• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize çoooook ihtiyacım var:(

annen tek başına mı yaşıyor? baban veya kardeşlerin var mı? eğer yoksa böyle yapması normal.. hayatında birtek siz varsınız ve hasta. onu yanınıza alın birlikte yaşayın.

eğer tek değilse de birazcık kendinizi kurtarmaya bakın haftada 4 defa da gidilmez ki.

İnanır mısın bunu eşimde düşünmüştü..neden gitmeniz gerek görev mi mecburmusunuz dedi eşime sen özlediyesen sen git gör anneni dedi bana da kocana laf geçiremiyon ne cok severmişşin kocanı benden daha değerli belli fln dedi..anne sürekli senn yanındayız zaten dedim ama anlamadı hatta kaynanamı bile ondan çok sevdiğimi söyledi...
Elimizi kolumuzu en cok bağlayan sey hastalığı işte:(.canım sen olsan napardın durup dayanır mıydın bu duruma...gidip sene de 3-4 kez huzurunun kaçmasını mı seçerdin?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya insanın kendi annesi olunca illaki dayanır ama eşine yazık ya çokda ılımlı davranmış çok anlayış göstermiş ben olsam eşimi mutlu etmek için onu anneme ezdirmemek için giderdim.

cnm bu boyle olmaz yanı.....esıne helal olsun.aynı durumda bır kadın olsa bızler olsak dayanamayız
bence baska sehre gıtme.bu annenı daha derınden yaralar.ama yavaş yavaş kes ayagını hıç olmazsa ayın ıkı pazarı esınle senın olsun.boyle olmaz.tamam anne gbısı yok dunyada ama senınde hayatın var be cnm.boşver kussun darılsın kavga etsın ama alışsın yavaş yavaş.

Aynı şeyi kaynana yapsa off düşünemiyorum bile :1:

Eşinizdeki sabır kimsede yok gerçekten.

Bence zorunlu tayin gibi birşey çıkarın eşinizin ailesinin hakkını yiyorsunuz.

Sibelim84 canım biz her pazar sabahtan geceye kadar da gitmeye razıyız eşimle yeterki diğer 6 gün rahat olalım ama yok hem pazar giriyoruz hem hafta içi...
SevgiCankurt zorunlu tayin diyemeyiz eşim doğu görevini yaptı ve annem ve Babamda aynı meslekten emekli.ı yemez yani onu :( babamla konuşmayı denedik ama babamda çekiniyor annemden evlendiğimden beri annen böyle beni karıştırmayın diyo adam da haklı bir evin içinde...
yani ya gözümüzü karartıp gidicez ya da kalıp çekeceğiz ama o kadar zor bi karar ki..eşim topu bana atıyor ben ona atıyorum...kararsızlık çok yani...burda danışayım dedim Ben de akıl alayım sizlerden...yerimde olsanız napardınız onu yapcam ben de artık....

eşim bir defa konuşmayı denedi ama sonu çok kötü oldu düşünün barışmak için özür diledi yani sırf güzellikle konuştuğu için...
annem KANSER ve YÜKSEK TANSİYON,KOLESTROL var..Anne biz bu akşam gelmeyelim dediğimde beni sen öldürüreceksin diyor çok üzülüyorum..düşünün misafirliğe bile gizli gidiyoruz çünkü mileete gidene kadar bana gelin diyor...
eşim sağolsun kendine de diyorum ben olsam annen yapsa cekemezdim diye ama o kadar çaresizim ki...
2.5 senedir bir defa olsun ikimiz yüzünden huzurumuz kaçmadı her huzursuzluğumuzda sebep annem oldu...gidelim diyorum başka bir şehiree ama bu defa tek bi bayram anneme gitmesek gene demediğini bırakmayacak üzerine hasta olacak gene olan bizim huzursuzluğumuz olacak:50
yani bugün boşansam boşver ilk boşanan sen değilsin der.evin en küçüğüyüm ben..senn evlenmeni hazmedemedim zaten diyor sürekli...hep bir yaşaSak eşimle arası çok iyi ama bi gün gitmesek en kötüsü benim kocam...
bu durum çok afedersiniz bazen yatağımıza bile yansıyor...gece annem bırakmıo bazen 12 de 1 de kalkıyoruz annemden erken kalkınca surat asıo anne ben evliyim dedim bir keresinde biraz erken kalkalım yani naptığımızı mı anlatayım sana dedim gece 1 den sonra olmuo mu o iş bahane bulma gitmek için dedi düşünün yani....çok kararsızım gidip bayramdan bayramamı huzurumuz kaçsın bu durumumu çekelim bilemedik:50:

Yok artık! Annenin yatak odana bile müdahale etmesi çok saygı sınırını aşmış hakkaten. Bunları bile söyletmek zorunda bırakmış seni.
En küçük çocukmuşsun. Senden büyük kim varsa onlara anlatsan annenle onlar biraz konuşsa evliliğine zarar verdiğini söyleseler işe yaramaz mı?
Karı kocanın arasına girmenin, fitne çıkarmanın günah olduğunu falan anlatsalar belki bir nebze işe yarar.
Ayrıca eşini ben de takdir ettim.

Son düzenleme:
annen tek başına mı yaşıyor? baban veya kardeşlerin var mı? eğer yoksa böyle yapması normal.. hayatında birtek siz varsınız ve hasta. onu yanınıza alın birlikte yaşayın.

eğer tek değilse de birazcık kendinizi kurtarmaya bakın haftada 4 defa da gidilmez ki.

Yok canım Babam sağ çok şükür ama emeklilikten sonra yine çalışıyor..akşam gelio eve... Bekar abim de var evde...evli ablam ve eşi ise her akşam annemdeler...biz haftada4 gidince suç oluo işte:(

ilk önce şunu söylemek istiyorum Eşiniz çooookkkkk sabırlıymış.
kendi eşimi düşündüm de bu kadarna katlanmazdı.
ayrıca sanki annenizde hastalığını kullanıyor gibi geldi bana.....
siz annenizi mutlu edeceksiniz diye hem kendinizi hem eşinizi üzüyorsunuz. Tamam anneler baş tacımızdır ama bu kadar da olmaz. evliliğiniz eziyete dönmüş anneniz yüzünden resti çekin bence haftada bir gidin eşinizin ailesi de sizleri çok özlüyor onlarla da vakit geçirmek istediğinize eminim anneniz için onları da üzmeye hiç gerek yok.

Yok artık! Annenin yatak odana bile müdahale etmesi çok saygı sınırını aşmış hakkaten. Bunları bile söyletmek zorunda bırakmış seni.
En küçük çocukmuşsun. Senden büyük kim varsa onlara anlatsan annenle onlar biraz konuşsa evliliğine zarar verdiğini söyleseler işe yaramaz mı?
Karı kocanın arasına girmenin, fitne çıkarmanın günah olduğunu falan anlatsalar belki bir nebze işe yarar.
Ayrıca eşini ben de takdir ettim.

Canım ablamla paylaştım ama annemi haklı buluyor o da ..abim de... Kadın hasta ölüm korkusu var bizi istiyor diyorlar...yani benim gibi düşünen kimse yok maalesef yalnız çözüm arıyorum :(

Allah annenize şifa versin...
Ben sandım ki anneniz yalnız...tek çocuksun falan...
Okurken içim sıkıldı offfff dedim...
Kusura bakmayın ama anneniz size yaptığını ödemeyemez asla...
Hastayım ben ne dersem öyle yaşıcaksınız diye bir hayat...ve sizi duygusal olarak bağlamış..
Allah gecinden versin ölürse şunu yapmamış olmayayım diye bir psikoloji ile sizi kendine bağlamış ki vallahi yazık billahi yazık...
Bir yerde dur deyin buna..
Eşinize de helal olsun...Bunu burda bir kadın olarak kaynanam böyle yapıyor diye konu açsak cevabımız boşan gitsin, hayat böyle çekilir mi olurdu..

ilk önce şunu söylemek istiyorum Eşiniz çooookkkkk sabırlıymış.
kendi eşimi düşündüm de bu kadarna katlanmazdı.
ayrıca sanki annenizde hastalığını kullanıyor gibi geldi bana.....
siz annenizi mutlu edeceksiniz diye hem kendinizi hem eşinizi üzüyorsunuz. Tamam anneler baş tacımızdır ama bu kadar da olmaz. evliliğiniz eziyete dönmüş anneniz yüzünden resti çekin bence haftada bir gidin eşinizin ailesi de sizleri çok özlüyor onlarla da vakit geçirmek istediğinize eminim anneniz için onları da üzmeye hiç gerek yok.

Yok tatillerde gittiğim elbet oldu amma annem hergün arayıp beni huzursuz etti seni kaynnaanan büyüttü zaten o annen olsun fln fln fln...
ben hariç çocuklarıda onu haklı görünce ve hergün annemin yanında olunca onlar...ben hayırsız evlat onu hasta eden evlat oluyorum...ve çook üzülüyorum:(

Son düzenleme:
Aynı olayı kayınvalideniz yapmış olsa yorumlar daha sert olurdu emin ol:1:Dediğim gibi kayınvalideniz böyle davransa siz de eşiniz kadar sabırlı olurmuydunuz,konunuzdan anladığım kadarı anneniz eşinizi sevmiyor gibime geldi,sanki eşinizle evlenmenizi istemiyor ve o yüzden size böyle davranıyor bence.

Canım, annene şifalar inşallah. Tamam hastalık zor, ama onun bu size yaptığı da bencillik. Hayır diğer çocuklarına da eşit dağıtması lazım bu ilgi ihtiyacını.

Malesef annede olsa bencilik kabul edilemez. 30-40 lı yaşlarındaki kızlarını hala evlendirmek istemeyen kadınlar gördüm; açık açık o da giderse bana kim bakacak zihniyetiyle.

Senin bir şekilde bu soruna çözüm bulman lazım. Eşin şimdi sabır gösterebilir, ama bu yaşadıkları zamanlar onda da birikecektir. Bir kaç yıl sonra patlarsa birlikteliğiniz tamiri zor yara alabilir.

Esinin sabri illa ki bitecek.is yatak odanizi bile etkilyecek duruma geldiyse...bir an evvel onlemini al.annendeki hastaliklarin hepsi benim annemde de var.hicbir zaman bunu bize kullanmadi.tehdit etmedi.
Annenin iyi bir psikologa gidip konusup icini dokup rahatlamasi lazim.iki genc yeni evli insani bu kadar bunaltmaz akli basinda olan.bir ugras bulun annenize yardim edin.

Canım ablamla paylaştım ama annemi haklı buluyor o da ..abim de... Kadın hasta ölüm korkusu var bizi istiyor diyorlar...yani benim gibi düşünen kimse yok maalesef yalnız çözüm arıyorum :(

Neler duyuyorum ya? Gerçekten karı koca bu konuda tek kalmışsınız.
Annene Allah'tan şifa dilerim çok zordur eminim hastalık süreci yaşamayan bilmez ama annenizin bunu çocuklarına karşı kullanması çok bencilce. Bunun sadece senin tarafından yadırganması da çok tuhaf. Herkes çok memnun yani hayatından.
Ölüm korkusu olabilir. Sizleri görmek isteyebilir ama hiç gitmiyor değilsiniz ki bunları da söylediniz mi ablanıza? Ablan sanki annesini düşünen bir tek oymuş gibi konuşmuş seninle. Abin evli olsaydı eşi de senin gibi düşünürdü.
Normal şartlarda bir insan hasta olsa bile onu görmeye gelenlere çok sevinir ama ille de beni merak edeceksiniz diye dayatmaz dimi? Annen bunu kullanıyor.
Valla sabredebildiğin kadar et derim ben. Sabredemediğiniz yerde başka bir şehire taşının.

Annenizin bir psikiyatrist ile görüşmesi ve hastalığını etkilemeyecek bir ilacın başlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o kadar fiziksel rahatsızlıktan sonra ruhi rahatsızlığın ortaya çıkması beklenen bir şey. İlgiyi dağıtacak bir uğraş bulursanız güzel olur. Ben yerinize kendimi koyuyorum, sanırım bi yerlere gidemezdim.. Sizin çocuğunuz var mı? Ya da ablanızın?

Everybody lies.

Aynı olayı kayınvalideniz yapmış olsa yorumlar daha sert olurdu emin ol:1:Dediğim gibi kayınvalideniz böyle davransa siz de eşiniz kadar sabırlı olurmuydunuz,konunuzdan anladığım kadarı anneniz eşinizi sevmiyor gibime geldi,sanki eşinizle evlenmenizi istemiyor ve o yüzden size böyle davranıyor bence.

Allah annenize şifa versin...
Ben sandım ki anneniz yalnız...tek çocuksun falan...
Okurken içim sıkıldı offfff dedim...
Kusura bakmayın ama anneniz size yaptığını ödemeyemez asla...
Hastayım ben ne dersem öyle yaşıcaksınız diye bir hayat...ve sizi duygusal olarak bağlamış..
Allah gecinden versin ölürse şunu yapmamış olmayayım diye bir psikoloji ile sizi kendine bağlamış ki vallahi yazık billahi yazık...
Bir yerde dur deyin buna..
Eşinize de helal olsun...Bunu burda bir kadın olarak kaynanam böyle yapıyor diye konu açsak cevabımız boşan gitsin, hayat böyle çekilir mi olurdu..

Yok yelizcim eşimle ilgili değil annem evlenmemi istemiyordu...eşimle oradayken arası çok iyi sağolsun eşimde annemi idare ediyor Ben eşimden daha çok söyleniyorum...Allah razı olsun sen nasıl mutluysan Ben öyle mutluyum diyor ama ben böyle mutsuzum...eşimle evimde olmak istiyorum...gerçekten çok mutsuzum:( ya gidersem annem hastalığı fena olursa beni suçlayacak ondan korkuom:(

Babyface canım çok iyi özetledin BEN NASIL İSTERSEM ÖYLE YAŞAYACAKSINIZ diyor annem resmen...kabul etmeyince aklının almayacağı seyleri söylüyor gece uykuda arayıp hakkım haram olsun fln diyo..sonrada hasta oluo sen de kendini suçluyorsun:( bu yüzden buraya yazdım çünkü içinden çıkamadık karar alamadık başka ile gidelim iyice bi kötü olur sonra alışır mı diyelim yoksa kalıp hasta diye çekelim mi:(???

Annenizin bir psikiyatrist ile görüşmesi ve hastalığını etkilemeyecek bir ilacın başlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o kadar fiziksel rahatsızlıktan sonra ruhi rahatsızlığın ortaya çıkması beklenen bir şey. İlgiyi dağıtacak bir uğraş bulursanız güzel olur. Ben yerinize kendimi koyuyorum, sanırım bi yerlere gidemezdim.. Sizin çocuğunuz var mı? Ya da ablanızın?

Everybody lies.

Annemi psikiyatriste götürmeyi teklif ettim ama rettetti..ablamın çocuğu var ama anlamlar ailecek her gün annemdeler zaten uykudan uykuya eve gidiyorlar..Abim deseniz bekar zaten...benim çocuğum henuz yok...gitmeyi çok istiyorum ama inanın güvenemiyorum kendime:(

Neler duyuyorum ya? Gerçekten karı koca bu konuda tek kalmışsınız.
Annene Allah'tan şifa dilerim çok zordur eminim hastalık süreci yaşamayan bilmez ama annenizin bunu çocuklarına karşı kullanması çok bencilce. Bunun sadece senin tarafından yadırganması da çok tuhaf. Herkes çok memnun yani hayatından.
Ölüm korkusu olabilir. Sizleri görmek isteyebilir ama hiç gitmiyor değilsiniz ki bunları da söylediniz mi ablanıza? Ablan sanki annesini düşünen bir tek oymuş gibi konuşmuş seninle. Abin evli olsaydı eşi de senin gibi düşünürdü.
Normal şartlarda bir insan hasta olsa bile onu görmeye gelenlere çok sevinir ama ille de beni merak edeceksiniz diye dayatmaz dimi? Annen bunu kullanıyor.
Valla sabredebildiğin kadar et derim ben. Sabredemediğiniz yerde başka bir şehire taşının.

Evet ablam memnun hayatından eşi de..onlar anneme üzülüyorlarmış ve hep yanındalarmış..sanki benim umurumda değil...Abim deseniz annem için yaşıyor zaten....gerçekten öyle hem de...ona iyi evlat olmaktan başka çabası yok...eşim ne kadar sabredecek bu gözümü korkutuyor..çünkü o da rahatsız durumdan sırf hatırıma susuyor

annen olayı abartmış..
nası yaparsın bilemem ama dur demenin vakti gelmiş de geçiyo bile.
illa eşinin sabrının bitmesini bekleme bence, sonra eşini kaybeder üzülürsün.

Canım, annene şifalar inşallah. Tamam hastalık zor, ama onun bu size yaptığı da bencillik. Hayır diğer çocuklarına da eşit dağıtması lazım bu ilgi ihtiyacını.

Malesef annede olsa bencilik kabul edilemez. 30-40 lı yaşlarındaki kızlarını hala evlendirmek istemeyen kadınlar gördüm; açık açık o da giderse bana kim bakacak zihniyetiyle.

Senin bir şekilde bu soruna çözüm bulman lazım. Eşin şimdi sabır gösterebilir, ama bu yaşadıkları zamanlar onda da birikecektir. Bir kaç yıl sonra patlarsa birlikteliğiniz tamiri zor yara alabilir.

Esinin sabri illa ki bitecek.is yatak odanizi bile etkilyecek duruma geldiyse...bir an evvel onlemini al.annendeki hastaliklarin hepsi benim annemde de var.hicbir zaman bunu bize kullanmadi.tehdit etmedi.
Annenin iyi bir psikologa gidip konusup icini dokup rahatlamasi lazim.iki genc yeni evli insani bu kadar bunaltmaz akli basinda olan.bir ugras bulun annenize yardim edin.

Evet sammson canım annem 50 yaşında ama ergenlik çağındaki çocuk gibi tüm ilgi onda olsun istiyor..Babam anneni olgunlaştırmaya çalışma böyle kabul et 30 yıldır aynı annen değişmez dedi...

Canım aykızz Ben annemi istediği bir kursa yazdırdım masraflarıda üstlendim yanına arkadas da buldum birlikte gitsinler diye üstelik.. yeterki bi uğraşı olsun emekli olunca boşluğa düştü ondan mı acaba dedim ama yok gene aynı gene aynı... O kadar çaresiizm ki..çekip gitmek istiyorum ama ona bişi olursa da viicdan azabımdan ben ölürüm...eşimde topu bana attı sen karar ver senn kararını her türlü kabul ediyorum dedi...kaldım öylece :(??

bazen annenede hayir demeyi ögrenmelisin canim suan esin sabrediyor ama ilerde hic sanmiyorumm
olmadi tayininizi baska yere aldirin yillar sonra bu konu esinle senin aranda kavgaye neden olacak kavga sirasinda bu konu sana yol su elektirik her türlü geri döner :ssz::ssz:

Back
X