• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var..

düzeltecek degil önlem alacak durumu kastettim ben

Nasıl bir önlem olduğunu anlamadım ben. Ancak tüp bebekle genleri kontrol edebilecek bir şekilde gebe kalınırsa önlem alınabilir. O da ne kadar yapılabilir bilmiyorum. Hani aşkından ölseniz anlayacağım ama herhangi bir his beslemezken bence böyle bir işe girmek anlamsız olur.

Nasıl bir önlem olduğunu anlamadım ben. Ancak tüp bebekle genleri kontrol edebilecek bir şekilde gebe kalınırsa önlem alınabilir. O da ne kadar yapılabilir bilmiyorum. Hani aşkından ölseniz anlayacağım ama herhangi bir his beslemezken bence böyle bir işe girmek anlamsız olur.

zenginlermiş bi kere tamam mı isterlerse genlerle bile oynayabilirler :-)

iki yetişkin bilinçli insanız diye birkaç yere yazmışsın ama yazdıkların bilinçli bir bireyin düşünmemesi gereken şeyler.,kendisi diye bahsettiğin amcaoğlu DR ise zaten akraba evliliği ne demek bilir.kaldı ki 24 yaşında daha öğrencidir.
yarın bir gün geçer demişsin eğer öyle bir takıntın yoksa KK ya üye olup bu soruyu niye soruyorsun.
özetlersek ben sana hiç inanmadım.ya bu yazdıkların tamamen uydurma yada 24 yaşında avukat ve dr değil yaşı küçük birisin.vazgeç bu sevdadan.

Amcanızın oğlu yani öz be öz kuzeninizle aynı fikirdeyim. Ben amca oğlumla da dayı oğlumla da asla ama asla öyle bir şey düşünemem. O benim babamın kardeşinin oğlu biz kardeş çocuklarıyız. Kardeş sayılır o kadar yakın akrabam. Dokunamam öpmeme evlenemem bence bu işten vazgeç. Kardeş olarak görmesi çok normal.
Bence sosyal çevrenizi geliştirin. Daha sağlıklı ilişkiler kurarsınız.
Akraba evliliği gibi sağlıksız ilişkiler kurmazsınız, sakat çocuklarınız olmaz.
Kusura bakmayın eski devirlerde olmuş yaşanmış ama şu zamanda bana çok sağlıklı gelmiyor. Sapıkça gibi geliyor. Ha kardeş ha kuzen.

merhaba arkadaşlar..öncelikle nasıl başlamalıyım bilmiyorum ama benimkisi biraz umutsuz vaka gibi. Benim bir teyzemin kızı var öyle konuşurken bu arada bekarız evlilikten bahsediyoruz bana amcamın bekar oğlu olduğunu ve onunla neden olmayacağını söyledi. İlk başta ben çok şaşırdım tabi çünkü bazen aklımdan geçse de olabileceğine ihtimal bvermiyordum ve aklıma soktuğu için düşünmeye başladım sorun şu ki amcamın oğlunun bundan haberi yoktu daha sonra teyzemn kızı bu amcamın oğlunun kız kardeşine mesaj atıp sordu benim haberim yokmuş gibi oda şaşırdığım bir cevap verdi meğersem yengem düşünüyormuş ancak amcamn oğlu bacısıyla bir tutuyormuş beni o yüzden olmaz diyormuş. Neyse teyzemin kızı tekrar yengemi arayıp sormuş söylemiş oda ben bayadır istiyorum hatta amcası yani babası bile istiyor ama bizim oğlan olmaz diyip duruyor dedi hatta farklı gözle bakamadığını söylermiş ama yengem bellimi olur degişebilir demiş ve inş degişir demiş. İlk önce beni böyle istemelerine çok sevindimgercekten çok iyi insanlardır bende olmasını da bu yüzden istemiştim ve hani öyle diyince amcamın oğlu tuhaf oldum acıkcası.çok fazla bir arada kalmadık samimiyetimizde yoktu öyle hani kuzenimle ama onun öyle görmesi garip.

Merak ediyorum sizce daha sonra fikri degişebilir mi? Bu durumda olan varmıydı acaba?
Şu çağda bu kadar cahil olman mümkün değil.
evet istiyor evlendiniz siz mutlu mesut. Her şey tamam mı?
Doğacak çocukların sakat olma durumu gibi bir şeyden haberdar olan tek bir Allah'ın kulu yok mu ailenizde?Erkek mi kalmadı dünyada?

bu konuda haklı olabilirsin tabi bu engeli de düşündüm zaten ama teknoloji gelişti bilim gelişti ve hani bunu düzeltecek maddi durum var kendisi doktor ve bende avukatım hani bu konuda baya bilinçli insanlarız ben sadece olabilitesi durumları merak ettim
Şoklardayım hiç eğitimli insanlardan bunu beklemezdim. Soyadınız bile değişmeyecek aynı soyisminizi dahi paylaştığınız insanla hem de... o kadar yakın akraba yahu. Eğitimli biri olarak nasıl bunu düşündünüz anlayamadım kusura bakmayın.

akraba evliliğine kesinlikle karşıyım.başka erkek mi kalmadı yahu ..hem ileride en küçük bir problem olsa aileler de etkileniyor ve aileler arası probleme dönüşüyor.

merhaba arkadaşlar..öncelikle nasıl başlamalıyım bilmiyorum ama benimkisi biraz umutsuz vaka gibi. Benim bir teyzemin kızı var öyle konuşurken bu arada bekarız evlilikten bahsediyoruz bana amcamın bekar oğlu olduğunu ve onunla neden olmayacağını söyledi. İlk başta ben çok şaşırdım tabi çünkü bazen aklımdan geçse de olabileceğine ihtimal bvermiyordum ve aklıma soktuğu için düşünmeye başladım sorun şu ki amcamın oğlunun bundan haberi yoktu daha sonra teyzemn kızı bu amcamın oğlunun kız kardeşine mesaj atıp sordu benim haberim yokmuş gibi oda şaşırdığım bir cevap verdi meğersem yengem düşünüyormuş ancak amcamn oğlu bacısıyla bir tutuyormuş beni o yüzden olmaz diyormuş. Neyse teyzemin kızı tekrar yengemi arayıp sormuş söylemiş oda ben bayadır istiyorum hatta amcası yani babası bile istiyor ama bizim oğlan olmaz diyip duruyor dedi hatta farklı gözle bakamadığını söylermiş ama yengem bellimi olur degişebilir demiş ve inş degişir demiş. İlk önce beni böyle istemelerine çok sevindimgercekten çok iyi insanlardır bende olmasını da bu yüzden istemiştim ve hani öyle diyince amcamın oğlu tuhaf oldum acıkcası.çok fazla bir arada kalmadık samimiyetimizde yoktu öyle hani kuzenimle ama onun öyle görmesi garip.

Merak ediyorum sizce daha sonra fikri degişebilir mi? Bu durumda olan varmıydı acaba?
Amcanın oğlunun seni kardeş gibi görmesi garip değil,sen,n onu evelenecek erkek gözüyle görmen garip.
Bir de teyze kızıyla senin yaşlarınız kaç acaba.Ne bu,yok güya kızın haberi yokmuş gibi aramalar sormalar.Bunlar lise çağlarında yapılan ergen hareketler.Gurur herşeyden öncedir.Genç kız olarak,bir erkeğin ailesine böyle çıtlatmalar yapılması ne kadar çiğ hareketler.Evde mi kaldın.Amcnın oğlu için akrabayla evlilik olmaz düşüncesinin nesini garipsiyorsun.Tercih yaşam tarzı meselesi.

bu konuda haklı olabilirsin tabi bu engeli de düşündüm zaten ama teknoloji gelişti bilim gelişti ve hani bunu düzeltecek maddi durum var kendisi doktor ve bende avukatım hani bu konuda baya bilinçli insanlarız ben sadece olabilitesi durumları merak ettim
İnanmıyorum bir de avukatmışsın.Akraba evliliğindeki engelli çocuk olayını hangi gelişmiş teknolojiyle düzeltmeyi düşünüyorsun.

İnanmıyorum bir de avukatmışsın.Akraba evliliğindeki engelli çocuk olayını hangi gelişmiş teknolojiyle düzeltmeyi düşünüyorsun.
Bende aynı şeye şaşırdım gerçekten. Eskiden mal mülk yabancıya gitmesin derlermiş, şimdi de konu sahibi zenginler maddi durumları iyi diyor mantık aynı mantık sanırım. Hem doktor hem maddi durumu iyi kardeş mardeş deme nerden bulurum böylesini gibi sanırım. Yoksa bir avukat böyle bir cümle kursun şok oldum.

Bende aynı şeye şaşırdım gerçekten. Eskiden mal mülk yabancıya gitmesin derlermiş, şimdi de konu sahibi zenginler maddi durumları iyi diyor mantık aynı mantık sanırım. Hem doktor hem maddi durumu iyi kardeş mardeş deme nerden bulurum böylesini gibi sanırım. Yoksa bir avukat böyle bir cümle kursun şok oldum.
24 yaşına gelmiş hukuk okumuş avukat olmuş kızın lafları değil zaten bunlar.Evlenme sebeplerine bak.Ailesini seviyorum.Çocuk bu daha

Amca oğlunuzun sizi bacısı gibi görmesi bir yana, 24 yaşında bir erkeğin kalbinin daha hızlı çarpmasına neden olan bir kız mutlaka vardır diye düşünüyorum.
Ve o kız siz değilsiniz.
Aile zoruyla bu iş olsun diye diretirseniz iki kişiyi son derece mutsuz edebilsiniz.

cevrende erkek mı kalmadı..sakın akraba evlılıgı yapma...

Wuhuuu amca oğlu doktor siz avukat sülaledeki genlere bak :KK14:
nasıl önlem alacaksınız merak ettim çocuk yapmayarak mı? :KK53:

Ben çocuğun doktor olduğuna inanırım ama konu sahibinin avukat olduğuna inanmam.
Bana da pek inandırıcı gelmedi... Akraba evliliğindeki çocukların sakat doğma durumunu nasıl bir teknolojiyle aşacakmış onu da anlamadım. Adam doktor diye nasıl olsa bir yolunu bulur mantığı mıdır bilemedim...

Bana da pek inandırıcı gelmedi... Akraba evliliğindeki çocukların sakat doğma durumunu nasıl bir teknolojiyle aşacakmış onu da anlamadım. Adam doktor diye nasıl olsa bir yolunu bulur mantığı mıdır bilemedim...
bunu düşünmesi imkansız.
hukuk çok zor bir bölümdür. O kitaplar falan..
HAkkıyla bitirip mezun olmuş birinin düşüneceği şey değil..
En azından teyze kızı o aklı verene kadar çevresinde mutlaka bir iki aday olurdu, hiç olmadı okuldan birileri olurdu.

Yapmayın arkadaşım bu devirde olacak şey mi?
Amca oğlu kardeştir yani, hadi bunu geçtim çocuklarınızda bundan kaynaklı bir rahatsızlık gelisse vicdanınız rahat edecekmi?
Memlekette erkek mi kalmadı.

Back
X