• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinizi alabilir miyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KahveCekirdegi7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
2.681
1.074
63
31
Selam kızlar,

Birkaç gündür forumda Alevilik konusu geçiyor okudukça kafamı kurcaladı sizlerden öğrenmek fikir almak istedim. Ablamın eski erkek arkadaşı Alevi idi. Biz o dönem ablamla çok çatıştık. Benim eski sevgilimi biliyorsunuz. Baskıcı müdahaleci dinine de bağlı biri. Kendisi de o zamanlar o çocukla ilgili pek olumlu düşünmüyordu. Alevileri müslüman gibi görmüyordu. Ablamda benim erkek arkadaşımın bana tavırlarından rahatsızdı. Fakat ablamın erkek arkadaşıyla saygılı kibar davranan bize saygısı olan biriydi. Alkol çok nadir alıyordu oruç ablamla bir kaç kere tuttuğunu hatırlıyorum. Sonra onlar başka sebeplerden ayrıldılar. Bende ayrıldım biliyorsunuz konularımı. İki seçeneğiniz olsaydı farklı mezhepten ama size saygı duyan anlayışlı birini mi seçerdiniz ama gibi yönden biraz tek kalırsınız evliliğinizde. Yoksa dinine bağlı dikkat eden sizede uygulatmaya çalışan ama hayatınıza genel olarak baskı ve müdahalede bulunan birini mi seçerdiniz. Yorumlara fikirlere açığım

Kızım sen o adamdan ayrıldın dönmeyeceğim dedin şimdi niye tercih sunuyorsun ki?
Ayrıca aleviler diyerek dini konulara sokarsin insanları bu konu kapanır.
Soruna gelince ikisini de seçme zaten ablanın eski sevgilisini istesende secemezsin. Diğer kişi den de ayrıldın. O adam muhafazakar değil diyorum sana sadece cumaya giden muhafazakar ise beş vakit kılan ultra müslüman mı sana göre. Kendine gel ya lütfen

Tabii ki bana baskı yapmayan, beni olduğum gibi kabul eden, beni değiştirmeye çalışmayan biriyle olmak isterim. Aşırı uç insanlarla mutlu bir hayat süremezsiniz. Sevgi ve saygı olduğu müddetçe farklı dinler, farklı mezhepler gayet de olur, taraflar sizdeki gibi dayatma yapmıyor ve hayat tarzına müdahalede bulunmuyorsa, taraflar arasında aşırılıklar yoksa aşk yolunu bulur.

Ben Ateistim, eşim aşırılıkları olmayan bir Müslüman. Birbirimize müdahale etmeyiz, dayatmayız. Ben oruç tutmuyorum diye bana dayatma yapmaz, senin seçimin der. Ben de onun ibadetlerine saygı duyarım, oruç mu tutacak, sahurunu hazırlarım. Biz bir sorun yaşamadık, bizde herkesin inancı bireysel kendini ilgilendirir.

KahveCekirdegi7 KahveCekirdegi7 ,
acaba neden dini içerikli yorumların gelme ihtimali yüksek olan ve içeriği din, mezhep olan bir konu açtınız diye sorayım mı yoksa bırakayım dağınık mı kalsın?

2 Eylül 2022 Cuma günü (saatte vermeyeyim artık) dini yorumların yazılacağı dini içerikli bir konunuzdan dolayı size uyarı vermiş konunuzu yorumlara kapamıştım, ayrıca özelden de din hassas bir konu olduğundan, dini içerikli konu ve mesajlar tartışmaya sebep oluyor, bu sebeple konunuzu kapadım diye yazmıştım.

Türkçeyi mümkün olduğunca düzgün kullanarak akılda soru işareti bırakmayacak şekilde açıklamalar yaptığımı düşünüyorum ama demek ki yeteri kadar açıklayıcı olamamışım.

Dini içerikli konu ve mesajlar yasaktır. Bu daha kısa ve açıklayıcı oldu sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X