• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var

Kağıt üzerinde her bölümde vardır zaten. Mesela marmara üniversitesi atatürk eğitim fakültesinde birçok bölümde yoklama almıyor hocalar ne yapacağız yök ü arayıp kim yoklama aldı kim almadı ona mı bakalım?

Ne alaka car car yazıp tartışıyorsun konuyu açan kişinin konusunu sabote ediyorsun. Benim verdiğim tavsiyeyi beğenmediysen ne üzerine gidiyorsun.

Konuyu açan kişi şaşırmış, ne yapacağını bilememiş, fikir almaya gelmiş insanların konusunda tartışmasını beklemiyordur herhalde.
Canım öyle istedi 🙃 ayrıca ben tartışmıyorum bileee car car başkası tartışıyor

Son düzenleme:
Öğretmenlik bölümlerinde var ama
Bir ara ülkede boş kalan canı sıkılan herkes açık öğretim okul öncesi öğretmenliği okuyordu nerde var bu devam zorunluluğu anlamadım elini sallasan bu mesleğe çarpıyodu bi ara sizin bahsettiğiniz fakültelerle hanımefendinin bahsettikleri aynı değil bence

Bir ara ülkede boş kalan canı sıkılan herkes açık öğretim okul öncesi öğretmenliği okuyordu nerde var bu devam zorunluluğu anlamadım elini sallasan bu mesleğe çarpıyodu bi ara sizin bahsettiğiniz fakültelerle hanımefendinin bahsettikleri aynı değil bence
Şuan açıktan öğretmenlik yok eskiden vardı 20 sene önce bunlardan da bakıcı olmaz öğrenci 2 yaşındaki bebeğe nasıl baksın

Şuan açıktan öğretmenlik yok eskiden vardı bunlardan da bakıcı olmaz öğrenci 2 yaşındaki bebeğe nasıl baksın
Şu an bilemiyorum ama bir ara baya ciddi ciddi 5 kişiden 3 ü bunu okuyodu yani ona eminim sadece bir de bakabilir ben mesela ikinci öğretim okudum eğer kardeşli büyümüş olsaydım ufak da olsa tecrübem olsaydı bakabilirdim benim derslerim hep akşam 5-6 dan sonraydı akşam 10 da okula gittiğimi biliyorum ikinci öğretim ve çocuklarla eğitimle alakalı bir öğrenci bulursa kız seve seve yapar onu da üninin insta ya da facebook grubuna ilan vererek bulabilir bence

Şu an bilemiyorum ama bir ara baya ciddi ciddi 5 kişiden 3 ü bunu okuyodu yani ona eminim sadece bir de bakabilir ben mesela ikinci öğretim okudum eğer kardeşli büyümüş olsaydım ufak da olsa tecrübem olsaydı bakabilirdim benim derslerim hep akşam 5-6 dan sonraydı akşam 10 da okula gittiğimi biliyorum ikinci öğretim ve çocuklarla eğitimle alakalı bir öğrenci bulursa kız seve seve yapar onu da üninin insta ya da facebook grubuna ilan vererek bulabilir bence
Şuan 2. öğretimler de kapandı o dediğin çocuk gelişimi öğretmenlik değil ben şahsen 22 23 yaşında bi öocuğa emanet edemem bebeği 2 yaşında bebek

Şuan 2. öğretimler de kapandı o dediğin çocuk gelişimi öğretmenlik değil ben şahsen 22 23 yaşında bi öocuğa emanet edemem bebeği 2 yaşında bebek
Kız ben ne zaman mezun oldum noluyoooooo ayyy yaşlı hissettim ya 12 senede neler değişti çıldırcaaaaam IMG_2004.webp

Kız ben ne zaman mezun oldum noluyoooooo ayyy yaşlı hissettim ya 12 senede neler değişti çıldırcaaaaamEki Görüntüle 3705649
Açıktan anasınıfı ve ingilizce öğretmenliği 20 sene önceydi 😂 şuan çocuk gelişimi de 35 yaş üstü alıyor 2. Üni olarak. 2 tane kardeşim var kuzenlerim var oradan biliyorum

olabilir cocuk yas değiller , hatta bu yaşlarda anne olmuş milyonlarca kadın var . Konu sahibi de evden çalışacakmış zaten .

Bakici ariyorsunuz degil mi? Oturdugunuz ili ilceyi yazin belki burdan yazarlar facebook gruplari var illa ki bulursunuz

Selaaam, eski konularımdan vakıf olanlar bilir beni 🥲 2 yaşına girecek çocuğu kreşe vermeyi ve 3 sene sonra iş hayatına tam olarak geri dönmeyi düşündüm, aradım taradım istediğim gibi kendi sektörümde homeoffice iş buldum ama 1 ay oryantasyon için ofise gitmem gerekiyordu, çocuğumun kreşe alışma haftasıydı, hazırlığıydı derken beni çok heyecanlandıran süreçten geçtim, planım şuydu; 1 ay tam gün 8.30-18.30 çocuk kreşte olacak eşim bırakıp alacak, eğitimim bitince ve tam eve döndüğümde çocuğumu 10:00-15:00 aralığın da kreşe bırakmaktı, lakin işler hiç umduğum gibi gitmedi, ilk hafta çocuğuma kreşte göndermeme rağmen kreş ayakkabılarını giydirmemişler, temiz bez ama kirli zıbınla geri göndermişler, 15.gün de mama sandalyesinde otururken yavrum sandalyeyle birlikte yere devrilmiş, kafası ensesi şişmiş, bu kısımları uzatmayacağım şükürler olsun ki hiç birşeyi yok, bu süreçte Bir hafta eşimle dönüşümlü evden çalıştık, evden çocukla ilgilenebilecek bakıcı aradık komşulara sorduk soruşturduk bulamadık. Yeni işyerimde yöneticilerim operasyona hakim olduğum için eğitimi bitirip beni tam eve döndürmeyi teklif ettiler, çok yardımcı oldular ama çocukla evde tek başıma çalışıp da kalamam diye süreci yönetemedim, ee haliyle ben işten ayrılmak zorunda kaldım, yöneticilerim bakıcı bulursam veya kreşe ilerleyen zamanlarda tekrar verirsem işe dönmemi bekleyeceklerini söyledi, güzel de ayrıldım, istemiyordum tabii ayrılmak ama hiçbir şey çocuğumdan daha değerli değildi, ben ailemi,yaşadıkları şehire ziyarete geldim ve 3 sene önceki işyerimden teklif aldım, yine homeoffice, ama aralık ayında çalıştığım şirketin 2 katı maaş veriyor, yükselme imkanı da sağlayan bir şirket, haliyle hem kariyerim hemde çocuğumun geleceğini daha sağlam oluşturmamı sağlayacağını düşündüğüm için kabul etmek istiyorum, çünkü artık herşeyin başı paradan geçiyor, bu teklifi kabul etmezsem şans bir daha gelmeyecek,aynı sektörde bu maaşın yanına yaklaşır başka iş bulamam buna da eminim, nasıl olur bilemiyorum
Home office çalışıyorum ben hibrit oluyor bazen ofiste de oluyorum evden de devam ediyorum. Çok ofislik iş varsa gidiyorum arada. Benim kv çok yakın sağolsun destek oluyor.

Sizin anne gibi bir opsiyonunuz yoksa tam zamanlı bakıcı çok mantıklı zaten siz evde olduğunuz için çok kolay müdahale edersiniz. 3 yaşında bezden kurtulduktan sonra da kreş en mantıklısı olur.

Bakici ariyorsunuz degil mi? Oturdugunuz ili ilceyi yazin belki burdan yazarlar facebook gruplari var illa ki bulursunuz
Ankara/Çankaya da ikamet ediyorum, dediğiniz çok mantıklı, öyle bir başlık da açayım netleştirdiğimde

Home office çalışıyorum ben hibrit oluyor bazen ofiste de oluyorum evden de devam ediyorum. Çok ofislik iş varsa gidiyorum arada. Benim kv çok yakın sağolsun destek oluyor.

Sizin anne gibi bir opsiyonunuz yoksa tam zamanlı bakıcı çok mantıklı zaten siz evde olduğunuz için çok kolay müdahale edersiniz. 3 yaşında bezden kurtulduktan sonra da kreş en mantıklısı olur.
Çocuğunuzla çok zor oluyormu acaba? Evden çalışıyorsunuz ama çocuk sizden,ilginizden mahrum kalıyormu?

3 yaş kreş için daha uygun

3 yaş altı kreşi zorunluluk olmadıkça önermiyoruz
Ben arayış içerisindeyken, yenidoğan itibariyle alan bakımevlerinin olduğunu öğrendim, şaşırmıştım ama dediğiniz %100 doğru bence, kötü deneyimlerle öğrenmiş oldum…

Çocuğunuzla çok zor oluyormu acaba? Evden çalışıyorsunuz ama çocuk sizden,ilginizden mahrum kalıyormu?
Tam tersi aslında evin içinde olduğum için bebiş hep gözümün önünde kolay öüdahale edebiliyorum. Benim işim aşırı yoğun bir iş değil çok fazla telefonda değilim mail üzerinden hallediyorum işlerimi toplantılarımı programıma göre bir güne topluyorum mesela kendi programıma göre hareket edebiliyorum müdürüm de bu konuda töleranslı davranıyor.

Tam tersi aslında evin içinde olduğum için bebiş hep gözümün önünde kolay öüdahale edebiliyorum. Benim işim aşırı yoğun bir iş değil çok fazla telefonda değilim mail üzerinden hallediyorum işlerimi toplantılarımı programıma göre bir güne topluyorum mesela kendi programıma göre hareket edebiliyorum müdürüm de bu konuda töleranslı davranıyor.
Umarım böyle rahat bir şekilde devam eder sizin için 🙏🏻 fırsatı geri çevirmek istemiyorum çocuğumun geleceği için ama kabul edersem de nasıl oluru sorguluyordum, korkumu bir nebzede olsa hafiflettiniz teşekkür ederim 🫶🏻

Umarım böyle rahat bir şekilde devam eder sizin için 🙏🏻 fırsatı geri çevirmek istemiyorum çocuğumun geleceği için ama kabul edersem de nasıl oluru sorguluyordum, korkumu bir nebzede olsa hafiflettiniz teşekkür ederim 🫶🏻
Rica ederim, evden evet çok zor oluyor ofise gitmek inanın çok daha kolay ama artıları da var uyku saatine ne öğle vaktinde ne yiyeceğine karar verebiliyorsunuz. Hiç vakit yoksa öğle arası var mesela o arada bebişin de öğle yemeğini hazırlıyorum yediriyorum, bilgisayarı kontrol ederken emziriyorum falan geliyo gidiyo öpüyorum seviyorum çok odaklanmam gereken bir iş olduğunda kapatıyorum kapıyı işimi hallediyorum hızlıca, evin içinde çocuğun dilinden anlayan bir desteğinizin olması yeter size sonrası kolay zaten 3 yaşa birşey kalmamış

Rica ederim, evden evet çok zor oluyor ofise gitmek inanın çok daha kolay ama artıları da var uyku saatine ne öğle vaktinde ne yiyeceğine karar verebiliyorsunuz. Hiç vakit yoksa öğle arası var mesela o arada bebişin de öğle yemeğini hazırlıyorum yediriyorum, bilgisayarı kontrol ederken emziriyorum falan geliyo gidiyo öpüyorum seviyorum çok odaklanmam gereken bir iş olduğunda kapatıyorum kapıyı işimi hallediyorum hızlıca, evin içinde çocuğun dilinden anlayan bir desteğinizin olması yeter size sonrası kolay zaten 3 yaşa birşey kalmamış
Ben evden çalışma sistemini ofisten daha çok seviyorum, sabah kalkıp kombin,saç,makyaj yapma derdi olmuyor, hem çalışıp hem yapman gereken ev işlerini kolayca yapabiliyorsun o yüzden mesai saati dışındaki tüm saatler senin oluyor, daha özgür olabiliyorsun🫶🏻

Ben evden çalışma sistemini ofisten daha çok seviyorum, sabah kalkıp kombin,saç,makyaj yapma derdi olmuyor, hem çalışıp hem yapman gereken ev işlerini kolayca yapabiliyorsun o yüzden mesai saati dışındaki tüm saatler senin oluyor, daha özgür olabiliyorsun🫶🏻
Aynen öyle çok daha rahat oluyor insan, çocukla da çok bişey değişmiyor rahat oluyor yine siz de bir desteğiniz olursa çok rahat idare edersiniz korkmayın

Aynen öyle çok daha rahat oluyor insan, çocukla da çok bişey değişmiyor rahat oluyor yine siz de bir desteğiniz olursa çok rahat idare edersiniz korkmayın
Çok teşekkür ederim 🫶🏻🫶🏻

Back
X