fikirlerinize ihtiyacım var.

sizce ne yapmalıyım

• bakıcında kalsın. idare etmeye çalış.

OY: 7 10,0%
  • kreşe ver

OY: 45 64,3%
  • yeni bir bakıcı bul

OY: 14 20,0%
  • ücretsiz izin al

OY: 4 5,7%

• Ankete Katılan
    70
bencede en güzeli kreş... yedikleri belli içtikleri belli, herşey saatli düzenli kurallı...oyun oynuyorlar resim yapıyorlar vs.. vs... kusura bakmayın ama bakıcınız kendi torunu varken sizin kızı çok boşlar, torun ağlıyo sizin kızınızda çok aç diyelim ne yedirebilir ki kızınıza o sırada yada bunun gibi şeyler işte...

slm bütün yorumları okudum oyumuda kreşe vere kullandım 27 aylık bir oğlum var şuan babannesi bakıyo ne oğlum ne babannemiz nede ben şikayetçi değilim ama buna rağmen eylül ayında yeni dönemde keşe gitmesi konusunda hemfikiriz çünkü babaanne yetemiyo yada bakıcı yada anne artık atlayıp zıplayıp akranlarıyla vakit geçirme dönemine giriyolar bence kreş için hiçde küçük değil heleki dün açıklanan 5 yaşında okula gidilecekten sonra 3te kreş 4te anaokulu 5tede birinci sınıfa gidecek :44:

1. şık için söylüyorum; paranla rezil olma
2.şık için söylüyorum; kreşe ver ki ben bunu oyladım ben kreşe 2,5 yaşında başladım ve bezimle elimde biberonla gidermişim
3.şık için söylüyorum; yeni bir bakıcı bulmak, kızının ona onun sana ,senin ona alışman oooooo baya bir zaman geçer boşa zaman ve alışana kadar kızın zaten 3 yaşına basar
4. şık için söylüyorum; izin alıpta kendini evde mi harcayacaksın çalışan bir kadının işi bırakıp evde oturması bence çok zor bir durum hem işinden ayrı kalarak belki de sen köreleceksin

bence kreş:42:

evimi okula çok yakın. kızı bakıcının kızına bıraktığım günlerde 10 dk eve geçip oğlanın kahvaltısını hazırlayıp geri geliyorum. sonrada msn den görüşüyoz.
sende çalışan anne kızıın. tek korkum çocuklarım ilerde mutsuzluk çekmesin. neden beni kreşlerde büyüttün demesin.:50:

bence kizin ilerde sana öyle bisey demez, cünkü bende krese gittim kücük yasimda, gayetde normal geldi bana =) herkes gidiyomus gibiydi, cok kisi vardi =)
kres en mantiklisi bence

kreş bencede en mantıklısı şimdlik bu borçlarda bitince izin al biraz..

okul öncesi öğretmeni olarak size kreşi tavsiye ediyorum. gelişimlerinin %70 6 yaşa kadar tamamlanıyor ki bunların %40 0-3 dönemde tamamlanıyor. bakıcınız sizin çocugunuza yetemez sanırım yaşıda biraz var kesinlikle yetemez. çocugunuz kreşe giderse en azından sosyalleşir kural tanır ve daha birçok gelişimine katkı sağlar.

canım geçmiş olsun..Allah kolaylık versin ne diyeyim..bende 1 ailenin eline 1ooo lira geçiyorsa ayda 3 çocuğa nasıl bakar diye kafa yorduydum..malum 3 çocuk yapmamız tavsiye edildiğinden:31:

bence bakıcı ister istemez kendi torunlarına sevgisini daha fazla belli etmiş,
çocuğunuzda etkilenmiş olabilir...bakıma muhtaç olan sizin çocuğunuz ama kadın torunlarıyla ilgilenirken çocuğunuz yanlarında kendini yabancı hissetti büyük ihtimalle...
Bence mümkünse kreşe verin, orda eşit şartlarda olan çocuklarla daha iyi anlaşır kıskançlık olmaz,
paylaşmayı öğrenir,sosyalleşir...bi deneyin önce bunu bence, ya da kesinlikle
sadece çocuğunuzla ilgilenicek doğru düzgün bi bakıcı bulun....çocuğujn psikolojisini etkilemişler
yoksa neden saldırsın çocuklara ve size...hiç sağlıklı bi durum diil bence...

Eğer durumunuz el veriyorsa;

Kesinliklee ücretsiz izin alın derim...
Çalışan annenin çocuğu olmak gerçekten zordur... En iyi bilenlerdenim...
Çocukken hırçnlığın sebepleri genelde hep anneyi özlemektende oluyor...
Birde kendi bakıcısı anne yokken en sıcak hissettiği olur ve torunlarna sevgisini hissettiği anda işler değişmiştir...

Eğer maddi durum buna uygun değilse; de çok iyi düşünmmek gerekiyor...
Bakıcı değiştirmekte çocuğun adabtesini zorlayabilir.... Ama sizin bakıcınızında değiştirilmesi taraftarıyım.... Değişimden sonra sürekli aklınız kalacak... Bu yüzden;
Kreş en uygunu gibi bu koşulda...

Şunuda unutmayın;
Çocuk hep yanında ister annesine doyamaz ki ... En ihtiyaç olduğu dönemidir 0-4 yaş arası. Gerçekten durumunuz el veriyorsa 1 yıl hiç olmadı 6 ay ücretsiz izin alın...

slm bütün yorumları okudum oyumuda kreşe vere kullandım 27 aylık bir oğlum var şuan babannesi bakıyo ne oğlum ne babannemiz nede ben şikayetçi değilim ama buna rağmen eylül ayında yeni dönemde keşe gitmesi konusunda hemfikiriz çünkü babaanne yetemiyo yada bakıcı yada anne artık atlayıp zıplayıp akranlarıyla vakit geçirme dönemine giriyolar bence kreş için hiçde küçük değil heleki dün açıklanan 5 yaşında okula gidilecekten sonra 3te kreş 4te anaokulu 5tede birinci sınıfa gidecek :44:

bencede en güzeli kreş... yedikleri belli içtikleri belli, herşey saatli düzenli kurallı...oyun oynuyorlar resim yapıyorlar vs.. vs... kusura bakmayın ama bakıcınız kendi torunu varken sizin kızı çok boşlar, torun ağlıyo sizin kızınızda çok aç diyelim ne yedirebilir ki kızınıza o sırada yada bunun gibi şeyler işte...

1. şık için söylüyorum; paranla rezil olma
2.şık için söylüyorum; kreşe ver ki ben bunu oyladım ben kreşe 2,5 yaşında başladım ve bezimle elimde biberonla gidermişim
3.şık için söylüyorum; yeni bir bakıcı bulmak, kızının ona onun sana ,senin ona alışman oooooo baya bir zaman geçer boşa zaman ve alışana kadar kızın zaten 3 yaşına basar
4. şık için söylüyorum; izin alıpta kendini evde mi harcayacaksın çalışan bir kadının işi bırakıp evde oturması bence çok zor bir durum hem işinden ayrı kalarak belki de sen köreleceksin

bence kreş:42:

bence kizin ilerde sana öyle bisey demez, cünkü bende krese gittim kücük yasimda, gayetde normal geldi bana =) herkes gidiyomus gibiydi, cok kisi vardi =)
kres en mantiklisi bence

kreş bencede en mantıklısı şimdlik bu borçlarda bitince izin al biraz..
teşekkür ederim kızlar
bıraz sabretsen nasıl olur acaba canım?
yanı bakıcı baksa bıraz daha

yazdan sonrada kreşe versen ? :26:
canım sabretmeye çalışıyorum. pazartesi gelsin bi bakalım oturup konuşacam. zaten mart sonuna kadar beni idare et diyodu. torun işi o zaman çözümlenecekmiş. bakalım .

okul öncesi öğretmeni olarak size kreşi tavsiye ediyorum. gelişimlerinin %70 6 yaşa kadar tamamlanıyor ki bunların %40 0-3 dönemde tamamlanıyor. bakıcınız sizin çocugunuza yetemez sanırım yaşıda biraz var kesinlikle yetemez. çocugunuz kreşe giderse en azından sosyalleşir kural tanır ve daha birçok gelişimine katkı sağlar.
teşekkürler.
canım geçmiş olsun..Allah kolaylık versin ne diyeyim..bende 1 ailenin eline 1ooo lira geçiyorsa ayda 3 çocuğa nasıl bakar diye kafa yorduydum..malum 3 çocuk yapmamız tavsiye edildiğinden:31:
herkesi kendileri gibi sanıyolar.
bence bakıcı ister istemez kendi torunlarına sevgisini daha fazla belli etmiş,
çocuğunuzda etkilenmiş olabilir...bakıma muhtaç olan sizin çocuğunuz ama kadın torunlarıyla ilgilenirken çocuğunuz yanlarında kendini yabancı hissetti büyük ihtimalle...
Bence mümkünse kreşe verin, orda eşit şartlarda olan çocuklarla daha iyi anlaşır kıskançlık olmaz,
paylaşmayı öğrenir,sosyalleşir...bi deneyin önce bunu bence, ya da kesinlikle
sadece çocuğunuzla ilgilenicek doğru düzgün bi bakıcı bulun....çocuğujn psikolojisini etkilemişler
yoksa neden saldırsın çocuklara ve size...hiç sağlıklı bi durum diil bence...
aslında kızımı çok seviyo . bugüne kadar sabretme nedeinide bu . sakıcı bulmak kolay değil. hele böyle iyi birisini . ama dedğin gibi torunlara özellilke küçük olana biraz daha ilgi gösterince bizimki kudurdu.

Eğer durumunuz el veriyorsa;

Kesinliklee ücretsiz izin alın derim...
Çalışan annenin çocuğu olmak gerçekten zordur... En iyi bilenlerdenim...
Çocukken hırçnlığın sebepleri genelde hep anneyi özlemektende oluyor...
Birde kendi bakıcısı anne yokken en sıcak hissettiği olur ve torunlarna sevgisini hissettiği anda işler değişmiştir...

Eğer maddi durum buna uygun değilse; de çok iyi düşünmmek gerekiyor...
Bakıcı değiştirmekte çocuğun adabtesini zorlayabilir.... Ama sizin bakıcınızında değiştirilmesi taraftarıyım.... Değişimden sonra sürekli aklınız kalacak... Bu yüzden;
Kreş en uygunu gibi bu koşulda...

Şunuda unutmayın;
Çocuk hep yanında ister annesine doyamaz ki ... En ihtiyaç olduğu dönemidir 0-4 yaş arası. Gerçekten durumunuz el veriyorsa 1 yıl hiç olmadı 6 ay ücretsiz izin alın...
çok istiyorum aslında ama işem emeklilikte sorun olur diye pek yanaşmıyo. zaten doğum dönemlerinde aldın bide şimdi alırsan emeklilk zamanın uzar diyo .

Ben kreşlerde, anaokullarında büyüdüğüm için çok mutluyum. Çünkü annem her zaman mükemmel bir anneydi. Onun devamlı yanında olmanız sizi iyi bir anne yapmaya yetmez. Önemli olan birlikte zaman geçirmek. Hatırlarsınız belki eskiden minderli koltuklar vardı, biz annemle her akşam minderleri çıkartıp ev yapar içinde oynardık. Sonra baktık annem sığmıyor oyuncak evler yeni çıkmıştı o dönem, onlardan almıştık.(Şimdi bile fiyatları bin, iki bin lirayı aşıyor.) Şimdi farkına varıyorum eğer annem çalışmasaydı bizim evimizde o evlerden bile olmayacaktı çünkü o dönem lüks bir şeydi.
Bu demek değil ki sorunlarla karşılaşmayacaksınız. İlk kreşe gittiğim dönemde, babaannemden ayrılmam sebebiyle kafamı duvarlara vuruyormuşum, sonra olay neden annem evde değil'e dönüşmüş. Hatta kafatasımı çatlatmışım hastanelik olmuşum. Psikologlara gitmişim daha o yaşlardayken. Annem işten ayrılmış, ama yine de beni kreşten almamış. Sadece eve geldiğimde annem evde olsun istiyormuşum. Ha sonra ne oldu, annem fıstık gibi işine dönemedi. Devlet memuruydu. Şimdi hastanede sözleşmeli eleman olarak çalışıyor ve emekliliği dolacaktı şimdiye. Ben de ona diyorum ki "keşke bırakmasaydın o zaman anne" annemin söylediği de "keşke bırakmasaydım ama şartların öyle gerektirdiğini zannettim."
Çok uzun yazmışım toparlayayım bari. :1:
Ben annemle, beni 40'ım çıkmadan babaanneme bırakmasına, 2 yaşındayken kreşe vermesine, okul hayatım boyunca beni evde bekleyen bir anne olmamasına rağmen gerçekten iyi bir anne olması sebebiyle gurur duyuyorum. Çalışan anneler kötü değil ya da çocuklarıyla daha az ilgileniyor değiller. :34:
ah canım ne güzel yazmışsın. gerçekten annelik çok zor bir durum. anneni tebrik ediyorum gerçekten:46:

Ah canım benim ya acaba kadını biraz idare etsen durumu normale döner mi?
Normale dönme durumu yoksa kreş güzel olur tabi eğitim için.
Ama ben şahsen o yaşta göndermek istemezdim.
hep idare ediyom canım. gerçekten. çok sevdiğim için idare ediyom. paraya ihtiyacı var diye ediyom. ama kızımı ordan oraya götürdükçe canım sıkılıyo.

bu tur konuları okuyoruz devamlı burda.herkes bakıcıya acıyor pekı okadar para verıp ıstedıgını alamayan ne olacak para kazanmak kolay degıl sonucta.krese veremıyosanız cocugunuz paranızla rezıl olmasın.valla yollayın gıtsın yenısını bulun.her anne ıcın cocugu onemlıdır.sızın ıcınde cocugunuz onemlı olsun ne bu ya acı acı nereye kadar.ben kendı cocuguma kıyamazdım sahsen oraya buraya gıtsın bırde eve cocuk gelsın psıkolojısı bozulsun.ben olsam katlanmazdım sız bılırsınız

ben olsam kreşe verirdim bu durumda.nisanda zaten 3 yaşına girecekmiş.kreş için en uygun yaş sayılabilir.hem kızınız kendi akran grubuyla sosyalleşir,her açıdan iyi olur.eğer 3 yaştan küçük olsaydı sadece kızınıza vakit ayıracak ve onunla ilgilenecek bir bakıcı bulun derdim.bakıcınızın durumu benim pek hoşuma gitmedi,çocuk oradan oraya savruluyormuş gibi hissettim.bir eğitimci ve anne olarak şunu gözlemliyorum:kreşe göndermeyi sanki bir faciaymış gibi algılıyor bizim toplumumuz oysa ki uygun yaşta yollanınca çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine en yardımcı kurumlardır oralar.Allah aşkına hem kendi torunlarına hem de sizin kızınıza yetmeye çalışan bir kadından ne derece sevgi ve ilgi görebilir bu yavrucak?
teşekkürler katılımınız için.

Kızını şu an bile kreşe verebilirsin. Tuvalet eğitimi olduktan sonra tüm kreşler kabul ediyor.
tuvaletini söylüyo

keşke yakın olsaydık ben seve seve bakardım.sen çok iyi niyetlisin.ben çocuk bakıcılığı yaptım hem ev işi yemek 5dk ooturamıyordum.osizin çaresizliğinizi biliyordur

Back
X