fikirlerinize ihtiyacım var.

üresi yüksek zaten.kontrol altında tutmaya çalışıyoruz.su içmiyor fazla.kansızlıkta var.kalabalık sevmiyor gibi.biz pazar günleri toplanıyoruz,onlar da.torunlar,çocuklar.sanırım kafası kaldırmıyor,odasına gidip yatmak istiyor.uyumasa bile yatıyor.
katarak ameliyatı olmuştu,tek gözden,sanırım,diğer gözde de oldu.bir hastanenin geriatri bölümüne götürmeliyim.en azından yaşadığı yılları, kaliteli geçirsin istiyorum.belki de bir hastalığı vardır.çok şikayet etmez babam.sadece biz sorunca,iyiyim ,birşeyim yok diyor.

Aynen bir geriatriye goturun.Belki de bir hastaligi var ki cok yasli.Mevcut kronik bir hastaligi var mi?Ure yuksekse bobrek yemezligi var mi?Kronik hale gelmemesi icin arada dr kontrolu ve sivi (serum)verilmesi gerekir kalp yetmezligi yoksa tabi..Kansizlik icin surup solusyon kullanmasi gerekebilir

.Ailesiyle olmasindan kasit cumburcemaatte saatler boyu oturmasi degil de bir aileyle sakince yasamasi.Yoksa kalabalikta odaya gecip odada dinlenmek de guzel oluyor.Ama yalniz kaldiginda hep olum gibi bir sessizlik.Ben bile kaldiramiyorum cok yalniz olmayi.Ara ara da yaniniza alabilirsiniz.

Son düzenleme:

yok canım oğlum 35 yaşında.evi ayrı.ben yanıma alma taraftarıyım ama onlar istemiyorlar.biz böyle iyiyiz diyorlar.yaşlı insanların düzenini bozup,mutsuz da etmek istemiyorum.sanırım bakıcı fikrine alıştırmalıyım onları.

işin ironik tarafı,annem sağlıklı bir kadın.parkinson hastası ama,sadece elde titreme var.yani her işini yapıp,üstesinden gelebilecek gibi.canı isteyince,elde börek bile açar.ama sadece kendi canı isteyince.babamın bakımına yeterli özeni göstermiyor gibi geliyor bana.evinde de yabancı birini istemiyor.ne yapacağımı şaşırdım.

sen kendı yakınlarına taşısan daha iyi olur gibi ,
allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin , biz hayırlı evlat olalım ınşallah

üre bir ara çok yükselmişti.şimdi normal sınırın biraz üstünde.böbreklerin de bir sorun var mı bilmiyoruz.ama 2 sene önce yoktu.geçen sene bayağı rahatsızlanmıştı.ben yanıma aldım.eve doktor getirdik.serum taktık,iğneler ,ilaçlar.biraz kendine geldi,evim de evim demeye başladı.oraya gidince de kendilerine bakamıyorlar,haklısınız .bu kış biraz yanıma alayım.en azından,temelli olmadığına,inanırlarsa arada 5-10 gün gelip kalırlar.misafirlik gibi.
sonra da bir çare düşüneceğim.

sen kendı yakınlarına taşısan daha iyi olur gibi ,
allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin , biz hayırlı evlat olalım ınşallah

burayı beğenmiyorlar ki.her taraf apartman,bina.onların oturduğu yer,bahçe içinde,ağaçlar çiçekler.benim burda,dört duvar.akşama kadar televizyona bak.dha çok sıkılıyorlar.
benim de eşimin işi dolayısıyla,o tarafa gitme şansın yok maalesef.

Kış için misafir edebilirsiniz. Sonra yine evlerine dönerler. Ama en güzeli bakıcı, çünkü yaşlılar evlerinden ayrılmayı pek sevmezler.

Rahmetli anneannem ile dedemi hatırladım.
Yaşlı bakımı gerçekten çok zor. Hasta ve yaşlı ise kat kat zor.

Alıp evimize gelirdik, pamuk yataklarda yatırmadığımız kalırdı. Ama yine de “evimiz de evimiz” derlerdi. Yedikleri önlerinde, yemedikleri arkalarında...

Diğer yorumlara katılıyorum. Düzenlerini bozmamak en iyisi.
Ama bakıcı tutunca da olacaklara kendinizi hazırlayın. Çünkü özellikle anneniz çok eleştirecek. Kulağımı tıkyabilirim, mecburum diyebiliyorsanız devam.

Ama yıpratıcı bir süreç. Yüzde yüz mutluluk veya tatmin yok. Hep aklınız onlarda kalacak. Hep daha iyisini yapabilir miydim düşüncesi aklınızı kemirecek.

Mükemmelliyetçi düşünmemek gerek.
Sağlıkları çok bozulmadığı sürece evlerinde bakıcı, sağlık sorununda sizin ev diyorum ben de.

Allah kolaylık versin.
Özlemiştim sizi bu arada. Sevindim gördüğüme.

Anladığım kadarıyla her ikisinin de bakım gerektirecek bir durumu yok, sadece yaşlılığa bağlı performansları düşmüş. Siz evlat vicdanıyla yanınızda olsunlar istiyorsunuz ama yaşlı insanlar için düzenlerinin bozulması travmatik olabiliyor, hatta demans gibi rahatsızlıkları tetiklediğini bile gördüm ben. O yüzden en iyisi kendi evlerinde, kendi düzenlerinde yaşamaya devam etmeleri. Belki sabah gelip akşam gidecek, yemek vs yapacak bir yardımcı tutmayı düşünebilirsiniz. Siz de ziyaret edersiniz zaten sık sık. Allah ikisine de sağlıklı uzun ömürler versin, kimseye de muhtaç etmesin.

ben de özledim sizleri.

evet düzenlerini bozmak istemiyorum ama aklım da onlarda.annemle sabah konuştum.kesinlikle evde,yabancı birini istemiyor.sen gel,bizimle kal diyor.sanırım kış için,arada bana getirip,arada evlerine götüreceğim.misafirlik gibi.
her an gidebilecekleri bir evleri olduğunu bilirlerse,kalabilirler.aksi takdir de,mutsuz olacaklar.

Hunter, parkinson teşhisi kesin mi? Titreme tek elde mi çift elde mi?

şu an bakıma muhtaç bir hastalıkları yok gibi görünüyor (çok şükür)
bu durumda ne sizin ne onların düzenini bozmayın,
insan yaşlandıkça düzeni bozulsun istemiyor, çakılı kalıyor yerinde.
benim büyükannemle dedem de 90 ı devirdiler, büyükannem yürümekte de zorlanıyor (dizler platin, kalçası kırıldı vs) yardımcı bir hanım ayarladı babamlar, her gün gelip temizliklerini, yemeklerini yapıyor, çok da hoşsohbet tatlı bir kadın, sohbet ediyor, gündemi tartışıyorlar.
bizimkiler değil birine yerleşmek, oturmaya gittiklerinde 2 saat sonra sıkılıp evlerine gitmek istiyorlar.
ki eşi olmayan bir halam var bekar oğluyla yaşıyor, o yalvarıyor birlikte kalalım diye kabul etmiyorlar.
bence sizinkiler de istemeyecektir, vicdan azabı duymayın, öncelik onların huzuru olsun.

benimkiler de istemiyor gelmek.şu an biz idare ediyoruz diyorlar.yardımcı kadını annem istemiyor ama ikna etmeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…