• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinizi almak istiyorum.Çocuk baktırma mevzularıı

Arkadaşlar selam sizlere danışmak istediğim bir şeyler var.Konu ablam ve alemle ilgili..

Normalde yeğenime annem bakıyor, annem memlekete gidileceği için geçen yaz bana bırakıldı.Ablam iş hayatını hiç bırakmadı oglumuz 7 yaşında. Annem ve babam genellikle çocukla ilgileniyorlar. Okuldan alma yedirme v.s . Sende kalır teklifine İlk başta bir şey demedim, sonuçta yeğenim diye düşündüm. Zaten benim çocuk yokken ben de arada aile evine gider, okuldan alır, ilgilenirdim. Ama o zaman şartlar çok farklıydı. İstanbulda herkes vardı, destek vardı. Akşam bebeleri bırakıp çıkıp gezmek serrbest vs. İstanbul’a yakın bir yerde yaşıyoruz; çocuk bana bırakılınca “hadi al” denince hemen gelip alma gibi bir durumları da olmuyor.

20 gün bizde kaldı yegenim, bu süreç benim için hiç kolay olmadı. 1,5 yaşında bir bebeğim vardı o sırada ve zaten başlı başına yoğun bir dönemden geçiyordum. Buna bir de 7 yaşındaki çocuk eklenince hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlandım. İki çocuğa aynı anda bakmak, hele biri bu kadar küçükken, dışarıdan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.Üstelik gece benimle uyumak istemesi, ben bebeği uyuttuktan sonra benimle çıkıp gezmek istemesi derken benim kendimle baş başa kalacak hiçbir alanım kalmadı. Zaten gün boyu yoruluyorum, üstüne hiç nefes alamadığım bir düzen oldu. Bunu dile getirdiğimde de “ne var ki, altını mı alıyorsun, sonuçta büyük çocuk” gibi söylemlerle karşılaştım. Açıkçası bu da beni çok kırdı. millet peş peşe çocuk doğuruyor demesin mi=)) Kendi tek çocugu nereye kitleyeceğini şaşırmış milleti örnek veriyor bana sanki 3 tane büyüttü 15 yaşına getirdi vs.

Bu 15 gün boyunca eşimle bile doğru düzgün ilgilenemedim. Ev düzenim tamamen bozuldu, ben çok yıprandım. Bir noktada “gelip alsan” dediğimde aldığım tepki de beni ayrıca incitti. Yaptığım şeyin bu kadar basite indirgenmesi beni hiç anlaşılmamış hissettirdi.

Bana göre bir çocuğun anne babasından 15-20 gün ayrı kalması da doğru değil. Bunun için yaz okulu olur, başka çözümler bulunur, anneanne/dede bakar… Ama bu sorumluluğun bana bırakılması ve bunun normal görülmesi bana doğru gelmiyor En zor kısmı da şu oldu: Başta “istemiyorum” diyemedim. Çünkü “kardeşsin, bakarsın ne olacak” denir diye düşündüm. Eşimi söylesem bu sefer “damat istemiyor” denecek, o kötü olacak. O yüzden hep içime attım ama bu da beni daha çok yordu.

O yüzden bunu net söylemek istiyorum: Ben böyle uzun süreli çocuk bakma sorumluluğunu bir daha almak istemiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın, yeğenimi sevmiyor değilim. Ama benim de bir düzenim, bir çocuğum ve kaldırabileceğim bir sınır var. Önceki senede ben ailemin yanına gitmiştim yine bir süre birlikte kalmıştık bebegim çok küçüktü..Dediğim gibi istanbulda isek sorun yok çünkü ev kalabalık olunca zaten bakılabilyor tek kişiye iş bırakılmıyor fakat aile destegnden zaten uzaktasın ve sana bir sorumluluk daha bırakılıyor konu bu.. Velhasız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? laf sokup kötü olmak istemiyorum ama bu konu uzun bir süre kapanmalı çünkü asla istemiyorum. İstemediğimi de bilsinler istemiyorum sanırım.Çünkü düzgün söylesem denilecek ki; 20 gün de kocanla çok ilgilenmeyiver, aman biz kaç çocuk baktık amma da dayanıksızsın, yegenin sonuçta,ayıp ben denilecekleri biliyorum . Benim ailemin akış açısına göre yorumlayın lütfen.. Siz ister misiniz böyle bir süreçte bakıcılık yapmak yoksa peşin peşin söyler miydiniz?
Evet sınırlarınız biraz zorlanmış ama şöyle düşünün bunu ne kardeşiniz/ablanız ne de enişteniz için yaptınız aslında, yeğeniniz için yaptınız. Burda odak noktanız çocuk olsun ve o çocuk muhtemelen sizin yanınızdan mutlu normal bir şekilde ayrıldı. Teyzesiyle birlikte normal bir 20 gün geçirdi.Yani olan oldu biten bitti konu kapandı. Siz şimdi konuşursanız bir yeğenine bakmak zor geldi olacak başka şeyler söylenecek dallanıp budaklanacak, yeğeninize de mutlaka bu söylediklerinizi bir şekilde aktaracaklar. Bu 20 günü unutun ve kimseye bir şey söylemeyin. Bir daha bu şekilde bir plan yapılırsa geçen sene çok zorlandığınızı söyler kapatırsınız konuyu daha iyi olur.

Annenizin de bakmasını doğru bulmuyorum ben. Yazık yaşlı insanlara ben çok üzülüyorum bu konuda. Çocuklarını bi şekilde büyütmüş belli bi yaşa gelmiş tam rahat edecekken torun baktırılıyor. Sanki mecburlarmış gibi. Gene eve hapsolmuş hayatları oluyor. Ya kreşe verilsin yada bakıcıya. Olmuyorsa herkes kendi doğurduğu çocuğa kendi baksın. Geçim derdi herkes için zor. Herkes bakabileceği ilgilenebileceği kadar çocuk yapmalı.

Abla hic evde cocuk bakmadigi icin bunun da ne kadar insani tukettiginin farkinda degil sanirim. 1 bucuk yasinda cocuk zaten basli basina mesai, ustune bir de emanet cocuk stresi var. Tavirlari cok ayip. Madem altini almiyorsun ya diyip cikiyorlar o zaman anneannesiyle memlekete gitsin cocuk. Paralarina da kiyamiyorlar yaz okulu icin. Oh ne ala memleket gercekten. 10 gunlukten beri bir basima cocuk bakiyorum, bazen delirecek gibi oldugum da oldu. Aman butun gun evdesin lafini duysam cinnet gecirirdim.

1.5 yasinda yeni yeni yurumeye adapte olmus konusmaya baslamak uzere ve muhtemelen yemek inatlasmasida yasayan, disleri ciktigi icin huysuz olan bir bebeginiz olmali, bunu bile bile 7 yasinda bir cocugu teyzeye birakmak tek kelimeyle aymazlik.

Direkt teklif geldiginde ben bakamam diyeceksiniz, bahane yok, amasi mamasi yok, direkt net olacaksiniz, ben bakamam.

Biseyler derlersede cocuk benim degil, sorumlulugu benim degil, herkes kendi cocuguna baksin diyerek kestirip atacaksiniz.

Kirilir mi, üzülür mü diye dusunduklerimiz bizi kirmaktan hic cekinmiyorken sizde cekinmeyeceksiniz bu kadar basit.

Alma verme dengesi bu hayatta her iliski sekli icin gecerlidir.

Abla hic evde cocuk bakmadigi icin bunun da ne kadar insani tukettiginin farkinda degil sanirim. 1 bucuk yasinda cocuk zaten basli basina mesai, ustune bir de emanet cocuk stresi var. Tavirlari cok ayip. Madem altini almiyorsun ya diyip cikiyorlar o zaman anneannesiyle memlekete gitsin cocuk. Paralarina da kiyamiyorlar yaz okulu icin. Oh ne ala memleket gercekten. 10 gunlukten beri bir basima cocuk bakiyorum, bazen delirecek gibi oldugum da oldu. Aman butun gun evdesin lafini duysam cinnet gecirirdim.
Yeğenimle de hiç anlaşamadık bu arada:) 7 yaşındaki çocuk resmen erken ergenlik bunalımda gibiydi bazen iyi bazen kötüydü mesela sürekli TV izlemek istiyor ama ben güncel TV dizileri izletmek istemedim kitap okutmaya çalıştım. Bebeği kıskandığı da oldu sevip ilgilendiği de oldu. Bir de çocuğu bana verirken hep şöyle söylediler.Senin de işini görür bebeğin bezini getir dersin getirir falan filan sana yardım eder dediler ama 7 yaşındaki çocuk bana nasıl yardım etsin ya mümkün değil ki:( ve bana hep söylenen genelde akşama kadar evdesin millet üç beş çocuk bakıyor örneği olduğu için ne kadar cinnet getirsem de onlar için fark etmedi fikirleri değişmedi

Ben bunu ona söyledim aslında sen parasını verip bakıcı tuttun baktırdın pek bilmiyorsun bu bakım işlerinin zorlugunı gibilerinden konustum. Ablam da şunu söylüyor "Tamam da biz hiç mi bu çocukla çarşıya pazara gitmedik düğüne derneğe gitmedik hiç mi zorluğunu yaşamadık" deyip beni bastırmaya çalışıyor. Elbette ki gitti ve gitmişlerdir ama sınırlıdır çalışan insan sonuçta. Ayrıca çocuğunu bakıcıya veren insan akşam eve geldiğinde onu daha çok özlemiş onunla daha çok yakınlık kurmak ister durumunda oluyor. Dolayısıyla onun durumu benimkisi ile asla kıyaslanamaz ama o yine de kıyaslama'yı tercih ediyor

Ben bunu ona söyledim aslında sen parasını verip bakıcı tuttun baktırdın pek bilmiyorsun bu bakım işlerinin zorlugunı gibilerinden konustum. Ablam da şunu söylüyor "Tamam da biz hiç mi bu çocukla çarşıya pazara gitmedik düğüne derneğe gitmedik hiç mi zorluğunu yaşamadık" deyip beni bastırmaya çalışıyor. Elbette ki gitti ve gitmişlerdir ama sınırlıdır çalışan insan sonuçta. Ayrıca çocuğunu bakıcıya veren insan akşam eve geldiğinde onu daha çok özlemiş onunla daha çok yakınlık kurmak ister durumunda oluyor. Dolayısıyla onun durumu benimkisi ile asla kıyaslanamaz ama o yine de kıyaslama'yı tercih ediyor
Peki bu saatten sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?? Şikayet edip yine de onların her dediğini yapan mı? Aile saadeti,ruh sağlığı için sınırları koyan mı??? İki lafa hemen yelkenleri indirip,o ailenin parçası olmak uğruna kendi yuvasını bozan mı??? Yoksa dik duruş sergileyip herkese yerini bildiren mi????

Sen bunlara laf anlatamazsin. Ben kendi çocuğuma bakıyorum herkes çocuğuna baksın diyeceksin. Kötü olmayayım ay dersen o çocuğu sana daha cooook kitlerler bacım.

Peki bu saatten sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?? Şikayet edip yine de onların her dediğini yapan mı? Aile saadeti,ruh sağlığı için sınırları koyan mı??? İki lafa hemen yelkenleri indirip,o ailenin parçası olmak uğruna kendi yuvasını bozan mı??? Yoksa dik duruş sergileyip herkese yerini bildiren mi????
Bundan sonra "biz evde yokuzz" diyerek görüşmeyi sonlandıracagım😎🌷🙏ruh saglıgım daha önemlii

Arkadaşlar selam sizlere danışmak istediğim bir şeyler var.Konu ablam ve alemle ilgili..

Normalde yeğenime annem bakıyor, annem memlekete gidileceği için geçen yaz bana bırakıldı.Ablam iş hayatını hiç bırakmadı oglumuz 7 yaşında. Annem ve babam genellikle çocukla ilgileniyorlar. Okuldan alma yedirme v.s . Sende kalır teklifine İlk başta bir şey demedim, sonuçta yeğenim diye düşündüm. Zaten benim çocuk yokken ben de arada aile evine gider, okuldan alır, ilgilenirdim. Ama o zaman şartlar çok farklıydı. İstanbulda herkes vardı, destek vardı. Akşam bebeleri bırakıp çıkıp gezmek serrbest vs. İstanbul’a yakın bir yerde yaşıyoruz; çocuk bana bırakılınca “hadi al” denince hemen gelip alma gibi bir durumları da olmuyor.

20 gün bizde kaldı yegenim, bu süreç benim için hiç kolay olmadı. 1,5 yaşında bir bebeğim vardı o sırada ve zaten başlı başına yoğun bir dönemden geçiyordum. Buna bir de 7 yaşındaki çocuk eklenince hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlandım. İki çocuğa aynı anda bakmak, hele biri bu kadar küçükken, dışarıdan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.Üstelik gece benimle uyumak istemesi, ben bebeği uyuttuktan sonra benimle çıkıp gezmek istemesi derken benim kendimle baş başa kalacak hiçbir alanım kalmadı. Zaten gün boyu yoruluyorum, üstüne hiç nefes alamadığım bir düzen oldu. Bunu dile getirdiğimde de “ne var ki, altını mı alıyorsun, sonuçta büyük çocuk” gibi söylemlerle karşılaştım. Açıkçası bu da beni çok kırdı. millet peş peşe çocuk doğuruyor demesin mi=)) Kendi tek çocugu nereye kitleyeceğini şaşırmış milleti örnek veriyor bana sanki 3 tane büyüttü 15 yaşına getirdi vs.

Bu 15 gün boyunca eşimle bile doğru düzgün ilgilenemedim. Ev düzenim tamamen bozuldu, ben çok yıprandım. Bir noktada “gelip alsan” dediğimde aldığım tepki de beni ayrıca incitti. Yaptığım şeyin bu kadar basite indirgenmesi beni hiç anlaşılmamış hissettirdi.

Bana göre bir çocuğun anne babasından 15-20 gün ayrı kalması da doğru değil. Bunun için yaz okulu olur, başka çözümler bulunur, anneanne/dede bakar… Ama bu sorumluluğun bana bırakılması ve bunun normal görülmesi bana doğru gelmiyor En zor kısmı da şu oldu: Başta “istemiyorum” diyemedim. Çünkü “kardeşsin, bakarsın ne olacak” denir diye düşündüm. Eşimi söylesem bu sefer “damat istemiyor” denecek, o kötü olacak. O yüzden hep içime attım ama bu da beni daha çok yordu.

O yüzden bunu net söylemek istiyorum: Ben böyle uzun süreli çocuk bakma sorumluluğunu bir daha almak istemiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın, yeğenimi sevmiyor değilim. Ama benim de bir düzenim, bir çocuğum ve kaldırabileceğim bir sınır var. Önceki senede ben ailemin yanına gitmiştim yine bir süre birlikte kalmıştık bebegim çok küçüktü..Dediğim gibi istanbulda isek sorun yok çünkü ev kalabalık olunca zaten bakılabilyor tek kişiye iş bırakılmıyor fakat aile destegnden zaten uzaktasın ve sana bir sorumluluk daha bırakılıyor konu bu.. Velhasız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? laf sokup kötü olmak istemiyorum ama bu konu uzun bir süre kapanmalı çünkü asla istemiyorum. İstemediğimi de bilsinler istemiyorum sanırım.Çünkü düzgün söylesem denilecek ki; 20 gün de kocanla çok ilgilenmeyiver, aman biz kaç çocuk baktık amma da dayanıksızsın, yegenin sonuçta,ayıp ben denilecekleri biliyorum . Benim ailemin akış açısına göre yorumlayın lütfen.. Siz ister misiniz böyle bir süreçte bakıcılık yapmak yoksa peşin peşin söyler miydiniz?
Ne demek len millet peş peşe doğuruyo? Doğurmayı bilen dizini kırıp bakıyor sonuçta, kendi de baksın, bana mı doğurdun diyemediniz mi? Kaç tane çocuk bakan ablanız değil sonuçta, bir taneyi bi yere sığdıramadığına göre, kalanı akıl vereceğine kendi baksın madem kaç çocuk bakmışlar şu saatten sonra ha biri ha beşi değil mi?

Bir şeyi merak ediyorum, gerçekten nasıl kabul ediyorsunuz. İsteyen küssün isteyen konusmasın yirmi gün kardeşe çocuk bırakmak nedir? Birde yüzsüz yüzsüz konuşmalar. Anneniz köye götürsün. Bunun yeğen sevmekle alakası yok. Bakmayın kimsenin çocuğuna yirmi gün. Aayyyuu çok sinirlendim ablanıza. Ben yirmi dakika bıraksam utanıyorum.
Tabi köyde telefon yok internet yok, köylerde akran bile yok çocuğa orda durduramaz. Rahat evlerde çocuk eğleyip taze bebekli kadına laf yetiştiriyo biz nelere baktık diye.

Yaz tatilinde oldu bu durum. Normalde tv izlemeyi seviyor yegenim. Hatta çok kontrolsüz tv izliyor. Ben bu süreçte kıtap aldım okuttum. Tv de de eski aile dizilerinden açtım birlikte izledik. Tv'yi çok açmamam sebebiyle de eleştirildm😁
Nerden de biliyorum. Babanne annane çocuğu bu kadar olur işte. Anaokulunda ne çekiyoduk bunlardan. Utanmıyolar da kaç çocuk büyüttük demeye. Kendi çocukları tüplü tvyi yakın izlemekten kör olmuş hala konuşuyolar.

Ya sorun yok dogru düşündünüz😁bizimkilerin aklına gelir miydi bu bilmiyorum ama ben çocuğu yapmak için biraz uğraşmıştım mesela ovulasyon testi falan kullanıyordum o döneme denk gelmiş olsaydı Örneğin belki yumurtlama döngülerimi kaçıracaktım gibi gibi. . Çocuk benle yatmak istedi gece korkuyormus teyze teyze diye seslenio vs😁 Eşimşe rahat vakit geçiremedim cümlesinden birçok şey çıkarılabilir aslında ama bizim ailelerde bunu akla getirilecek bir insan var mıdır bilmiyorum bir süre de sevişmeyi ver derler. . Hhhah😁😁
Hanımefendi çocuğun anası akşama kadar çalışıp akşam kocası ile rahat rahat vakit geçiriyor. Artık sevişir mi çekirdek mi yer bilmiyorum da sizin bu kız kardeş neden ailenin bu kadar idare edileni? Onun iş dışında arta kalan tonla vakti var kimse laf etmiyor, size hangi hakla sevişmeyiver diyolar? Neden bunları sormuyorsunuz?

Sizin yanlışınız yok, küçük bebeğiniz varken yeğene bakamazsınız..bebeğiniz olmasaydı bile bakmak zorunda değilsiniz..ne bileyim acil birşey olur ,annesi rica eder birkaç gün idare edilir belki ama ablanız ve anneniz bu sanki sizin de görevinizmiş gibi davranmışlar, saygısız ve iyilik bilmeyen insanlara iyilik yapmayın..benim oğlum 9 yaşında beni bunaltıyor çoğu zaman..sıkıldım ,gezelim muhabbeti hiç bitmiyor..bi de bebeğiniz varmış sizin..nasıl olsa evdesin demek nasıl bencilce bir yaklaşım..Ben olsam bu insanlar mutlu olsun diye kendimi yormazdım

Hanımefendi çocuğun anası akşama kadar çalışıp akşam kocası ile rahat rahat vakit geçiriyor. Artık sevişir mi çekirdek mi yer bilmiyorum da sizin bu kız kardeş neden ailenin bu kadar idare edileni? Onun iş dışında arta kalan tonla vakti var kimse laf etmiyor, size hangi hakla sevişmeyiver diyolar? Neden bunları sormuyorsunuz?
Sevişmeyiver demediler ama derlerdi demiştim😁

Ne demek len millet peş peşe doğuruyo? Doğurmayı bilen dizini kırıp bakıyor sonuçta, kendi de baksın, bana mı doğurdun diyemediniz mi? Kaç tane çocuk bakan ablanız değil sonuçta, bir taneyi bi yere sığdıramadığına göre, kalanı akıl vereceğine kendi baksın madem kaç çocuk bakmışlar şu saatten sonra ha biri ha beşi değil mi?
Ben bu konuyu açmadan önce epey düşündüm Sanki herkes onlar gibi düşünüyor gibi düşünmüştüm. Teyzesin bakarsın bakmalısın. İdare ediverirsin gibi söylemler duyacagımı sanıyordum burda da. Buraya konuyu açtığımda linçlenirim diye bile düşündüm. Cidden manipüle edildim ben.. Artık tamamen emin oldum istememek benim en dogal hakkımmış.

Ben olsam asla kabul etmem. Allah korusun ev kazası olur başına bit şey gelir siz suçlu olursunuz. Sizin çocuğunuzu kıskanabilir sizin aklınıza bile gelmez mesela o sırada çocuğa bir şey yediriyorsunuzdur benim canım çekmişti bana vermedi ona verdi diye anlatır annesine. Başkasının çocuğuna disiplin veremezsin onu yapma bunu yapma diyemezsin. Her türlü kötü olacaksınız baştan yok diyin o şekilde kötü olun

Onu da zorlasan derler.
Tabii desem ki başka bir çocuk gelince düzenim bozuluyor eşimle ilgilenemiyorum eşinle de 15-20 bile ilgilenmeyiver derler🤠 Fakat ben genelde iki çocuk zor oluyor zorlanırım şeklinde ifade ettiğim için o noktada da "çocuğun sana zararı olmaz yararı olur" denilmişti en komik tarafı da buydu😁 Evim aşağı dağıldı,bulaşıkları bile akşam geç saatte toplayabildim çok çok zordu. Neredeyse bir yıl olacak hala düşündükçe geriliyorum😰😮‍💨

Ben bu konuyu açmadan önce epey düşündüm Sanki herkes onlar gibi düşünüyor gibi düşünmüştüm. Teyzesin bakarsın bakmalısın. İdare ediverirsin gibi söylemler duyacagımı sanıyordum burda da. Buraya konuyu açtığımda linçlenirim diye bile düşündüm. Cidden manipüle edildim ben.. Artık tamamen emin oldum istememek benim en dogal hakkımmış.

Yeğeninizin babası bir şey demiyor mu? Bu kadar uzun süre ayrı kalmasına çocuğunun evden. Bir kere değil, iki kere değil.

Tamam siz eskiden bekardınız. Ama şuan evlisiniz? Evde yabancı bir erkek var? Bundan da mı rahatsız olmuyor mu?

Sonuçta çocuk yıkanacak? Gerekirse tuvalet sonrası temizliği yapılacak? Lise çağında bir yaşta değil.

Böyle emanet ediyorlar. İlginç geldi bana. Sağlık sorunu için de değil üstelik.

Back
X