fikirlerinize ihtiyacım var.

hunter7

şükür...:))
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.639
8.253
773
selamlar kızlar
bugünlerde bir konuda kararsız kaldım.tek başıma işin içinden çıkamadım.bu yüzden sizlere de bir danışayım dedim.siz olsaydınız ne yapardınız?

şimdi benim babam 89 yaşında,bilinen herhangi bir hastalığı yok ama artık sürekli yatmak ve uyumak istiyor.öğlene doğru kalkıyor.kahvaltısını ediyor.namazını kılıyor ve yatıyor.bu döngü böyle devam ediyor.namaz saatlerinde kalkıyor,namaz kılıp,birşeyler yiyip yatıyor.televizyona çok meraklıydı.artık onu da seyretmiyor.göremiyorum insanlar çok küçük diyordu. kocaman ekranlı tv aldık,şimdi de ekranı çok karanlık birşey gözükmüyor diyor.ama ekran pırıl pırıl.her pazar ziyaretlerine gidiyorum ve eve dönünce çok üzülüp,ağlıyorum.ve de vicdanım beni rahatsız ediyor.onları öyle bırakıp geldiğim için.yanıma alıp,artık benimle yaşasalar diyorum ama kararını henüz veremedim.hasta oldukları zaman alır getirir bakarım ama evlerine dönmek için can atarlar.ne yapmalıyım,çok çaresiz kaldım.hadi gidiyoruz desem,belki birşey diyemezler.mecburen gelirler
ama ya benim yanımda mutsuz olurlarsa diyorum.

annem 77 yaşında parkinsonu var ama ileri derecede değil.ama sanırım hastalığından dolayı,sorumsuzluğu had safhada.öyle ki,düğünlere,kınalara,mevlütlere,gider,evde babamı yatarken bırakır,komşuya gider saatlerce oturur.adam aç mıdır,açık mıdır düşünmez.bize geldiklerinde bile,beni gezmeye çıkar,avm ye götür, pazara götür diye tutturur.hatta tek başına gitmeye kalkar,hiç bilmediği bir muhitte.

sizler olsaydınız ne yapardınız,yanıma alsam mı?eşim hiç karışmıyor.sen bilirsin diyor.oğlumla,gelinim de öyle.kararı bana bıraktılar.

not:bir erkek kardeşim var.karısı ve iki erkek bekar yeğenim.yani onlarda kalma durumu söz konusu olamaz.olsa da ben varken,gelinin bakması yakışık almaz diye düşünüyorum.

Zor bir durum.

İnsan yaşlandıkça farklılaşıyor.

İmkanın varsa bence yanına al

Yani ben olsam yanıma alırım zamanla alışırlar diye düşünürüm

İlgi ve sevgi olduktan sonra eşin de sorun çıkarmazsa daha rahat bile ederler bence.

Allah sizden razı olsun ve çok çok iyi kalpli bir insansınız..

Normalde benim aileme ilk ben bakmak isterim ayni sizin gibi, maddi durumunuz iyiyse evinize yardımcı alın derim. En azından annenizin ihtiyacını karşılarken babanız evde yalnız kalmamış olur. Vicdanınız el vermiyor çok haklısınız insanlar yaşlanınca küçük çocuktan farksız olurlarmis

Ben babanızı tek sandım başta,üzüldüm,ama tek değilmiş anneniz de varmış,Allah sağlıklı ömürler versin ikisine de.İkisi bir şekilde hallediyorlardır bence.
En olmadı taşınma imkanınız varsa yakınlarında bir yere taşının,içiniz de rahat eder.

Yanina yamacına yakin bir eve tasinsalar
Mesela sizin apartmanda bir daire varsa oraya yerlesseler

Bir de haftasonlari güzel parklara yakın şehirlere gezmeye goturseniz anne babanizi
Onlara bir farklılık olur
Yaslilarinda depresyonu olabiliyormus diye duydum

Birde evde ses oluyor
Hayvanlarin bakima ihtiyacı var onlarada bir zorunluluk oluyor
Güzel fikir
Yalnız hunter ablanın annesi öyle eve bağımlı olabilecek bir teyze değil
Daha önce anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum.
Gezmeyi seven hatta hunter ablaya gezdirmediği için kızan bir kişilik

yardımcı ayarlasanız düzenleri bozulmadan ve bir chekup yaptırsanız babanıza.belki kansızlık vs vardır

Ablacığım Allah yardimcin olsun, onlara da sağlık versin.

89 yaşından sonra tv'ye olan ilgisinin azalması normal. Artık kafa götürmüyor çünkü. Eğer kan değerleri iyiyse sıkma güzel canını...

Yanina almak, evde kaç kişisiniz? O önemli. Kalabalık onlara iyi gelebilir, kabuklarından çıkarabilir ancak tersi de olabilir.

Imkanin varsa günlük sabahtan akşama onların ihtiyaçlarına, yemeklerine, temizlik ve ilaçlarına yardımcı olacak birisini tutsanız? Nasıl olur?

Ben yanınıza almanızda fayda olduğunu düşünüyorum. Bence siz yanınıza alın kısa süre de kalsa hiç olmazsa gönlünüz rahat olacak, vicdan azabı çekmeyeceksiniz.
Allah her şeyin en hayırlısını versin size. İnsan kalan ömrünü bilemiyor ve sonsuza kadar da yaşayamıyor. Ölüm muhakkak haktır, eğer siz arkasından keşke yanıma alsaydım diye çok üzülecekseniz yanınıza alın diyorum. Bu günler güzel fırsatlar.

Abla bence düzenlerini bozmadan yardımcı ayarla onlara

Yani buralarda var can yoldaşı modunda

Teyzeye arkadaşlık edecek hem de yemek basit ev işi yapacak biri

Abla düzenlerini hiç bozma bence
Yaşlı insanlar illede evlerinde olmak isterler.
Bir yardımcı mı ayarlasan ?
Elin zaten hep üstlerinde.

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

bir kez anneme yardımcı kadın önerisini sundum.karşı çıktı, ben evde yabancı birisini istemem diye.bana gelmek istemez annem.çünkü ben de olsa,evde oturmak zorunda kalacak,fatih'i pek bilmez.ama kendi mahallesinde sürekli geziyor.
aslında aklım annemden çok babamda kalıyor.annem bana söylemiyor,her gittiği yeri.ama sağdan soldan duyuyorum,babamı evde yalnız bırakıp,gittiğini.öyle ki yazın,mahalleden dıdısının dıdısının kızının kınasına gitmiş,üstelik bizim tanıdıklarımızdan kimse gitmediği halde.
sanırım önce bir müddet alacağım,bu kışı geçirin diye.sonra yavaş yavaş alışırlar diyorum.olmadı bir kadın,ayarlamak için kardeşimle konuşacağım.aklım hep onlarda çünkü.

Son düzenleme:

kan değerleri düşük babamın bunu biliyoruz ama doktor yaşı gereği birşey yapmama taraftarı.vereceği vitaminler ters birşeyler yapabilirmiş.

evde 2 kişiyiz.aslında tek sayılırım.eşim,sabah gider geç saatlerde gelir.11,12 gibi.

aslında ,onlar bende kaldığı surece de sıkılıyorlar.özellikle annem çünkü onların yaşadığı yer,benim evime göre,çok daha ferah.müstakil,bahçeli ev.önü deniz.akrabalar ve konu komşu var.burada ise sadece ben ve eşim var.oğlum gelinim evleri ayrı,çalışıyorlar.eşim geç geliyor.

yok eşim sorun çıkarmaz.memnun bile olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…