Fikirlerinize ihtiyacım var :(

canım böyle özel birgün için hiç yapmadıgın bir yemeği denemek riskli değilmi.internetten araştırabiirsin.Kırmızı vs. Beyaz et hangisini ercih ediceksin?

hatay menüsü evet guzel olabilir ama kağıt kebabını guzel yapabilirmiyim bilmiyorum

evet biraz fıkır verın kulturler nasıl nasıl tatlı severler etmı tavukmu yanı daha cok damak tatlarına dokunmuş olursunuz :)

et yemegi yapmayı düşünüyorum farklı kültürlerin yemeklerini yemekte hoslarına gidiyor. sütlü tatlıları daha cok seviyorlar ams 1 senedir nişanlıyız yapmadığım sütlü tatlı kalmadı gibi

Yapmadığın bir şeyi denemek riskli. :) Önden dene en azından yapmayı. Servis aşamasında pişirmesi olmayan, seni o anda uğraştırmayacak yemekler öneririm. Fırın yemekleri o anlamda iyidir. Pişmesini ona göre ayarlar sıcacık servis edersin.
Tatlı için trileçe öneririm. :)

yapmadigim yemek derken onlara yapmadığım yemek olsun istiyorum farklı yemek ve tatlılar yaptiğimda nişanlımın daha cok hosuna gidiyor evrt ortaya yaprak sarması veya dolma hos olabilir:)

Sakıncalı ama.

İlk yemeklerde böyle portakallı pekin ördekleri, ne bileyim fettucineler v.s sonra tavuklu pilavla evde kesilmiş erişte. Beklentiyi yükseltmeyin benden söylemesi.

Harput köftesi yap cok güzeldir bi elazigli olaraktan tavsiye ederim yanina salata pilav patlican köftesi izgarada ama firindada cok guzel oluyor yada kuzu tava yap lokanta usulü harika hafif seyler hazirlayin degisik havuc mezesi tavuklu meze bu tur seylrrde guzel olur sofran hem renk li hemde sık olur

Sütlü tatlı olarak etimekli pasta yapabilirsin büyük kare borcama 2.5 paket tuzsuz etimek, 1 paket toz çikolata sosu,1 paket krem şanti,2 lt süt.Yapılışı: önce etimekleri soğuk süt ile ıslatıp bir tepsiye alıyorsun onlar sütü çekerken sen beyaz krema için tencereye 3 yemek kaşığı unu koyup yavaş yavaş 3 su bardağı kadar sütü ekleyerek unu karıştıra karıştıra açıyorsun,3 yk kadar şeker koyup iyice karıştırıp pişirmeye başlıyorsun muhallebi gibi katılaşıyor altını kapatıp karıştırarak soğutuyorsun en son kremaya 1 paket krem şanti katıp süt ekleyerek beyaz pasta kremanı yapmış oluyorsun.Hazır toz çikolata sosunuda tarife göre pişirip karıştırarak soğutuyorsun.Pastamızı yapabiliriz artık önce borcama beyaz kremadan döküp yayıyoruz. Etimekleri diziyoruz tekrar beyaz krema ,üzerine çikolata sosu..tekrar bir kat etimek üzerine krema en üste çikolata sos dökerek lezzetli bir pasta yapmış oluyoruz. :) ne zaman bu tatlıyı yapsam bir parça bile kalmıyor herkes bayılarak yiyor.Biraz uzun yazmış olabilirim ama yapılışı çok kolay.

[QUOTE="nehirnil111, post: 43897115, member: 419997" [/QUOTE]

ilk kez degil 1 senelik nişanlıyız ama ilk defa gelecekler gibi heyecanlandım düğün için konuşmaya gelecekler her zaman aklıma fikirler gelirdi ama bu sefer gelmiyor

kuru pasta degilde genelde serbetli tatlı getiriyorlar hep. bende sutlu tatlı yapmak istiyorum sütlü tatlıları seviyorlar ama denemediğim sütlü tatlı yok gibi yada benim aklıma gelmiyor

Evlendikten sonra hem eşimin ailesini hem kendi ailemi yemeğe almıştım. Bizde mezeler daha fazlaydı ama ,siz istediğinizi seçebilirsiniz.

-Yayla Çorbası (tereyağlı)
-Mantarlı Et Sote-Patates Püresi
-Pilav
-Zeytinyağlı Kuru Fasulye
-Avcı Böreği yada Normal börek
-Zeytinyağlı Sarma
-Mevsim Salata
-Havuç Salatası
-Rus Salatası
-Biber Salatası
-Közlenmiş Kırmızı Biber
-Rus Salatası
-Kuru patlıcan salatası
-Patates Salatası
-Haydari

Tatlı olarak magnolia yapabilirsiniz. Sütlü ve çok hafif bir tatlıdır.
Tarifi
Malzemeler:
  • 5 su bardağı (1 lt) süt,
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 3/4 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz),
  • 1 yumurta,
  • 100 ml krema,
  • 2 paket vanilya,
  • 20-30 adet Çilek,
  • 1 paket yulaflı bisküvi.
Hazırlanışı:
  1. Sütü derin bir tencereye alın,
  2. İçine yumurta, un ve şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpın,
  3. Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
  4. Ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın,
  5. Bisküviyi rondodan geçirin,
  6. Çilekleri dilimleyin,
  7. Servis kaplarınızın dibine bir parmak kalınlığında Puding dökün,
  8. Üzerine bir miktar çekilmiş bisküvi koyun,
  9. Çilek dilimlerini servis kaplarının yan taraflarına dizin,
  10. Biraz daha Puding dökün,
  11. Üzerini bisküvi ve çilekle süsleyin.

Eklentiler

• cilekli-magnolia-tarifi-585x345.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 84
Yayla çorbası
Fırında garnitürlü tavuk (bunu ortaya yapıyorum ben ana yemek gibi değil, isteyen alıyor ana yemeğin yanına)
Karnıyarık
Fıstıklı pilav
Cacık - salata
Karışık domates soslu kızartma
Yaprak sarma
Gül böreği
Zeytinyağlı barbunya pilaki ya da pırasa
Vişne soslu irmik tatlısı

Aklıma gelen ilk menü bu oldu, kolay gelsin =))

tarif için cok tesekkur ederimokurken bile yapasım geldi onlarında beğeneceğini düşünüyorum yapabilirim :)

bu tatlının ismini ilk defa duyuyorum yapımıda kolay ve çokta şık duruyor bu havada çilek bulmak biraz sıkıntılı başka meyveyle yapsam nasil olurki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…