Fikirlerinize ihtiyacım var🙏

Endoplazmikretukulm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2015
417
384
103
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Buda dertmi Allah başka dert vermesin diyecekler yazmasın lütfen çok sinirliyim şu an.
Malum hayat pahalılığı hepimizin başında..13 yaşındaki oğluma 500 liraya mont aldık. Küçük oğlum abisinden kalan montu giyiyor. Ben yıllardır aynı montla idare ediyorum.
Sorun şu ki oğlumun sınıf arkadaşı (8.sinif lgs ye hazırlanan bir çocuk) şaka yaptım diyerek keçeli kalemle montu boyamış. Öyle böyle değil kullanılmaz hale getirmiş. Neymiş şaka.. benim oğlum kimseye zarar vermez kendi halinde derslerinde başarılı bir çocuktur. O yüzden bunu kabullenemiyorum. Benim yeni mont alacak gücüm yok. Seneyede giyer diye büyük aldık. Hadi hatayla olsa, çocuk küçük olsa, eski mont olsa, benim çocuğum da böyle şeyler yapıyor olsa susup oturacağım. Daha sınıf öğretmeniyle konuşmadım. onlar olur böyle şeyler mantığındalar. Onları da anlıyorum nelerle karşılaşıyorlar. Cana geleceğine mala gelsin derler. Ama inanın bu zamanda yeni bir mont almak zorluyor. Daha taksidi bitmedi.
Siz olsanız napardiniz. Çocuğun ailesinden montun parasını istermiydiniz?

Çok üzücü bir durum anlayabiliyorum kaç senedir mont alamıyorum sezon sonlarını bekliyorum beden kalmıyor. O yaşta bir çocuk bunu anca kıskançlıktan yapar. Bizde yeni ayakkabı alınca üstüne basıp hayırlı olsun derlerdi çok üzülürdüm basmasınlar diye şekilden şekile girerdim çünkü imkan yok tekrar alınması bir dahaki seneye o da ayak büyüyor diye falan. Bence de ailesiyle konuşun hiç çekinmeyin durumumuz belli falan deyip durumu açıklayın umarım anlayışlılardır.

Çok üzücü bir durum anlayabiliyorum kaç senedir mont alamıyorum sezon sonlarını bekliyorum beden kalmıyor. O yaşta bir çocuk bunu anca kıskançlıktan yapar. Bizde yeni ayakkabı alınca üstüne basıp hayırlı olsun derlerdi çok üzülürdüm basmasınlar diye şekilden şekile girerdim çünkü imkan yok tekrar alınması bir dahaki seneye o da ayak büyüyor diye falan. Bence de ailesiyle konuşun hiç çekinmeyin durumumuz belli falan deyip durumu açıklayın umarım anlayışlılardır.
Lekeyi.çıkarabilecek gibiyseniz ama sadece uyarın

Bence okulun rehberlik servisiyle konuşun ve aileyle bir araya gelip konuşmak istediğinizi söyleyin. Görüşmeyi okul ayarlasın ve o montu tekrar rahatlıkla alabilecek kadar iyi bir maddiyat içinde olmadığınızı belirtin.

Aileye de montun faturasını gösterin, yenisinin alınmasını istediğinizi ve çocuğun boyadığı montu kendilerine verebileceğinizi belirtirsiniz. Ayıp ya da küçük düşürücü bir davranış olarak da düşünmeyin, 500 TL kolay kazanılmıyor pek çok aile için.

13 yaşında bir çocuğun bu durumu rahatlıkla anlayabileceğini düşünüyorum. Montu boyadığına göre o haliyle giyilebilir olduğunu düşünüyor demek ki. Kendisi giysin madem öyle.

Ben konusurdum.
13 cok buyuk bir yas degil,yaptigi hareketi saka olarak dusunuyor olabilir.
Ama ailesi ve ogretmeni mutlaka bilmeli,ona yon gostermeli.
Bu dogru bir hareket degil.

Ben konusurdum.
13 cok buyuk bir yas degil,yaptigi hareketi saka olarak dusunuyor olabilir.
Ama ailesi ve ogretmeni mutlaka bilmeli,ona yon gostermeli.
Bu dogru bir hareket degil.
Öğretmeni biliyormuş konuyu. Henüz konuşmadık. Sinirim geçsin arayacağım. Oğlum ağlamış baya. Kızlar lekeyi çıkarmaya çalışmışlar falan. Şimdi dershanede oğlum gelmedi eve. Ne yapsam ne konuşsam doğru olur bilmiyorum. Kimseyi kırmak incitmek yüzgöz olmak istemem.

Merhaba arkadaşlar,
Buda dertmi Allah başka dert vermesin diyecekler yazmasın lütfen çok sinirliyim şu an.
Malum hayat pahalılığı hepimizin başında..13 yaşındaki oğluma 500 liraya mont aldık. Küçük oğlum abisinden kalan montu giyiyor. Ben yıllardır aynı montla idare ediyorum.
Sorun şu ki oğlumun sınıf arkadaşı (8.sinif lgs ye hazırlanan bir çocuk) şaka yaptım diyerek keçeli kalemle montu boyamış. Öyle böyle değil kullanılmaz hale getirmiş. Neymiş şaka.. benim oğlum kimseye zarar vermez kendi halinde derslerinde başarılı bir çocuktur. O yüzden bunu kabullenemiyorum. Benim yeni mont alacak gücüm yok. Seneyede giyer diye büyük aldık. Hadi hatayla olsa, çocuk küçük olsa, eski mont olsa, benim çocuğum da böyle şeyler yapıyor olsa susup oturacağım. Daha sınıf öğretmeniyle konuşmadım. onlar olur böyle şeyler mantığındalar. Onları da anlıyorum nelerle karşılaşıyorlar. Cana geleceğine mala gelsin derler. Ama inanın bu zamanda yeni bir mont almak zorluyor. Daha taksidi bitmedi.
Siz olsanız napardiniz. Çocuğun ailesinden montun parasını istermiydiniz?
ben çocuğun ailesiyle görüşür yeni mont ya da montun parasını talep ederdim. kusura bakmasınlar ama ilkokul 1 çocuğu değil yani bu saygısız ve sınır nedir bilmez bir çocuk yetiştirmişler.

Öğretmeni biliyormuş konuyu. Henüz konuşmadık. Sinirim geçsin arayacağım. Oğlum ağlamış baya. Kızlar lekeyi çıkarmaya çalışmışlar falan. Şimdi dershanede oğlum gelmedi eve. Ne yapsam ne konuşsam doğru olur bilmiyorum. Kimseyi kırmak incitmek yüzgöz olmak istemem.
olayın üzerinden geçmeden arayın. yumuşak da davranmayın, hakaret edin demiyorum tabi ama sert durun. esneme payınız olmasın

Sinirim geçsin önce öğretmenle konuşacağım bakalım. Aileyi tanımıyorum da. Bu sene taşındık sınıf yeni. Biz gibi sonradan nakil öğrencileri bir sınıfa toplamışlar. Çok sorunlu bir sinif zaten. Öğretmenler bıkmış sınıftan. 2 kez değiştirmek istedik sınıfı. Belki bu kez degistirirler

Back
X