Fikirlerinize ihtiyacim var.

Maviiiiiiiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
555
2.268
113
Merhaba canlarim

Üzüntümü sizlerle paylasmaya geldim.

Abimin eşi ile görüsmüyorum yani hic bir zaman görüsmedik ilk görüstügümüz yer de galiba sözündeydi orda bile benimle konusmak istemedi hep bana karsi yüzü asik di.
Abime sordugumda hep cevabi ise; sizleri tanimiyor ya o yüzden, tanisin hersey iyi ve güzel olucak.
Diyerek hic birsey degismedi.
Dügün türkiye deydi kiz cünkü türkiYe de dogup büyüdü biz ise yurt disindayiz dügünden sonra balayina gittiler sonra da yasadigimiz ülkeye geldiler.
3 bucuk sene oldu evlendikleri.
Yaklasik 1 ay sonra geldiklerinden beni ve esimi pazar günü annemlerle yemeye cagirmislardi, ozaman da burda Noel zamaniydi (Normalde Pazar günleri burasi kapali oluyor ama noel zamaninda 3 Pazar acikdi heryer). Bende abime demistimki; „Abi biz gelemicez o Pazar ben calisiyorum cikmam saat 19:00 olur ya da isten sonra gelebilirim“ o da onun üstüne cevap vermemisti.
Benim dogum günüme cagirmistim onlari gelmediler..
Esimin dogum gününe cagirdim gelmediler...
Öyle böyle her sene bosa cagirark 3.5 seneyi atlattik onunla birlikte.

Konusmayi hic denemedim Hayir. Kizin cok baskin karakteri var. Türkce konusurken dahada zor oluyor böyle yazmasi kolay:))))Almanca bile sorun degil hic beklemem hemen gider konusurdum ama Kendimi savunanam diye korkuyorum.

ha düsünmeyinki ben ona görümcelik falan yapdim. Öyle bir sey söz konusu olamaz cünkü aramizda Merhaba dan baska birsey gecmedi bu 3.5 senedir.
Annemde ona Kayinvalidelik yapmis degil, annem cok yogun bir sekilde calisiyor gündüzleri ayri aksamlari ayri onun derdi ona yetiyor.
bu ara annemle de konusmuyor evet.

böyle kizlar, cok üzülüyorum güzel anlasmak varken neden böyle anlamiyorum. Biliyorum hersey Abimde bitiyor aslinda biz öyle büyümedik hep birbirimize destek olarak bizden baska kimse burda olmadigi icin hep birbirimize sarilarak büyüdük.

Demek ki istemiyor samimi olmak. Demek sadece eşiyle kurduğu dünyasında yalnız yaşamak istiyor. Belki de önyargıları , korkuları vardır. Ben burada gurbetteyim beni ezerler diye kendi kendini dolduruyordur.
Bi adamla evlendik diye kardeşleriyle, anasıyla babasıyla samimi olmak zorunda değiliz ki. Ben de görüşmem eşimin kardeşleriyle. Ortak noktam yok çünkü, ne konuşacağım? O da böyledir, bence artık ısrar etmeyin..

Bende senin yerine olsam uzulurdum niye konusulmayacak ondan önce biz vardik aile ,anne,baba,kardes ne kadar onemli..kendi ailem nasilsa onun ailesi de onemli anlamiyorum bende bir bayanim ama evlenince ne oluyor ..

Aman boşverin. Ne kadar uzak o kadar kafanız rahat olur. Bu tarz insanların yakınlığı ayrı dert olur. Emin olun o zaman cok daha sorun çıkar.

arada problem olmamışsa,insan gibi; çok sık olmamak kaydıyla göruşulmek zorunda, o aileye sonradan dahil olan kişi de buna uymak zo run da.

arada problem olmamışsa,insan gibi; çok sık olmamak kaydıyla göruşulmek zorunda, o aileye sonradan dahil olan kişi de buna uymak zo run da.

Niye görüşülmek zorunda? kardeşim gelsin görsün evlendi diye görüşmek zorunda değil bence olabilir her insan yapısı aynı değil. Kendini böyle koruyordur.

Niye görüşülmek zorunda? kardeşim gelsin görsün evlendi diye görüşmek zorunda değil bence olabilir her insan yapısı aynı değil. Kendini böyle koruyordur.

arada problem yoksa korumak nedir,problemli insanlarla zaten göruşulmesin. ama kusura bakmasınlar evlenecek ama hiç hiç eşin ailesiyle goruşmeyecek, o kabul edilemez.
öyle duşunen gitsin ağaç kovuğundan çıkmış bir eş bulsun kendine.

Gelininizle ayni durumdayim. Yurtdışında yabancilik çekiyorum. Esimin ailesinin kültürü yasama düzeni daha farkli oldugu için cok fazla görüşmek istemiyorum. Beni kendilerine benzetmeye çalışıyorlar gibi geliyor sözleri ve davranışlarına baktigimiz zaman. Esimle güzel bir düzen kurdum o benim gibi biseylere dikkat etmeye basladi. Is arkadaşlarımı ve buradaki arkadaşlarımı da kafama uygun seçtim. Evime girerken gayet biseylere esimin ailesinden daha fazla dikkat ederek giriyorlar. Cok nadir ayda bir iki kez ailesini ziyaret ediyoruz. Onlar daha cok geliyorlar ama geldiklerinde ve gittigimiz zamanlarda eşimin davranışları biraz degisiyor. Her evin kendince kurallari vardır. Ve ikimizde cok yogun calistigimiz icin hastanenin stresi sıkıntısı gercekten belli saatten sonra ses kafam götürmüyor. Surekli kurdugum düzene burunlarini sokmakla meşguller. Evliligimin icine girmeye calisiyorlar ve oldukca dedikodu yapmayi seviyorlar. Benden ayrildiklarinda evliligimle alakali laflar geliyor bu da iyice soguttu beni. Sizin yasaminizi bilemem ama bir Türkiye yaşamı ile yurtdisi yasami birbirine benzemiyor. Belki gelininizde bunlari kafasina takıyordur. Ben ilk defa yalniz kalmayi yabanci bir ulkeye geldigimde cok sevdim. Hic ayip olmasa inanin hic gorusmek istemem esim istedigi zamanlarda gitsin görüşsün. Bu yüzden kafaniza takmayin. Zorunlu görüşmek kadar adami yoran bir durum yok bu hayatta.

Ben burdayim ona yardim etmek icin, yeterki mutlu olsunlar ben onlarsiz da yasarim ama üzülüyorum hemde cok.
Annem konusurken ona sirt cevirmesi
Bayramlarda yanimizdan gecip bayramin bile kutlu olsun dememesi
Ben hepsine katlanirim ama anneme karsi öyle seyler görünce cildiriyorum birsey de diyemiyorum.
Varsin mutlu olsunlar en önemlisi o zaten.

hiç ayıp olmasa eşimin ailesiyle hiiç goruşmek istemem diyen de eşini Turkiye ye kendi ailesinin yanına gitmeye ikna etmeye çalışan biri, her ay Turkiye ye gelmeyi isteyecek, butun tatilleri ailesinin yanında geçirmek isteyen biri yanlız. bir tek sizin aileniz yok bilin istedim

Ya ne olursa olsun sırt cevirmemeli. Ben bunlari yasayan biri olarak yazıyorum. Benimle oturup konusup ne istedigimi sorsalardi onlarla herseyimi severek paylaşırdım. Siz abinizle oturup bir konuşun kimseyi kötülemeden. Sizin birseyiniz ona ters geliyor olabilir. Ben mesela evimde dedikodu yapilsin, esyalarima karisilsin, duzenime karışılip yatak muhabbetlerine kadar varan konusmalar istemiyorum. Ben temizligi seven biriyim tutup ayakkabilarla evime girmesinler ya da alkole karsiyim evimde icmesinler esime de zorla icirmesinler... esim icmem dese sen zaten orali oldun artik fasillari yapılmasın. Ne olsa bana baglaniyor. Siz abinizle konuşun eminin esinin rahatsizliklarini biliyordur. Çünkü hicbir erkek nedensiz eşine boyle bir taviz vermez. Sonra abiniz anlatirsa durumu ona göre o kisinin evinde onun kurallarina uygun davranırsınız. Eger sizde de bir sorun yoksa nedensiz gorusmek istemiyorsa kendinizi daha fazla üzmeyin. Anneniz icinde üzülmeyin. O kisi sadece kafasindaki dusuncelere gore yasayan biridir. Umarim hersey istediginiz gibi olur.

pardon, bunu yazdığınızı görsem az önceki mesajı yazmazdım, uzgunum incittiysem, zorla evde eşe alkol aldırmak, yatak muhabbetleri yapmak falan çok itici, haklısınız goruşmeyi azaltmakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…