• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinizi almak istiyorum.Çocuk baktırma mevzularıı

Ablaniz ne kadar sorumsuz. Ben bile sinir oldum. Nasil ayri kalabiliyor cocuk annesinden buyuk dedigi de 7 yasinda.
Bunda yanlis anlasilacak bir sey yok bence, herkes cocuk dunyaya getirirken baskasina nasil kitlerim diye degil nasil cocuguma bakabilirim diye dusunup getirsin bir zahmet. Ki kaldiki esiniz de istemeyebilir bundan dogal ne var?
Ablaniz alismis ama. Siz bakamam deyince bir tavirla tepkiyle karsilasacaksiniz buna hazir olun ama umursamayin hic

Ben bu konuyu açmadan önce epey düşündüm Sanki herkes onlar gibi düşünüyor gibi düşünmüştüm. Teyzesin bakarsın bakmalısın. İdare ediverirsin gibi söylemler duyacagımı sanıyordum burda da. Buraya konuyu açtığımda linçlenirim diye bile düşündüm. Cidden manipüle edildim ben.. Artık tamamen emin oldum istememek benim en dogal hakkımmış.

Yeğeninizin babası bir şey demiyor mu? Bu kadar uzun süre ayrı kalmasına çocuğunun evden. Bir kere değil, iki kere değil.

Tamam siz eskiden bekardınız. Ama şuan evlisiniz? Evde yabancı bir erkek var? Bundan da mı rahatsız olmuyor mu?

Sonuçta çocuk yıkanacak? Gerekirse tuvalet sonrası temizliği yapılacak? Lise çağında bir yaşta değil.

Böyle emanet ediyorlar. İlginç geldi bana. Sağlık sorunu için de değil üstelik.

Ek olarak şunu da merak ediyorum.

Bu çocuk neredeyse 1 ay, 30 gün sizlerle kalıyor. Ailesi böyle maddi bir destek/yardım sağlıyor mu? Çocuk sonuçta yemek yer, içer, çamaşırı mutlaka yıkanıyor. Her açıdan masrafı var.

Elden direkt para vermesi hoş olmaz, ama size/evinize/bebeğinize hediye alıyor mu/aldılar mı? Bir şekilde sizin bu bakımınızın karşılığı oluyor mu?

Yeğeninizin babası bir şey demiyor mu? Bu kadar uzun süre ayrı kalmasına çocuğunun evden. Bir kere değil, iki kere değil.

Tamam siz eskiden bekardınız. Ama şuan evlisiniz? Evde yabancı bir erkek var? Bundan da mı rahatsız olmuyor mu?

Sonuçta çocuk yıkanacak? Gerekirse tuvalet sonrası temizliği yapılacak? Lise çağında bir yaşta değil.

Böyle emanet ediyorlar. İlginç geldi bana. Sağlık sorunu için de değil üstelik.
Yoo para çıkmasın da ceplerinden sorun yapmaz. Hatta bakmak istemediğimi duysa sinir olur kanımca:)) kimse bişiden rahatsız degil benim dışımda:S

Ek olarak şunu da merak ediyorum.

Bu çocuk neredeyse 1 ay, 30 gün sizlerle kalıyor. Ailesi böyle maddi bir destek/yardım sağlıyor mu? Çocuk sonuçta yemek yer, içer, çamaşırı mutlaka yıkanıyor. Her açıdan masrafı var.

Elden direkt para vermesi hoş olmaz, ama size/evinize/bebeğinize hediye alıyor mu/aldılar mı? Bir şekilde sizin bu bakımınızın karşılığı oluyor mu?
Tabi bana hediye mahiyetinde bişiler alır. Çocuk içinde harclık bırakıyor dondurma parası gibi ancak bakıcı tutsa aylık en az örnegin 20k (pek bilmiyorum piyasayı ama) ben 20 gün için o kdr ya da ona yakın bir tutar ne isterim ne de verir, ne de teklif eder. Bana aldıgı hediye de max 2 bin tllik seyler. Hasta olursa şayet burda iyi bir şekilde bakılmasını da ister tabi😁

Yoo para çıkmasın da ceplerinden sorun yapmaz. Hatta bakmak istemediğimi duysa sinir olur kanımca:)) kimse bişiden rahatsız degil benim dışımda:S

Tabi bana hediye mahiyetinde bişiler alır. Çocuk içinde harclık bırakıyor dondurma parası gibi ancak bakıcı tutsa aylık en az örnegin 20k (pek bilmiyorum piyasayı ama) ben 20 gün için o kdr ya da ona yakın bir tutar ne isterim ne de verir, ne de teklif eder. Bana aldıgı hediye de max 2 bin tllik seyler. Hasta olursa şayet burda iyi bir şekilde bakılmasını da ister tabi😁

Bunlar küçük çocuğa bugün bakmıyorlar, yarın liseli-üniversiteli olsun, okula gitsin gelmesin diyecekler herhalde. Yine başınıza kalacak çocuk.

Anneanne/babaanne evinde büyüyen çocuklara alışkınız ama teyzeye bırakılan çocukta görmedim hiç.

Çocuk açısından bence çok üzücü. Yıllardır çocuğun özbakımını sürekli teyze-anneanne yapıyor, çocukta bir anne odağı yok. Tabi baba hiç yok. Şuan onun düzeni onun için normal, ama ileride arkadaşlarını ve onların ailesini gördükçe kendi hayatındaki düzensizlik ona batacak.

Size zaten zor. Ablanız ve eşi çok bencil birisi. Normal değil böyle yapmaları.

Ben bunu ona söyledim aslında sen parasını verip bakıcı tuttun baktırdın pek bilmiyorsun bu bakım işlerinin zorlugunı gibilerinden konustum. Ablam da şunu söylüyor "Tamam da biz hiç mi bu çocukla çarşıya pazara gitmedik düğüne derneğe gitmedik hiç mi zorluğunu yaşamadık" deyip beni bastırmaya çalışıyor. Elbette ki gitti ve gitmişlerdir ama sınırlıdır çalışan insan sonuçta. Ayrıca çocuğunu bakıcıya veren insan akşam eve geldiğinde onu daha çok özlemiş onunla daha çok yakınlık kurmak ister durumunda oluyor. Dolayısıyla onun durumu benimkisi ile asla kıyaslanamaz ama o yine de kıyaslama'yı tercih ediyor
Arkadasim benim de kiz kardesim var, kardesim gibi sevdigim kardesimin esi var, isterse evlerinde calisanlari olsun, bakanlari olsun yine cocugumu 20 gun birakmam. Cunku ayip, herkesin bir hayati var. Kaldi ki kucuk cocugun var. Bana kalirsa darilan darilsin, kusen kussun. Yumusak bulduklari icin boyle yukleniyorlar anlasilan. Ayrica soylediginde de haklisin, 7 yasindaki cocuk basli basina bir karakter zaten, anlasamamak da normal. Bu seni kotu teyze yapmaz ama ablan bence kotu bir abla ve teyze 🤷🏻‍♀️ annenle konus ve alsin gotursun cocugu yaninda.

Ben çocuğa üzüldüm açıkçası. Anne çalışıyor diye çocuğunu bırakmış hissiyatı veriyor da neden bunu yapıyor onu anlamadım, yaz okulu var bakıcılar var yıllık izin hakkı var. Anneanne sürekli bakıyor az dinlenmek için memlekete gidiyor, sizin bir düzeniniz var çocuğu ergen bulup rahatsız olmuşsunuz herkes rahatsız bir yük gibi görüyor çocuğu.

Üzüldüm yiğeninize.
El kadar çocuğun bana ne yardımı olacaksa. Şimdiki çocuklar bir de erken ergenliğe giriyor bence tavırları da çekilmiyor:)

Okulu yok mu çocuğun?

Bu sene de kabul ederseniz aranız bozulacak (haklı olarak tahammülünüz kalmamış bir yerde patlayacaksınız) bu yaz tatilinde çocuğu tatlı bir dille kabul edemeyeceğinizi, mesela çocuğunuz ayaklandığı için kendi çocuğunuza bile yetişemediğinizi falan söyleyin kabul etmeyin. Kabul ederseniz patlayacaksınız ve kötü olacaksınız kesin.

Arkadaşlar selam sizlere danışmak istediğim bir şeyler var.Konu ablam ve alemle ilgili..

Normalde yeğenime annem bakıyor, annem memlekete gidileceği için geçen yaz bana bırakıldı.Ablam iş hayatını hiç bırakmadı oglumuz 7 yaşında. Annem ve babam genellikle çocukla ilgileniyorlar. Okuldan alma yedirme v.s . Sende kalır teklifine İlk başta bir şey demedim, sonuçta yeğenim diye düşündüm. Zaten benim çocuk yokken ben de arada aile evine gider, okuldan alır, ilgilenirdim. Ama o zaman şartlar çok farklıydı. İstanbulda herkes vardı, destek vardı. Akşam bebeleri bırakıp çıkıp gezmek serrbest vs. İstanbul’a yakın bir yerde yaşıyoruz; çocuk bana bırakılınca “hadi al” denince hemen gelip alma gibi bir durumları da olmuyor.

20 gün bizde kaldı yegenim, bu süreç benim için hiç kolay olmadı. 1,5 yaşında bir bebeğim vardı o sırada ve zaten başlı başına yoğun bir dönemden geçiyordum. Buna bir de 7 yaşındaki çocuk eklenince hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlandım. İki çocuğa aynı anda bakmak, hele biri bu kadar küçükken, dışarıdan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.Üstelik gece benimle uyumak istemesi, ben bebeği uyuttuktan sonra benimle çıkıp gezmek istemesi derken benim kendimle baş başa kalacak hiçbir alanım kalmadı. Zaten gün boyu yoruluyorum, üstüne hiç nefes alamadığım bir düzen oldu. Bunu dile getirdiğimde de “ne var ki, altını mı alıyorsun, sonuçta büyük çocuk” gibi söylemlerle karşılaştım. Açıkçası bu da beni çok kırdı. millet peş peşe çocuk doğuruyor demesin mi=)) Kendi tek çocugu nereye kitleyeceğini şaşırmış milleti örnek veriyor bana sanki 3 tane büyüttü 15 yaşına getirdi vs.

Bu 15 gün boyunca eşimle bile doğru düzgün ilgilenemedim. Ev düzenim tamamen bozuldu, ben çok yıprandım. Bir noktada “gelip alsan” dediğimde aldığım tepki de beni ayrıca incitti. Yaptığım şeyin bu kadar basite indirgenmesi beni hiç anlaşılmamış hissettirdi.

Bana göre bir çocuğun anne babasından 15-20 gün ayrı kalması da doğru değil. Bunun için yaz okulu olur, başka çözümler bulunur, anneanne/dede bakar… Ama bu sorumluluğun bana bırakılması ve bunun normal görülmesi bana doğru gelmiyor En zor kısmı da şu oldu: Başta “istemiyorum” diyemedim. Çünkü “kardeşsin, bakarsın ne olacak” denir diye düşündüm. Eşimi söylesem bu sefer “damat istemiyor” denecek, o kötü olacak. O yüzden hep içime attım ama bu da beni daha çok yordu.

O yüzden bunu net söylemek istiyorum: Ben böyle uzun süreli çocuk bakma sorumluluğunu bir daha almak istemiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın, yeğenimi sevmiyor değilim. Ama benim de bir düzenim, bir çocuğum ve kaldırabileceğim bir sınır var. Önceki senede ben ailemin yanına gitmiştim yine bir süre birlikte kalmıştık bebegim çok küçüktü..Dediğim gibi istanbulda isek sorun yok çünkü ev kalabalık olunca zaten bakılabilyor tek kişiye iş bırakılmıyor fakat aile destegnden zaten uzaktasın ve sana bir sorumluluk daha bırakılıyor konu bu.. Velhasız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? laf sokup kötü olmak istemiyorum ama bu konu uzun bir süre kapanmalı çünkü asla istemiyorum. İstemediğimi de bilsinler istemiyorum sanırım.Çünkü düzgün söylesem denilecek ki; 20 gün de kocanla çok ilgilenmeyiver, aman biz kaç çocuk baktık amma da dayanıksızsın, yegenin sonuçta,ayıp ben denilecekleri biliyorum . Benim ailemin akış açısına göre yorumlayın lütfen.. Siz ister misiniz böyle bir süreçte bakıcılık yapmak yoksa peşin peşin söyler miydiniz?
Ablanız kendi çocuğuna bile kendisi bakmamışki size millet kaç çocuk bakıyor diye ahkam kesiyor. Yeğeniniz de olsa kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsinizki ablanız kendi çocuğuna bakmamış bile hep size kilitlemiş. Ne kadar da rahat neredeyse 1 ay çocuğunu başkasına verebiliyor. Net bir sınır çizin istemediğinizi bakamayacağınızı söyleyin laf sokmadan bir kere kötü olursunuz bir daha olmazsınız. Emeğinizin hiçe sayılması ayrıca bir sinir bozucu. Bir de sizi mecbur bırakıyor. Bir ay kursa mı gönderir bakıcı mı tutar ne yaparsa yapsın çocuğunun sorumluluğunu alsın biraz. Bana geçen gün eşimin yeğeni bir günlüğüne geldi ne yemek bitti ne temizlik inanın çocuk gitti ben hasta oldum yattım. Sorumluluk bana çok ağır geldi. Çocukla gezmek bir şeyler yapmak bile çok zor geldi zaten alışkın değilim. Çocukta büyüktü 8 yaşında ama gerçekten de hiç kolay değil başka bir çocuğun sorumluluğu ekstra zor.

Arkadaşlar selam sizlere danışmak istediğim bir şeyler var.Konu ablam ve alemle ilgili..

Normalde yeğenime annem bakıyor, annem memlekete gidileceği için geçen yaz bana bırakıldı.Ablam iş hayatını hiç bırakmadı oglumuz 7 yaşında. Annem ve babam genellikle çocukla ilgileniyorlar. Okuldan alma yedirme v.s . Sende kalır teklifine İlk başta bir şey demedim, sonuçta yeğenim diye düşündüm. Zaten benim çocuk yokken ben de arada aile evine gider, okuldan alır, ilgilenirdim. Ama o zaman şartlar çok farklıydı. İstanbulda herkes vardı, destek vardı. Akşam bebeleri bırakıp çıkıp gezmek serrbest vs. İstanbul’a yakın bir yerde yaşıyoruz; çocuk bana bırakılınca “hadi al” denince hemen gelip alma gibi bir durumları da olmuyor.

20 gün bizde kaldı yegenim, bu süreç benim için hiç kolay olmadı. 1,5 yaşında bir bebeğim vardı o sırada ve zaten başlı başına yoğun bir dönemden geçiyordum. Buna bir de 7 yaşındaki çocuk eklenince hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zorlandım. İki çocuğa aynı anda bakmak, hele biri bu kadar küçükken, dışarıdan göründüğü gibi değilmiş gerçekten.Üstelik gece benimle uyumak istemesi, ben bebeği uyuttuktan sonra benimle çıkıp gezmek istemesi derken benim kendimle baş başa kalacak hiçbir alanım kalmadı. Zaten gün boyu yoruluyorum, üstüne hiç nefes alamadığım bir düzen oldu. Bunu dile getirdiğimde de “ne var ki, altını mı alıyorsun, sonuçta büyük çocuk” gibi söylemlerle karşılaştım. Açıkçası bu da beni çok kırdı. millet peş peşe çocuk doğuruyor demesin mi=)) Kendi tek çocugu nereye kitleyeceğini şaşırmış milleti örnek veriyor bana sanki 3 tane büyüttü 15 yaşına getirdi vs.

Bu 15 gün boyunca eşimle bile doğru düzgün ilgilenemedim. Ev düzenim tamamen bozuldu, ben çok yıprandım. Bir noktada “gelip alsan” dediğimde aldığım tepki de beni ayrıca incitti. Yaptığım şeyin bu kadar basite indirgenmesi beni hiç anlaşılmamış hissettirdi.

Bana göre bir çocuğun anne babasından 15-20 gün ayrı kalması da doğru değil. Bunun için yaz okulu olur, başka çözümler bulunur, anneanne/dede bakar… Ama bu sorumluluğun bana bırakılması ve bunun normal görülmesi bana doğru gelmiyor En zor kısmı da şu oldu: Başta “istemiyorum” diyemedim. Çünkü “kardeşsin, bakarsın ne olacak” denir diye düşündüm. Eşimi söylesem bu sefer “damat istemiyor” denecek, o kötü olacak. O yüzden hep içime attım ama bu da beni daha çok yordu.

O yüzden bunu net söylemek istiyorum: Ben böyle uzun süreli çocuk bakma sorumluluğunu bir daha almak istemiyorum. Bu yanlış anlaşılmasın, yeğenimi sevmiyor değilim. Ama benim de bir düzenim, bir çocuğum ve kaldırabileceğim bir sınır var. Önceki senede ben ailemin yanına gitmiştim yine bir süre birlikte kalmıştık bebegim çok küçüktü..Dediğim gibi istanbulda isek sorun yok çünkü ev kalabalık olunca zaten bakılabilyor tek kişiye iş bırakılmıyor fakat aile destegnden zaten uzaktasın ve sana bir sorumluluk daha bırakılıyor konu bu.. Velhasız siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? laf sokup kötü olmak istemiyorum ama bu konu uzun bir süre kapanmalı çünkü asla istemiyorum. İstemediğimi de bilsinler istemiyorum sanırım.Çünkü düzgün söylesem denilecek ki; 20 gün de kocanla çok ilgilenmeyiver, aman biz kaç çocuk baktık amma da dayanıksızsın, yegenin sonuçta,ayıp ben denilecekleri biliyorum . Benim ailemin akış açısına göre yorumlayın lütfen.. Siz ister misiniz böyle bir süreçte bakıcılık yapmak yoksa peşin peşin söyler miydiniz?
Ablanizin yada enistenizin yillik izni yok mu ? Anneniz ve babaniz gidince onlar izin alsin baksin kendi cocuklarina. Bu rahatligi asla anlamiyorum ya .
Siz iyi sabretmissiniz. Kim kimin cocuguna 20 gun bakar allah askina .
Iki cocugu idare edemiyorum deyin gecin. Alinan alinsin. Sizin kendi cekirdek aileniz daha onemli

kusura bakmayın ama bence aileniz manipülatif ve bencil insanlar. size gelip ya kusura bakma ayarlayamadık, desteğin lazım, çocuğu bırakacak bir yer bulamadık, lütfen yardımcı ol vs. deseler hadi neyse diyeceğim. ama sanki ihtiyacı olan sizmişsiniz gibi bak yeğenin de sana yardım eder falan diye saçma sapan sözlerle size iş yıkmaya çalışmaları... minnet edip teşekkür edeceklerine ne var canım sanki falan diye iyiliğinizi hor görmeleri...
bu tarz meselelere sınır çizmeyi öğrenmezseniz, ömrünüz böyle bencil insanlara hizmet etmekle geçer. kesinlikle bir daha kabul etmeyin lafı geçerse

Back
X