• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacim var

Valla kendine acımayana kımse acımaz
Hayattakı felsefem bu
Bızmkılerrde yüzsüz ama ben onlarla sıksık bıraraya gelsem cıldırcam
Iyıce delırcem
Ve ben alttan aldıkca tepeme çıktılar ıyıce
Görgüsüzlük çok kötü
Katılıyorum size gelmeseler en azindan evimde kavga olmayacak. Kesinlikle biraz daha soguk davranacagim. Bir de telefon numarami değiştirip bir süre vermeyeyim. Belki anlayacaklari dil budur.

Eli dolu gelir alirim ben ne eksikse der. Disardan soyleriz kendini yorma sen der. Aslinda cidden cok iyi biri kendisini insan olarakta cok seviyorum ama onun bana gelmesi demek evin batmasi demek. Örtü seriyorum yere dökülmesin diye kaldiriyorlar, masa ve sehpanin yüzeyi artik cizik cizik daha ben kullanamamisken. Tv ekranini catlatti. At enerjini oglum diyor. Cocugun bezini degistirirken altina örtü örtmez. Bizim yastiklarda yatip cocugunu uyutmaya çalışır. Bilmiyorum baskasinin yastiginda yatmayi tercih edemem. Kuzenlerimin cocuklari boyle degildi anneleri de dikkat ederlerdi ya da boylelerdi de ev temizligine annem baktigi icin farketmemistim.
Yok yok biz sana gelelim
Hayatta olmaz biz gelcez
Biz gelcez
Siz yorulmayın biz gelcez

Bu arada hakikaten neden onlar geliyor Siz gitsenize.

Yok yok biz sana gelelim
Hayatta olmaz biz gelcez
Biz gelcez
Siz yorulmayın biz gelcez

Bu arada hakikaten neden onlar geliyor Siz gitsenize.
Evimin yüzünü gördüğüm yok ki. Onlarda cagiriyorlar ama gidipte oturabilecek durumu midem almıyor. Ama arada bir es hatrina gidiyorum. Gelir gelmezde soyunup dokunuyorum knlar gelince de her yere örtü sermekten bir hal oluyorum. Tamam evim çok büyük degil ama niye bosa kirletilen bir yeri surekli temizleyeyim zaten ev hayati kalmadi. Sehpayi cocuk oyuncaklariyla çiziyor da yapma deyince cocuktur yapacak seninkini de göreceğiz diyorlar. Gidin kendi evinizde oynayin duye saka yollu desem de dogru yolla dedigimi anlamiyor ki bunu anlasin. Bu arada eltim Rus. Isine geldiği gibi takılıyor. Cok iyi herseye koşar ama biri temizlik digeri de cocuguna dikkat etmemesi hayatimi mahvediyor. Buraya bende zamani gelince uyacakmisim benden onlar gibi olmami bekliyorlar. Herkes alisir diyorlar😅 bilemedim ama ailem geldi 2 kez onlarin yaninda ev camasir suyu mis kokuyor 😅

Evimin yüzünü gördüğüm yok ki. Onlarda cagiriyorlar ama gidipte oturabilecek durumu midem almıyor. Ama arada bir es hatrina gidiyorum. Gelir gelmezde soyunup dokunuyorum knlar gelince de her yere örtü sermekten bir hal oluyorum. Tamam evim çok büyük degil ama niye bosa kirletilen bir yeri surekli temizleyeyim zaten ev hayati kalmadi. Sehpayi cocuk oyuncaklariyla çiziyor da yapma deyince cocuktur yapacak seninkini de göreceğiz diyorlar. Gidin kendi evinizde oynayin duye saka yollu desem de dogru yolla dedigimi anlamiyor ki bunu anlasin. Bu arada eltim Rus. Isine geldiği gibi takılıyor. Cok iyi herseye koşar ama biri temizlik digeri de cocuguna dikkat etmemesi hayatimi mahvediyor. Buraya bende zamani gelince uyacakmisim benden onlar gibi olmami bekliyorlar. Herkes alisir diyorlar😅 bilemedim ama ailem geldi 2 kez onlarin yaninda ev camasir suyu mis kokuyor 😅
Zor

Bir geldiklerinde hiçbir şeye karışmayın bence. Yemek yapmayın, çay yapmayın, çocuğun peşine koşmayın. Evi temizlemeyin. "Ben çok yorgunum, kusura bakmayın" deyin. Nasılsa eşyanızı, evinizi bunları yapsanız da koruyamıyorsunuz; bırakın kırsın. İzniniz bitince kalkıp çalıştığınız şehre gidin. Eşiniz o pislikte bir hafta geçirsin, kırılan televizyonun yerine yenisini alsın, belki biraz aklı başına gelir.

İnsanlarda hiç özel alan algısı yok, bu nedir ya?
Çünkü onlarda kardes evi bizim evimiz anne baba evi bizim evimiz yakin cevremizin evi bizim evimiz diye görmüşler. Girerler yaparlar onda da tum duzenimi bozuyorlar. Aldiklarini asla yerine koymazlar. Eşim temizlemeden durmaz kirilan seyleri de alır. Kendi ailesine de söyler cocuk daha gazla hasar vermesin diye alir ilgilenir evden disari çıkartır. Ailesi gelirken haliyi kapatir. Koltuklara örtü örter onlar gittikten sonra toplar makinaya atar.... esim boyle olmasa kim ceker bu eziyeti stresten 45 kiloya düştüm.

Elti kv ile mi oturuyor

İngiltere de
Aynen öyle. Buradaki duzen ciddi anlamda farkli. 2 gelin bile ayni evde oturtanlar var. O kadar dönme dolabin yasandigi bir ulke ki. Bende boyle bir yer olacagini bilmiyordum. Ama bizim sistemin anlayamayacagi cok sey yasaniyor. Esimin abisinin durumu pek yok aslinda istese kiraya cikar ama onlar o ulke senin bu sehir benim gezmeyi tercih ediyorlar. Yapacak bisey yok

Davet etmeyeceksiniz ne yapılabilir? Eltiye de soyleyin, "çocuk gastro" bölümüne götürsün çocuğu bu kadar kustugu için
Cocugu kontrol ettirdik. Cocugun sorunu annede. Zorla yediriyor. Abuk sabuk seyler yediriyor birde ufacik cocuga organikmis valla onlari ben yesem bende çıkartırım. 1 senede 1 kez davet ettim. O da misafir olduklarini anlasinlar diye. Ama anlamadılar. Geliyor eve birakalim seni diyoruz tok bu gece sizde kalacagim diyoruz biz sabah erken cikacagiz diyor ben sizin gelmenizi beklerim. Ben böyle birsey gormedim. Saf biri degil

Çünkü onlarda kardes evi bizim evimiz anne baba evi bizim evimiz yakin cevremizin evi bizim evimiz diye görmüşler. Girerler yaparlar onda da tum duzenimi bozuyorlar. Aldiklarini asla yerine koymazlar. Eşim temizlemeden durmaz kirilan seyleri de alır. Kendi ailesine de söyler cocuk daha gazla hasar vermesin diye alir ilgilenir evden disari çıkartır. Ailesi gelirken haliyi kapatir. Koltuklara örtü örter onlar gittikten sonra toplar makinaya atar.... esim boyle olmasa kim ceker bu eziyeti stresten 45 kiloya düştüm.
Eşinizin bu kadar çok iş yapmasına gerek yok ki. Gelmeyin, rahatsız oluyoruz, huzurumuz kaçıyor dese yeterli.

Eşinizin bu kadar çok iş yapmasına gerek yok ki. Gelmeyin, rahatsız oluyoruz, huzurumuz kaçıyor dese yeterli.
O sekilde demese de baska planlarimiz var diyor. Biraz izin verin basbasa kalalim zaman gecirelim diyor. Ama iste ikimizde sesimizi yukseltmeden konusuruz. Kirmamaya özen gösteririz. Ölümlerle, hastalarla cok fazla karsilastigimiz icin mi bilmiyorum ama hayat cok kisa her an olebiliriz. 26 sene annesi bakmis büyütmüş okutmuş ki bir dediklerini de iki etmez ayni sekilde bizimkilerde oyle birbirimizin ailelerini atamayiz ya da hayt hoyt davranamayiz. Ben son noktada taşıp diyorum ama yine de üslubum bellidir. Kırıcı olmayan çözümler arıyorum. Mesela evimin her yerinde uyarilar var. Ayakkabilarimizi cikaralim, mutfagi temiz birakalim, yemek sonrasi ellerimizi yikayalim.... gercekten ciddi anlamda ilerleme de kaydettim ama iste ufak cocuk büyüyor büyürkende annesi ortaya saliveriyor. Onunda benden baska kimsesi yok artik burda.

O sekilde demese de baska planlarimiz var diyor. Biraz izin verin basbasa kalalim zaman gecirelim diyor. Ama iste ikimizde sesimizi yukseltmeden konusuruz. Kirmamaya özen gösteririz. Ölümlerle, hastalarla cok fazla karsilastigimiz icin mi bilmiyorum ama hayat cok kisa her an olebiliriz. 26 sene annesi bakmis büyütmüş okutmuş ki bir dediklerini de iki etmez ayni sekilde bizimkilerde oyle birbirimizin ailelerini atamayiz ya da hayt hoyt davranamayiz. Ben son noktada taşıp diyorum ama yine de üslubum bellidir. Kırıcı olmayan çözümler arıyorum. Mesela evimin her yerinde uyarilar var. Ayakkabilarimizi cikaralim, mutfagi temiz birakalim, yemek sonrasi ellerimizi yikayalim.... gercekten ciddi anlamda ilerleme de kaydettim ama iste ufak cocuk büyüyor büyürkende annesi ortaya saliveriyor. Onunda benden baska kimsesi yok artik burda.
Yooo kırıcı olmaya gerek yok.
Ses yükseltme de doğru değil.
Sadece size zarar veren insanlarla bağlantınızı koparın.
İyilikle bir, iki, üç kaç kere söylediniz anlamadılarsa anlamak istemiyorlardır. Sizin iyiliğinize karşılık olarak kötülük yapıyorlar görmüyor musunuz?

Merhabalar. Artik isin içinden cikamiyorum. Ben evimden uzak bir yerde görevliyim. Icinde bulundugumuz durumlardan dolayi evime cok sık gidemiyorum. Bugun icin evime geldim ama yine eltim bize gelmek istedigini söyledi. Biraz evimde kendim zaman gecirmek istedigimi söylüyorum sonra geçirirsin bizde seni özledik diyor ama zaten yemek yapmaktır bulasiklari toplamaktir ki 2 3 kez cay veriyorsun cayin yaninda hep birşeyler olmak zorunda kektir kurabiyedir yani benim hic mutfaktan cikip yanlarinda oturmamam demek eltimin cocugu oldugu için pek gelmiyor bende diyorum ozledin madem sende yardim et sonra çocuğu bilmiyorum herkesin cocugu mu böyle bir hastaligi olmamasina ragmen bence annesi doydugunu bilmiyor çocuğunun surekli kusuyor halılardır her yerdir bir de mutfak lavabosuna kustutturuyor ya oraya kusulur mu cocukta olsa... eline cikolatalari kurabiyeleri veriyor ki cocuk onlarla oynasin evi mahvesiyorlar 2 günlük izinde bitiyor. Herseyi söylüyorum bana biri bunlari soylese utanır mahcup olur yapmam ya da oraya ayak gercekten basmam. Insan olarak cok seviyorum ama cidden artik dayanamiyorum esim diyor cocuktur 2 yasinda evet ama cocukta sorun yok ki sorun annesinde. Anne olunca bende mi boyle olacagim ya kuzenlerimin cocuklari da gelirdi bize ama altina bir örtü yayar orda yedirir daha yiyecekten uzak tutarlardi. Elllerini silerlerdi bu yagli elleriyle ortada dolastiriyor. Cocugun ustunu yemekten sonra gormeyin televizyonu kirmaya calisir. Mobilyalarim 20 yillik mobilya gibi oldu vallaha katlanamiyorum artik ya ne yapacagim ben ya da sorun bende mi ben mi abartiyorum. Ama 2 günlük evime geliyorum zaten ya😔
ay, darlandım vallahi. bence de açmayın telefonu, veya açtıysanız hastayım deyin bir bahane bulun. açık açık söyledim hala yapıyor dediğiniz için söylüyorum. laftan anlamayana daha ne denir ki yani..

ay, darlandım vallahi. bence de açmayın telefonu, veya açtıysanız hastayım deyin bir bahane bulun. açık açık söyledim hala yapıyor dediğiniz için söylüyorum. laftan anlamayana daha ne denir ki yani..
Hastaysam bakmaya gelirler. Acik bir sekilde musait degilim gezmeye gidecegim diyorum birlikte gidelim diyor. Herseyi birlikte yapalim istiyor ama ben yalnizligi seviyorum. Yalnizligi özledim. Bir de 6 7 senedir arkadastik kendisiyle de esim vasitasiyla. Aslında eminim o da bu durumun farkinda çünkü az bucuk taniyorum. Niye boyle davranıyor onu çözemiyorum. Biz turkler izin isteriz gelmek için musait degilim derlerse rahatsiz etmeyiz diye anlatiyorum oyle olmali diyor. Diyorum ama ben bugun musait degildim dedim sonrasi yok. Gülümsüyor benimde sinirlerim bozuldugu icin gülüyorum.

Yooo kırıcı olmaya gerek yok.
Ses yükseltme de doğru değil.
Sadece size zarar veren insanlarla bağlantınızı koparın.
İyilikle bir, iki, üç kaç kere söylediniz anlamadılarsa anlamak istemiyorlardır. Sizin iyiliğinize karşılık olarak kötülük yapıyorlar görmüyor musunuz?
Kırıcı olmadan arami acamayacagim cinsten insanlar. Bir kez tartistik. Sadece yeter diyerek sesimi yukselttim. Cevredeki herkes cephe aldi ki onlari hic önemsemiyoruz ama bu kez bir sekilde huzurumuzu bozma yollarini hep buldular. Hastaneye geldiler esime bir sürü laf ettiler keza bana da öyle. Issiz güçsüz tayfa hep birlikte olalim birlikte yuruyelim istiyorlar biri sürüden ayrilsa düşman ilan ediliyor. Esimin annesi surekli agliyor guya intihar falan ediyor da hikaye yani. Simdi kayinvalidem gelmiyor ayagi kesildi. Ben yokkende gelmiyorlar. Eltimin cok fazla gelmemesini saglamak istiyorum ha tartisirsam birazda seviyeyi indirirsem beni ciddiye alir ama bunu istemiyorum. Ben musait degilim dedigimde artik anlasin istiyorum

Kırıcı olmadan arami acamayacagim cinsten insanlar. Bir kez tartistik. Sadece yeter diyerek sesimi yukselttim. Cevredeki herkes cephe aldi ki onlari hic önemsemiyoruz ama bu kez bir sekilde huzurumuzu bozma yollarini hep buldular. Hastaneye geldiler esime bir sürü laf ettiler keza bana da öyle. Issiz güçsüz tayfa hep birlikte olalim birlikte yuruyelim istiyorlar biri sürüden ayrilsa düşman ilan ediliyor. Esimin annesi surekli agliyor guya intihar falan ediyor da hikaye yani. Simdi kayinvalidem gelmiyor ayagi kesildi. Ben yokkende gelmiyorlar. Eltimin cok fazla gelmemesini saglamak istiyorum ha tartisirsam birazda seviyeyi indirirsem beni ciddiye alir ama bunu istemiyorum. Ben musait degilim dedigimde artik anlasin istiyorum
Kırıcı ol o zaman. Madem bundan anlıyorlar.
Tartışmak seviyeyi indirmek değildir.
Anlaşılmaz bir bağımlılığınız var karı koca onlara karşı da ben çözemedim.
İnsan “gelmeyin, huzurumuzu bozuyorsunuz” nasıl diyemez, hiç aklım almıyor.

Mesafeni koy açıkça söyle çok yorgunum evde yatmam lazım diye. Eltinin eltiyi özlediğini de ilk defa görüyorum. Bence özlem değil yıyıp icip oturmak icin gelıyor. Sizi niye cagırmıyor madem çocuklu kendi cagırsın.

Kırıcı ol o zaman. Madem bundan anlıyorlar.
Tartışmak seviyeyi indirmek değildir.
Anlaşılmaz bir bağımlılığınız var karı koca onlara karşı da ben çözemedim.
İnsan “gelmeyin, huzurumuzu bozuyorsunuz” nasıl diyemez, hiç aklım almıyor.
Hic mi hic bagimli değiliz. Annesi 3. Seviye akcigerkanseri ve baska rahatsizliklari da var. Aslında birazcik onun bize ihtiyaci var. Ben biraz fazla ince düşünüyorum belki de olmasi gereken budur sonucta ayni durumda benimde ailem olsa isterseler dunyanin en kotuleri olsa onlarin yaninda olurdum. Bende buyuk bir rahatsizlik gecirdim henuz evli degildik. Esim hep benle ilgilendi ailesi de keza öyle. Moral derecemi bir nebze indirmediler. Saclarim tamamen gitti kardesi ve esim gitti saclarini sıfıra vurdular. Abisi hediyeler gonderdi. Aramizdaki bag buraya gelene kadar cok kuvvetliydi. Ben onlarda üzülsün istemiyorum. Ben biraz evimin kurallarina uysunlar istiyorum. Temizlik yapmak zorunda degiller ama temiz tutsunlar dikkat etsinler istiyorum. Disardan biri olsa hadi bye kardesim der kapiyi kapatirsin üstlerine ama bunlar aile.

Back
X