• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize çoooook ihtiyacım var:(

Durumun zor iki ucu ... Değnek gerçekten annen sonuçta ama madem yalnız değil bence tayin isteyin.

Durumun zor iki ucu ... Değnek gerçekten annen sonuçta ama madem yalnız değil bence tayin isteyin.

Evet tek kelimeyle iki ucu.... :sly: sanırım gideceğiz kendim için eşim için en önemlisi ilerde olacak bebeğimz için en sağlıklısı gitmek olacak...... :rolleyes:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annenizin ölüm korkusu var sanırım. bunun için böle davranıyor. babamda kanserin başlangıcında çok üzüyordu bizi... ben evliyim annem kardeşim evde.. hem onları hem beni üzüyordu... sonra bir psikiyatristle görüştük. yaptığı davranışların bir çocuktan olduğunu düşünün ve onu güldürecek şeyler yapın demişti. onun dediği gibi yaptık.

annenizin kanseri tekrarlıyor mu? 7-8 kere ameliyat oldu demişsin ya... bitki takviyesi deneyin olmassa. o iyileştikçe daha iyi olacağı kanısındayım...

anneni ikna edersen de destek alsın diyorum. yaşananlar çok zor süreçler...

Yok canım Babam sağ çok şükür ama emeklilikten sonra yine çalışıyor..akşam gelio eve... Bekar abim de var evde...evli ablam ve eşi ise her akşam annemdeler...biz haftada4 gidince suç oluo işte:(

o zaman abartmış yani bu kdr da olmaz ki.. bir şekilde alıştırın onu..

Annenizi üzmeyin derim ben, olsun gidiverin ne olacak ki? Mutlu olsun biraz. Eşiniz de ne kadar anlayışlıymış maşallah, böyle bir adam dışarda mutluluk arayacağını da sanmıyorum. İnsan bazen sevdiklerini mutlu edecek fedakarlıklara katlanmalı bence. Aynı evde hep beraber yaşamıyorsunuz sonuçta yalnız kalabiliyorsunuz. Anneniz sizi görmekten etrafın evin kalabalık olmasından hoşlanıyor belli ki. Keşke benim annem de sağ olsa beni kahvaltılara çağırsa...

gerçekten çok sabır istiyo haklısınız ama kadında durduk yerde böyle olmamış hastalık psikolojisini bozmuş ben bugün yarın ölücem evlatlarım her an yanımda olsun düşüncesine saplanmış o yüzden anlamaya çalışın eşiniz tepki vermiyosa sizde tepki vermeyin yanında olun annenizin başka bi yere taşınmayın bence bu gerçekten ağır gelebilir annenize allah korusun o zaman bişey olsa sizinle bi ilgisi olmasa bile ömür boyu suçlu hissedersiniz kendinizi:50:

Annenizi üzmeyin derim ben, olsun gidiverin ne olacak ki? Mutlu olsun biraz. Eşiniz de ne kadar anlayışlıymış maşallah, böyle bir adam dışarda mutluluk arayacağını da sanmıyorum. İnsan bazen sevdiklerini mutlu edecek fedakarlıklara katlanmalı bence. Aynı evde hep beraber yaşamıyorsunuz sonuçta yalnız kalabiliyorsunuz. Anneniz sizi görmekten etrafın evin kalabalık olmasından hoşlanıyor belli ki. Keşke benim annem de sağ olsa beni kahvaltılara çağırsa...

Başınız sağolsun üzüldüm gerçekten:( dediğim gibi benim annem sonuçta kızsada huzur vermese de Ben çekerim bi şekilde ama hayatımdan eşimden yuvamdan ödün veriyorum...
Şöyle birşey oldu mesela...benim doğum günümde eşim annemden izin almış eşime süpriz yapcam diye...annemde sabahtan yap öğlen gelin demiş...gel gelelim eşimin sürprizi uzadı öğlen 2de geliriz demiş ama 3 ü biraz geçiyordu anneme gittiğimizde ki yolda sürekli tedirgindm annem kızacak diye eşimin yaptığı sürprizden bile keyif alamadım...ve korktuğum oldu annem kapıyı bile bağırarak açtı bi sürü kızdı seni ben doğurdum doğum gününde yoksun fln fln fln.... Ee şimdi yaz gelio sadece ikimiz kafamıza göre tatil planı yapamıyoruz...
Tabi haklısınız ama insan birazda evli olduğunu bir eşi olduğunu ayrı bir yuva kurduğunu hissetmek istiyor...
Bi yandan da annem üzülmesin hasta olmasın istiyorum ve ona bişi olmasından korkuyorum.... ya annemi üzeceğim ya durumdan rahatsız olduğunu bilindiğim ama hatırıma sustuğunu bildiğim eşimin rahatsızlığını görmezden geleceğim...kendi hayallerimi rafa kaldıracağım...
bir pazar evde rahat kahvaltı üstüne keyif kahvesi öğlen kocamla bi gezme bi piknik öyle lüks bir hayal ki benim için anlatamam...
Her yolu denedim ama olmadı tutturamadım ortasını... :(

gerçekten çok sabır istiyo haklısınız ama kadında durduk yerde böyle olmamış hastalık psikolojisini bozmuş ben bugün yarın ölücem evlatlarım her an yanımda olsun düşüncesine saplanmış o yüzden anlamaya çalışın eşiniz tepki vermiyosa sizde tepki vermeyin yanında olun annenizin başka bi yere taşınmayın bence bu gerçekten ağır gelebilir annenize allah korusun o zaman bişey olsa sizinle bi ilgisi olmasa bile ömür boyu suçlu hissedersiniz kendinizi:50:

Evet gerçekten sabır istiyor...eşim elbet rahatsız ama dediğim gibi '' bu da benim sınavım der idare ederim'' diyor onun böyle demesine de çok üzülüyorum rahatsızlığı apaçık ama idare ediyor.... Günün birinde sabrı kalmazsa ne olacak korkuyorum...
Eee gidip rahat edeyim desem annem için içim sızlıyor hem de nasıl sızlıyor cız ediyor resmen...
Ama yanında olduğumuz halde bayramlarda eşimin ailesinin yanına göndermemesi aklıma geliyor gene anneme kızıyorum hastalığını hatırlayınca yumuşuyorum...yani kısacası çıkmazdayım
:(

Son düzenleme:
Evet gerçekten sabır istiyor...eşim elbet rahatsız ama dediğim gibi '' bu da benim sınavım der idare ederim'' diyor onun böyle demesine de çok üzülüyorum rahatsızlığı apaçık ama idare ediyor.... Günün birinde sabrı kalmazsa ne olacak korkuyorum...
Eee gidip rahat edeyim desem annem için içim sızlıyor hem de nasıl sızlıyor cız ediyor resmen...
Ama yanında olduğumuz halde bayramlarda eşimin ailesinin yanına göndermemesi aklıma geliyor gene anneme kızıyorum hastalığını hatırlayınca yumuşuyorum...yani kısacası çıkmazdayım
:(:(

anlıyorum..bazı şeyleri görmezden duymazdan gelin o kızdğnda fln kırılmayın yine hayatınıza devam edin geçin ama aynı şehirde olmanız daha iyi uzakta olduğunuzda kafanızın rahat edecğini düşünmüyorum işin içinde hastalık var çünkü allah yardım etsin canım ya gerçekten bu da sizin sınavınızmış anneniz umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur..

Okurken bile sinir oldum. İster annen olsun ister çocuğun, bir insan bu kadar da şımartılmazki.

yani sırf "kahır çeken" bir adam buldum diye "dayanıversin canım" diye kahır çektirmeye gerek yokki. Anneniz üzerinden sevaba giriyormusunuz bilmiyorum ama belliki kocanıza zulmediyorsunuz. Kendinde demişsin "ben olsam tahammül edemem" diye. Hem bence hiç korkma, adamın başka yerde mutluluğu arayacak zamanı yokmuş. Tıpkı ikinizin evlilikten zevk ve huzur alacak zamanınızın olmadığı gibi.

Ben de potansiyel olarak senin gibiyim; Nişanlım'ın ailesi buraya 10-12 saat uzakta, bu yaz düğünümüz var ve tayyin çıkana kadar bir/iki yıl biz de ailemin olduğu şehirde oturacağız. bu yüzden senin başına gelen bu duruma ben de şimdiden kafa yoruyorum. Farazi olarak; ailem eşimin bir günlük hafta tatiline düzenli olarak el koyacak, her akşam zorla misafirliğe sürükleyecek, gelmezse dırdır yapacak... hafta dolmadan aileme restini çeker, bana da "ya annen ya ben" der.

Siz tayinle kaçacağınıza bence anne ziyaretlerini düzenli olarak azaltın bi önce. Çünkü eşinizin size açtığı krediden yiyorsunuz. Zamanla ufak bir hatanızda tahammülsüzleşip ona yaşattıklarınızı yüzünüze vuracaktır. Hem bu şekilde annenizede yaranmanız imkansız; hem annenize tartışacak, onu evliliğinizi sakatlamakla suçlayacak hem de her akşam dizinin dibine gideceksiniz. Annenizde karşılık olarak hastalık sebebi olarak sizi gösterecektir. sonuç olarak herkes huzursuz, herkes mutsuz.

Son düzenleme:
Başınız sağolsun üzüldüm gerçekten:( dediğim gibi benim annem sonuçta kızsada huzur vermese de Ben çekerim bi şekilde ama hayatımdan eşimden yuvamdan ödün veriyorum...
Şöyle birşey oldu mesela...benim doğum günümde eşim annemden izin almış eşime süpriz yapcam diye...annemde sabahtan yap öğlen gelin demiş...gel gelelim eşimin sürprizi uzadı öğlen 2de geliriz demiş ama 3 ü biraz geçiyordu anneme gittiğimizde ki yolda sürekli tedirgindm annem kızacak diye eşimin yaptığı sürprizden bile keyif alamadım...ve korktuğum oldu annem kapıyı bile bağırarak açtı bi sürü kızdı seni ben doğurdum doğum gününde yoksun fln fln fln.... Ee şimdi yaz gelio sadece ikimiz kafamıza göre tatil planı yapamıyoruz...
Tabi haklısınız ama insan birazda evli olduğunu bir eşi olduğunu ayrı bir yuva kurduğunu hissetmek istiyor...
Bi yandan da annem üzülmesin hasta olmasın istiyorum ve ona bişi olmasından korkuyorum.... ya annemi üzeceğim ya durumdan rahatsız olduğunu bilindiğim ama hatırıma sustuğunu bildiğim eşimin rahatsızlığını görmezden geleceğim...kendi hayallerimi rafa kaldıracağım...
bir pazar evde rahat kahvaltı üstüne keyif kahvesi öğlen kocamla bi gezme bi piknik öyle lüks bir hayal ki benim için anlatamam...
Her yolu denedim ama olmadı tutturamadım ortasını... :(

:53::53::53:
Eşinizi takdir ettim, nasıl sabırlı bir adam böyle helal olsun. Böyle şeylere katlanan erkek az bulunur, demek ki eşiniz sizi çok seviyor çok değer veriyor.
Annenizin davranışları gerçekten hiç normal değil, hastalık nedeniyle kesinlikle psikolojisinde etkilenme olmuş. Kendisi gitmese bile siz bir psikiyatri uzmanına gidip durumu anlatıp anneniz için yardım alsanız. Anlattıklarınız gerçekten anormal şeyler.

kızlar ben 2.5 senedir evliyim.. severek evlendik ve evlenmeden önce 6 sene de sevgililik geçmişimiz vardı.. ve evlendiğimizden beri benim ailemin bulunduğu şehirde yaşıyoruz..eşimin ailesinin olduğu şehir de uzak yani 8-10 saat sürüyor öyle ha deyince gidemiyoruz...
sorunum şu biz 2.5 senedir evli olmamıza rağmen evliliğimizde evimizde sıkılamadık bile çünkü annem cok sık çağırıyor bizi sıktan kastım haftada 4 kez ortalama..
mesela pazar sabah 9 da gelin kahvaltıya diyo 9.30 olsa kavga ediyor bütün gün laf sokuyor..yani biz evleneli beri neredeyse her pazar alarmı kurup anneme gittik..benim anneme hayır da denmiyor çünkü annemin çok ciddi sağlık sorunu var bir kaç kez hayır demeyi denedim çoook ağır laflar etti bana ve cok hastalandı vicdanım beni yedi o zamanlar resmen...ve küstü bana uzunca süre zor barıştı benimle...

ve sorunun asıl yönü zaten annemlerin yanındayız diye bayramlarda eşimin ailesinin yanına gidiyoruz ama annem ona da kızıyor söyleniyor sinirleniyor...bi dahaki tatilde gitmeyeceksiniz fln diyor...son bayramda annem kızacak diye gidemedik mesela eşimin ailesine yalan uydurmak zorunda kaldık...ha doğruyu söyleyip gitmesek de birşey demezlerdi ama eşim annesinin kalbi kırılır diye bahane üretmeyi tercih etti...

eşimse bu durumdan son derece rahatsız ama sen istiyorsan ben dayanırım benim sınavım da buymuş derim diyor ama eşimin böyle demesi beni daha da çok üzüyor..
en son , eşimle tayin isteyip ortada bir şehire gidelim tatilleride bir bayram o taraf bi bayram bu taraf mı yapsak dedik ama öyle bir şey yapsak annem bu defa beni o tarafa tövbe göndermez..demediğini bırakmz üstüne de hastalanır daha cok huzurum kaçabilir bu defa....
yani aynı şehirde kalsak haftada 1 kez sadece pazarları tüm gün annemlere gitsek tatillerde eşimin ailesinin yanına gitsek her şey süt liman olacak ama bunu anneme öneremiyorum bile cok korkuyorum..:50:

siz olsanız ne yapardınız tayin ister miydiniz farklı ile yoksa bu durma mı katlanırdınız? yorumlarınız bekliyorum çok çaresiz ve kararsız kaldık çünkü :(

arkadaş çok yanlışın içindesin sen evlenmişin en güzel yıllar maşallah eşinlede anlaşıyorsun ne güzel.. bir kaç yıl sonra bu günlerde yalnız olamadım yaşayamadım gençliğimde yazık etmişim dersin.. bence araya tatlı bir şekilde sınır koy ,kimse senin hayatına müdahale etmemeli bence bu anne bile olsa.. sonraki yıllarda üzülmemen ve geçmişine yanmaman için bunu yapmalısın, hasta olduğunda anneniz tabiki gidilip bakılır ama normal günlerde ben evimde kalmak istiyorsam kalırım ,hatta her pazar gitmek niye!belki pazar tatil günümü eşimle geçirmek istiyorum ben. anneniz biraz anlayışsız gibi siz duruma müdahale edin ve hayatınızı istediğiniz şekilde yaşamak için tavrınızı koyun mutlaka alışacaktır.

Son düzenleme:
Back
X