Fikirlerinize ihtiyacım var :(

NoThing2Lose

Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
72
13
3
mrb arkadaşlar uzun zamandır kadinlar klübünü takip ediyordum üye olmak yeni nasip oldu
pazar günü nişanlım ve ailesi yemeğe gelcekler ama ne yemek yapacağım konusunda hiç bi fikrim yok yapmadigim bişe olsun istiyorum ama aklımada bişe gelmiyor yemek ve tatlı ismi olarak fikirlerinize ihtiyacım var

Hunkar beğendi. Ama beğendi patlıcanlı oluyor ben onun yerine sadece et kısmını yapıp yanına patates püresi be pilav yapıyorum.tarif verebilirim istersen

Kağıt kebabı yapabilirsin ana yemek olarak. Hem kolay hem de sunumu şık. Yanına pilav şart zaten . Yanına havuç salatası ve mücver .. Tatlı olarak da künefe yapabilirsin. Bence gayet değişik bir menü olur..

Biftek etinden yapıyorum ben. Yağsız ince doğranmış başka Bi ette olur. Etleri ufak ufak doğruyorum. Tencerede suyunu salıp çekince sıvıyağ,tereyağ,ince doğranmış soğan ve sarımsak,etlerin uzunluğuna paralel yeşil,kırmızı varsa sarı biber ve çok az salça. Kafama göre baharat. Kavurup,iyice kavrulunca sıcak su ekliyorum altını tamamen kısıyorum,kapak kapalı 1 saat pişiriyorum ( benim ocak kısınca çok az yanıyor senin 50 dk yeterli olabilir öyle değilse) et suyu çekecek,su azaldıkça yeniden sıcak su ekleyebilirsin.1 saatin sonunda fazla su kalmayacak yani tencerede. Etlerin pişmesini ara ara kontrol edersin,çok leziz ve lokum gibi oluyor. Sote gibi değil kesinlikle farklı oluyor. Yanında patates püresi ve pirinç pilavı bizim ailenin favorisi.

yayla çorba
köfte
pilav
püre
börek
zeytinyağlı fasülye
sarma
mezeler
salata
vişne komposto
ayyyyhh canım çektiii

Sanırım ilk kez gelecekler yemek için ben olsam ağır bir sofra kurardım çeşiti bol

Mercimek ya da yoğurt çorbası
Ana yemek olarak seçenek bol etli mi tavuklu mu düşünüyorsunuz mesela Sultan bohçası + Karnıyarık + Köfte patates + Tepsi kebabı + Tavuklu sultan kebabı + Hünkar beğendi gibi şeyler olabilir ara yemeklerde kesinlikle börek ve yaprak sarması bulundururdum bir çeşit salata 2 çeşit meze olabilir közlenmiş biber patlıcan mezesini ve havuç taratoru öneririm en sevdiklerimdenSalata olarak hangisini seviyorsanız olabilirTatlı ne tür tatlılardan hoşlanıyorlar bilmek gerek şerbetli mi sütlü mü sütlaç güzeldir misal ben kedidilli tiramisumu yapardım kesinlikle ya da dondurmalı irmik helvası muhallebilir kadayıf tatlısını basitlerdir ama güzel görünürler Daha ağır kaçsın isterseniz kendi emeğiniz bir yaş pasta fena olmaz ıspanaklı misal çok lezzetli oluyor

Kültürel yapıları nasıl? Mesela Karadenizli bir aile ot yemeklerinden hoşlanmayabilir ya da tipik Anadolu insanının önüne karides-sushi vs. koyamazsın gibi. Sosyetik bir aile tarhana çorbasına burun kıvırabilir. Nişanlına da sorabilirsin ne tarz yemek severler. Ona göre bir menü oluştur bence.

Ezogelin corba
Barbunya pilaki
Et sote & patates puresi
Pilav
Patlican salatasi
Yogurtlu kırmızı biber salatasi
Coban salata

Nisanlindan ogren gelirken cayin yanina kurabiye vs mi getirecekler tatli mi?

Getirmediklerini de yap gitsin.

Kurabiye yapman gerekirse en guzel ve basit tarif, 1 pk krem santi, 1 su bardagindan biraz az sivi yag, un. Baska malzeme yok. Karistir sekil ver firina at. 20 dkda pisiyor ve cok guzel.

(Yalniz tum misafirlerime bu menuyu cikariyorum ben. Ifsa gibi ifsa )

Neden yapmadığın bir şey?

Eminim sofrada incecik sarılmış zeytinyağlıları görmek onları mutlu edecektir.

yapmadigim yemek derken onlara yapmadığım yemek olsun istiyorum farklı yemek ve tatlılar yaptiğimda nişanlımın daha cok hosuna gidiyor evrt ortaya yaprak sarması veya dolma hos olabilir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…