- Emoji Skoru
- 653
- Puanlar
- 33
Selaaam, eski konularımdan vakıf olanlar bilir beni
2 yaşına girecek çocuğu kreşe vermeyi ve 3 sene sonra iş hayatına tam olarak geri dönmeyi düşündüm, aradım taradım istediğim gibi kendi sektörümde homeoffice iş buldum ama 1 ay oryantasyon için ofise gitmem gerekiyordu, çocuğumun kreşe alışma haftasıydı, hazırlığıydı derken beni çok heyecanlandıran süreçten geçtim, planım şuydu; 1 ay tam gün 8.30-18.30 çocuk kreşte olacak eşim bırakıp alacak, eğitimim bitince ve tam eve döndüğümde çocuğumu 10:00-15:00 aralığın da kreşe bırakmaktı, lakin işler hiç umduğum gibi gitmedi, ilk hafta çocuğuma kreşte göndermeme rağmen kreş ayakkabılarını giydirmemişler, temiz bez ama kirli zıbınla geri göndermişler, 15.gün de mama sandalyesinde otururken yavrum sandalyeyle birlikte yere devrilmiş, kafası ensesi şişmiş, bu kısımları uzatmayacağım şükürler olsun ki hiç birşeyi yok, bu süreçte Bir hafta eşimle dönüşümlü evden çalıştık, evden çocukla ilgilenebilecek bakıcı aradık komşulara sorduk soruşturduk bulamadık. Yeni işyerimde yöneticilerim operasyona hakim olduğum için eğitimi bitirip beni tam eve döndürmeyi teklif ettiler, çok yardımcı oldular ama çocukla evde tek başıma çalışıp da kalamam diye süreci yönetemedim, ee haliyle ben işten ayrılmak zorunda kaldım, yöneticilerim bakıcı bulursam veya kreşe ilerleyen zamanlarda tekrar verirsem işe dönmemi bekleyeceklerini söyledi, güzel de ayrıldım, istemiyordum tabii ayrılmak ama hiçbir şey çocuğumdan daha değerli değildi, ben ailemi,yaşadıkları şehire ziyarete geldim ve 3 sene önceki işyerimden teklif aldım, yine homeoffice, ama aralık ayında çalıştığım şirketin 2 katı maaş veriyor, yükselme imkanı da sağlayan bir şirket, haliyle hem kariyerim hemde çocuğumun geleceğini daha sağlam oluşturmamı sağlayacağını düşündüğüm için kabul etmek istiyorum, çünkü artık herşeyin başı paradan geçiyor, bu teklifi kabul etmezsem şans bir daha gelmeyecek,aynı sektörde bu maaşın yanına yaklaşır başka iş bulamam buna da eminim, nasıl olur bilemiyorum