası yarım saat neredeyse(ki bilerek uzak tuttum) ama sorun işte...

aynen öyle küçükken arkadaşlarım da hep korkardı annemden:52: ders çalışmıonuz diye kızardı oysaki çok çalışkandık:))

evet değişmez ben de diyorum farklı ile gidelim mecbur alışacak diyorum eşime de.. ama ya sonra bi bayram gitmedik diye üzüntüden gene hastaneye kaldırlırsa ya bişi olursa diye korkuyorum..bir de hakkımı helal etmem fln diyor ona da çoooook üzülüyorm:50: kendi içimde çözemiyorum...

Annenizide alıp gitseniz. Madem sizi göndermiyo annecim bizim gitmemiz gerek ama bayramda sendende ayrı kalamam gel birlikte gidelim sanada tatil olur falan deseniz.

Annenizide alıp gitseniz. Madem sizi göndermiyo annecim bizim gitmemiz gerek ama bayramda sendende ayrı kalamam gel birlikte gidelim sanada tatil olur falan deseniz.

İnanır mısın bunu eşimde düşünmüştü..neden gitmeniz gerek görev mi mecburmusunuz dedi eşime sen özlediyesen sen git gör anneni dedi bana da kocana laf geçiremiyon ne cok severmişşin kocanı benden daha değerli belli fln dedi..anne sürekli senn yanındayız zaten dedim ama anlamadı hatta kaynanamı bile ondan çok sevdiğimi söyledi...
Elimizi kolumuzu en cok bağlayan sey hastalığı işte:(.canım sen olsan napardın durup dayanır mıydın bu duruma...gidip sene de 3-4 kez huzurunun kaçmasını mı seçerdin?

cnm bu boyle olmaz yanı.....esıne helal olsun.aynı durumda bır kadın olsa bızler olsak dayanamayız
bence baska sehre gıtme.bu annenı daha derınden yaralar.ama yavaş yavaş kes ayagını hıç olmazsa ayın ıkı pazarı esınle senın olsun.boyle olmaz.tamam anne gbısı yok dunyada ama senınde hayatın var be cnm.boşver kussun darılsın kavga etsın ama alışsın yavaş yavaş.

Aynı şeyi kaynana yapsa off düşünemiyorum bile :1:

Eşinizdeki sabır kimsede yok gerçekten.

Bence zorunlu tayin gibi birşey çıkarın eşinizin ailesinin hakkını yiyorsunuz.

Back
X