Fikirlerinize ihtiyacım var

teşekkür ederim evet benimkininde öyle çok rahatsız edici halleri yok mesela gece uyuyor miyavlamıyor çok şükür yaa zaten aşırı kucak düşkünü oturduğumuzu görmesin hemen hopp kucağa okşuyorum bir de döne döne kucağımda sevemediğim yerleride sevdiriyor :))) bol bol oynatmaya açlışıyoruz bu ara ilk kızgınlığı umarım kolay atlatır ahh bide şu giderlere işeme olayı olmasa ama buna da şükür en azından gidere işiyor veterinerimize sordum tüm saçma hareketleri bekleyebilir sin şu an aklı yerinde değil dedi :)))

Ahahah çok bıcirikmış 4 patisinden de opun onun..ilk kizginlik biraz zor gecer

Kızgınlık dönemine girmiş. bu yaşlarda başlar, 5 aylıkken bile giren var :KK43:. Eskiden veterinerler bir kere doğurduktan sonra kısırlaştırmanın kedinin sağlığı ve hormonal dengesi için daha iyi olacağını söylüyorlardı. Şimdi ise bunun gerekli olmadığını söylüyorlar. Tıp gelişti, yeni bir şeyler mi biliyorlar da fikirlerini değiştirdiler yoksa kısırlaştırma ihtiyacı arttı nüfus artışının önüne geçmek için mi böyle söylüyorlar bilmiyorum ama "Anneliği bir kere tatsın" düşüncesi kediler için pek geçerli değil çünkü onlarda biz insanlarda olduğu gibi annelik, akrabalık duyguları olmuyor. İçgüdüsel olarak çiftleşiyorlar, yavrularını emzirmeleri, bakmaları ve korumaları da içgüdüsel. Yavrular sütten kesilince anne kendinden uzaklaştırır, kendi hallerine bırakır, unutur ve gider tekrar çiftleşir. Yine de onların annelik hali, yavruların sevimliliği bizim pek hoşumuza gider. Ama bir kere anne olsun dediniz mi doğan yavrular da bir kere anne olsun (tabi onların ne günahı var) onların da yavruları anne olsun..... derken evin içinde bakamayacağınız kadar çok sayıda kedi olur. Ayrıca bu doğan yavrulara yuva bulmak istediğinizde çok zorlanırsınız, herkes sever ama kimse almaz, bir de geçici bir hevesle alıp, bakamayıp atanlar var, sokaklar açlıktan, sefaletten ölen kediler ve yavrularla dolu; aklınız kalır inanın daha çok üzülürsünüz. Yani karar sizin elbette insan üzülüyor kısırlaştırınca ama en azından bir kere üzülüyor.
edit: Bir ekleme yapayım doğurtmaya niyetiniz yoksa ve kısırlaştırmazsanız bu kedi için daha zararlı, kist oluyor, yumurtalıklar büyüyor, kedi sıkıntıya giriyor.

Son düzenleme:
Biraz dışarıya çıkın enerjisi de fazla gele bilir açık hava aldırın çiş konusunda size kızmış ola bilir benim oglum bize kızdıgı zaman hemen kumu bırakıyor araştırdım kediler sahiplerine kızdıgı zaman tuhaf yerlere tuvaletlerini yapmaya başlarmış ve yüksek ihtimalle kızgınlık zamanı kedinizi

Herkese çok teşekkürler evet kızgınlık dönemindeymiş kısırlaştıracağız tabii ama şu an tedavi sürecinde ameliyat olacak onun için iyileşene kadar ertelemek istiyorum bir de yıllık iznimi temmuz dan önce kullanamıyorum bu süreçte de onu evde yalnız bırakmak istemem umarım o zamana kadar çok sorun yaşamayız

Biraz dışarıya çıkın enerjisi de fazla gele bilir açık hava aldırın çiş konusunda size kızmış ola bilir benim oglum bize kızdıgı zaman hemen kumu bırakıyor araştırdım kediler sahiplerine kızdıgı zaman tuhaf yerlere tuvaletlerini yapmaya başlarmış ve yüksek ihtimalle kızgınlık zamanı kedinizi
Ben bize kızdığı için yaptığını düşünmüyorum canım çünkü aynı zamanda kumunu da aktif olarak herzamanki gibi kullanıyor banyo giderlerine çok az işiyor zaten bozuk para kadar oluyor büyüklüğü kızgınlık dönemi ile ilgili büyük ihtimalle tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

En kisa zamanda kisirlastirin ne.kadar gecikirse ameliyat o kadar tehlikeli oluyor. Ben 2 donem atlattirdim sadece ölumden döndu...
Yavru yapsin dusuncesi hic dogru degil. Zaten en gec 3 aya birakacak yavrularini... sizden yavru isteyen varsada sokaktaki.perisan kedilerden sahiplensin bi zahmet

Back
X